Skocz do zawartości
IGNORED

Współczynnik Akceptacji Żony

Therion

Rekomendowane odpowiedzi

Czasami oglądam urządzenia, wobec których sam mam problemy z akceptacją ich design a co dopiero muszą przeżywać nasze połówki? W niektórych sytuacjach chyba trzeba liczyć już tylko na power of love :)

Np. zdjęcie poniżej:

-OK Kochanie, zgadzam się na firanki w salonie, ale w zamian sam wybiorę kolumny...

hihi

moja Żona skomentowała to zdjęcie tak:

- Kochanie, nigdy w życiu bym ci nie zawiesiła tak paskudnych firanek w salonie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Diecezja należy do mnie :). Ale Żonie podobają się Monitor Audio GS20 (zwłaszcza po zdjęciu maskownic). Nawet chwaliła się nimi przed swoim Bratem i Jego Żoną. Dziwiła się czemu kupiłem Kandy K2 srebrny skoro reszta jest czarna, ale cena ja przekonała.

"Oni rzekli: Panie, tu są dwa miecze. Odpowiedział im: Wystarczy." (Łk 22, 38)

"Lecz teraz - mówił dalej - kto ma trzos, niech go weźmie; tak samo torbę; a kto nie ma, niech sprzeda swój płaszcz i kupi miecz!" (Łk 22, 36)

Po sprzedaniu moich starych Klipsch'ów (a wcześniej Dali 7) moja żona akceptuje każde kupowane przeze mnie kolumny. Byle tylko tamte kształty już więcej nie wróciły ...

Podobno na Audioshow kobietom podobały się te kolumny:

uniwersum.jpg

Moja Twierdziła że to wciąż przerośnięte miski . Mi osobiście podobał się ich dzwiek szczególnie 2 dnia gdy panowie zgrali zwrotnice z pomieszczeniem wtedy było bardzo dobrze a biorąc pod uwage cenę , fakt grania na jakimś DVD Yamahy oraz zwykłych kablach to grało wręcz powalająco .

Po sprzedaniu moich starych Klipsch'ów (a wcześniej Dali 7) moja żona akceptuje każde kupowane przeze mnie kolumny. Byle tylko tamte kształty już więcej nie wróciły ...

Taaak... Te kolumny pokonały nawet mój współczynnik akceptacji. Wiem, że grają fajnie, ale niestety, oprócz słuchu, wzrok też mam jeszcze dobry i takiej paskudy ni jak znieść nie mogłem.

4db5d8eb80.jpg

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Ja mam ładniutkie, zgrabniutkie monitory VA Haydn Grand, ale co z tego, skoro stoją metr od tylnej ściany czym irytują moją połowicę :)

Jeszcze podstawek pod kwiatki nie pozwalam z nich zrobić. Dwa pudła zagracające cenną przestrzeń i w dodatku zupełnie nieużyteczne :)

Wyraźnie ich nie lubi.

img00961qo.jpg

img0098jk.jpg

Tymczasem ja gdy na nie patrzę mam nieodpartą chęć lizania :)

A ja się rozwiodłem i dlatego mogę wstawić do pokoju nawet rezonatory w postaci rur kanalizacyjnych :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Podobno na Audioshow kobietom podobały się te kolumny:

uniwersum.jpg

Ale szajs. Po pijanemu pomylil bym z pralka, albo innym AGD.

Taaak... Te kolumny pokonały nawet mój współczynnik akceptacji. Wiem, że grają fajnie, ale niestety, oprócz słuchu, wzrok też mam jeszcze dobry i takiej paskudy ni jak znieść nie mogłem.

4db5d8eb80.jpg

Ja tam nie widze w nich nic brzydkiego. Klasyczne, moze nieco za plastikowe i krzykliwe.

