Skocz do zawartości
IGNORED

Topowe kable zasilające ?

Rekomendowane odpowiedzi

No tak, znów masz rację. Tylko dlaczego taka Anaconda kosztuje 15000? W każdej branży mamy pozycjonowanie. Piszesz, że 8000 to dużo i to prawda. Ale 8000 za kabel lepszy od tego, który kosztuje 15000 to już nie tak duźo. Wszystko jest relatywne.

A nie jest chore żeby kabel głosnikowy kosztował 260.000 złotych?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Pozdro

No tak, znów masz rację. Tylko dlaczego taka Anaconda kosztuje 15000? W każdej branży mamy pozycjonowanie. Piszesz, że 8000 to dużo i to prawda. Ale 8000 za kabel lepszy od tego, który kosztuje 15000 to już nie tak duźo. Wszystko jest relatywne.

Pozycjonowanie mówisz?

W tych zacytowanych głośnikowych każdy kabel z pierwszej trójki kosztuje 100.000 zł więcej od poprzednika. W doopie mam takie pozycjonowanie bo na 1000000000% nie wynika ono z nakładów finansowych i kosztów. Nie ma bata, są tylko ałdjofeeele jelenie do ogolenia.

Jadę teraz na takich kablach głosnikowych

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , które załatwiły kabelek za 8000 zł z rzeczonego cennika. A że potrzebuję w systemie trzy pary, zamiast wydać 24.000 zł wydałem 150 USD plus widły 600 zł z czystej miedzi. Ałdjofeelskiej koszulki nie zastosowałem ;). Czyli 1200 zł vs 24.000 zł.

Dajecie się golić jak owce zamiast poszukać czegoś rozsądnego za rozsądną kasę. Wiem, nie będzie metki i szpanu.

Pozdro

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez pmcomp

Muszę przewietrzyć mój system…

Sylwek ten Enner jest lepszy od Anacondy ?? bo jeżeli tak to mocna rekomendacja.

tylko pytanie mi się nasuwa, kto w Polsce kupi polski kabel za 8k ...

----------------------------------------------------

Ten Enerr Transcenda Ultimate u mnie w 2 systemach i w systemie kolegi wypadł lepiej niż Anaconda Z-Tron.

To jest podobna szkoła brzmienia ale w 3 aspektach Enerr jest lepszy. Raz to bas. Ma lepszy, bardziej rozdzielczy i szybszy bas bez buły. Drugi aspekt to czystość przekazu. Shunyaty są bez ekranowania i zbierają "śmieci" z otoczenia. To w niektórych systemach powoduje zabrudzenie w przekazie. Enerr tej wady nie ma. Trzecia rzecz to Trancenda wydobywa ze sprzętów piękną głębie przestrzeni 3D. Shunyata daje bardziej płaski przekaz. Generalnie gratulacje dla Enerra.

Acha.

Tak k'woli ścisłości:

Dlaczego oficjalnie posługujesz się na forum 2-ma nickami i z obu piszesz o swoich produktach?

To chyba zabronione jest netykietą, czy nie?

Znowu mamy do czynienia z sytuacją orwellowską?: "Wszystkie zwierzęta są sobie równe, ale..."

Widzę nie znasz umiaru i lubisz się czepiać wszystkiego , dla tego tyle osób za tobą nie przepada ale mimo to ci odpowiem.

Regulamin przewiduje używanie dwóch nicków w tym przypadku prywatnego i nie jest to jakieś farbowanie lisa!

Nick Branża przydziela niejako z urzędu administracja forum! i nic na to nie poradzę wolał bym np. Pasjonat! Tak np.ma Szymon i parę innych osób.

Równi to jesteśmy tylko przed śmiercią tak ze skończ te lewackie gatki!

tylko pytanie mi się nasuwa, kto w Polsce kupi polski kabel za 8k ...

Przy kiepskiej odsprzedawalności :)

Jak ja lubię ten kraj ;)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Sylwester,

Czy testowałeś różne modele z tej serii Enerra i który ostatecznie wybrałeś?

