Skocz do zawartości
IGNORED

najlepszy wzmacniacz do Avantgarde Acoustic

marslo

Rekomendowane odpowiedzi

A..., to on jest pewnie winny calego zamieszania w brzmieniu. To on nie rowno gra, w zaleznosci od dnia czy sposobu zamocowania tych koncowek na zylach kabli ? :-)))

Nigdy nie wiesz kiedy przemieni sie w zlowieszczego Psujona lub mowiac w mojej konwencji nie skaszani brzmienia.

Nie kwestionuje Tojego zdrowego rozsadku, tylko przeswiadczenie, ze dwa skrecone ze soba druty przewodza sygnal tak samo, jak dwa te same oddzielne druty. W audio nie takie sprawy wplywaja na dzwiek.

Czy wydalem duzo kasy?

To relatywne, ale nie wiecej niz na drogie damskie buty, a one mi na nic:)

Marslo o tych drutach to najlepiej pogadaj z lesnymi ssakami, maja ogromne doswiadczenie w tej kwestii :)

A..., to on jest pewnie winny calego zamieszania w brzmieniu. To on nie rowno gra, w zaleznosci od dnia czy sposobu zamocowania tych koncowek na zylach kabli ? :-)))

Pora sobie powiedziec szczerze i bez owijania w bawelne, Ayon is the best, szczegolnie jak nie jest akurat w naprawie:)

Konto w trakcie usuwania

Szymon , a co ty wampir z Sosnowca jesteś vel. Zdzisiu Marchwicki ? ;)

Marchwicki był niewinny, podobnie jak jego bracia. W sumie 2 powieszono, a trzeciego zamknęli na wiele lat. Po wyjściu chciał temat wyjaśnić i dziwnym trafem spadł ze schodów i skręcił sobie kark. To była milicyjno-polityczna mistyfikacja. Skazano niewinnego prymitywa i brata geja, pracownika Uniwestytetu Śląskiego. Preparowano dowody, wymieniono prokuratora gdy pierwszy uznał, że Zdzichu jest niewinny. Ściągnięto nawet speca z zachodu, najlepszego jaki wtedy był. Jego rys psychologiczny zupełnie nie pasował do Zdzicha ale cóż, jedna z ofiar była bratanicą Gierka, a inna miała nazwisko Gomułka(przypadkowa zbieżność). Aparat władzy musiał mieć sukces i miał. To była zbrodnia polityczna. Pułkownik Gruba był bardzo skuteczny i posłuszny wytycznym władzy.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Pora sobie powiedziec szczerze i bez owijania w bawelne, Ayon is the best, szczegolnie jak nie jest akurat w naprawie:)

Mariusz , może Ty sprawdź czy nie mieszkasz pod słupem wysokiego napięcia albo jakimś ciekiem wodnym?

Mam znajomego ,który ma chyba Ayona Spirit III (już dwa lata) i jeszcze nigdy nie miał z nim problemów.

Czy Ty aby nie za bardzo kręcisz tymi wszystkimi gałkami? ;)

Jak pisalem to moj trzeci Crossfire w ciagu 4 lat, pierwszy ktory sie psuje.

Mam wrazenie, ze mial chorobe wieku dzieciecego , ale nigdy nie zepsulo sie nic powaznego, ostatnio bezpiczniki autobiasu.

Moze mu przejdzie, sonicznie naprawde super match z avantgardami.

Konto w trakcie usuwania

Mariusz , może Ty sprawdź czy nie mieszkasz pod słupem wysokiego napięcia albo jakimś ciekiem wodnym?

Mam znajomego ,który ma chyba Ayona Spirit III (już dwa lata) i jeszcze nigdy nie miał z nim problemów.

Czy Ty aby nie za bardzo kręcisz tymi wszystkimi gałkami? ;)

Chyba Ayon spiryt :)
  • 3 tygodnie później...

Ostatnio miałem na testach dwa kable USB Entreqa Apollo i Konstantin. Zdziwiło mnie drobne zrywanie transmisji przy ustawieniu wyjścia na 2 sample oraz brzmienie gorsze od Jcata i SotM. Miało być bardziej gładko a było bardziej szorstko a niektóre wybrzmienia określiłbym raczej jako dziwaczne artefakty na górze pasma. Ogólnie w moim slangu rzeźnickim kaszanka. Były to kable mojego dobrego kolegi więc czym prędzej je wypiąłem i oddałem ale zacząłem szukać przyczyny i...

