Skocz do zawartości
IGNORED

Topowe kable zasilające ?

Rekomendowane odpowiedzi

whisky...na 100%

Kupiłem już dawno za twoją namową i popijam od czasu do czasu a ,że mam sporo innych butelek to jeszcze mam trochę zapasu;)

to trzeba będzie koniecznie przepatrzeć te kolekcję...

Co Wam sie sprawdza na zasilaniu CD Ayon 1s?

miałem do CD2s siltecha explorer 270p to świetny kabel do 2 tyś zamieniłem go na Shunyata Python Helix VX a siltech powędrował do znajomego który ma go wpięty właśnie w CD1s i z tego co wiem to sobie chwali
  • Redaktorzy

Co Wam sie sprawdza na zasilaniu CD Ayon 1s?

Co prawda z 1sc, ale może coś Ci podejdzie:

Z ciekawostek - LessLoss DFPC Signature

Z częściej spotykanych - Acoustic Revive: Power Reference

Spróbowałbym też Argento, bo nawet na sporo tańszym Roganic Audio bardzo fajnie wszystko się zgrywa.

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Może sie uda i bede miał na kilka dni porównania 3 sieciówki: Argento FMR, Harmonix 350 Mr2 i Fadel art Moonlight ( znajomy kupił u nowego dealera fadela i jest zachwycony ).

Postaram sie co nieco napisac o tych kabelkach

Fajnie mieć możliwość posłuchania.

Argento znam dobrze i Harmonixa też.To zupełnie inne kable.

Tego Fadela nie miałem więc nie mogę nic powiedzieć.

Może sie uda i bede miał na kilka dni porównania 3 sieciówki: Argento FMR, Harmonix 350 Mr2 i Fadel art Moonlight ( znajomy kupił u nowego dealera fadela i jest zachwycony ).

Postaram sie co nieco napisac o tych kabelkach

Napisz bo sam jestem ciekawy - szczególnie jak wypadnie ten nowy Fadel Moonlight w porównaniu z Harmonixem i duzo drozszym FMR - znajomy mieszkający w Niemczech był zachwycony i rozpływał sie nad nowa sieciówką Fadela Coherence III

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

Przez kilka dni udało mi się zrobic mały test porównawczy 3 kabli sieciowych: Argento FMR, Fadel art Moonlight i Harmonix DC350M2R.

Wszystkie 3 kabla sa świetne. Niemniej jednak najwieksze wrażenie szczególnie w relacji jakości do ceny zrobił Fadel Moonlight - gra po prostu fenomenalnie z rozdzielczością, pieknym barwami i doskonałą przestrzenią. Harmonix tez jest fajny ale wg mnie odstaje klasą brzminia od Moonlighta. 350-tka gra ciepło ale jednak rozdzielczośc nie jest najmocniejsza cecha tej sieciówki.

Argento FMR gra doskonale, ma super bas ale w odniesieniu i porównaniu do Moonlighta wg mnie róznica w cenie kompletnie nie odzwieciedla róznicy w jakości dźwieku. Nie znajac cen powiedziałbym ze to kable z podobnego przedziału cenowego. Porównując Argento z Harmonixem 350 ewidentnie słychac inna klasę brzmienia ( nie chodzi o charakter brzmienia). Ale juz porównując FMR i Moonlighta powiedziałbym ze to ta sama półka cenowa - a róznica w cenie miedzy Moonlightem a FMR-em jest duuuuża.

A na jakim sprzęcie to porównywałeś?

Bo Fadela nie miałem ale mam zarówno Argento jak i Harmonixa i na szybkich, transparentnych tranzystorach nie ma żadnego

ubytku rozdzielczości w Harmonixie.

On po prostu jest cieplejszy, nacisk kładzie na średnicę a górę podaje pastelowo i delikatniej przez co jest mniej natarczywa i wtedy można

odnieść złudne wrażenie że jest mniej rozdzielczy bo tak to jest że jak góra jest bardziej wyrazista to pokazuje więcej szczegółów i złudzenie

większej rozdzielczości ale wtedy kosztem średnicy.

Za to Harmonix gra bardziej nasyconym dźwiękiem z pięknymi barwami.

A poza tym wtedy większą rozdzielczość można uzyskać doborem odpowiedniego IC.

Miałem ostatnio IC XLR topowego Fadela Coherence II i byłem rozczarowany.To taki Nordost, cykacz. Dużo ostrej góry, dużo szczegółów, analityczny, raczej męczący, nic specjalnego...przynajmniej u mnie.

