Skocz do zawartości
IGNORED

USA . Mocarstwo, ostoja wolności i demokracji, obrońca pokoju?

Gość dziadekwłodek

Rekomendowane odpowiedzi

kulturalni ludzie w garniturach spotykaja sie, posluguja sie wykwintna mowa, sciskaja sobie rece, usmiechaja sie wzajemnie, jedza przy wspolnym stole....a za plecami dzialaja przeciwko sobie, klamia i oszukuja ( ot caly POZIOM :))

a ty myslales ze to wzajemne zdapanie sie po jajach?

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Polska jest ważnym sojusznikiem USAmeryki. Tak sobie przynajmniej wyobrażają polscy politycy i nie tylko oni.

A tak sobie wyobrażają to USAmerykanie:

600_kerry_gazeta.jpeg

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Wizyta-Johna-Kerryego-w-Polsce-Fatalna-wpadka-Washington-Post,wid,16145207,wiadomosc.html?ticaid=1119d9&_ticrsn=3

Ha ha, Chiny wygrały przetarg z USA na dostawę systemów przeciwlotniczych dla turcji, USA chce unieważnienia :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Wooow! Czu Ameryka zdąży przed swoim upadkiem wprowadzić ten ambitny program w życie?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Wooow! Czu Ameryka zdąży przed swoim upadkiem wprowadzić ten ambitny program w życie?

http://alexjones.pl/...ym-dronem-sr-72

USAmerykanie od końca II WŚ mieli kilkadziesiąt "rewolucyjnych" programów lotniczych. Zrealizowano kilka. Już samo opublikowanie informacji o nich jest oddziaływaniem na przeciwnika.

Wracając na ziemię - testy robota bojowego. MADSS (Mobile Armed Dismount Support System) może zostać wyposażony w karabiny maszynowe, wyrzutnie granatów a nawet w wyrzutnie rakiet przeciwpancernych.

Ukryta Zawartość

Na co szykuje się Ameryka?

Nowy nabytek lokalnego biura szeryfa - WÓZ BOJOWY.

Po co siłom policyjnym transporter opancerzony, którego konstrukcja gwarantuje przetrwanie załogi w warunkach ostrzału z broni ciężkiej a specjalna budowa podłogi w kształcie litery V zapewnia bezpieczeństwo w razie eksplozji miny pod pojazdem? To jest dobre do Iraku! Z kim oni chcą walczyć w... Milwaukee? Otwory strzelnicze, wyrzutnie gazu/granatów z boku... co jest? Sajgon?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Nie wiem co masz na myśli, naprawdę. Nigdy tam nie byłem ani się nie wybieram, bo nie jestem przestępcą, żeby ktoś mi brał odciski palców na granicy.

Nie wiem co masz na myśli, naprawdę.

Z kim oni chcą walczyć w...

Z takimi jak Ty Doktorku:))

:)

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

To uważasz że jestem tak niebezpieczny że trzeba na mnie transportera? :)

• 2 tygodnie później...

Polska jest ważnym sojusznikiem USAmeryki. Tak sobie przynajmniej wyobrażają polscy politycy i nie tylko oni.

A tak sobie wyobrażają to USAmerykanie:

600_kerry_gazeta.jpeg

Ukryta Zawartość

Amerykanie dopiero w 1958 r dowiedzieli sie gdzie leza Niemcy na kuli ziemskiej, poniewaz wowczas Elvis Presley odbywal sluzbe wojskowa w tym kraju.

Mysle ze to nie przypadek i zadna pomylka - poprostu taka jest ich wiedza.

Ukryta Zawartość

Jestem rad, że Polacy tak świetnie sobie radzą we wspólczesnym świecie, a poziom wiedzy na tematy amerykańskie panów Adamów Sikorów i im podobnych sięgnął zenitu - no sami normalnie Amerykaniści. Jak tak spojrzeć na mapę Polski, to faktycznie w każdym zakątku kraju nic tylko sam geniusz i nadnaukowcy. Jest dobrze, a będzie jeszcze lepiej.

Parker's Mood

Przyganiał kocioł garnkowi...

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Państwo USA jest na dnie, a jego obecna rządząca ekipa chyba postradała zmysły. Lewactwo zadomowiło się na dobre we wszelkich strukturach państwa, a wiadomo do czego to doprowadzi. Szkoda mi tylko ludzi, zwykłych fajnych i ciężko pracujących ludzi, którzy są okradani ze swoich praw i pieniędzy, dla dobra syfu i nieróbstwa. To koniec imperium, niestety! Tylko cud może pomóc, ale Ja qrwa w cuda nie wierzę. This fuckin' country needs revolution!

Parker's Mood

MarkN

Przesadzasz( to jeśli chodzi o ocenę USA).Ale wracając do Twojej oceny wypowiedzi Forumowiczów( z którą się zgadzam) to przyczyną jet sama istota internetu.Gdybyśmy w tym wątku zamiast USA podłożyli dowolny,inny kraj to wypowiedzi byłyby równie krytyczne,agresywne i merytoryczne.Po prostu istotą sieci jest aby przyłożyć,przykopać i poczuć się lepiej.

