Skocz do zawartości
IGNORED

Audiofilskie bezpieczniki

sly30

Rekomendowane odpowiedzi

Zgoda - formułka przesadna.

Zwłoczne- bezzwłoczne

(takie klasy działania)

dla mnie czas to parametr decydujący, skoro chodzi o zapobieganie dokuczliwszym stratom.

Przegrzanie destrukcyjne elementu (czyli jakby mikropożar) może wystąpić również od losowego czynnika zewnętrznego ( na fazie L lub pseudo-zerowym N, którego nawet bezpiecznik w ścianie czyli tzw. 'Eska' nie obejmuje )

Jedyny element zapobiegający rozległym awariom nie może być fetyszem swawolnej beztroski.

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

Na pewno nie parzy kawy (a szkoda), jednak w sposób wyraźnie słyszalny poprawia brzmienie systemu. Wymień bezpiecznik - sprawdź sam. Stworzyłeś sobie z tych technicznych prawideł w głowie barierę. Jesteś techniczny - zmień bezpiecznik, jeśli usłyszysz zmianę, dociekaj dlaczego tak się stało. Ja mam w du... dlaczego, ważne że mam dzięki temu lepszy dźwięk. Mi to wystarczy.

Tak ci się tylko wydaje. Pora na podstaw,i pod kable i piegi harmonixa.

A nie myślałeś żeby zrobić sobie ślepy test? Wolisz żyć złudzeniami?

Ho ho 6 punktów. Sporo mnie kosztuje to słyszenie bezpieczników:)) Nie jest potrzebny ślepy test, bo w tym nie ma żadnych złudzeń, omamów itd. Szczególnie dobry bezpiecznik cryo np. Furutech, Hi Fi Tuning Supreme daje zmiany na poziomie dobrej sieciówki. Czyli dla mnie zmiany zasadnicze, dla ciebie żadne. Bo przecież kable sieciowe nie graja.:) Mamy do tego różne podejście i nie przekonamy się. Sam na własne życzenie pozbawiasz się lepszego brzmienia w imię jakichś ślepych testów. Ech... No chyba że wzmacniacze cyfrowe rzeczywiście nie są podatne na druty, w co szczerze wątpię. Nie ma takich.

Dozbieraj trochę i kup sobie lepsze kolumny. Dopracuj także akustykę jeśli odczuwasz niedociągnięcia i braki skoro szukasz ratunku w bezpieczniku a to nie tędy droga. Sam na własne życzenie pozbawiasz się lepszego brzmienia.

Jakoś dziwnie to interpretujesz. To nie jest szukanie ratunku, bo nic nie potrzebowało pomocy.:))

Jak masz już dobre kolumny, dobrą elektronikę, coraz lepszą akustykę to... dopieszczasz system lepszym kabelkiem i bezpiecznikiem:)

Nie lepiej kupić trochę płyt?

A, sorry, audiofile słuchają sprzętu, nie muzyki.

Nie, audiofile słuchają muzyki na dobrym sprzęcie. Bo kochają słuchać muzyki. Ale jest sporo racji w tym co napisałeś:)

Jakoś dziwnie to interpretujesz. To nie jest szukanie ratunku, bo nic nie potrzebowało pomocy.:))

Jak masz już dobre kolumny, dobrą elektronikę, coraz lepszą akustykę to... dopieszczasz system lepszym kabelkiem i bezpiecznikiem:)

W realnym świecie?

Hmmm... Załóżmy, że mam monitory MM 45

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

za marne 8tys euro sztuka. Generalnie brzmienie bardzo mi się podoba, ale chcę "dopieścić" brzmienie. Rozumiem, że mam brzmienie "dopieścić", kupując do każdego monitora kabel sieciowy za 4 tysiące euro (!) czy choćby dwa tysiące (jakiś tani) i to jest lepsze rozwiązanie, niż kupno wyższego modelu MM 35

Ukryta Zawartość

droższego o niecałe 2 tysiące euro?

Rozumiem, że 5Hz w dole da mi kabel?

Gratuluję poczucia humoru ;)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

nagrywamy.com

Bo przecież kable sieciowe nie graja.:)

Grają , co więcej inne są do zródła, inne do cyfry czy wzmacniacza. Zamiana miejscami jest słyszalna i nie ma wątpliiwości. Inne kable pasują do układów lampowych, inne do tranzystorów, Trzeba nie mieć pojęcia o audio zeby się z takimi zjawiskami nie zetknać.