Jeśli w podobnym stylu jest ich kabel AC to być może sprawdzi się to w ciemnych przymulonych systemach ale w zrównoważonych zupełnie

odpada.

Edytowane przez sly30

A na jakim sprzęcie to porównywałeś?

Bo Fadela nie miałem ale mam zarówno Argento jak i Harmonixa i na szybkich, transparentnych tranzystorach nie ma żadnego

ubytku rozdzielczości w Harmonixie.

On po prostu jest cieplejszy, nacisk kładzie na średnicę a górę podaje pastelowo i delikatniej przez co jest mniej natarczywa i wtedy można

odnieść złudne wrażenie że jest mniej rozdzielczy bo tak to jest że jak góra jest bardziej wyrazista to pokazuje więcej szczegółów i złudzenie

większej rozdzielczości ale wtedy kosztem średnicy.

Za to Harmonix gra bardziej nasyconym dźwiękiem z pięknymi barwami.

A poza tym wtedy większą rozdzielczość można uzyskać doborem odpowiedniego IC.

Miałem ostatnio IC XLR topowego Fadela Coherence II i byłem rozczarowany.To taki Nordost, cykacz. Dużo ostrej góry, dużo szczegółów, analityczny, raczej męczący, nic specjalnego...przynajmniej u mnie.

Jeśli w podobnym stylu jest ich kabel AC to być może sprawdzi się to w ciemnych przymulonych systemach ale w zrównoważonych zupełnie

odpada.

Sieciówka Moonlight gra bardzo analogowo z pieknymi barwami ale jest tez rozdzielcza - nie ma mowy o rozjasnieniu. Interkonektu Coherence II nie słuchałem ale tańsza Aprodyta grała bardzo gładko i muzykalnie.

sprzet to Burmester 032/061 AP AVANTI III

teraz AYON gra z Shunyata diamondback, gdzieś zupełnie zagubił swój wykop, bas

Miałem tę Shunyatę, też zasilała CD - wymieniłem ją na LessLoss-a, polecanego wcześniej. Shunyata działała mniej więcej jak to opisałeś, a efekt przejścia na Lessloss-a (zarówno Original jak i Signature) to świetnie kontrolowany wielobarwny bas, piękne wybrzmienia wysokich tonów, zero ostrości. Original już jest bardzo dobry, a Signature to jesczcze większa gładkość dźwięku, głębsza scena i lepsza lokalizacja instrumentów. Przyznaję, że kupiłem Signature z zamiarem wykorzystania go w przyszłości z CD1sc Ayona.

poza tym wtedy większą rozdzielczość można uzyskać doborem odpowiedniego IC.A

odpada.

Fadel Coherence II to również dla mnie porażka....inny rodzaj Nordosta...to są kable dobre do zamulonych systemów albo dla miłośników krwi z uszu...

Miałem tę Shunyatę, też zasilała CD - wymieniłem ją na LessLoss-a, polecanego wcześniej. Shunyata działała mniej więcej jak to opisałeś, a efekt przejścia na Lessloss-a (zarówno Original jak i Signature) to świetnie kontrolowany wielobarwny bas, piękne wybrzmienia wysokich tonów, zero ostrości. Original już jest bardzo dobry, a Signature to jesczcze większa gładkość dźwięku, głębsza scena i lepsza lokalizacja instrumentów. Przyznaję, że kupiłem Signature z zamiarem wykorzystania go w przyszłości z CD1sc Ayona.

Janko witaj w klubie LL. Ile ja się napisałem o tych wspaniałych kablach zakończonych Japońskimi perełkami wtyków.

Zero reakcji poza MarsIo[jeśli dobrze pamiętam] i Tobą.Ważne że świetnie grają i nokautują konkurencję w I rundzie a kosztują

niewiele. Pozdrawiam.

Fadel Coherence II to również dla mnie porażka....inny rodzaj Nordosta...to są kable dobre do zamulonych systemów albo dla miłośników krwi z uszu...

Mówisz o sieciówce czy o interkonekcie ?

Sly, tak off topowo wejdż do wątku nujazz nusouljazz i posłuchaj rewelacyjnego Taxi , nie mogę się tego nasłuchać zwłaszcza

numerów live z YT.

Ale tu był przykład IC jako pokazanie pewnej szkoły brzmienia Fadel Arta.

