Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny Hi-end do wzmacniacza lampowego Cary 300SEI(300B)

mirek10

Rekomendowane odpowiedzi

To był prawdziwy człowiek sukcesu!

W sumie w końcu ktoś kto potrafi cieszyć się beztrosko :)

Tak w ogóle to korzystamy na co dzień z wielu rzeczy za które nie bylibyśmy w stanie zapłacić tak ze cieszmy się również :)

Np. nawet na kanwie prywatnej oglądałem sobie spokojnie przy kawce w fotelu obraz tego autora

pewnie bym go na stałe nie chciał ale tę parę minut oglądać i nie zapłacić CO ZA FRAJDA

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Ależ Mirek nie twierdzę, że u ciebie para idzie w gwizdek.

Nie znam ciebie. Opisałem tylko pewne zjawisko z którym się spotkałem i które jednak występuje realnie.

Dotyczy to pewnie niewielkiej liczby osób ale jednak trochę ich jest.

A co do ciebie to skoro stać ciebie na nowego Merca CLS320 a nie stać ciebie na nowe kolumny w swoim wymarzonym kolorze,

tym bardziej że audio to ważna dla ciebie część życia, pasja i hobby oraz uwzględniając, że masz już grubo po 50-tce i szanse na dokładnie

takie używki są zerowe...to ja już nic nie rozumiem!!

Ależ Mirek nie twierdzę, że u ciebie para idzie w gwizdek.

Nie znam ciebie. Opisałem tylko pewne zjawisko z którym się spotkałem i które jednak występuje realnie.

Dotyczy to pewnie niewielkiej liczby osób ale jednak trochę ich jest.

A co do ciebie to skoro stać ciebie na nowego Merca CLS320 a nie stać ciebie na nowe kolumny w swoim wymarzonym kolorze,

tym bardziej że audio to ważna dla ciebie część życia, pasja i hobby oraz uwzględniając, że masz już grubo po 50-tce i szanse na dokładnie

takie używki są zerowe...to ja już nic nie rozumiem!!

Kiedys bylo lepiej!kryzys

Mirek,

moja sugestia wynika z własnych doświadczeń. Posiadam monobloki Cary 300 SE Signature wraz z kolumnami Tannoy Turnberry SE. Pomieszczenie zaadoptowane akustycznie o powierzchni 31m2, wysokości ponad 3 metry. A wrazenia muzyczne?. Wspaniała przestrzeń, mikrodynamika, szczegółowość ponadprzeciętna, ale w żadnym momencie nienatarczywa, nad wyraz spójny przekaz muzyczny, scena szeroko wykraczająca poza kolumny, średnica jak to 300b, szkoda słów...Napisano juz chyba wszystko. No a bas? Ktoś pomyśli, że chuderlawy i rachityczny?? OO nie!!! Nie brakuje go wcale. Mięsisty, potęzny I tłusty. Masywny, ale nie zwalisty i ociężały. Wypełnia skutecznie i bez wysiłku cały pokój. Nie przysłania całości, jest solidną podstawą dla średnicy.

Nie słuchałem wprawdzie integry Cary 300b, ale w końcu to brat monobloków, które posiadam, więc zapewne filozofia dżwięku bardzo podobna.

Tymczasem moja nervosa audiofilia śpi snem spokojnym czego i Wam zyczę (choć wiem, że licho nie śpi....)

W sumie w końcu ktoś kto potrafi cieszyć się beztrosko :)

Tak w ogóle to korzystamy na co dzień z wielu rzeczy za które nie bylibyśmy w stanie zapłacić tak ze cieszmy się również :)

Np. nawet na kanwie prywatnej oglądałem sobie spokojnie przy kawce w fotelu obraz tego autora

pewnie bym go na stałe nie chciał ale tę parę minut oglądać i nie zapłacić CO ZA FRAJDA

Kupę lat temu, mój brat, przysłał widokówkę,... naszemu ojcu z pozdrowieniami z afryki, z postacią pięknej mużynki z pieknymi okrągłymi piersiami, miała tylko turban z wiadrem na głowie,... jak myślisz rafaell, co mogło się stać w 85 roku, w głębokiej komunie?

Kupę lat temu, mój brat, przysłał widokówkę,... naszemu ojcu z pozdrowieniami z afryki, z postacią pięknej mużynki z pieknymi okrągłymi piersiami, miała tylko turban z wiadrem na głowie,... jak myślisz rafaell, co mogło się stać w 85 roku, w głębokiej komunie?

