Skocz do zawartości
IGNORED

telewizor 50" ale jaki?

piomisk

Rekomendowane odpowiedzi

witam,przymierzam się do zakupu jakiegoś dobrego telewizora 50",będzie mi służył do oglądania

telewizji oraz filmów z BD a także dzieciakom do gier,myślałem nad takim PANASONIC TX-P50VT30

i w mniej więcej w takiej cenie chciał bym się zamknąć,muszę też dodać że nie mam możliwości

oglądnięcia i porównania telewizorów w sklepie więc będę polegał na Państwa sugestiach i propozycjach.

Pozdrawiam Piotr.

https://www.audiostereo.pl/topic/85753-telewizor-50-ale-jaki/

Ilu Forumowiczów tyle dyle dostaniesz całkowicie różnych rad, nieraz wzajemnie się wykluczających (plazma, LCD). Sam założyłem podobny wątek, tyle że inny rozmiar i ograniczony do LCD (nie lubię plazmy) i zobacz jak się dyskusja rozwinęła. Osobiście nie wyobrażam sobie kupowania telewizora jak kota w worku, bez wstępnych oględzin. Długo chodziłem po marketach z elektroniką. Na podstawie własnych spostrzeżeń i lektury otrzymanych bardzo cennych sugestii oraz rad - stworzyłem "krótką listę" i z modelami, które się na niej znalazły zapoznałem się dokładnie podczas dlugich sesji w domach u osób, które takie modele posiadają. I dopiero wtedy podjąłem decyzję. Szczerze Ci radzę podobny tryb postępowania. Zakup telewizora to nie kupienie bułeczek na śniadanie, które gdy okażą się niesmaczne - to le pokruszysz i dasz ptakom.

Przy tym "problemie" polecam np. forum

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) gdzie otrzymasz sporą pomoc.

Tam podobnych tematów jest mnóstwo i oprócz porad użytkowników często sprzedawca z sklepu dość trafnie podpowiada.

Są też testy sprzętu (więcej, lub mniej obiektywne) , ale już zdanie sobie można jakieś wyrobić.

Jak się uprzesz możesz mieć nawet prezentację w domu (ale nie darmo).

------------------

Generalnie (wyjdzie też "w trakcie wyboru") trzeba będzie więcej danych podać.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

50 cali tylko plazma pionier lub Panasonic .Nie ma lepszej jakości obrazu niż Plazma i a ze duzo pradu pobieraj to mit troszkę więcej niz LCD LED -Przy białym ekranie bierze sporo wiecej ale kto oglada caly bialy ekran pozdro :0 A co do gier to nie od razu gry i cały czas gry na poczatku niech pochodzi sobie 100 godzin i dopiero HDTV doradza :) tak samo

• Moderatorzy

z zakupem poczekaj do listopada, wtedy wyjdą już wszystkie modele 2011/2012 i będziesz miał najlepszy wybór

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

Nie ma lepszej jakości obrazu niż Plazma i a ze duzo pradu pobieraj to mit troszkę więcej niz LCD LED

Plazma pobiera więcej od LCD CCFL ... a LCD LED potrafi pobierać niemal nawet 2x mniej od LCD CCFL ... tak więc ... pokaż mi plazmę 40" która pobiera średnio 50-60W :]

witam,przymierzam się do zakupu jakiegoś dobrego telewizora 50",będzie mi służył do oglądania

telewizji oraz filmów z BD a także dzieciakom do gier,myślałem nad takim PANASONIC TX-P50VT30

i w mniej więcej w takiej cenie chciał bym się zamknąć,muszę też dodać że nie mam możliwości

oglądnięcia i porównania telewizorów w sklepie więc będę polegał na Państwa sugestiach i propozycjach.

Pozdrawiam Piotr.

wlasnie zakupilem tego Panasonica - REWELACJA !!!!

myślałem nad takim PANASONIC TX-P50VT30

jest to najwyższy model i chyba lepszej plazmy nie znajdziesz na rynku

ps.

nie dotyczy to każdego egzemplarza, ale zwróć uwagę czy nie bzyczy... na tą wadę najczęściej skarżą się użytkownicy, poza tym naprawdę fajny tv

pozdrawiam

123... test

jest to najwyższy model i chyba lepszej plazmy nie znajdziesz na rynku

ps.

nie dotyczy to każdego egzemplarza, ale zwróć uwagę czy nie bzyczy... na tą wadę najczęściej skarżą się użytkownicy, poza tym naprawdę fajny tv

pozdrawiam

Potwierdzam. Np :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

dziękuję za odpowiedzi,czy oprócz tego tv możecie mi polecić

jeszcze jakieś dobre modele,a co do oglądnięcia to czy ktoś

może mi napisać gdzie na Podkarpaciu mógł bym go obejrzeć?

Ale (jak pisane wcześniej) musisz określić bardziej szczegółowo czego oczekujesz od TV (warunki oglądania).

Przeglądając podane namiary dojrzysz np. że:

- Ten Panasonic to b.dobry model

- indywidualnie już nie koniecznie, gdy go np wstawisz do jasnego pokoju i np na wprost okna (i tak większość będziesz oglądał)

- itp itd.. (opisywane wielokrotnie)

miejsce gdzie będzie stał tv jest w półmroku,w pomieszczeniu jest okno ale niema szans żeby słońce oślepiało albo odbijało się od ekranu

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Pozdrawiam Piotr.