Sly

No to pudło - bowiem szkoła Fadel Art to piekne barwy i wspaniała muzykalność - a juz Streamline czy Goldline z "wasami" streamflexa to szczyt gładkosci i muzykalności

Ja słyszałem sieciówkę COHERENCE II i wszystko mozna o niej powiedzieć tylko nie to ze gra ostro, agresywnie czy jazgotliwie - wrecz przeciwnie

Miałem ostatnio IC XLR topowego Fadela Coherence II i byłem rozczarowany.To taki Nordost, cykacz. Dużo ostrej góry

nie miałem Coherence ale miałem kilka kabli fadela w domu i żadnej ostrości nie stwierdziłem, wręcz przeciwnie piękna barwa i muzykalność im wyższy model tym lepiej. To tylko pokazuje jak skrajne mogą być odczucia brzmieniowe kabli tej samej firmy wpięte w różne systemy.

zadam pytanie tu, choć to średnia półka

czy japońska wersja oyaide tunami gpx-r podłączona do japońskiej wersji listwy mtb-4, a dopiero potem od listy do ściany przewodem wersja EU - są jakieś przeciwskazania do takiego połączenia?

będę wdzięczny za podpowiedź

gniazdko np.takie jest lepszym wyborem.po co mnożyć połączenia.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

w sumie tak, pewnie jeszcze lepsze takie:http://www.oyaide.com/ENGLISH/AUDIO/

products_category/receptacle_wallplate/pg492.html :)

a ceny Oyaide w Japonii są kuszące

Napisz bo sam jestem ciekawy - szczególnie jak wypadnie ten nowy Fadel Moonlight w porównaniu z Harmonixem i duzo drozszym FMR - znajomy mieszkający w Niemczech był zachwycony i rozpływał sie nad nowa sieciówką Fadela Coherence III

Ja słuchałem tych nowych sieciówek Fadela Coherence III i Moonlight - jedyne słowo jakie przychodzi mi na myśl - to rewelacja. Niezwykle naturalne, analogowe, rozdzielcze brzmienie ze wspaniała stereofonią - aż miło posłuchać.

Dystrybutor Fadela ( zresztą nowy - kiedys fadel dystrybuował Audio System) zapewnia ze cała seria Moonlight jest genialna. Natomiast ma racje co do rogrzewania tych kabli - zaleca min. 150h. Więc jak bedziecie mieli okazje słuchac upewnijcie sie czy kable sa wygrzane. Róznica miedzy "surowymi" a wygrzanymi jest dramatyczna.

Mamy więc nowego króla forum...FADEL...zapomniany, trochę ostatnio pogardzany, wyprzedawany bez powodzenia w Audio System...a tu nowy dystrybutor i Fadel nagle okazuje się super...wow...

Mamy więc nowego króla forum...FADEL...zapomniany, trochę ostatnio pogardzany, wyprzedawany bez powodzenia w Audio System...a tu nowy dystrybutor i Fadel nagle okazuje się super...wow...

Na forum to króluje raczej MIT, Acrolink, czy harmonix. . A co do Fadela to ja moga potwierdzić ze sieciówka Moonlighta jest rewelacyjna. Miałem w domu, słuchałem i porównywałem z innym swietnym sieciówkami.

Ukryta Zawartość

Słuchał ktoś Purist Audio Design model Aqueous, Proteus, Dominus bądź Canorus?

Wykonanie wydaje sie byc na wysokim poziomie. Co to za wtyki?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez johny

Słuchałem Corvus, Dominus i Canorus.

Firma uznana w USA, ma wzięcie, dobry kontakt z dystrybutorem w Polsce(Kraków),

można wypożyczyć na odsłuch u siebie.

To są plusy.

Obiektywne minusy to oczywiście wysokie ceny i potworna sztywność tych kabli oraz

duży ciężar szczególnie Canorus i Dominus.

Są tak grube, sztywne i ciężkie że prawie wyrywają gniazda, czasem wtyki same wypadają

co fajne nie jest.

A co do brzmienia to już trudno o obiektywizm.Wiadomo że wiele zależy od systemu.

U mnie kable ocieplały przekaz ale też trochę przymulały i gubiły rozdzielczość.

Przy całym secie okablowania PAD może ma to sens ale jako oddzielne kable AC

to wolę Shunyatę która ma kable równie grube ale lekkie i elastyczne więc nie ma problemu

z ułożeniem i nie wyrywają gniazd a brzmieniowo są równie ciepłe ale z pełną rozdzieczością

i nie mulą.

Ale u kogoś mogą wypaść inaczej więc trzeba by popróbować.

Ten Corvus jest cieńszy i lżejszy.Nie stwarza takich problemów a czy warto za ok 8000zł?

Harmonix Studio Master M2R jest nieco tańszy.

• Pokaż nowe odpowiedzi