Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  599 członków

Hegel Klub
IGNORED

Klub HEGEL

Rekomendowane odpowiedzi

Ciekawe dlaczego H1 bardziej sie podoba ( mnie przynajmniej) od h100 a h200 to oczywiscie ogromna moc ale nie idzie do konca w parze z dźwiękiem ;)

H80 jest fajny ale do mało wymagających kolumn gdyz zastosowane trafo jest karykaturą do wcześniejszych hebli ;)

Witam klubowiczów,.

Posiadam kolumny Dali Zensor 7 + kable qed ruby aniversary. Zastanawiam się nad wzmacniaczem h80.

Jakie ewentualne plusy i minusy takiego połączenia można uzyskać?

Jakie ewentualne plusy i minusy takiego połączenia można uzyskać?

Moim zdaniem głośniki są za niskiej klasy do tego wzmaka więc wydasz kasę a efekt całościowy będzie marny w relacji do ceny wzmaka.

Czy ma sens zastosowanie jakiejś przejściówki do dac hegel hd20, która pozwoliłaby podłączyć go przez wyjścia xlr (ponoć lepsze od rca) do wejść rca wzmacniacza? Czy to zawracanie głowy?

Moim zdaniem głośniki są za niskiej klasy do tego wzmaka więc wydasz kasę a efekt całościowy będzie marny w relacji do ceny wzmaka.

Może kolumny zmienię za jakiś cza na coś pokroju ikonów.

Jak to będą Ikony 6 to ma to dużą szanse ze sobą ładnie zgrać, kabelki Qeda Ruby tez powinny pasować.

Do H 80 komputer wystarczy podłączyć za pomocą kabla USB, aby nie tracić na jakości odtwarzanych plików FLAC? Jaki kabel USB jest godny uwagi?

Z H100 ikony 6 zagrały słabiutko za jasno a do tego jeszcze ze słabą podstawa basową, jestem świeżo po odsłuchach.Nieźle natomiast z Proacami S.140 i Xavianami carisma.

Edytowane przez newadec

Każdy człowiek może zbłądzić , uparcie w błędzie tkwi tylko głupi.... Cyceron

Ciekawe dlaczego H1 bardziej sie podoba ( mnie przynajmniej) od h100 a h200 to oczywiscie ogromna moc ale nie idzie do konca w parze z dźwiękiem ;)

H80 jest fajny ale do mało wymagających kolumn gdyz zastosowane trafo jest karykaturą do wcześniejszych hebli ;)

W jakiej konfiguracji porównywałeś H1 vs H100/H200? Gdzieś tam w głowie świta mi koncepcja aby kiedyś podmienić H1 na H200.

CD, pliki, analog

wieczorami słuchawki

W jakiej konfiguracji porównywałeś H1 vs H100/H200? Gdzieś tam w głowie świta mi koncepcja aby kiedyś podmienić H1 na H200.

Kolumny : Audiovector Si1 , Dynaudio Contour 1.1

Żródło : gramofon Thorens TD 320 , Ortofon 2 MBlack , RCM Sensor prelude

Naim CDX2

Zmiana na H200 moim zdaniem ma sens przy bardzo wymagających kolumnach i dużym pomieszczeniu , chociaż H1 napędza swobodnie stare genialne Dynaudio Contour 1.1 które przy elektrowni dopiero zaczynają grać.

Ja bym chętnie sprawdził i ewentualnie zamienił na H300 ... Tutaj może być bardzo ciekawie :)

Zmiana na H200 moim zdaniem ma sens przy bardzo wymagających kolumnach i dużym pomieszczeniu , chociaż H1 napędza swobodnie stare genialne Dynaudio Contour 1.1 które przy elektrowni dopiero zaczynają grać.

ja mam kolumny co prawda 4 ohm ale bez dramatycznych dołków i skuteczność 91.5 dB, więc nie mogę powiedzieć że są trudne czy wymagające dla wzmacniacza, pomieszczenie natomiast dość spore, salonokuchnia ok 45m z tym , że miejsce odsłuchowe to ok połowa. Mocy w H1 raczej mi nie brakuje i zmiana na H200 musiała by byś podyktowana istotnym przyrostem jakości w porównaniu do H1, no i musiałby to być istotny przyrost warty tych kilku tys.

Z racji posiadania HD25, H300 nie biorę pod uwagę.

CD, pliki, analog

wieczorami słuchawki

Wielka prośba z mojej strony Violet abyś testując H160 zrobił porównanie równierz do H80

Moje pierwsze wrażenie - połączenie dynamiki NAIM'a z równym graniem H80 i klimatem H200. Inny wzmacniacz, niż dotychczasowe Hegel. Musisz posłuchać - stawiam, że znajdzie swoich fanów.

Miałem ten sam problem co Ty ps39 - najpierw amplitumery, potem stereo pioneer, yamaha i ze 20-cia innych wzmaków nawet pod 10kzlł. Minuty, godziny i dni odsłuchu i wielkie nic. Hegel H80 - 3 minuty i załatwił sprawę, ale to było pół roku temu - teraz kolej na H160. Jeszcze tylko kolumny : ProAC D18, Dynaudio Focus 260 lub inne i gramy dalej.

H80 + Zensor 7 - popieram Renia 239. Zensory (wszystkie) to dość słabe kolumny. Tutaj na pewno przesiadka po zakupie H80.

Miałem ten sam problem co Ty ps39 - najpierw amplitumery, potem stereo pioneer, yamaha i ze 20-cia innych wzmaków nawet pod 10kzlł. Minuty, godziny i dni odsłuchu i wielkie nic. Hegel H80 - 3 minuty i załatwił sprawę, ale to było pół roku temu - teraz kolej na H160. Jeszcze tylko kolumny : ProAC D18, Dynaudio Focus 260 lub inne i gramy dalej.

Grajmy, grajmy to sama przyjemność, niebawem będę miał sposobność posłuchać H160 ale póki co z DM 3/7, podzielę się wrażeniami a póki co jestem po odsłuchu czegoś czego może w ogóle nie posłuchałbym gdyby nie przypadek. MU-SO Naim. To bardzo ciekawe doświadczenie bo trochę przeczy prawom fizyki, ale uspokoję Heglowców, każdy Hegel z porządnymi skrzynkami gra lepiej.

Naczytałem się o h 80 już na zagranicznych forach. Jest zachwalany.

Za roczną używkę, do jakiej kwoty jest ok?

Nowego za ile idzie wyrwać po rabatach?

W Polsce za nowego trzeba dać ok 6000 ale jakby kupować coś więcej np. kolumny razem to pewnie można zejść niżej. Hegle słyną z bezawaryjności, więc używki śmiało brać można,

H80 + Zensor 7 - popieram Renia 239. Zensory (wszystkie) to dość słabe kolumny. Tutaj na pewno przesiadka po zakupie H80.

Myślę o studio 148,to następca 140, serię response odradził mi sprzedawca po odsłuchu hegla.

Każdy człowiek może zbłądzić , uparcie w błędzie tkwi tylko głupi.... Cyceron

Hegel H160 już się wygrzewa w naszym salonie.

Po weekendzie pewnie wrzucimy pierwsze wrażenia.

Hegel%20H160%20w%20Premium%20Sound.jpg

pozdrawiam

PS

Kto słucha, nie błądzi...

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.