Znalazłem, Entreq po raz kolejny jak z szufladami na nici dał ciała. Jego kabel okazał się chamskim przebierańcem czyli kabelkiem USB do drukarki za 5 dolców. Wypas oczywiście made in China. Szwedzcy cwaniacy nawet nie zmienili końcówek tylko dorobili drewniane nakładki i dalej łoić naiwnych. Dowód poniżej a wszystkich oszukanych proszę o wybaczenie. Kabel za kilkanaście zł sprzedawany dziesiątki razy drożej.

Bajki o serii Konstantin i nie tylko można poczytać na stronach z dowcipami audio. Jak te chińce za 5 dolców pięknie grają :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

post-874-0-72283600-1408448921_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

To chamski numer.

Mam wrażenie, że coraz częściej jest to norma. Audiofile uważani są za coraz większych idiotów.

MBL z CD 1431 czy Coroną z Hypexem za 150 eurasów nie jest lepszy.

Bezpieczniki za 300zł, które są przebranymi seryjnymi bezpiecznikami SIBA za 2zł z naklejką. Też cudowne właściwości.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Szymon,

Byc moze to jest chinski kabel za 5 usd, jesli to prawda, to rzeczywiscie przegiecie.

Jednak gra to u mnie lepiej od Audioquest Diamond, co znaczy , ze ten audioquest jest gorszy od kabla za 5 usd ?

Poza tym Entreq stosuje swoje koncowki bez lutowania, to moze miec wplywy na dzwiek. Cena w takim ukladzie jest dziwna, to prawda.

Co do brzmienia to sie z Toba nie zgadzam, a tez uzywwam jcat usb do dsd dac. Konstantin gra bardzo plynnie i w nasycony sposob, szczegolnie z miedzianym uziemieniem. Polecil mi go nie kto inny, tylko Marcin, jeszcze zanim wprowadzil swoje kable. .

Skrzyneczka na nici tez wplywa na dzwiek niestety, a ze ceny to ma chore to inna sprawa.

Jak wiele produktow w audio.

Konto w trakcie usuwania

Eee tam nie gra bo drzewo było źle suszone. A z twoim Ayonem Marslo chyba trzeba pójść do jakiegoś szamana niech odczyni uroki. Zastanawiam się tylko kto taką klątwę na niego rzucił hmm :)

Tranzystor to ciemna strona mocy... strzeżcie się jej... I nie dajcie się zwieść, jakoby mocniejsza była... bo jest tylko szybsza... łatwiejsza... a przez to pociągająca tak bardzo... Podczas gdy jasna, lampowa strona trudna jest... cięższa... wyrzeczeń licznych wymaga... ale bać się jej nie musicie... by Twonk

Ostatnio miałem na testach dwa kable USB Entreqa Apollo i Konstantin. Zdziwiło mnie drobne zrywanie transmisji przy ustawieniu wyjścia na 2 sample oraz brzmienie gorsze od Jcata i SotM. Miało być bardziej gładko a było bardziej szorstko a niektóre wybrzmienia określiłbym raczej jako dziwaczne artefakty na górze pasma. Ogólnie w moim slangu rzeźnickim kaszanka. Były to kable mojego dobrego kolegi więc czym prędzej je wypiąłem i oddałem ale zacząłem szukać przyczyny i...

Znalazłem, Entreq po raz kolejny jak z szufladami na nici dał ciała. Jego kabel okazał się chamskim przebierańcem czyli kabelkiem USB do drukarki za 5 dolców. Wypas oczywiście made in China. Szwedzcy cwaniacy nawet nie zmienili końcówek tylko dorobili drewniane nakładki i dalej łoić naiwnych. Dowód poniżej a wszystkich oszukanych proszę o wybaczenie. Kabel za kilkanaście zł sprzedawany dziesiątki razy drożej.

Made in Sweden - Ząbkowska Jeden :))

Eee tam nie gra bo drzewo było źle suszone. A z twoim Ayonem Marslo chyba trzeba pójść do jakiegoś szamana niech odczyni uroki. Zastanawiam się tylko kto taką klątwę na niego rzucił hmm :)

Odpukac, na razei wszystko ok , od osatniej naprawy. Moze to byly choroby wieku dziedziecego ?

