Skocz do zawartości
IGNORED

Eliminatory szumu ENACOM

jerry30

Rekomendowane odpowiedzi

Jest słyszalne - miałem głośnikowe - koc na kolumnach.....początkowo wydaje się, ze nawet fajnie, ale wkrótce sobie człowiek uzmysławia, że całe powietrze szlag trafił, że mamy kompresję dynamiki.... - po zdjęciu - jakby się wszystko odkorkowało :-) Osobiście nie polecam.....

• Redaktorzy

Słyszalność uzależniona od kolumn - po prostu na jednych zmiany są słyszalne i to na "+", na innych na "-" a na niektórych niezauważalne. Zakup w ciemno odradzam. Voo-doo nie ma w tym żadnego, ot zwykły układ Zobla.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

• 1 miesiąc później...
Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Kupiłem sieciowe, podłączyłem i ..... :-) W pierwszej chwili z daleka miałem wrażenie że poprawiła się przejrzystość i szczegółowość tylnych planów, ale po dłuższym odsłuchu stwierdziłem, że clou programu tkwi w czymś innym. Wyraźnie oczyścił się przełom średnicy i góry, co skutkuje precyzyjniejszym zlokalizowaniem choćby szczotek perkusisty. W efekcie poprawia się rozdzielczość i separacja. Całościowo brzmienie robi się bardziej "napowietrzone". Skala różnic nie jest jednak wielka, faktycznie zalety tego filtru będzie słychać w drogim i dobrze zestawionych systemach. Nie zauważyłem jednak niczego, co wskazywałoby na zamulenie dźwięku. Ważna rzecz, wbrew temu co pisze producent, polaryzacja ma znaczenie, słychać wyraźną różnicę na korzyść jednego podłączenia.

Ale masz też jakiś kondycjoner czy nie? Pewnie ma znaczenie czy taki filtr używasz na "gołą" sieć czy na sieć z kondycjonerem.

Może być tak że nie mając kondycjonera to taki filtr pomaga i jego działanie jest słyszalne a mając kondycjoner to on przejmuje działanie i taki filtr może

być już nieskuteczny ale pewności nie mam.

Bo mając już kondycjoner to gdzie taki filtr wpiąć?

W kondycjoner to nie ma sensu a w sieć przed kondycjoner to chyba też nie ma sensu.

tomkly

Posłuchaj dłużej....a potem wypnij Enacomy i znowu posłuchaj....o Enacomach podobne zdanie do mojego (głośnikowych) ma wielu userów na całym świecie z systemami za grube wory kasiory....kompresja dynamiki...początkowo się tego nie słyszy właśnie z powodu tego oczyszczenia....ale jak się je wyjmie z systemu wszystko zaczyna żyć, a z nimi jest po prostu uśpione.....powietrza też jest więcej bez nich...oj więcej.....

Jak już ktoś chce koniecznie sieciowe to niech kupi Nordosta Harmonizer, przynajmniej nie szkodzi....

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - Enacomy pojawiają się często w ogłoszeniach.

Ukryta Zawartość

• 1 rok później...
  • Redaktorzy

Ostatnio wzięliśmy z Jackiem na warsztat sieciowe Enacomy AC w wersji Improved oraz Limited Edition i z przykrością stwierdziliśmy, że jakość kosztuje - wpięcie wersji limitowanej daje efekt porównywalny z ustawieniem między kolumnami PMR Premium.

Fr@ntz

"I am an audiophile"

Enacom-y dzialaja rewelacyjnie, uzywam tego juz od jakiegos czasu, jestem zachwycony.

Voo-doo nie ma w tym żadnego, ot zwykły układ Zobla.

To nie jest uklad zobla, to rezonator mikrofalowy ;)

Bo mając już kondycjoner to gdzie taki filtr wpiąć?

W kondycjoner to nie ma sensu a w sieć przed kondycjoner to chyba też nie ma sensu.

Wpinac wszedzie gdzie sie tylko da, dziala!

Ostatnio wzięliśmy z Jackiem na warsztat sieciowe Enacomy AC w wersji Improved oraz Limited Edition i z przykrością stwierdziliśmy, że jakość kosztuje - wpięcie wersji limitowanej daje efekt porównywalny z ustawieniem między kolumnami PMR Premium.

A czym sie rozni konstrukcyjnie wersja limitowana?

• Redaktorzy

Enacomy róznią się rozmiarem, wtykami i przede wszystkim intensywnością działania. Zdjęcie zamieszczam poniżej, ale opis naszych wrażeń będziesz musiał sobie wygooglać

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Fr@ntz

"I am an audiophile"

Polecam zapoznanie się z testem enacomow na positive-feedback, zwlaszcza z drugą opinią ;-)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Redaktorzy

Polecam zapoznanie się z testem enacomow na positive-feedback, zwlaszcza z drugą opinią ;-)

Ukryta Zawartość

Miałem podobne odczucia co Lauren Stephens z głośnikowymi Enacomami po wymianie kolumn (z Audio Academy Tethys II mk2 na Neat Motive One) i dlatego je sprzedałem. Standardowy Enacom AC też nie powalił mnie na kolana, za to Limited Edition to już zupełnie inna liga.