W trakcie usuwania konta.

Grają , co więcej inne są do zródła, inne do cyfry czy wzmacniacza.

"Grają" ale tylko wtedy jak będziesz nimi ostro kręcił nad głową ;-).

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

W realnym świecie?

Hmmm... Załóżmy, że mam monitory MM 45

Ukryta Zawartość

za marne 8tys euro sztuka. Generalnie brzmienie bardzo mi się podoba, ale chcę "dopieścić" brzmienie. Rozumiem, że mam brzmienie "dopieścić", kupując do każdego monitora kabel sieciowy za 4 tysiące euro (!) czy choćby dwa tysiące (jakiś tani) i to jest lepsze rozwiązanie, niż kupno wyższego modelu MM 35

Ukryta Zawartość

droższego o niecałe 2 tysiące euro?

Rozumiem, że 5Hz w dole da mi kabel?

Gratuluję poczucia humoru ;)

Ależ proszę się nie rozmieniać na drobne:)

Ja bym kupił MM 35 i do tego kable za 4 tys. euro - wówczas miałbym pewność, że zrobiłem wszystko najlepiej jak mozna.

Grają , co więcej inne są do zródła, inne do cyfry czy wzmacniacza. Zamiana miejscami jest słyszalna i nie ma wątpliiwości. Inne kable pasują do układów lampowych, inne do tranzystorów, Trzeba nie mieć pojęcia o audio zeby się z takimi zjawiskami nie zetknać.

Ale to chyba do nirvany miało być. Coś się kolega pomylił. Mnie do kabli sieciowych przekonywać nie trzeba. Trochę tego już przerobiłem.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ależ proszę się nie rozmieniać na drobne:)

Ja bym kupił MM 35 i do tego kable za 4 tys. euro - wówczas miałbym pewność, że zrobiłem wszystko najlepiej jak mozna.

Niekoniecznie, to nadal dwa najtańsze modele firmy ;)

Za dwa tysiące więcej jest kolejny model ;)

nagrywamy.com

Ale to chyba do nirvany miało być. Coś się kolega pomylił. Mnie do kabli sieciowych przekonywać nie trzeba. Trochę tego już przerobiłem.

To może znalazłeś jakąś oficjalną (nie marketingową) teorię, która by wiązała ten kabel zasilający z tym co się dzieje na wyjściu wzmacniacza ?

Bezmyślny przerób nie uczyni z nikogo mistrza.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Niekoniecznie, to nadal dwa najtańsze modele firmy ;)

Za dwa tysiące więcej jest kolejny model ;)

Z czego to u diabła jest, ze takie drogie??

To sprzęt pro - audio. Jakoś nie kojarzy mi się to z audiofilskim brzmieniem.:)

To sprzęt pro - audio. Jakoś nie kojarzy mi się to z audiofilskim brzmieniem.:)

Brzmienie jest bardzo dobre, ale nie o to chodzi, to tylko przykład profesjonalnego i drogiego sprzętu, gdzie za cenę kabla sieciowego możemy mieć wyższy model urządzenia o zdecydowanie lepszych a nie "dopieszczonych" parametrach. A Ty to łykasz bez popitki...

Poza tym - czy to jest drogie? W świecie audiofilskim zaledwie średnio drogie chyba...

nagrywamy.com

To może znalazłeś jakąś oficjalną (nie marketingową) teorię, która by wiązała ten kabel zasilający z tym co się dzieje na wyjściu wzmacniacza ?

Bezmyślny przerób nie uczyni z nikogo mistrza.

A do jakiej doszedłeś zmyślnym nie przerobem?

Wg. mnie jakość przewodzenia samego druta, ekran przed zakłóceniami, najważniejsze jednak są wtyczki:)

Proponuję zakończyc ten temat tutaj bo zaraz zejdzie lawina.:) Clou programu to bezpieczniki, nie kable.

Brzmienie jest bardzo dobre, ale nie o to chodzi, to tylko przykład profesjonalnego i drogiego sprzętu, gdzie za cenę kabla sieciowego możemy mieć wyższy model urządzenia o zdecydowanie lepszych a nie "dopieszczonych" parametrach. A Ty to łykasz bez popitki...