Wtedy i jeszcze długo później różne rzeczy ginęły na poczcie a i teraz na forum i r zginęło ;)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Z mentalności Polaków, jeszcze długo nie znikną przyzwyczajenia z tamtego okresu, to jest tak silne, że dzisiejsza młodzież też tym się zaraza,.... taka wada wrodzona Polski.

Znalazlem zagraniczne forum na temat kolumn do wzm 300B,moze ktos ma link podobny z innych karajow??

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Gość Arek__45

(Konto usunięte)

Czy dla takiej muzyki warto szukac niezwyklych kolumn.....?

....dla kazdej muzyki warto ale u mnie musi grac i to:

http://www.youtube.com/watch?v=wfwy0BRBc5g

Znalazlem zagraniczne forum na temat kolumn do wzm 300B,moze ktos ma link podobny z innych karajow??

Ukryta Zawartość

Ten link i TWOJE PODEJŚCIE DO TEMATU TO DWIE PRZECIWWAGI,A NAWET SPRZECZNOŚCI.

Weż pożycz coś do siebie do domu i wtedy będziesz bardziej praktyk niż teoretyk-tak się dobiera kolumny do zestawu.

Według mnie sam nie wiesz czego chcesz.........ale ciąża trwa 9 miesięcy także myślę,że czas rozwiązania bliski))

Mirku naprawdę Cie podziwiam za nieustępliwość,niezdecydowanie i upierdliwość w tymże wątku.

Tobie lepiej nic nie doradzać -bo jesteś skłonny zrzucić odpowiedzialność na doradców........zmykam stąd!!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Myślę że Mirek sobie jaja robi.

Ukryta Zawartość

A ja myślę że jest trochę tak jak wcześniej opisałem "kupowanie" w wykonaniu mojego znajomego.

Poza tym póki Mirek nic nie kupił to wszystko przed nim.Może nadal się wahać, rozważać, a może te a może tamte.

I ciągle może jeszcze zmienić decyzje.

A jak już kupi to pozostanie mu tylko...muzyka...wiem że to brzmi absurdalnie ale wtedy nie będzie już opcji zmiany,

czy nowego koloru.

Brak jest posiadaczy tego pieknego i wyjatkowego wzm jakim jest Cary 300SEI(300B),dlatego nie ma podpowiedzi jakie kolumny warto przetestowac,tylko pozostaly fora zagraniczne,z tego co do tej pory znalazlem co warte jest zainteresowania to:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wybrane sa z chybaz 50-ciu, ktore przewinely sie w tym watku, zglaszane przez audiofili!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość rochu

(Konto usunięte)

Brak jest posiadaczy tego pieknego i wyjatkowego wzm jakim jest Cary 300SEI(300B),dlatego nie ma podpowiedzi jakie kolumny warto przetestowac,tylko pozostaly fora zagraniczne,z tego co do tej pory znalazlem co warte jest zainteresowania to:

Stary wybacz, ale czy ty aby nie próbujesz sobie przedłużać swojego Ego przy pomocy tego wzmacniacza?

A jeżeli przy wyjątkowości jesteśmy.

Słyszałeś kiedyś coś o wzmacniaczach Futterman'a?

Jak chcesz przetestować, jak szukasz z drugiej ręki?

Będziesz jechał setki kilometrów, aby stwierdzić, że to nie to? - w obcym pomieszczeniu!

Czy, jak z przykładu, namówisz kogoś, aby podesłał na test kolumny ważące 160 kg?

W Polsce kupisz w podobnej cenie Bodnar Audio i Altec 19.

Trudno o lepszy dźwięk w skali bezwzględnej, a pieniądze względnie (bardzo) małe.

Możesz też rozważyć WLM-y - dla mnie to byłby oczywisty wybór.

Raczej masz nadmiar możliwości. Chyba słusznie można wnioskować, że wzmacniacz nie zgrywa się z posiadanymi wcześniej kolumnami. To po co wziąłeś sobie na głowę problem nie będąc do niego w ogóle przygotowanym? Trzeba było posłuchać u kogoś satysfakcjonującego zestawienia i kupić to samo.

Słyszałeś ze swoim Cary jakieś ujmujące zestawienie, zanim go kupiłeś?

Ja myślę, że nasz "poszukiwacz hiendowych kolumn do hiendowego wzmaka Cary" nie sluchał żadnych kolumn z tym swoim hiendowym Cary. Sly30 Ma 100% racji - Mirek to taki wieczny poszukiwacz, który przemierza wszystkie fora internetowe. A jak już znajdzie te kolumny za 50 % ceny nowych to zacznie szukać do nich hiendowych podstawek za 50% ceny, potem hiendowych kabli głośnikowych za 50 % ceny i tak będzie szukal i szukał.