Mam nadzieje, nie lubie sluchac sprzetu , tylko muzyke.

Konto w trakcie usuwania

To są normalne sztuczki. Większośc super kabli tak powstaje. Zwłaszcza te pochodzące od jednoosobowych "producentów" ;-)

Tym razem 1:0 dla Ciebie ..................niestety :))

Żeby to chociaż był Neotech ten Entreq

Bajki o serii Konstantin i nie tylko można poczytać na stronach z dowcipami audio. Jak te chińce za 5 dolców pięknie grają :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Szymon

A czy to Ty robiles to zdjecie u siebie , czy znalazles w sieci?

Zastanawia mnie budowa tego kabla. U mnie nie ma zadnych koncowek z plastiku przed wtyczkami i kolor otuliny jest czarny a nie bialy.

A moze wkleiles zdjecie podbroby entreqa?

Czy to jest zdjecie kabla , ktory testowales?

Najpierw sie zasugerowalem Twoja pewnoscia siebie, teraz po uwaznym przyjrzeniu sie zdjeciu naszly mnie watpliwosci.

Jak ktos zyczy, moge wkleic zdjecie oryginalnego Konstantina, wyglada to calkiem inaczej niz na zdjeciu Szymona.

Dodatkowo o tym , ze zdjecie Szymona przedstawia - byc moze - podrobe z netu swiadczy brak gniazda mini jack na podlaczenie uziemienia eartha silver, kazdy orygianlny konstantin usb powinien je miec.

Szymon , cos tu nie jest nie tak - wyjasnij prosze, bo koledzy juz spisali entreqa na straty, moze nieslusznie.

Czyzby to byla manipulacja z Twojej strony?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Konto w trakcie usuwania

To chyba wersja wcześniejsza

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość jamówię

(Konto usunięte)

Mam wrażenie, że coraz częściej jest to norma. Audiofile uważani są za coraz większych idiotów.

MBL z CD 1431 czy Coroną z Hypexem za 150 eurasów nie jest lepszy.

Bezpieczniki za 300zł, które są przebranymi seryjnymi bezpiecznikami SIBA za 2zł z naklejką. Też cudowne właściwości.

http://www.highfidelity.pl/@nowosci-1441&lang=

Szymon gdzie można kupić nie rebrandowane SIBY, pytam serio ten bezpiecznik z logo Synergistica zagrał z moim Lebenem oszałamiająco, więc zamiast przepłacać kupię wiadro SIBY

A gdzie na zdjeciu Szymona jest to gniazdo do uziemienia typu mini jack?

Chyba poza kadrem,widać fragment minikabla,prawy dół

A gdzie na zdjeciu Szymona jest to gniazdo do uziemienia typu mini jack?

Szymon do tablicy :) chyba w prawym dolnym rogu

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Marslo jest najlepszym przykładem syndromu sztokholmskiego. Został oszukany i broni oszustów. Weź nożyczki i sprawdź co masz u siebie. Wtyczki też są chińskie i nic swojego nie zakładają. To jest kolejna firma typu Velum tylko ze Szwecji. Takich krętaczy nie należy bronić tylko NAPIĘTNOWAĆ!

Szymon do tablicy :) chyba w prawym dolnym rogu

Oczywiście to oryginał o ile można to napisać o przebranym chińcu.

Szymon gdzie można kupić nie rebrandowane SIBY,

Ja kupowałem bezpośrednio u producenta.

Ukryta Zawartość

Są nawet złocone kupowane przez inną oszukańczą i droższą firmę tylko trzeba kupić więcej sztuk jednorazowo.

Ukryta Zawartość

Gość jamówię

(Konto usunięte)

Marslo jest najlepszym przykładem syndromu sztokholmskiego. Został oszukany i broni oszustów. Weź nożyczki i sprawdź co masz u siebie. Wtyczki też są chińskie i nic swojego nie zakładają. To jest kolejna firma typu Velum tylko ze Szwecji. Takich krętaczy nie należy bronić tylko NAPIĘTNOWAĆ!

http://www.siba-bezpieczniki.pl/front_content.php

Są nawet złocone kupowane przez inną oszukańczą i droższą firmę tylko trzeba kupić więcej sztuk jednorazowo.

Dzięki! Swoją drogą przeczytałem teraz Twoją stopkę i ręce mi opadły, taki PROSTAK jest tu redaktorem???

