Skocz do zawartości
IGNORED

Czy słuchacie kabli sieciowych?

Lesław01

Różnica między kablami sieciowymi  

931 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy słyszysz różnicę mędzy kablami sieciowymi

Rekomendowane odpowiedzi

Liczy się osobista wrażliwość słuchowa. Nauka tutaj jest zbędna.

Taką naukę należy mieć w dupie.

Jeśli takie jest Twoje podeście do tematu to trudno się mówi, ale nie sugeruj innym ciemnogrodu, dziękuję.

Kable sieciowe nie graja, transporty nie graja, wszystko to samo.

"Naukowcy" z tego forum to stwierdzili.

"Naukowcy" na tym forum to raczej ci od zjawisk których jeszcze nauka nie rozpoznała. Oczywiście zjawisk "wykrywanych" przy pomocy słuchu. Zastanawia tylko to dlaczego tymi "odkryciami" nie zainteresowały się jeszcze światowe ośrodki badawcze. Panowie odkrywcy zacznijcie przekazywać swoje doświadczenia do tych ośrodków celem ich weryfikacji. Opowiadanie o nich na forum jest odbierane jako element marketingu. Na pewno byłoby łatwiej jak ktoś niezależny potwierdziłby że te odkrycia są rzeczywiste a nie pozostają tylko słowem pisanym wynikającym z działalności marketingowej.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

ale nie sugeruj innym ciemnogrodu

Ciemnogród to sceptycy - teoretycy, którzy nie słyszą tego co jest normalnie słyszalne i jeszcze wmawiają innym urojenia. ;-)

teoretycy, którzy nie słyszą tego co jest normalnie słyszalne i jeszcze wmawiają innym urojenia

Wszystko to co słyszycie i "słyszycie" było omówione w zakładce o audio mitach.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Na tej, gdzie było wyliczone po ilu zerach po przecinku w dB liczy się wpływ poszczególnych parametrów przewodu na płynący w nim sygnał.

Bo wpływ jest, ale liczony W tak małych ułamkach dB, ze praktycznie niemierzalny, a o słyszeniu nie ma co marzyć.

Ciemnogród to sceptycy - teoretycy, którzy nie słyszą tego co jest normalnie słyszalne i jeszcze wmawiają innym urojenia. ;-)

Jesteś chyba ostatnią osobą, która mogłaby zweryfikować taki zarzut zwłaszcza, że sam przyznałeś się publicznie, że nauka nie jest Twoją mocną stroną i to tak bardzo delikatnie mówiąc. Na jakiej więc to podstawie możesz twierdzić, że sceptycy to "ciemnogród"? Bo taki zarzut trzeba jakoś wykazać, a tu przydałoby się coś jednak wiedzieć, no bo chyba nie powiesz mi, że wiedzę z zakresu nauk ścisłych będziesz obalał na słuch? :)

Na jakiej więc to podstawie możesz twierdzić, że sceptycy to "ciemnogród"?

Dokładnie na takiej samej podstawie jak Ty w ten sam sposób nazywasz słyszących więcej.

I skończ już te swoje głupie wywody i kłamliwe wpisy pod moim adresem, bo będę musiał to zgłosić moderacji.

Jesteś chyba ostatnią osobą, która mogłaby zweryfikować taki zarzut zwłaszcza, że sam przyznałeś się publicznie, że nauka nie jest Twoją mocną stroną i to tak bardzo delikatnie mówiąc

Potwierdził stronę wcześnie co myśli o nauce:

Liczy się osobista wrażliwość słuchowa. Nauka tutaj jest zbędna.

Taką naukę należy mieć w dupie.

Potwierdził stronę wcześnie co myśli o nauce:

Potwierdził jedynie to, o czym piszę bez przerwy, mianowicie że w d...mam tę naukę głoszoną przez sceptyków, której nawet nie można tak nazwać, bo to są herezje, a nie nauka.

Prawdziwą naukę szanuję i często z niej korzystam.

A Wasze uporczywe przekręcanie sensu moich wypowiedzi traktuję jako zwykły trolling i atak personalny.

Prawdziwą naukę szanuję i często z niej korzystam.

A co mówi ta "prawdziwa" nauka o tym co słyszysz ?

Możesz dać jakieś namiary do tej prawdziwej nauki ?

Nie przeginaj Lechu. Wolno Ci mieć swoje zdanie na temat tego co słychać, a czego nie,

ale to co ja o tym myślę - wiesz i możesz to jedynie zaakceptować, bo zmiany mojego myślenia i słyszenia nie jesteś

w stanie dokonać.

Więc uprzejmie proszę - skończ ten permanentny trolling.