Jaka to jest aplikacja? Wzmacniacze? Listwa sieciowa?

Widzę nie znasz umiaru i lubisz się czepiać wszystkiego , dla tego tyle osób za tobą nie przepada ale mimo to ci odpowiem.(...)

Równi to jesteśmy tylko przed śmiercią tak ze skończ te lewackie gatki!

Ja zadałem Ci proste pytanie, a Ty znów mnie obrażasz. Więcej opanowania proszę, o którym sam wcześniej wspominałeś. Dysgrafia nie tłumaczy braku empatii i kultury osobistej. Podkreślam: ja zadaję tylko proste pytania z ciekawości.

" Ludzie bardziej dbają o swoją dumę niż o to, co jest prawdą." - T. Pratchett/S. Baxter

Sylwester,

Czy testowałeś różne modele z tej serii Enerra i który ostatecznie wybrałeś?

Jaka to jest aplikacja? Wzmacniacze? Listwa sieciowa?

Miałem Supreme, Supreme HC, Light i Ultimate. Nie miałem Ultra. Ultimate jest najlepszy ale to nie jest przepaść od Supreme. To są niuanse ale jednak słyszalne. HC to wersja do listew i kondycjonerów. Gra bardziej dosadnie, trochę bardziej twardo ale nadal to jest barwny kabel z tych ciepłych. Do systemu z rozmiękczonym basem może być lepszym rozwiązaniem niż Supreme bez HC. U mnie bez HC zagrał lepiej. A Light to kabel klasy Pythona ale 5x tańszy i moim zdaniem z lepszym basem i sceną 3D.

Testowałem je na swoich klockach czyli na Burmesterze, Vitusach, Amplifonach, Gryphonie itd.

Od ściany do listwy mam Transcende Ultimate. Listwa to najnowsza Enerra 6 gniazdkowa robiona na specjalne zamówienie, z DC Blockerem, filtrem nanokrystalicznym i kilkoma innymi bajerami.

Dzięki. Z tego widać, że trzeba poszczególne modele osłuchać u siebie.

Ja bym chętnie nabył dobre polskie sieciówki. Nawet wolę polskie. Shunyaty nigdy mi się nie podobały ze względu na nienaturalną, za dużą ilość basu, Kubale i Harmonixy dawały zbyt duże odstępstwo od neutralności - zmieniały dźwięk w stronę nazbyt plastyczną i ciepłą, topowe Argento zagrały nieadekwatnie do ceny, topowe Transparenty nie wniosły nic szczególnego.

Ciężki orzech mam z tymi sieciówkami.

Najfajniej wypadły niepozorne srebrne sieciówki Ocellia, ale szukam dalej czegoś co je zdeklasuje.

Edytowane przez Milimetr

My jako audiofile na przestrzeni lat zgodziliśmy się na całkowite robienie nas w wała, jeśli chodzi o ceny naszego sprzętu.

Pisane z autopsji - również jestem ofiarą tego trendu.

Zgadzam sie i uwazam,ze aby nie dac robic sie w bambuko trzeba sobie postawic jakies bariery cenowe, ktore mozemy zaakceptowac, nawet jesli stac nas na wiecej.

Dla mnie w przypadku kabli ic/pc to jest kwota ok 10 k pln .Drozszych nie biore na odsluch. Zgrzeszylem tylko raz - dla ic acro 6300.

W ogole budowanie tzw hiendowego dzwieku winno odbywac sie przy zachowaniu rozsadku finansowego moim zdaniem. Nie przyjmuje do wiadomosci systemow cost no object. Frajda jest wtedy , jak z nienajdrozszych elementow uzyskujemy dobry dzwiek dajacy satysfakcje nam i domownikom. Na forum WBF wiele osob ma w stopce " Addicted to best " .Ja tego nigdy nie napisze. Moje sprzety maja byc " good enough".

Niestety , nawet sprzet z takimi ograniczeniami jest pieronsko drogi i dla wielu osob nie do zaakceptowania albo nieosiagalny.