Nie przesadziłem i nie masz pojęcia co się dzieje. Socjalizowanie i jego promocja, oraz bez opamiętania pożyczanie pieniędzy doprowadzi do najpoważniejszych konsekwencji od czasów wielkiego kryzysu. Właściwie już się to dzieje... Detroit, prawie Boston, prawie Chicago... to bankruci. Nie ma nic gorszego od rządów obecnej administracji, nawet topór wojenny Busha był mniej szkodliwy niż obecne posunięcia rządu. Rozumiem, że europejskie lewactwo tego nigdy nie pojmie, ale to nie jest niestety droga amerykańskich tradycji. Jak pozbędą się klasy średniej, a pozbędą się, to nastąpi koniec. Wszyscy będą na utrzymaniu plantacji rządowej, która już niestety zaczęła decydować o życiu i stanie obywateli. Już wkrótce się przekonasz o konsekwencjach tego postępowania.

Parker's Mood

This fuckin' country needs revolution!

i dla tego tak ekstremalnie militaryzowanie FEMA i czystki w armi

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

"Jeszcze całkiem niedawno zasadniczym wyznacznikiem potencjału amerykańskich wojsk lądowych (US Army) była możliwość do prowadzenia dwóch dużych kampanii wojennych w jednym czasie. Potem ten wymóg ograniczono, ale już dziś dowódca US Army, generał Ray Odierno ostrzega – dalsze cięcia spowodują, że nie będziemy w stanie prowadzić nawet jednej dużej operacji militarnej. Odierno swoje zdanie o sytuacji w podległych mu wojskach przekazał 7 listopada członkom senackiej komisji sił zbrojnych." http://dziennikzbrojny.pl/artykuly/art,9,40,5549,inne,wydarzenia,odierno-us-army-nie-przeprowadzi-nawet-jednej-duzej-operacji

No i proszę USAmeryka sama wykończyła się wojnami. Pozostanie jej tylko terroryzowanie innych państw i nacji precyzyjnymi atakami rakietowo-bombowymi z wody i powietrza jak w Jugosławii: celowali w obiekt wojskowy - bach trafili w chińską ambasadę, celowali w most - bach w szpital trafili, podobno mapy mieli niedokładne albo dronami jak w Afganistanie - patrzą w monitor Talib z "kałachem" podobny bojownika do al-Kaidy - jeb go zdalnie - zabity na miejscu... razem z gromada cywili. Nie ma się co martwić - to nie byli USAmerykanie.

Musisz uważać, żeby przez pomyłkę w Ciebie nie przyjebali... zabezpiecz się jakoś i hełm przynajmniej na głowę załóż.

Wywalili 60% budżetu federalnego na socjal, to i na wojny z barbarzyńcami i kacapstwem brakuje...

Parker's Mood

A co chciałeś wyrazić tym zdjęciem?Czy to nie jest kadr z pierwszego filmu dźwiękowego "Śpiewak z jazzbandu"?

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Tekst sam w sobie ma już ciekawy wydźwięk. Szkoda tylko, że nie opatrzyłeś go własnym komentarzem. Taki komentarz też może być interesujący.

Tekst sam w sobie ma już ciekawy wydźwięk. Szkoda tylko, że nie opatrzyłeś go własnym komentarzem. Taki komentarz też może być interesujący.

ależ proszę:

Szwedzcy komuniści zamykają więzienia. Widać, że w przeciwieństwie do USA, wcale nie zależy im na prawym społeczeństwie:

Ukryta Zawartość

I jeszcze dla wszelakiej maści korwinuchów:

Dura lex, sed lex.

Ukryta Zawartość

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Nie wiem w jaki sposób osiągnęli to Szwedzi, gdyż tekst tego nie wyjaśnia. Możliwe, że poprzez kwalifikowanie przestępstw jako wykroczeń albo poprzez stosowanie kar półwolnościowych.

Duży nacisk kładzie się na resocjalizację: http://www.polityka.pl/swiat/analizy/1501213,1,wiezienia-w-szwecji.read

Nie ulega jednak wątpliwości, że obecnie prawo karne w tym kraju jest bardzo łagodne dla sprawców nawet najcięższych przestępstw. Nie wiem czy jest to, aż tak zadowalające dla szwedzkiego społeczeństwa. Czasami w mediach można odnaleźć oznaki jego niezadowolenia z tego powodu.

USAmerykańskie prawo karne jest dla mnie dziwne. Chociażby to, że kilkunastu nieprzygotowanych do tego ludzi ma decydujący głos o skazaniu lub nie. Duża liczba odsiadujących kary dożywotniego więzienia bez możliwości przedterminowego więzienia za przestępstwa bez użycia przemocy może wynikać z filozofii stosowania kary - pierwszy raz ma szansę, drugi raz nie licz na pobłażliwość, trzeci raz nie ma dla ciebie litości.

W Polsce nie ma żadnego długofalowego modelu stosowania prawa. Poza tym ciągle się go modyfikuje, nadużywa i podejmuje błędne decyzje. Dla mnie dobry był by model łączący w sobie twarde i szybko egzekwowane prawo chroniące interes jednostki, społeczeństwa i państwa, a nie przestępcy - połączony z rozwiniętą resocjalizacją - szczególnie początkujących przestępców. Z obowiązująca zasadą do trzech razy sztuka: pierwszy wyrok - szansa, grzywna - kara półwolnościowa - resocjalizacja w więzieniu i nadzór na wolności, wyrównanie szkód, etc; drugi wyrok - bezwzględne więzienie, resocjalizacja w więzieniu i nadzór na wolności, wyrównanie szkód, etc; trzeci wyrok bezwzględne więzienie od gwizdka do gwizdka - minimum 25 lat. Jestem tez zwolennikiem przywrócenia kary śmierci, jako kary specjalnej za ciężkie zbrodnie.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.