Nie przeginaj Lechu. Wolno Ci mieć swoje zdanie na temat tego co słychać, a czego nie,

ale to co ja o tym myślę - wiesz i możesz to jedynie zaakceptować, bo zmiany mojego myślenia i słyszenia nie jesteś

w stanie dokonać.

Więc uprzejmie proszę - skończ ten permanentny trolling.

Zadałem Tobie grzecznie dwa pytania, zastanawiam się dlaczego odpowiedź jest taka niezbyt pasująca do tych pytań ? Moje zdanie na temat tego co słychać a czego nie słychać jest oparte o doświadczenie praktyczne, z którym naukowe wyjaśnienia tych doznań nie są w sprzeczności.

A co mówi ta "prawdziwa" nauka o tym co słyszysz ?

Możesz dać jakieś namiary do tej prawdziwej nauki ?

To tylko prawdy objawione poparte pseudonaukowym bełkotem producentów kabli sieciowych i opowieściami kolegów.

Ot to cała "prawdziwa nauka" prawdziwa tylko dla wierzących w cuda na kiju, ale bełkotliwa dla wszystkich innych.

To tylko prawdy objawione poparte pseudonaukowym bełkotem producentów kabli sieciowych i opowieściami kolegów.

Ot to cała "prawdziwa nauka" prawdziwa tylko dla wierzących w cuda na kiju, ale bełkotliwa dla wszystkich innych.

Głupio piszesz, jak zwykle.

W temacie słyszenia nie ma żadnej nauki, tylko nasz słuch jest istotny.

Z nauki trzeba korzystać w dziedzinach, w których do czegoś się przydaje.

W temacie słyszenia, czy niesłyszenia nie przydaje się wcale.

Lechu - to również odpowiedź na Twoje pytanie, które zadajesz w kółko bez sensu.

Polski producent kabli chciałby żyć tak jak szef firmy Monster Cable. Niestety to może się zdarzyć tylko tym co zaczynają piramidę finansową, inni muszą ciężko pracować ;-).

W temacie słyszenia nie ma żadnej nauki, tylko nasz słuch jest istotny.

W temacie słyszenia, czy niesłyszenia nie przydaje się wcale.

Jasne :-).

"W temacie słyszenia nie ma żadnej nauki, tylko nasz słuch jest istotny.

W temacie słyszenia, czy niesłyszenia (nauka) nie przydaje się wcale".

zamieniając "słyszenie" na "wiarę" i "słuch" na "duch"- otrzymujemy wypowiedź na miarę Torquemady.

Śmiesznego boju pomiędzy ślepymi i widzącymi na temat malarstwa ciąg dalszy.

Dziwi mnie tylko co na forum dla wyjątkowo wrażliwych i OSŁUCHANYCH uszu ( i tu cała frajda choćby ze zmiany kabelka, bo czasami to buty spadają jak można inaczej, choć nie koniecznie lepiej), ROBI cała reszta biedaków miotających się w tej swojej "głuchoniemocy". Jedynym ich zajęciem tu jest zaklinanie rzeczywistości, ja p..edole jak wam się chce... Ludzie qwa weźcie i zajmijcie się wędkarstwem.

Jedynym ich zajęciem tu jest zaklinanie rzeczywistości, ja p..edole jak wam się chce...

Jedynym ich zajęciem tu jest zaklinanie rzeczywistości, ja p..edole jak wam się chce...

" Godząc się na ignorancję, umacniamy ją. Nie reagując na absurdalne oświadczenia, popełniamy "przestępstwo" współudziału."

Dziwi mnie tylko co na forum dla wyjątkowo wrażliwych i OSŁUCHANYCH uszu... ROBI cała reszta biedaków miotających się w tej swojej "głuchoniemocy"

banda po prostu słucha muzyki,

banda zmienia kolumny i słyszy,

banda zmienia wzmacniacz i słyszy,

banda zmienia odtwarzacz i słyszy,

...

tylko te "kwantowe" wynalazki, kosmiczne technologie implementowane w kable, itd. ...ma gdzieś

Mówiłem już że słychać nawet inne wtyki, robiłem próby ślepe na innej osobie.

Jeżeli to były takie ślepe testy jak np. te:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

to się nie dziwię.

Użyj maski, którą Ci poleciłem i zatyczek do uszu na czas przepinania kabla. Można ją dostać w polskich sklepach lub amazonie. Przyda się nie tylko do ślepych testów. Komfortowo. Nic nie przeszkadza w słuchaniu muzyki i możesz się nieźle zdziwić, a to będzie bezcenne.

Ukryta Zawartość

" Godząc się na ignorancję, umacniamy ją. Nie reagując na absurdalne oświadczenia, popełniamy "przestępstwo" współudziału."