Mam tylko jedno pytanie. Jak Mirek sam napisał - słucha "wokalu kobiecego i meskiego w wokalizie rozrywkowej". Mirku jakiej Ty muzyki chcesz słuchać na tym swoim zestawie? Podaj jakiś przykład takiej "wokalizy rozrywkowej" jeśli możesz - bo nie mogę tego tematu ogarnąć.

Brak jest posiadaczy tego pieknego i wyjatkowego wzm jakim jest Cary 300SEI(300B),dlatego nie ma podpowiedzi jakie kolumny warto przetestowac,tylko pozostaly fora zagraniczne

Może w takim razie czas przenieść się Tam ze swoją dywagacją?

" Ludzie bardziej dbają o swoją dumę niż o to, co jest prawdą." - T. Pratchett/S. Baxter

Jak chcesz przetestować, jak szukasz z drugiej ręki?

Będziesz jechał setki kilometrów, aby stwierdzić, że to nie to? - w obcym pomieszczeniu!

Czy, jak z przykładu, namówisz kogoś, aby podesłał na test kolumny ważące 160 kg?

W Polsce kupisz w podobnej cenie Bodnar Audio i Altec 19.

Trudno o lepszy dźwięk w skali bezwzględnej, a pieniądze względnie (bardzo) małe.

Możesz też rozważyć WLM-y - dla mnie to byłby oczywisty wybór.

Raczej masz nadmiar możliwości. Chyba słusznie można wnioskować, że wzmacniacz nie zgrywa się z posiadanymi wcześniej kolumnami. To po co wziąłeś sobie na głowę problem nie będąc do niego w ogóle przygotowanym? Trzeba było posłuchać u kogoś satysfakcjonującego zestawienia i kupić to samo.

Słyszałeś ze swoim Cary jakieś ujmujące zestawienie, zanim go kupiłeś?

Tak sluchalem z Carym 300B pare zestawien,najbardziej do tej pory podobalo mi sie granie z Bela Luna Diamante(wyglad rowniez swietny),widze ze nie wszystko czytasz i przypominam ze ten wzm byl wymarzony i poszukiwalem go 2.5roku,dlaczego ten! bo to najlepsza integra dla mnie na swiecie, bo gra tak samo wspaniale z sluchawkami ktore posiadam(K-1000),jak i z kolumnami.Akurat kolumny odsluchuje od 40lat i wiem co wymagam od grania,mam nadzieje ze znajde takie rodzynki(kolumny), jak w przypadku sluchawek( K-1000).

Może w takim razie czas przenieść się Tam ze swoją dywagacją?

Tak masz racje,chyba ze odezwie sie posiadacz Cary 300B i podzieli sie uwagami co do grania jego z kolumnami,wiem przeciez ze ciezko jest tu na forum doradzic mi, jak nikt takiego wzm nie posiada!!!

Ja myślę, że nasz "poszukiwacz hiendowych kolumn do hiendowego wzmaka Cary" nie sluchał żadnych kolumn z tym swoim hiendowym Cary. Sly30 Ma 100% racji - Mirek to taki wieczny poszukiwacz, który przemierza wszystkie fora internetowe. A jak już znajdzie te kolumny za 50 % ceny nowych to zacznie szukać do nich hiendowych podstawek za 50% ceny, potem hiendowych kabli głośnikowych za 50 % ceny i tak będzie szukal i szukał.

Mam tylko jedno pytanie. Jak Mirek sam napisał - słucha "wokalu kobiecego i meskiego w wokalizie rozrywkowej". Mirku jakiej Ty muzyki chcesz słuchać na tym swoim zestawie? Podaj jakiś przykład takiej "wokalizy rozrywkowej" jeśli możesz - bo nie mogę tego tematu ogarnąć.

Jak nie wiesz co to jest "wokaliza rozrywkowa"to wybacz!

Cary 300 SEI to naprawde ciekawy wzmacniacz lecz jego problemem sa uciete skraje pasma , a na miano najlepszej integry na swiecie to zasluguje chyba tylko za wzgledu na to ze posiada rowniez naprawde dobre wyjscie sluchawkowe. Za cene jednego mamy naprawde dobra integre i jeden z najlepszych wzmakow sluchawkowych. Lecz jesli pominiemy fakt sluchawkowy to bez watpienia znajdzie sie nie jedna integra grajaca lepiej lecz to juz kwestia gustu.

Co do mirusia i jego wpisow to proponuje sie zapoznac z sasiednim forum i wszystko bedzie jasne.To bardzo ciezki przypadek.

