Skocz do zawartości
IGNORED

Nowy Civic już jest !

Krak_oN

Rekomendowane odpowiedzi

Tak jak w temacie, nowy Civic już jest, no i jak wam się podaba ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/86657-nowy-civic-ju%C5%BC-jest/

Tak jak w temacie, nowy Civic już jest, no i jak wam się podaba ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

coraz bardziej jest to dizajnersko samochód dla kobiety a szkoda

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Focal + Naim

Civic jest bardziej dla faceta o nowoczesnej zewnętrzności, np brodacz w skórzanej kamizelce i kowbojkach raczej dobrze by się tam nie poczuł ;).

Nie bójmy się nazwać rzeczy po imieniu : dla pedała raczej :-)

Mi Honda nie podoba się z jednego istotnego powodu - nawet wersje "performance" i to Accord'a z silnikiem 2.2 czy 2.4 mają 4 cylindry. Czy to taki wielki problem dodać 5-ty gar do 4-cylindrowca o pojemności 1.4 - 1.8? Mogłaby nawet być zamienność tłoków, zaworów, korbowodów i tulei cylindrowych między wersjami o różnych mocach.

Z hond warte uwagi tylko s2000 i NSX

Te powyższe auta to są auta zabawowe do tzw mocniejszej przejazdżki. A Civic to jest normalne funkcjonalne auto i do takich należy go porównywać.

civic jest już na belce , a szkoda bo lepiej starszy się prowadził, dosyć mocno go usztywnili co nie daje dobrego poziomu komfortu , silnik 1.4 to porażka 1.8 już lepiej, jedyne co mi się w nim podoba to spory bagażnik ok 400l choć poprzednia buda miała 360l też sporo

a tak to auto bez charakteru , jak można było dać z przodu między światłami plastyk tandetny wyglądało to fatalnie tak samo z tyłu, potem poprawili , w typer nie było i w wersji "GT" który z GT nie miała nic wspólnego, obecnie zrobili zapchaj dziurę plastykowa ale czarną i jest lepiej ale kształt jaja i nakładka była poprzednio na korek wlewu to inspiracja dla garażowego tuningu chyba ale niektórym się podobało bo było trendy,, co tu dużo pisać zwalone wizualnie auto z tyłu zwisy plastykowe plastry miodu fatalnie zajrzał księgowy do tego auta, bije momentami tandetą na kilometr mówię o poprzedniej wersji bo ta kształtem podobna a wykończenie podobne, jedyne to nawet fajne fotele są i kierownica chwytna ale ogólnie auto nie powala, widoczność z tylnego lusterka tragedia

Ukryta Zawartość

post-21279-0-71452600-1316446505_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Focal + Naim

Tym wszystkim projektantom dodają chyba do dystrybutora wody w biurze bromu albo hormonów żeńskich .

Nie myślę tu tylko o Hondzie ale o tendencjach projektowych wszystkich nowych samochodów.

hahahaha bardzo możliwe że dodają!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Focal + Naim

A tak wogole to sa jakies ladne Hondy? :) Procz Legend.

starsze civiki byly calkiem ok... teraz sa coraz gorsze, nie moj styl i zgadzam sie styl dla kobiet... to nie to co kiedys

chwilowy brak działalności w audio.

Tym wszystkim projektantom dodają chyba do dystrybutora wody w biurze bromu albo hormonów żeńskich .

Nie myślę tu tylko o Hondzie ale o tendencjach projektowych wszystkich nowych samochodów.

Ja bym przypisał sprawstwo czemu innemu, a mianowicie obecnym ograniczeniom prędkości - będącym zresztą totalnym absurdem z punktu widzenia sumarycznego bilansu zysków (dłuższe / lepsze życie tych co nie: zginą / ulegną obrażeniom w wypadkach) i strat (czas zmarnowany w korkach, choroby od dłuższego siedzenia za kółkiem). Ludzie intuicyjnie czują bezsens jazdy szybkim i bezpiecznym samochodem 50kph, dlatego panuje coraz większy popyt na samochody pakowne i parkowne a więc wąskie i wysokie.

hahahaha bardzo możliwe że dodają!

