Skocz do zawartości
IGNORED

Czy jesteś nowoczesnym facetem ?

DeeS

Rekomendowane odpowiedzi

wg. mnie nowoczesny facet to gość, który jest "ogarnięty" i potrafi wszystko załatwić

wg kobiet nowoczesny facet to dziany frajer, który będzie za to wszystko płacił.

Powinien myć się chociaż z raz dziennie. Dostęp do wody bieżącej jest jednym z niewątpliwych plusów nowoczesności. Szkoda, że nadal nie wszyscy to doceniają.

Nie wiedziałem że Moderacja też się bawi w dogryzanie.Myślałem że swoimi nienagannymi wpisami jest przykładem dla innych?

Pozdrawiam.

wg. mnie nowoczesny facet to gość, który jest "ogarnięty" i potrafi wszystko załatwić

wg kobiet nowoczesny facet to dziany frajer, który będzie za to wszystko płacił.

Kobieta powinna mieć cztery zwierządka:

-norkę na ramieniu

-jaguara w garażu

-lwa w łóżku,i osła który za to wszystko zapłaci.

Zgadzam się z kolegi opinią.Pozdrawiam.

...And Justice For All . Pozdrawiam .  

Oczywiście że jestem , bo używam bezbarwnej pomadki do ust i to publicznie .

Jeszcze jedno , nie interesuję się piłką nożną , nawet w tej chwili , tylko nie jestem pewien czy ma to związek z byciem , lub niebyciem nowoczesnym facetem .

Trzeba być chyba bi lub gejem.

To jak w tym rosyjskim kawale:

Rosjanin chce wyjechać na stałe z kraju.

Pytają go-Czemu?

-To przez pedałów.

-???

-Bo wiecie. W latach 50-tych pedałów rozstrzeliwywano. W 60-tych wysyłano do łagrów. W 80-tych tolerowano. W 90-tych intrygowali. Teraz jest to modne. Wyjeżdżam, zanim będzie obowiązkowe.

Być nowoczesnym ale w czyim rozumieniu?W rozumieniu gawiedzi to ktoś kto jest obeznany np. z elektronicznymi gadżetami.A dla mnie?To ktoś kto rozumie choć trochę czasy w których żyjemy( albo stara się je zrozumieć).Ale z drugiej strony podobno facet z klasą powinien być trochę nienowoczesny.

Właśnie , nowoczesny facet według pospólstwa to taki taki który posiada obsługuje skutecznie gadżety , tylko nie posiada ogólnej wiedzy , historycznej ( jaka by ona nie była , lewa czy prawa ) , fizycznej itp .

Myslalem czym sie moze charakteryzowac nowoczesny facet i wyszlo mi ze to jakies dziwne pytanie.

Bo z jednej strony mozna by pomyslec, ze trzeba sie orientowac w nowoczesnych gadzetach i wynalazkach.

Ale z drugiej strony przyszly takie czasy, ze juz wszyscy kojaza z czym sie je nowoczesne zdobycze techniki.

15 lat temu kiedy rodzina pytala mnie czym sie zajmuje, czy tymi grami, to nie chcialem wdawac sie w prostujaca dyskusje o tym ze programuje i uzywam komputerow do czegos zupelnie innego.

Teraz ci sami ludzie z rodziny, maja juz komputery, uzywaja gier, a ja sie jak najdalej trzymam od dyskusji na temat komputerow czy gadzetow, bo wole uciekac w prostote, spokoj i odpoczynek.

Jak obserwuje ludzi, to ta nowoczesnosc wcale nie wiaze sie z pieniedzmi, bo wielu ludzi ktorzy je maja, ma takze zupelnie inne gusta, a czesto i zupelnie inne potrzeby.

Czy mozna tak poprostu mowic o nowoczesnosci, majac na mysli komputery, telefony komorkowe, czy poczte e-mail ?

Nie, bo tego uzywaja nasi rodzice, dziadkowie, sasiedzi, a dzieci w domach zaczynaja przescigac w tym swoich rodzicow.

Mysle ze nowoczesnosc w obecnych czasach wymaga troche wiecej wysilku, przede wszystkim intelektualnego i odpowiedzialnosci.

Uwazam ze nowoczesnosc to dostrzeganie nie tylko siebie, ale takze innych i swiadomosc bycia czlowiekiem w ekosystemie planety.

