Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  599 członków

Hegel Klub
IGNORED

Klub HEGEL

Rekomendowane odpowiedzi

Po za tym są też i tacy że naprawdę słyszą dobrze a kabli nie słyszą ,tu też chodzi o pewną wrażliwość muzyczną którą nie każdy ma :(

Czy dobrze rozumiem, ze wg Ciebie jest pewna (szczególna?) wrażliwość muzyczna u słyszących kable i ta różni sie od wrażliwości muzycznej dobrze słyszących i na przykład grających np. na instrumentach, ale nie słyszących kabli?

Czy dobrze rozumiem, ze wg Ciebie jest pewna (szczególna?) wrażliwość muzyczna u słyszących kable i ta różni sie od wrażliwości muzycznej dobrze słyszących i na przykład grających np. na instrumentach, ale nie słyszących kabli?

Odbieraj sobie to jak chcesz ,zamykam temat bo się zaraz zacznie :) temat kable to to też wrażliwy temat :) ,ale już przewałkowany na miliony sposobów , zostawmy to każdemu indywidualnie ,nie rozumiem tylko co tak strasznie boli tych co nie słyszą kabli ? i za wszelką cenę chcą wmówić tym co słyszą że nie słyszą :)) Wrażliwość każdy ma swoją jeden większą drugi mniejszą i granie na instrumentach tu nie ma znaczenia moim zdaniem , tak już na zgodę to żeby nie było kable to jest tzw ostatni szlif systemu taka wisieńka na torcie ale tym już dobrym torcie , bo to są niuanse na pewno kablami się nie zmienia systemu :) mam tego świadomość

Edytowane przez freju

Odbieraj sobie to jak chcesz ,zamykam temat bo się zaraz zacznie :) temat kable to to też wrażliwy temat :) ,ale już przewałkowany na miliony sposobów , zostawmy to każdemu indywidualnie ,nie rozumiem tylko co tak strasznie boli tych co nie słyszą kabli ? i za wszelką cenę chcą wmówić tym co słyszą że nie słyszą :)) Wrażliwość każdy ma swoją jeden większą drugi mniejszą i granie na instrumentach tu nie ma znaczenia moim zdaniem , tak już na zgodę to żeby nie było kable to jest tzw ostatni szlif systemu taka wisieńka na torcie ale tym już dobrym torcie , bo to są niuanse na pewno kablami się nie zmienia systemu :) mam tego świadomość

to zwracaj uwagę co piszesz

Moja sprawa o czym pisze , po to jest to forum żeby opisywać własne doświadczenia ,ja mam takie ty masz inne ,a na podpuchy w stylu co według i gdzie grają kable zostawię dla siebie , bo spinki to mnie rajcowały ale 10-15lat temu ,dla mnie temat kabli zamknięty ,nie będę walczył z wiatrakami , a zdania nie zmienie co do kabli ,i jakoś mało mnie obchodzi co akurat ty o tym sądzisz ,jak wyżej juz napisałem na końcu posta , ale jak juz taki głodny jesteś to prosty przykład mój brat ma harmana h980 & kef c6 i tam nawet albedo monolitch głosnikowy nic nie wnosi , u mnie zmiana głosnikowca na np tellurium qblack głosnikowy delikatnie przygasza przekaz i to głuchy usłyszy już nie wspomne o zwykłym kablu ofc to już prawie koc na kolumnach:) ,eot pa pa

Edytowane przez freju

to zwracaj uwagę co piszesz nie pisz o Technics’ach, Harman’axh i innych cienkich wg Ciebie klockach, bo o czym świadczy cena?

Jaki wg Ciebie to sprzęt na których grają kable? Klasyfikujemy wg ceny? Natomiast ze kablem mozna „spiąć” system to ok ale nic wiecej, imo.

Nie masz racji kolego. Im bardziej przejrzysty system tym kable bardziej słychać .. niestety. Dobry kabel ma przede wszystkim nie psuć, te tanie niestety psują na potęgę.