A tymczasem w BMW projektują designerzy o mocno zarysowanych szczękach i rysach twarzy :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ja bym przypisał sprawstwo czemu innemu, a mianowicie obecnym ograniczeniom prędkości - będącym zresztą totalnym absurdem z punktu widzenia sumarycznego bilansu zysków (dłuższe / lepsze życie tych co nie: zginą / ulegną obrażeniom w wypadkach) i strat (czas zmarnowany w korkach, choroby od dłuższego siedzenia za kółkiem). Ludzie intuicyjnie czują bezsens jazdy szybkim i bezpiecznym samochodem 50kph, dlatego panuje coraz większy popyt na samochody pakowne i parkowne a więc wąskie i wysokie.

małe zwinne wysokie i pakowne!

tak będą wyglądały auta przyszłości!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Focal + Naim

A tymczasem w BMW projektują designerzy o mocno zarysowanych szczękach i rysach twarzy :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Grunt ze jakos wyglądają. A kto je projektuje to juz nie wazne.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

?👈

Dowiedziałem się że jestem pedałem, bo jak dla mnie to bardzo ładny :)

Co do wykończenia jak na kompakt VIII generacja miała niedoróbki, ale w porównaniu z innymi w klasie wcale nie było źle, tu ma być jeszcze lepiej. Plastiki są w każdym aucie :-)

Jak najbardziej jest też moim zdaniem zadziorność i sportowy wygląd, poza tym przestrzeń spora i bagażnik. Minus za silniki....nie wiem co stało się z Hondą, ale nawet 2.2 diesel powinien mieć już 180 KM przynajmniej, a nie 150.....1.8 poprzedniej generacji znam - jest dobry w sprintach i to nawet takich 0-200 km/h, ale mało elastyczny, na VI biegu to już raczej się toczy i utrzymuje prędkość wcześniej uzyskaną na niższych biegach...spala 10-11 litrów przy jeździe bardzo dynamicznej i jest w stanie zejść do 8 l w mieście przy eco-drivingu oraz bić rekordy spalania na trasie przy 90-110 km/h....Type R-ką VIII generacji jeżdżę - to idzie już bardzo dobrze, jest niezawodne i tylko minimalnie słabsze od silników z turbo....swoje pali, ale trudno, za 7 s do setki trzeba zapłacić....nowy Type R ma mieć chyba 2.4 pod maską, ciekawe jak będzie wyglądać wersja 3D.....Nowy Cif ma współczynnik Cx=0,27, a więc bardzo dobry, jak będzie lepiej wykończony od VIII generacji wróżę mu sukces...tylko te silniki....

Co do starych Cifów 5-6 generacji nie biorą mnie już...kiedyś mi się podobały, ale to było dawno, zresztą miałem 3D VI generacji....nie biorą mnie stare auta ogólnie, co by nie mówić nówka to nówka, postęp też jest w motoryzacji co by nie gadać o księgowych i prowadzenie pachnącego świeżością auta mnie akurat kręci...osobiście kupuję nówki - robię 120-150 tys. km i kupuję kolejną nówkę....auto ma być dla mnie niezawodne przez ten okres....potem mnie już nie obchodzi....

Hondziarzem jestem od 1998 r., VI, VII, VIII generacja przeszła/przechodzi przez moje ręce....i pewnie może IX również.....Wybieram kompakty, które pozwalają w miarę szybko się przemieszczać....zawsze 3D, niespecjalnie lubię limuzyny....

Pewnie jestem spedalonym chłopcem choć już grubo po 30-stce :D

P.S. Widoczność do tyłu w VIII generacji jest znakomita dzięki genialnym lusterkom bocznym, resztę załatwiają czujniki parkowania :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

BMW kręci mojego siostrzeńca...ma 3-kę compact z 2002 r. 2.0D 150 KM. Mi też się w sumie podobają B-M-ki, ale nie jestem jakimś fanem marki, stare BMW już totalnie mnie nie kręcą....jeśli już to nówki z dobrymi silnikami....