Nowoczsny facet to facet swiadomy, to na pewno nie facet bezmyslny.

"Po raz pierwszy w historii ludzkości możesz przenieść chorobę, na którą nie chorujesz, na kogoś, kto został na nią zaszczepiony !!!" u2be

• Redaktorzy

Nie wiedziałem że Moderacja też się bawi w dogryzanie.Myślałem że swoimi nienagannymi wpisami jest przykładem dla innych?

Nie przyszło mi do głowy, że ktokolwiek tutaj akurat poczuje się dotknięty osobiście. Myślałem, że wygłaszam opinię ogólną.

Gość Gość

(Konto usunięte)

Dzisiaj to paradoksalnie gość nigdzie się nie śpieszący( bedący w odwrocie do galopujacego postępu- świata), używający brzytwy, nie korzystający na siłę z nowinek, prostolinijny i nie owijajacy w bawełnę mógłby się wydawać nad wyraz nowoczesny.

Kto teraz używa brzytwy? Mnie po dziadkowej została tylko blizna na ...przedramieniu:) I od tego czasu noszę zarost.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Witam.

Nie przyszło mi do głowy, że ktokolwiek tutaj akurat poczuje się dotknięty osobiście. Myślałem, że wygłaszam opinię ogólną.

Szybko mi przeszło, miałem zły dzień.Pozdrawiam.

...And Justice For All . Pozdrawiam .  

Dzisiaj to paradoksalnie gość nigdzie się nie śpieszący( bedący w odwrocie do galopujacego postępu- świata), używający brzytwy, nie korzystający na siłę z nowinek, prostolinijny i nie owijajacy w bawełnę mógłby się wydawać nad wyraz nowoczesny.

No trudno żeby sie śpieszył używając brzytwy. Ja się w środku trzęse gdy obcy człowiek w salonie fryzjerskim zbliża mi ten nóż do szyi.

Gość nosferartur

(Konto usunięte)

Kobiety z mojego otoczenia (większość) uważają, że to właśnie ja jestem tym chlubnym przykładem nowoczesnego mężczyzny (ta druga, mniejsza część, nawet na mnie nie spojrzy i w żadnym wolnym nawet czasie się nad tym nie zastanawia) i tu nie chodzi o to, że jestem szarmancki (puszczam je przodem, całuję w rękę, nie gadam w ich otoczeniu o kasie i nie używam wulgarnych słów), inteligentny (bywam), intrygujący, ociekający testosteronem, przystojny, mam sylwetkę szesnastolatka i nowoczesną, seksowną łysą głowę. Nie chodzi tutaj również o to, że jestem staromodny, czy, że szanuję przyrodę, gejów i lesbijki, ale o to, że nieprzymuszony, samodzielnie (z wprawą godną jakiegoś czarnoksiężnika, takiego Copperfilda, na przykład) uprzątam nawet najgęściej porośnięty polipami i ukwiałami syf w zlewozmywaku i codziennie przyrządzam żonie posiłki. Ta archeologia podwodna i tytłanie się w faunie i florze zyskują mi miano nowoczesnego mężczyzny wśród otaczających mnie obcych kobiet. Moja żona uważa, niestety, że taka jest norma.;^)

Powstaje takie pytanie (paradoks): czy nowoczesny mężczyzna może być konserwatywny i odwrotnie?

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Powstaje takie pytanie (paradoks): czy nowoczesny mężczyzna może być konserwatywny i odwrotnie?

No właśnie. Czy nowoczesność nie polega potem na akceptowaniu wszystkiego w imię tej nowoczesności ?

Potem pełno takich "nowoczesnych" facetów chodzących w ubraniu i trampkach.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Nowoczesny facet łamie stereotypy (?) :

Ukryta Zawartość

post-42084-0-37953700-1339353673_thumb.jpg

post-42084-0-01132200-1339353688_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nowoczesny facet łamie stereotypy (?) :

Historia zatacza koło. Do XIX w. arystokracja też nosiła rajtuzy. Czyli w modzie wszystko już było. Obstawiam niebawem peruki i pudrowanie nosa...

Powrót po dłuższej przerwie...

niektórzy pudrują nosek;-)

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

czy oni też są "nowocześni"?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Focal + Naim

czy oni też są "nowocześni"?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dla nich, w ich własnym świecie, to my jesteśmy inni :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.