Mirku skoro wiesz ze nikt Tobie nie doradzi bo nikt takiego wzmaka nie ma to po co ten watek. Kasuj i juz. Ja tego Carego znam dobrze ale nie bede sie dzielil swoja opinia bo z doswiadczenia wiem ze Ty i tak wiesz "lepiej".

Cary 300 SEI to naprawde ciekawy wzmacniacz lecz jego problemem sa uciete skraje pasma , a na miano najlepszej integry na swiecie to zasluguje chyba tylko za wzgledu na to ze posiada rowniez naprawde dobre wyjscie sluchawkowe. Za cene jednego mamy naprawde dobra integre i jeden z najlepszych wzmakow sluchawkowych. Lecz jesli pominiemy fakt sluchawkowy to bez watpienia znajdzie sie nie jedna integra grajaca lepiej lecz to juz kwestia gustu.

Co do mirusia i jego wpisow to proponuje sie zapoznac z sasiednim forum i wszystko bedzie jasne.To bardzo ciezki przypadek.

Mirku skoro wiesz ze nikt Tobie nie doradzi bo nikt takiego wzmaka nie ma to po co ten watek. Kasuj i juz. Ja tego Carego znam dobrze ale nie bede sie dzielil swoja opinia bo z doswiadczenia wiem ze Ty i tak wiesz "lepiej".

Potwierdziles tylko to co sadze o tym wzm czyli do sluchawek i kolumn jako integra jest super w takim celu kupilem.Kasowac watku nie ma sensu! bo bede pisal co znalazlem i co przetestowalem,moze komus sie przyda jak kiedys kupi Carego 300B,moze jeszcze ktos sie odezwie kto ma Carego 300B.Akurat uzywajac slow "ciezki przypadek" moge zrozumiec ze miales na mysli ze trudno mi doradzic, lepiej radze kolego dobieraj odpowiednio slowa!

Przyda się?? hehe dobre, jak ktoś przeczyta ten wątek (jaki i zreszta inne Twoje wpisy ) to pęknie ze śmiechu . Uciekam . Pozdrawiam wytrwałych ;)

"Prawdziwy POLAK"!!!!az milo.

Mirek, rozdzielaj cytowany wpis i twoją odpowiedź bo tak piszesz, że nie wiadomo o co chodzi, co jest cytatem a co twoim komentarzem.

Robisz tak non stop!

Tak masz racje,chyba ze odezwie sie posiadacz Cary 300B i podzieli sie uwagami co do grania jego z kolumnami,wiem przeciez ze ciezko jest tu na forum doradzic mi, jak nikt takiego wzm nie posiada!!!

Dziwię się, że w kółko powtarzasz to zdanie, a całkowicie pomijasz milczeniem kilka konkretnych propozycji, które padły w tym wątku. I nie mam wcale na myśli swojej, która jest tylko jedną z wielu możliwości, ale np "wuelema", czy też paru innych. Są to przemyślane sugestie poparte własnym doswiadczeniem i osobistymi preferencjami. Można je akceptować, lub nie,ale wszystkie są warte uwagi. Nie ma z Twojej strony żadnej, ani merytorycznej, ani żadnej innej reakcji na te posty, ani dziękuję, ani nie odpowiada mi ta amplifikacja bo to i tamto, ani nic. Za to czytam wciąż, że nie spodziewasz się wcale konkretnej porady, bo nikt nie ma "CA". A szkoda, bo na tym forum oprócz rzecz jasna dyrdymałów można przeczytać wiele postów napisanych przez mądrych kolegów, którzy chętnie i bezinteresownie dzielą się swoją wiedzą. Kończę i życząc Ci powodzenia zmykam do innych wątków.

Bo mirus sciemnia i nic po za tym. On juz wie jakie chce kolumny i innych nie bierze pod uwage, a sam watek to tak zeby wzbudzic zainteresowanie wlasna osoba i sprzetem.

Oczywiscie po zakupie kolumn bedzie to najlepszy zestaw na swiecie :)

Bo mirus sciemnia i nic po za tym. On juz wie jakie chce kolumny i innych nie bierze pod uwage, a sam watek to tak zeby wzbudzic zainteresowanie wlasna osoba i sprzetem.

Oczywiscie po zakupie kolumn bedzie to najlepszy zestaw na swiecie :)

Przypomina to watek mirka o poszukiwaniu najlepszych słuchawek na świecie do wzm.cary , gdy je odnalazł stwierdził jednoznacznie, iz posiada najlepszy system słuchawkowy he,he... a kto nie podziela jego zdania ten jest w błędzie.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.