Ukryta Zawartość

Widze jakis bialy kabelek , rzeczywiscie.

Nozyczek nie mam zamiaru uzywac, gdyz jak rozumiem Ty ich rowniez nie uzyles , tylko posluzyles sie zdjeciem z netu. Jaka masz pewnosc, ze to nie zdjecie podroby, ktore znalazles w necie?

Zeby jednak rozwiac moje watpliwosci i potwierdzic badz zanegowac Twoje sady, poprosze kolege gfmod o skomentowanie Twojego postu i rewelacji w nich zawartych.

Do tego czasu proponuje sie wstrzymac z ostatecznymi ocenami.

Ukryta Zawartość

Konto w trakcie usuwania

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Nozyczek nie mam zamiaru uzywac, gdyz jak rozumiem Ty ich rowniez nie uzyles , tylko posluzyles sie zdjeciem z netu. Jaka masz pewnosc, ze to nie zdjecie podroby, ktore znalazles w necie?

Zeby jednak rozwiac moje watpliwosci i potwierdzic badz zanegowac Twoje sady, poprosze kolege gfmod o skomentowanie Twojego postu i rewelacji w nich zawartych.

Mariusz , bez wiadra wezeliny z tym Entrq - iem daleko nie zajedziesz.

Dupsko bedzie pieklo , ze hej ;)

Rozumiem, że sąd ma wydać ich dystrybutor i sprzedawca. Dobry z Ciebie agent. Dla mnie możesz żyć w dalszej nieświadomości ale innym użytkownikom na pewno takie informację się przydadzą. Ciekawe dlaczego wtyczki zakrywają nakładką z drewienka, pewnie dla własności sonicznych a nie ukrycia ich chińskiego pochodzenia.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Mariusz , bez wiadra wezeliny z tym Entrq - iem daleko nie zajedziesz.

Dupsko bedzie pieklo , ze hej ;)

Jarek , moze cos jest na rzeczy , a moze Szymon bedzie sie kajal , nie wiem.

Kabel gra b dobrze, to jest fakt, skad sie to bierze to inna sprawa.

Jesli wstawili tani kabel usb od drukarki i wymienili tylko wtyki, i dodali uziemienie jednej z zyl oraz otuline z bawelny to oczywiscie cena jest grubo przesadzona, ale w dzisiejszym audio to drobne.

Pytanie , czy cena siltechow jest bardziej uzasadniona i czym poza dzwiekiem?

Jesli jednak Szymon sluchal innego kabla a wkleil zdjecie takiego , ktore bylo mu potrzebne do udowodnienia z gory zalozonej tezy to smierdzi manipulacja na odleglosc. I trzoda chlewna na jego avatarze tego smrodu nie uzasadnia:)

Niech napisze otwarcie, czy to jest zdjecie tego kabla ,ktorego sluchal, bo dotad sie miga.

Ja ze swej strony napisalem na priv do dystrybutora , mam nadzieje, ze zabierze glos w tej dyskusji, jest userem audiostereo i ma w ofercie powazne marki.

Konto w trakcie usuwania

Gość jamówię

(Konto usunięte)

Jarek , moze cos jest na rzeczy , a moze Szymon bedzie sie kajal , nie wiem.

Kabel gra b dobrze, to jest fakt, skad sie to bierze to inna sprawa.

Jesli wstawili tani kabel usb od drukarki i wymienili tylko wtyki, i dodali uziemienie jednej z zyl oraz otuline z bawelny to oczywiscie cena jest grubo przesadzona, ale w dzisiejszym audio to drobne.

Pytanie , czy cena siltechow jest bardziej uzasadniona i czym poza dzwiekiem?

Jesli jednak Szymon sluchal innego kabla a wkleil zdjecie takiego , ktore bylo mu potrzebne do udowodnienia z gory zalozonej tezy to smierdzi manipulacja na odleglosc. I trzoda chlewna na jego avatarze tego smrodu nie uzasadnia:)

Niech napisze otwarcie, czy to jest zdjecie tego kabla ,ktorego sluchal, bo dotad sie miga.

Ja ze swej strony napisalem na priv do dystrybutora , mam nadzieje, ze zabierze glos w tej dyskusji, jest userem audiostereo i ma w ofercie powazne marki.

No i ok poczekajmy na feedback.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.