Zerknij na link, Panasonic 55VT30 w bezpośrednim teście przegrał zarówno obrazem jak i dźwiękiem z Samsungiem:

Ukryta Zawartość

Oczywiście ostateczny wybór zależy też od tego, czy jesteś zwolennikiem plazm czy LCD, bo w tym konkretnym porównaniu różnice między panasem a samsungiem nie są duże.

Ukryta Zawartość

Sony KD85-ZG9? , Denon AVC-X6700H + Monster Power MPA-3250 + Emotiva XPA 7-kanałowa gen.2 , Pioneer UDP-LX800.Projektor JVC RS2 - Adeo Tensio professional pro 110",Monitor Audio-Platinum PL 300 + Platinum PLC 350 + SVS Ultra + GX100 + 4 szt. sufitowe Dali Phantom H-80 +VELODYNE DD-15 Plus. Kable do kolumn: QED Genesis Silver Spiral, Chord Odysey 2. Listwa Monster Cable HTS 5100 + Power Center HTS 1000, kable sieciowe Monster Powerline 400 . Apple TV4K.

Ilu Forumowiczów tyle dyle dostaniesz całkowicie różnych rad, nieraz wzajemnie się wykluczających (plazma, LCD). Sam założyłem podobny wątek, tyle że inny rozmiar i ograniczony do LCD (nie lubię plazmy) i zobacz jak się dyskusja rozwinęła. Osobiście nie wyobrażam sobie kupowania telewizora jak kota w worku, bez wstępnych oględzin. Długo chodziłem po marketach z elektroniką. Na podstawie własnych spostrzeżeń i lektury otrzymanych bardzo cennych sugestii oraz rad - stworzyłem "krótką listę" i z modelami, które się na niej znalazły zapoznałem się dokładnie podczas dlugich sesji w domach u osób, które takie modele posiadają. I dopiero wtedy podjąłem decyzję. Szczerze Ci radzę podobny tryb postępowania. Zakup telewizora to nie kupienie bułeczek na śniadanie, które gdy okażą się niesmaczne - to le pokruszysz i dasz ptakom.

nie lubisz plazmy a z pewnością polubisz swojego LCD za np coś takiego:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zerknij na link, Panasonic 55VT30 w bezpośrednim teście przegrał zarówno obrazem jak i dźwiękiem z Samsungiem:

Ukryta Zawartość

Oczywiście ostateczny wybór zależy też od tego, czy jesteś zwolennikiem plazm czy LCD, bo w tym konkretnym porównaniu różnice między panasem a samsungiem nie są duże.

1) między telewizorem a miejscem z którego oglądamy jest zbyt mała odległość (rzeczywiście są 3 metry ale dzisiaj sprawdzałem i z pięciu te smugi są widoczne)

2 ) po wtóre stwierdził ,że to wada technologi telewizorów lcd/led a nie wada fabryczna więc nic w tym przypadku pomóc nie może (dał jakiejś wskazówki apropos ustawień które nic nowego nie wniosły)

1 - smug nie powinno być ... odległość 3m nie jest jakąkolwiek wymówką (taki TV bym oddał do sklepu ... a ten serwisant swoją drogą jest d...a )

2 - na moim LCD z podświetleniem LED (krawędziowym, SONY) nie ma jakichkolwiek "pionowych smug"

Ukryta Zawartość

pewnie brak smug bo to EX500

EX720 (EX500 jest na CCFL)

Swoją drogą pierwszy LED tej klasy od SONY bez żałosnego cloudingu obecnego w starych 700 lub 710 (gdyby 720 też był niedopracowany to pewnie skończyło by się na EX500 ... ew. HX800).

bo problem dotyczy tego LW5500 a nie Sony...

Piłem do stwierdzenia serwisanta ( ;) ) że te smugi są wadą technologii LED w LCD (z cytatu jasno wynika że serwisant nie ograniczał się do jednej marki ... tylko kategorycznie stwierdził że wszystkie LED LCD mają pionowe smugi - przynajmniej tak zrozumiałem jego sugestię)

2 ) po wtóre stwierdził ,że to wada technologi telewizorów lcd/led a nie wada fabryczna więc nic w tym przypadku pomóc nie może

Piłem do stwierdzenia serwisanta ( ;) ) że te smugi są wadą technologii LED w LCD (z cytatu jasno wynika że serwisant nie ograniczał się do jednej marki ... tylko kategorycznie stwierdził że wszystkie LED LCD mają pionowe smugi - przynajmniej tak zrozumiałem jego sugestię)

Ale o jakie smugi chodzi? Ja mam LCD ale żadnych smug nie zauważyłem.

Ukryta Zawartość

Jakie było moje zdziwienie gdy po kilku dniach euforii w zabawie telewizorem( 3d , net ,itp ) zauważyłem ,że na jednolitych tłach (np. boisko piłkarskie) podczas dynamicznych akcji (podczas przesuwania kamery w lewo lub prawo) widać pionowe jasne smugi

Z tego co tam pisze to smugi mu się pojawiają tylko podczas ruchu ... czyli raczej nie jest to podświetlenia wina. Dziwne tylko że problem pojawił się po kilku dniach. Bo już domyślałem się że jakiś błąd software upłynniacza (update firmware mógłby rozwiązać problem).

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.