Gość

(Konto usunięte)

Nie masz racji kolego. Im bardziej przejrzysty system tym kable bardziej słychać .. niestety. Dobry kabel ma przede wszystkim nie psuć, te tanie niestety psują na potęgę.

No patrz...ja mam cholernie przejrzysty i jakoś nie słyszę drutów???

Edytowane przez Gość

Witam wszystkich serdecznie. Czy ktos z klubowiczow slucha duzo metalu szczegolnie tego ekstremalnego na wzmacniaczu hegel??. Obecnie mam denon 1520ae podpiete do kolumn podstawkowych monitor audio gold 100 i chcialbym przejsc wyzej z wzmacniaczem na hegel 80 lub jego nastepce h90. Jak bedzie sie sprawowal ten wzmacniacz przy duzym natloku instrumentow gestym brzmieniu. Denon gra dosyc analitycznie i przejrzyscie ale roznicuje znacznie nagrania. Te slabo zmiksowane brzmia troche sucho jakby bez mocy. Wiem ze to trudny temat. Rozumiem ze hegel to klasa wyzej od denona?

Edytowane przez Custom999

Do metalu to bym polecił H200.

Tylko h200 ma 200 wat na kanal(8ohm). Za duzo na moje kolumny postawkowe goldy 100 jakimi dysponuje. Referowana max moc dla tych kolumn to 140 wat (8ohm).

Edytowane przez Custom999

Tylko h200 ma 200 wat na kanal(8ohm). Za duzo na moje kolumny postawkowe goldy 100 jakimi dysponuje. Referowana max moc dla tych kolumn to 140 wat (8ohm).

Nie peniaj :) to tylko na plus , gorzej by było jak byś miał za mało i to właśnie wtedy byś mógł się martwić o swoje podstawkowce :) ps; ja na swoich drugich paczkach też podstawkowych proac r1sc daje dawałem przy h200A czsami na 90 volumen i się nie boję :) a nie boje się bo wiem że piec jest mocny i ma spory zapas dla nich , pamiętaj im mocniejszy piec tym lepsza kontrola Edytowane przez freju

..... .Generalnie na Heglu słucha się słabych płyt bardzo przyjemnie .

Bardzo cieszy mnie to stwierdzenie mam troche slabo nagranych plyt i denon troche nie daje rady nic z nich wyciagnac. :-)

Nie peniaj :) to tylko na plus , gorzej by było jak byś miał za mało i to właśnie wtedy byś mógł się martwić o swoje podstawkowce :) ps; ja na swoich drugich paczkach też podstawkowych proac r1sc daje dawałem przy h200A czsami na 90 volumen i się nie boję :) a nie boje się bo wiem że piec jest mocny i ma spory zapas dla nich , pamiętaj im mocniejszy piec tym lepsza kontrola

Szkoda ze h200 nie ma mozliwosci odtwarzania muzy po wi fi. Nie chcialem kupowac odobno odtwarzacza sieciowego tylko do spotify by moc sterowac z smartphona. Nowsze modele maja ale tez inna cena...

Bardzo cieszy mnie to stwierdzenie mam troche slabo nagranych plyt i denon troche nie daje rady nic z nich wyciagnac. :-)

Szkoda ze h200 nie ma mozliwosci odtwarzania muzy po wi fi. Nie chcialem kupowac odobno odtwarzacza sieciowego tylko do spotify by moc sterowac z smartphona. Nowsze modele maja ale tez inna cena...

Nie jestem pewien czy hegel bedzie lekarstwem na Twoje problemy. Hegel nic nie dodaje wiec jak cos jest slabo nagrane to hegel tego nie naprawi...

Nowe modele to już nie h200 :))

Z ogromną przyjemnością bym uderzył w 25, ale przyziemne sprawy powoduja, że bliższe mojemu portfelowi jest hd20.

:) rozumiem , a po ile teraz lata hd20 bo nie widzę go nigdzie na portalach aukcyjnych ?

Z ogromną przyjemnością bym uderzył w 25, ale przyziemne sprawy powoduja, że bliższe mojemu portfelowi jest hd20.