Oczywiscie rozumiem podejscie - mam ciezko zarobiona kase ,zycie jest jedno i szanuje rowniez takie wybory , ale sam w te strone staram sie nie isc . Ostatnio jest wysyp firm , ktore oferuje sprzety powyzej 100 k pln za klocek i to mnie wkurza.

Kolumny za ponad banke ? Aberracja. Wzmaki za pol banki ? Szalenstwo. Kable glosnikowe za 260 kola ? Idiotyzm. Zasilajacy 1 szt za 40 kafli ? Szukanie jelenia.

Nazwijmy rzeczy po imieniu.

Edytowane przez marslo

Konto w trakcie usuwania

Podpisuję się pod tym obiema rękami.

Jako audiofil, który wydał parę złotych na system zawsze mam spory opad szczęki jak jakiś mały, niepozorny systemik na AS lub gdzie indziej zagra tak, że kapcie spadają.

Miałem kilka takich sytuacji, które zachwiały moją wiarą w sens tego co robię. Jeden z takich systemów to vintagowe klocki u p. Naborowskiego z Audio Classic, inny to ultra proste klocki u p. Sztechmana w Audiofilu na Boya. Tam grały jakieś małe monitorki i odtwarzacz CD na transporcie CDM 0 lub CDM 1. Jak to grało!

Edytowane przez Milimetr

Dzięki. Z tego widać, że trzeba poszczególne modele osłuchać u siebie.

Ja bym chętnie nabył dobre polskie sieciówki. Nawet wolę polskie. Shunyaty nigdy mi się nie podobały ze względu na nienaturalną, za dużą ilość basu, Kubale i Harmonixy dawały zbyt duże odstępstwo od neutralności - zmieniały dźwięk w stronę nazbyt plastyczną i ciepłą, topowe Argento zagrały nieadekwatnie do ceny, topowe Transparenty nie wniosły nic szczególnego.

Ciężki orzech mam z tymi sieciówkami.

Najfajniej wypadły niepozorne srebrne sieciówki Ocellia, ale szukam dalej czegoś co je zdeklasuje.

Przemek

jeżeli chcesz dobrą polska sieciówkę za śmiesznie małe pieniądze to wypróbuj WILE....poważnie mówię

wiem że masz system dopieszczony do tego jesteś jeszcze bardzo wymagający ale warto posłuchać

przynajmniej dla większego doświadczenia....kable które wymieniłeś również słuchałem....

Zgadzam sie i uwazam,ze aby nie dac robic sie w bambuko trzeba sobie postawic jakies bariery cenowe, ktore mozemy zaakceptowac, nawet jesli stac nas na wiecej.

Dla mnie w przypadku kabli ic/pc to jest kwota ok 10 k pln .Drozszych nie biore na odsluch. Zgrzeszylem tylko raz - dla ic acro 6300.

W ogole budowanie tzw hiendowego dzwieku winno odbywac sie przy zachowaniu rozsadku finansowego moim zdaniem. Nie przyjmuje do wiadomosci systemow cost no object. Frajda jest wtedy , jak z nienajdrozszych elementow uzyskujemy dobry dzwiek dajacy frajde nam i domownikom. Na forum WBF wiele osob ma w stopce " Addicted to best " .Ja tego nigdy nie napisze. Moje sprzety maja byc " good enough".

Niestety , nawet sprzet z takimi ograniczeniami jest pieronsko drogi i dla wielu osob nie do zaakceptowania albo nieosiagalny.

Oczywiscie rozumiem podejscie - mam ciezko zarobiona kase ,zycie jest jedno i szanuje rowniez takie wybory , ale sam w te strone staram sie nie isc . Ostatnio jest wysyp firm , ktore oferuje sprzety powyzej 100 k pln za klocek i to mnie wkurza.

Kolumny za ponad banke ? Aberracja. Wzmaki za pol banki ? Szalenstwo. Kable glosnikowe za 260 kola ? Idiotyzm. Zasilajacy 1 szt za 40 kafli ? Szukanie jelenia.