Ukryta Zawartość

Fr@ntz

"I am an audiophile"

Tutaj coś więcej:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

System gra dobrze, albo nie....

Różnią się wtyczką i napisami, ale jak widać to działa ! :)))))) Linka do recenzji F@ntza nie można zamieścić, bo zabrania tego administrator forum, ale jest lukier z posmakiem: WOW ! jak zwykle :D Fr@ntz przyznaje, że jest powiązany z testowaną marką, ale słyszy bez względu na wszystko, tak więc myślę że paru wyczynowców już zamówiło nowe "ulepszone" Enacomy, bo przecież wtyczka inna i kabelek trochę grubszy :D Jajca panie, jajca....ale to działa !!! :))))) 1050 zł wyczynowiec wysupła z kieszeni migiem :))))) Rzadko zaglądam już na forum, ale tu ciągle to samo, nic się nie zmieniło :))))

Ten krótki kablo-pytonek słusznej grubości w szczególności przemawia do wyczynowca - robi w końcu znaczącą różnicę, a wtyczka dopełnia dzieła i biznes się kręci :)))) WOW !

• Redaktorzy

Zyziu - przeczytaj to, czego nie można zamieścić tutaj jeszcze raz, na spokojnie a co najważniejsze ze zrozumieniem. Może wtedy dowiesz się kto jest powiązany z marką ;-)

Fr@ntz

"I am an audiophile"

Zyziu - przeczytaj to, czego nie można zamieścić tutaj jeszcze raz, na spokojnie a co najważniejsze ze zrozumieniem. Może wtedy dowiesz się kto jest powiązany z marką ;-)

Ty z kumplem, więc o co chodzi ? ;) Nieważne kto się przyznaje wprost, a kto w domyśle bo w końcu tworzycie zespół :))))

Ja nie używam tych Enacomów.Jakoś nie przemówiły do mnie.

A dlatego tu jest zakaz odwołań do tego innego portalu soundrebels?

Przecież tam nie ma forum więc konkurencja chyba żadna?

Wersja DIY ;)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>> Zyzio

Napiszę tylko raz i w prostych słowach:

Jeśli ktoś lojalnie informuje o zaistniałej sytuacji, Ty z założenia wiesz, że oszukuje to po co czytasz. Reszty domyśl się sam. EOT.

pozdr.

Ps. Zapomniałbym, - w ten weekend będę prezentował kilka zabawek z tej stajni na dwóch audiofilskich spotkaniach, wpadniesz upewnić się w swoich odczuciach, czy jak zwykle wyklucza Ciebie notoryczny brak czasu.

Ps. Zapomniałbym, - w ten weekend będę prezentował kilka zabawek z tej stajni na dwóch audiofilskich spotkaniach, wpadniesz upewnić się w swoich odczuciach, czy jak zwykle wyklucza Ciebie notoryczny brak czasu.

Też tam będę tzn. razem z Umką,a niestety zmartwię Zyzia,że nie jestem z branży-tylko lubię posłuchać tu i tam))

Enacom-y niestety działają...lecz nie muszę nikomu nic udowadniać-kto se chce to kupi i basta.

I jak zadziałał ten Limited?

Testowałem oba...,,grają" inaczej... ponieważ otrzymałem Limited w prezencie to on pozostał w systemie. Jednak jego wpływ na system (wpięcie do listwy sieciowej uznałem za zbyt duży i wpiąłem go do listwy gdzie podłączone sa dziwactwa z Acoustic Revive. W tym przypadku nastapiła lekka poprawa...i dlatego tam został.

>> Zyzio

Napiszę tylko raz i w prostych słowach:

Jeśli ktoś lojalnie informuje o zaistniałej sytuacji, Ty z założenia wiesz, że oszukuje to po co czytasz. Reszty domyśl się sam. EOT.

pozdr.

tak sie sklada że Zyzio pisał na forum o Enacomach duzo wczesniej niz powstal ten watek

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Mam Enacomy speaker. Nie ma mowy o żadnym kocu na głośnikach. Dżwięk na lepszych płytach ładnie odkleja się od głośników, ma ładne barwy..Po zmianie odtwarzacza jest więcej szczegółów i enacom niczego nie maskuje.Oczywiście trochę łagodzi brzmienie gorzej nagranych płyt /np Oasis/ ale ogólnie jestem zadowolony.

tak sie sklada że Zyzio pisał na forum o Enacomach duzo wczesniej niz powstal ten watek

Na dodatek, potwierdzał ich działanie :)

Ja nie zwracam uwagi na cenę, interesuje mnie jedynie wpływ na dźwięk. Jeśli chodzi o te "pipki", bo tak je zwyczajowo nazywam, one działają. Ale nie zawsze jednakowo w każdym sytemie i nie ma reguły, że zawsze będzie zauważalnie lepiej.