Poza tym - czy to jest drogie? W świecie audiofilskim zaledwie średnio drogie chyba...

Aj tam wyzszy model.. Zawsze znajdzie się jeszcze wyzszy.

Ukryta Zawartość

Za cenę tej sieciówki można kupić 2 Lebeny 1000p, nowe auto klasy B, kawalerkę do remontu i pewnie jeszcze duzo innych fajnych rzeczy. Czy to jest normalne? Moim zdaniem - nie. Czy ktoś ją kupi ? Jestem o tym przekonany. Dlaczego ktoś ją kupi, jak myślisz?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Za cenę tej sieciówki można kupić 2 Lebeny 1000p, nowe auto klasy B, kawalerkę do remontu i pewnie jeszcze duzo innych fajnych rzeczy. Czy to jest normalne? Moim zdaniem - nie. Czy ktoś ją kupi ? Jestem o tym przekonany. Dlaczego ktoś ją kupi, jak myślisz?

Myślę, że ktoś, kto kupi kabel optymalizowany pod kątem lepszego przenoszenia zakłóceń z sieci do urządzenia musi być... bardzo bogaty musi być ;)

Ukryta Zawartość

nagrywamy.com

To masz jeszcze:)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

To masz jeszcze

Nie chcę jeszcze. Lepiej napisz, dlaczego trzeba płacić tyle kasy za lepsze przenoszenie wysokich częstotliwości prądu z sieci 50Hz. Serio. To jest bełkot przecież.

nagrywamy.com

Nie chcę jeszcze. Lepiej napisz, dlaczego trzeba płacić tyle kasy za lepsze przenoszenie wysokich częstotliwości prądu z sieci 50Hz. Serio. To jest bełkot przecież.

A kto mówi, że trzeba płacić? Przymusu nie ma. Ludzie kupuja, bo chca.

Albo pragniesz większej ilości realistycznych doznań muzycznych, albo nie. Doznania kosztują. Niestety:))

Maluch i Rolls spełniają jednakową funkcję - dowiozą cię z punktu A do punktu B. Jednak Rolls zrobi to lepiej niż Maluch. Za to lepiej trzeba dopłacić 1000000 zł.

Kabel w audio przestał być zwykłym, mało istotnym, dołączonym elementem, gdzieś na peryferiach systemu. Kabel ma teraz nową rolę - to pełnoprawny element systemu jak wzmacniacz, czy kolumna. To się ciągle nie może przebić do świadomości ludzkiej, w tym i mojej, ale tak jest.Taka Tara pracuje 7 długich lat nad tym jak ułożyć wiązki, z drucików o takim, nie innym przekroju, zeby uzyskać taki, nie inny efekt. Ktoś musi za to do cholery zapłacić:)

To może dobrym pomysłem, takim społecznym byłoby, by dostawcy prądu wpinali jakieś 1.5 metra audiofilskiego kabla gdzieś tam po drodze i więcej ludzi, tak solidarnie cieszyłoby się audiofilskim prądem nawet z kuchennego radyjka.

Kto powiedział, że taki kabel ma być na samym końcu?

Rozkładając to na poszczególne rachunki nie powinno być to większym obciążeniem niż planowany abonament rtv.

Mógłbyś może nawet wybrać czy chcesz prąd przepuszczony przez audiofilski kabel czy nie.

Pięknie by było... ;)

Kabel w audio przestał być zwykłym, mało istotnym, dołączonym elementem, gdzieś na peryferiach systemu. Kabel ma teraz nową rolę - to pełnoprawny element systemu jak wzmacniacz, czy kolumna. To się ciągle nie może przebić do świadomości ludzkiej, w tym i mojej, ale tak jest.Taka Tara pracuje 7 długich lat nad tym jak ułożyć wiązki, z drucików o takim, nie innym przekroju, zeby uzyskać taki, nie inny efekt. Ktoś musi za to do cholery zapłacić:)

Dzieje się tak, odkąd w audio zamiast inzynierow większą rolę odgrywaja szamani od voodoo. A oglupiane pięknymi słowami społeczeństwo audiofile łyka to jak kormorany.