?👈

Kolumny Jacka Zagaji faktycznie ciekawe ale w pokoju bym ich nie chciał :-)

Mam swój własny audio-pokój ale jest kilka konstrukcji które miałem i nie chciał bym do nich wracać, m.in te:

s0684b.jpg

Teraz mam Tannoye Arden, tzw. pralki ale z założonymi frontami nie jest tak źle.

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

A ja się rozwiodłem i dlatego mogę wstawić do pokoju nawet rezonatory w postaci rur kanalizacyjnych :)

"Kochanie - WRÓÓÓÓCIŁEEEEM!

-Nie, nie zdejmę butów!

-Nie nie ściszę muzyki!

-Nie, nie kupiłem chleba i nie zamierzam - dzisiaj zamówię sobie pizzę, jakieś paskudne kolumny i panienkę z agencji!

-Tak, skarpetki mają tam leżeć gdzie leżą!

Qwa - jak dobrze być rozwiedzionym!"

W sumie można i tak.

Ja tam nie widze w nich nic brzydkiego. Klasyczne, moze nieco za plastikowe i krzykliwe.

Nie mogę patrzeć na te drewniane membrany. Może by fajnie wyglądały w obudowach koloru membran, ale nie tak, jak były sprzedawane - w jasno szarych lub czarnych frontach. Jedynie maskownice je ratowały, ale ja rzadko słucham w maskownicach.

To tylko moje zdanie. Wiem, że ludzie je mają i im się podobają.

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

To do tej pory było łatwiej ze stałą żoną*. I co teraz nowe kolumny i nowa żona? Postawić obok kolumn, widełki w tyłek i też wygrzewać?

A przytoczone Dali są dla mnie też fatalne. Jakby nie grały bym się nie skusił. Albo potem zamówił im stolarza i jakieś gustowne maskownice.

-------------

*-choćby dlatego, że lepszy wróg znany niż nieznany.

Inny przykład, wybitne muzycznie osobniki, ale wyglądają jak zegary z kukułką. I gdzie one do mojego zimnego, modernistycznego wnętrza:

deco8hugenogrill.jpg

http://www.loudspeaker-art.com/deco%208.html

moderne10large.jpg

http://www.loudspeaker-art.com/moderne10.html

Nie mogę patrzeć na te drewniane membrany. Może by fajnie wyglądały w obudowach koloru membran, ale nie tak, jak były sprzedawane - w jasno szarych lub czarnych frontach. Jedynie maskownice je ratowały, ale ja rzadko słucham w maskownicach.

To tylko moje zdanie. Wiem, że ludzie je mają i im się podobają.

Etam, kolor membran. Maja dobra formę, fajną prostą sylwetkę. Jedynie czepnal bym sie tych wkretow, ktorych jest mnostwo, troche tandetnie to wyglada. Pamietam ze jak je kiedys zobaczylem je w gaziecie to mi sie bardzo podobaly.

Czerwone to sa do bani, to fakt:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

?👈

1.jpg

To jest niezle :)

A tu mamy dosc sredniowieczne maskownice, ale niezle to wyglada:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

?👈

A w ogóle to temat jest seksistowski !!! Bo co ze Współczynnikiem Akceptacji Męża ???

No jak to co. Istnieje i ma się dobrze. Jeżeli mi się firanki nie podobają, to nie ma mowy by zawisły. Najczęściej da się dojść do consensusu.

Ja się z Żoną umówiłem praktycznie na samym początku małżeństwa, że ona odpowiada za wystrój domu, a ja za to, co w nim gra. Ja się nie wtrącam do kolorów ścian, mebli i bibelotów, żona pozostawia mi wolną rękę w wyborze kolumn, odtwarzacza, patefonu, plazmy etc. Jak dotąd sprawdza się to bardzo dobrze - pełen pluralizm. I także za to kocham moją Żonę nad życie! :-)

Nie mam takich problemów jak niektórzy. Moja żona bez marudzenia, w pełni zaakceptowała wszystkie elementy naszego systemu. Co więcej, była spiritus movens zakupu niektórych elementów:)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.