Nazwijmy rzeczy po imieniu.

Napisałem to dokładnie parę postów wyżej.

W życiu nie wydam 10 tys za kabel. Nie dlatego, że mnie nie stać tylko dlatego że to jest chore jeśli są kable o rząd wielkości tańsze grające tak samo albo i lepiej. I nie tylko kable bo są i klocki tańsze orząd wielkości i grające tak samo albo i lepiej od tych droższych. Oczywiście w moim systemie i w moim pomieszczeniu.

Pozdro

Muszę przewietrzyć mój system…

Mirku,

Bardzo chętnie. Szczerze mówiąc pierwsze słyszę o tych kablach. Jest gdzieś jakaś strona gdzie można coś o nich poczytać?

kiedyś firma była pod nazwą Sound Art i przekształciła sie w WILE

z tego co wiem to jest problem z jakimiś informacjami na internecie tak jakby tej firmie nie zależało....nie wiem dlaczego tak jest....

tylko telefonicznie się kontaktowałem z Sylwestrem Witkowskim...

również dość długo czeka się na kable....

Napisałem to dokładnie parę postów wyżej.

W życiu nie wydam 10 tys za kabel. Nie dlatego, że mnie nie stać tylko dlatego że to jest chore jeśli są kable o rząd wielkości tańsze grające tak samo albo i lepiej. I nie tylko kable bo są i klocki tańsze orząd wielkości i grające tak samo albo i lepiej od tych droższych. Oczywiście w moim systemie i w moim pomieszczeniu.

Pozdro

Jasne , kazdy musi sobie sam ustawic limity , podalem swoja kwote tytulem przykladu.

Lubie jakosc acro , te produkty budza moje zaufanie , stad limit jest dosyc wysoki . Wiem rowniez, ze latwo je odsprzedam za stosunkowo atrakcyjna cene. Nie chce ciagle testowac , raczej szukam firm , ktorych bede sie trzymal bo daja dzwiek , ktory lubie, sa stabilne na rynku, maja dobra dystrybucje i odsprzedawalnosc.

Edytowane przez marslo

Konto w trakcie usuwania

Mili metr

Masz fajny sprzęt, cudowne kolumny - proszę Cię nie brnij w te mizernej jakości produkty :)

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

:):)....Milimetr jest gapami karmiony i da sobie wcisnąć tandetę...

jeżeli miałby sprzęt kupiony w media mark za 2tys zł to pewnie jakiś handlarzyna mógłby parę groszy zarobić...

przecież podstawową rzeczą jest odsłuch!!!

<br />przecież podstawową rzeczą jest odsłuch!!!<br />

No co Ty, ludzie kupują oczami ;)

To nie docinek do Milimetra ale tak jakoś w życiu bywa :)

a niektórzy kupują oczami, rozumem...i powiedzmy że odsłuchem

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

kiedyś firma była pod nazwą Sound Art i przekształciła sie w WILE

z tego co wiem to jest problem z jakimiś informacjami na internecie tak jakby tej firmie nie zależało....nie wiem dlaczego tak jest....

tylko telefonicznie się kontaktowałem z Sylwestrem Witkowskim...

również dość długo czeka się na kable....

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

gdzie na tej stronie jest cos o tych wspaniałych kablach ???

No co Ty, ludzie kupują oczami ;)

To nie docinek do Milimetra ale tak jakoś w życiu bywa :)

... niech tam sobie ludziska kupują oczami co mi tam....

sieciówki które zachwala Tomkly to Twój wyrób?

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Rafaell robi produkty bardziej przystępne cenowo. A ten kabel który testuję to jest zupełnie inny pułap cenowy. W środku kriogenizowane srebro, topowe puszki Futurecha. Jak ktoś słyszał Argento Audio to wie jaki to dźwięk.

Utopić w materiały to nie problem kriogeniczne srebro to pikuś już od paru lat moje miedziaki są wymrażane. Od września mogę zrobić coś rodowanego tylko pytanie gdzie ten docelowy rynek?

• Pokaż nowe odpowiedzi