:-(

Kiedyś przewodu miały łączyć. Też robiono bdb kable, które o dziwo nie różniły się od dzisiejszych z segmentu pro. Dziś te audiofilskie to przerost formy nad trescia- takie audiofilskie "późne rokokoko".

Typowy tok audiofilskiego myślenia.

Zadaj sobie lepiej pytanie z czego wykonana jest sieciówka za €2000, że taka droga. Ja to wiem. Gdyby kosztowała €20 wtedy by nie "grała".

Clou programu to bezpieczniki, nie kable.

Audiofilskie bezpieczniki ;-). Cokolwiek to znaczy.

Ukryta Zawartość

1. Siltech Royal Signature Emperor Double Crown – 190 500 zł (63, 5 tys. dolarów, 2×2,5m)

Prawie tyle kosztowały najdroższe kolumny których słuchałem pod koniec ubiegłego wieku w warunkach domowych (68 k$). Trzeba przyznać że producenci kabli słabi nie są. Tyle kasy żeby potem słuchać na tym spapranych rejestracji. Trzeba być nieźle zakręconym.

Ukryta Zawartość

Dzieje się tak, odkąd w audio zamiast inzynierow większą rolę odgrywaja szamani od voodoo. A oglupiane pięknymi słowami społeczeństwo audiofile łyka to jak kormorany.

:-(

Kiedyś przewodu miały łączyć. Też robiono bdb kable, które o dziwo nie różniły się od dzisiejszych z segmentu pro. Dziś te audiofilskie to przerost formy nad trescia- takie audiofilskie "późne rokokoko".

Lepsze kiedyś było piwo, to fakt. Jakość kabli idzie do przodu. Mam w domu 15 letnią Tara Labs RSC Master Gen.2 . To był absolutny Top hi end wtedy. Oprócz tego są nowe Wireworld Eclipse 7, Acrolink D 5050II, Chang Reference. Każdy z nowych kabli pokazuje Tarze środkowy palec, Chang wręcz ją masakruje. A co najciekawsze Tara kosztowała najwięcej...

Jakość kabli idzie do przodu.

Nie jakość tylko cena ustalana dla naiwnych.

Każdy z nowych kabli pokazuje Tarze środkowy palec, Chang wręcz ją masakruje.

Producenci tych nowych kabli też pokazują środkowy palec Tobie, ale tak żebyś nie widział jak to robią.

Nie jakość tylko cena ustalana dla naiwnych.

Producenci tych nowych kabli też pokazują środkowy palec Tobie, ale tak żebyś nie widział jak to robią.

To pospinaj system Klotzem i żyj w przekonaniu o własnej wyjątkowości bo przecież lepiej się już nie da. :) I ile zaoszczędziłeś. Mama byłaby z Ciebie dumna:)

To pospinaj system Klotzem i żyj w przekonaniu o własnej wyjątkowości bo przecież lepiej się już nie da.

A dlaczego Klotzem ? Trzeba być patriotą i spinać system kablami z polskiej miedzi ;-). Niestety wtyki już raczej polskie nie będą.

I ile zaoszczędziłeś. Mama byłaby z Ciebie dumna

Z oszczędności na głupocie zawsze najbardziej jestem ja zadowolony. Wystarczy prawidłowo technicznie przeprowadzić test porównawczy.

A dlaczego Klotzem ? Trzeba być patriotą i spinać system kablami z polskiej miedzi ;-). Niestety wtyki już raczej polskie nie będą.

Z oszczędności na głupocie zawsze najbardziej jestem ja zadowolony. Wystarczy prawidłowo technicznie przeprowadzić test porównawczy.

Patriotą zawsze. Polska miedź jest do.... Kolego kup sobie jakiś japoński monokryształ, 4 porządne wtyki cryo (byle nie z mosiądzu), polutuj to ładnie cyną Oyaide lub Mundorfa, jak lubisz i gotowe. Masz dobry kabel i mozesz powiedzieć, że zaoszczędziłeś. I nie pitol mi o polskiej miedzi...

Ukryta Zawartość

jak miałem 13 lat , to też robiłem takie różne zestawienia

"najdrozsze , coś tam ..."

i sie tym jarałem

:]

Ukryta Zawartość

” jak sobie wygracie wybory to będziecie mogli przegłosować sobie co chcecie, a teraz my mamy większość, cisza……”

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.