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

BMW kręci mojego siostrzeńca...ma 3-kę compact z 2002 r. 2.0D 150 KM. Mi też się w sumie podobają B-M-ki, ale nie jestem jakimś fanem marki, stare BMW już totalnie mnie nie kręcą....jeśli już to nówki z dobrymi silnikami....

BMW chyba nigdy nie mialo zlych silnikow, biorac pod uwage benzyniaki.

Moim zdaniem najladneijsze BMW to E31, E32, E34, E39, E38, F10, a z young timerow oczywiscie E24. Trojek nawet nie biore pod uwage. Za male wozidla, a compakty to chyba najbrzydsze wersje.

?👈

kiedyś chorowałem na e39 2.5l fajne auto,,

co do typera to jednak troszkę inne auto w porównaniu do zwykłego civica,

inny silnik wyposażenie osiągi i troszkę też wygląd i charakter, choć mimo wszystko wolałem bardziej z wyglądu cichociemną poprzednią generację tak samo jak corolle TS która osiągami dorównywała poprzedniemu typer albo śmiesznego suzuki swifta gti to były auta niepozorne mocne szybkie, obecne sportowe wersje kompaktów są ciężkawe obłe bardziej plastykowe ale wersje usportowione są troszkę bardziej męskie to fakt :)

to trzeba przyznać, teraz auto co z tego że ma 200KM jak buda coraz cięższa a silniki coraz bardziej restrykcyjnie strojone z normami,

to już nie jest czas kiedy było zwykłe 16v i zmieniałeś np wałek bo silnik się o to prosił , teraz jest jeden wielki komputer do którego się nie dotkniesz tak łatwo, dlatego tak tdi się rozsławiły bo można je było w prosty sposób czipować i szybko zwiększyć moc,

teraz auta usportowione są zupełnie inne od tych z lat 80 czy 90 , z jednej strony ekonomia ekonomiczność a z drugiej technologia na siłę upchana i dodatkowe wspomagacze przy jeździe , prosty przykład kolega kupić cossworda z 80lat stan idealny auto rewelacyjne, silnik 2.0t i 300KM można łatwo zrobić i co ? na obecnym difultowym silniku seat cupra czy golf gti mają podobne osiągi, jego auto kosztowało kilka razy mniej niż nowe odpowiedniki i ma fun!!!, jaki z tego wniosek? na rynku nie ma nic ciekawego a jak jest to drogie.

Focal + Naim

kiedyś chorowałem na e39 2.5l fajne auto,,

Do E39 sa tylko 2 rozsadne silniki. Ekonomiczny i dosc zwawy 2.8. Lub 4.4 bardziej zwawy, ale i mniej ekonomiczny. :) Pchanie sie w 3.0 czy 3.5 V8 to moim zdaniem bez sens, jak sie bawic w V8 to tylko 4.4. Podobnie rzedowki, lepiej odrazu brac najwieksze 2.8.

?👈

• Moderatorzy

a ja lubię kombiaki z mocnymi dieslami, dają mi wolność wrzucam do środka 2 rowery i jadę 150 km by pojeżdzić w nowych miejscach, wrzucam namiot i graty i jadę ponurkować, zakupów też nie muszę układać tylko wrzucam jak leci, sprint nie jest dla mnie najważniejszy tylko fan na trasie i autostradzie

z hond lubię motocykle, a z hond samochodów accorda

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

Też lubię kombiaki - zwłaszcza takie w których da się wygospodarować ponad 2m płaskiej podłogi bagażnika, w razie niemożności wynajęcia dachu nad głową do spania na nocnym postoju jest awaryjny namiot którego nie trzeba rozkładać na dodatek, nie przecieka i ma równą podłogę.

No i nienawidzę silników 4 i mniej cylindrowych - pulsacyjne oddawanie mocy daje przykry i męczący na dłuższą metę dźwięk.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.