A może ktoś będzie mial hd 25 w cenie dla Ciebie osiągalne ...sprobować warto

No takie ceny na allegro były w ostatnim czasie, więc nie wiedzę nic nadzwyczajnego w tym. Myślę że to dobry benchmark.

Pisałem do posta Asterixa odnosnie hd25 , hd20 możliwe że 2,5tys to całkiem logiczna cena

No takie ceny na allegro były w ostatnim czasie, więc nie wiedzę nic nadzwyczajnego w tym. Myślę że to dobry benchmark.

Poczekaj cierpliwie zaraz sie ktoś odezwie na pw z ofertą :) może ktoś wpadnie na pomysł zmiany ? a wydaje mi sie że uczciwe pieniądze chcesz dać

A widzisz, ręką szybsza niż oko :)

Ogólnie nie pali się i mogę poczekać.

https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=113446010

Tutaj w NO jest w przeliczeniu na nasze 3tys , ale to nie jest wyznacznik i żadna okazja ,ale może się okazać że w PL będzie ciężko w twoich pieniądzach kupić hd20 :(

A widzisz, ręką szybsza niż oko :)

Ogólnie nie pali się i mogę poczekać.

Albo potarguj coś z tym hd25 , sięgnij głębiej do pitera :) hd 25 to raczej trochę albo dużo lepsze już granie , a tak będzie zawsze niedosyt hee

No patrz...ja mam cholernie przejrzysty i jakoś nie słyszę drutów???

Pomijając wszelkie możliwe przyczyny braku różnic w kablach trzeba mieć zawsze świadomość tego, że cholernie przejrzysty system to może i jest ale tylko dla twojego ucha :)

Tak to niestety jest, że nie mając porównania z czymś lepszym wydaje nam się to co nam się wydaje a czas koryguje wszystko.

Na jakich grasz kolumnach ?

https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=113446010

Tutaj w NO jest w przeliczeniu na nasze 3tys , ale to nie jest wyznacznik i żadna okazja ,ale może się okazać że w PL będzie ciężko w twoich pieniądzach kupić hd20 :(

Albo potarguj coś z tym hd25 , sięgnij głębiej do pitera :) hd 25 to raczej trochę albo dużo lepsze już granie , a tak będzie zawsze niedosyt hee

Mam ten sam dylemat i gdyby na ten moment było lepiej finansowo bez wahania poszedłbym w HD25, ale bliżej mi do HD20.

Gram długi czas na HD10 i nie miałem możliwości bezpośredniego porównania w swoim torze HD10 vs HD20 ale słyszałem wiele opinii, że to praktycznie ten sam DAC.

Z doświadczenia wiem, że takich samych daców nie ma, ale rozsądniej byłoby kupić od razu HD25, który jest po prostu lepszy od poprzedników.

Jest jeszcze HD12 ale dla mnie to całkowity znak zapytania. Ciekawe jak on się ma do HD25 ?

Kolego, do metalu, doskonały jest Krell 400XI.

Przestań :).....wystarczy H200 - szybkie, precyzyjne granie.

Mam ten sam dylemat i gdyby na ten moment było lepiej finansowo bez wahania poszedłbym w HD25, ale bliżej mi do HD20.

Gram długi czas na HD10 i nie miałem możliwości bezpośredniego porównania w swoim torze HD10 vs HD20 ale słyszałem wiele opinii, że to praktycznie ten sam DAC.

Z doświadczenia wiem, że takich samych daców nie ma, ale rozsądniej byłoby kupić od razu HD25, który jest po prostu lepszy od poprzedników.

Jest jeszcze HD12 ale dla mnie to całkowity znak zapytania. Ciekawe jak on się ma do HD25 ?

Przestań :).....wystarczy H200 - szybkie, precyzyjne granie.

hd12 nigdy nie słuchałem ,ale to ponoć bardzo dobry dac jest z opinii tak przynajmniej wynika , no i ma dsd czego np hd25 niema :( ale ja jakos nie ubolewam z tego tytułu ,aczkolwiek warto wiedzieć jak komuś zależy na dsd Edytowane przez freju
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.