Może być również gorzej.

Można też przedobrzyć, bo walka z eliminacją EMI i ich wpływu na układ połączonych ze sobą urządzeń jest zawsze lekko "na czuja".

Ja tylko zwróciłem uwagę na fakt ignorowania ostrzeżeń, i w konsekwencji plucia na ludzi. Reszta to jego sprawa.

pozdr.

Nikt tu na nikogo nie pluje, co najwyżej uśmiecha się czytając takie kolorowe recenzyjki, bo odbiorca odnosi wrażenie, że wtyczka taka robi niewiadomo co - wręcz katapultuje system w kosmos, a niestety nie robi - enacom speaker jest psuczem, chyba że ktoś ma system na żyletkach i jestem co do tego przekonany w 100 %, same zaś wtyczki pokroju Enacom AC ma też Nordost i są akurat lepsze, choć też żadnych cudów nima ;) Audiofile to specyficzna grupa, kupią wszystko, a pod wpływem emocji wywołanych tą marketingową papką recenzyjek, w ostrym stadium choroby, wręcz lecą do salonów i o to chodzi ;), potem Enacomy turlają się na Allegro - starych Enacomów Speaker i AC było od groma, bo po dłuższym obcowaniu wychodzi na to, że niewiele robią, a często wręcz psują, niedługo pewnie pojawią się LE, choć to przecież inna liga, ale trudno...życie....przyjdzie pewnie czas na wersję Limited SE za 1500 zł (jeszcze lepsza wtyczka + grubszy kabelek by audiofilek widział za co płaci 500 zł więcej i oczywiście wyraźnie usłyszał) i znowu będą kolejne orgazmy i kolejne szybkie sprzedaże....życie... :))))

Nikt tu na nikogo nie pluje, co najwyżej uśmiecha się czytając takie kolorowe recenzyjki, bo odbiorca odnosi wrażenie, że wtyczka taka robi niewiadomo co - wręcz katapultuje system w kosmos, a niestety nie robi - enacom speaker jest psuczem, chyba że ktoś ma system na żyletkach i jestem co do tego przekonany w 100 %, same zaś wtyczki pokroju Enacom AC ma też Nordost i są akurat lepsze, choć też żadnych cudów nima ;) Audiofile to specyficzna grupa, kupią wszystko, a pod wpływem emocji wywołanych tą marketingową papką recenzyjek, w ostrym stadium choroby, wręcz lecą do salonów i o to chodzi ;), potem Enacomy turlają się na Allegro - starych Enacomów Speaker i AC było od groma, bo po dłuższym obcowaniu wychodzi na to, że niewiele robią, a często wręcz psują, niedługo pewnie pojawią się LE, choć to przecież inna liga, ale trudno...życie....przyjdzie pewnie czas na wersję Limited SE za 1500 zł (jeszcze lepsza wtyczka + grubszy kabelek by audiofilek widział za co płaci 500 zł więcej i oczywiście wyraźnie usłyszał) i znowu będą kolejne orgazmy i kolejne szybkie sprzedaże....życie... :))))

Zyzio

Znowu pleciesz swoje farmazony-chcesz sie przekonać ,że to działa i daje zmiany w dzwieku przez jednego akceptowalne,a przez drugiego nie-

-taka prawda.................poza tym do wszelakich zmian trzeba sie przyzwyczaić,aby stwierdzic czy sa akceptowalne czy nie-trwa to jakis czas.

Nie mozna byc zauroczonym czymś od razu-bo to mało racjonalne jest-moze sie okazać męczące na dluższą metę-potrafisz to zrozumieć?

Zyzio

Co tu duzo gadać przyjedż do mnie na odsłuch-zapraszam-usłyszysz wiele gadzetow audio-które mam i które daja zmiany-tylko nie wszystkie

naraz tzn.jednoczesnie uzywam-zmiany są słyszalne i do wychwycenia.........gdybyś miał o audio wieksze pojecie nie robił byś sam sobie wstydu.

Zyzio

Zapraszam-odezwij sie na pw..........jesli sprawe przemyslisz dokładnie.

pozdr.

Jaki jest skuteczny zasięg tego urządzenia w wersji sieciowej? Czy tylko przy urządzeniu czy np w całym mieszkaniu?

Ktoś robił takie próby?

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.