Przeceniasz swoją rolę Iro...i to bardzo.

To naprawdę nie jest sprawa życia i śmierci.

Zdecydowanie tak - 12 głosów branży

Raczej tak - 3 głosy branży

Raczej nie - 0 głosów branży

Zdecydowanie nie - 4 głosy branży

Nie mam zdania - 1 głos branży

Bez komentarza to zostawię. Zależy mi na rabatach. ;)

Jeżeli to były takie ślepe testy jak np. te:

Ukryta Zawartość

to się nie dziwię.

Użyj maski, którą Ci poleciłem i zatyczek do uszu na czas przepinania kabla. Można ją dostać w polskich sklepach lub amazonie. Przyda się nie tylko do ślepych testów. Komfortowo. Nic nie przeszkadza w słuchaniu muzyki i możesz się nieźle zdziwić, a to będzie bezcenne.

Ja mam inna procedurę. Zapraszam kolege na kawę i przepinam sieciówki, nie wie jakie tylko ma opisać jakie są zmiany . test trzeba powtórzyć aby się upewnić. Takie próby robiłem wiele razy , na przewodach to tylko małą część, to mi pomaga wybrać co lepsze bo jak wiem ile co kosztuje to móglbym się nastawic ze droższe jest lepsze, a tak nie zawsze jest.

Raz porównujemy 2 przewody a kolega audiofil na koniec był zmiażdzony jak mu powiedziałem jakie sieciówki testowalismy, Bo uważał jedną za bardzo dobrą, frmowa a zmiany jakie usłyszał na korzyść tej B inne były takie że powtarzalismy próbę prę razy. Przed wyjściem nowu chciał to usłyszeć bo nie wierzył .

Ukryta Zawartość

W trakcie usuwania konta.

a zmiany jakie usłyszał na korzyść tej B inne były takie że powtarzalismy próbę prę razy. Przed wyjściem nowu chciał to usłyszeć bo nie wierzył .

No przecież za każdym razem miał urojenia. Hahaha. ;-)))

Bogdan_ zrób test wg mojej metody i udokumentuj go.

W skrócie:

Królik doświadczalny siedzi w masce i słucha co chce. Nie ściąga jej podczas całego testu. Jest wygodna ale warto wcześniej wyregulować sobie paski.

W dowolnym czasie mówi asystentowi: Kabel A, B, nie wiem.

Odpowiedz „nie wiem” traktujemy jako nierozpoznanie kabla czyli błąd rozpoznania.

Na czas wymiany przewodu zasilającego przez asystenta królik wkłada zatyczki do uszu. Dźwięk szurającego kabla lub wkładanej wtyczki można rozpoznać. To tylko w tym celu.

I tak z 10 razy by wynik był chociaż trochę miarodajny.

Jeżeli trafność będzie powyżej 80% zwrócę koszt maski i wysyłam Ci alkohol jaki lubisz. Jak jesteś abstynentem to możemy się dogadać na inny bonus.

Podejmiesz się?

Jeszcze dodam, ze kolejność 10 kolejnych wpięć kabli zasilających A i B asystent losuje po założeniu maski przez królika.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gdybym chcial oszczedzać na muzyce to dużo więcej można na płytach gęstych jak SACD bo są takie po setki złotych za jedną sztukę a można zrobić sobie kopię ;)

O. Prosze

co za genialny pomysł

Zapraszam kolege na kawę i przepinam sieciówki,

bez wygrzewania ?

nie wierze

bez wygrzewania to przeciez nie brzmi

” jak sobie wygracie wybory to będziecie mogli przegłosować sobie co chcecie, a teraz my mamy większość, cisza……”

Każdy może, nawet nie posiadając takich kabli, posłuchać sobie różnic, jakie wnoszą.

Ukryta Zawartość

Kable nie są jakieś wybitnie drogie, ale innych tego typu stron nie znalazłem. Producent oprócz zmanipulowanych filmików zamieszcza na stronie pliki do porównania. Są to oficjalne uznane przez producenta kabla różnice, jakie wnosi jego kabel do analogowego systemu, w tym monkretnym przypadku prostego miksera. Każdy może ściągnąć i posłuchać, porównać. To są dane producenta, pliki sporządzone przez producenta. Zmierzone różnice między tymi plikami, przypominam, oficjalnymi plikami producenta, wynoszą -79dB. Przy normalnym poziomie słuchania rzędu 95dBA (bardzo głośno jak na dom) różnice są poniżej poziomu tła w komorze bezechowej. Gratuluję słyszącym takie różnice w domu! ;)

Ukryta Zawartość

post-64427-0-44527100-1520032999_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

nagrywamy.com

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.