Skocz do zawartości
IGNORED

Jednomandatowe okręgi wyborcze - przyłącz się.

witek_z

Rekomendowane odpowiedzi

Skoro podejście wielu osób polega na tym żeby "państwo dało" i myślało za nich to politycy będą na tym grać. Niesamodzielni (często psychicznie czy intelektualnie) nie będą głosować za wolnością. To trochę tak jak z b.NRD tyle że tam jest kompletna tragedia (chcieli by żeby im mówiono gdzie mają żyć, pracować, sr** i co myśleć a tu masz - "stinkende und freie RFN", u nas ludzie są (bo i muszą) jeszcze w miarę samodzielni.

Najwięcej na "dawaniu przez państwo" zyskują politycy i urzędnicy państwowi. Powtarzanie za nimi sloganów, że to wina zwykłych ludzi zaciera jedynie fakt, że to ci pierwsi są przyczyną i czerpią z pomocy państwa największe korzyści.

Normalni ludzie nie chcą zasiłków , chcą na swoje życie zapracować. A patologia ma w tym udział znikomy statystycznie.

Furę kasy za nic albo za spieprzoną pracę dostają za to urzędnicy i politycy. I na takie marnotrawstwo pieniędzy z naszych podatków nie powinno się pozwolić. Nawet w przypadku ewidentnych szwindli i niekompetencji nie ponoszą żadnej odpowiedzialności.

Jeśi zwykły obywatel pomyli się w naliczeniu swojego podatku dochodowego, to nie ma przeproś. Płaci z naddatkiem. Jeśli zawali się projekt państwowy, odpowiedzialności za to nie ma. Najwyżej przechodzi pieprzyć gdzie indziej. Nie ma szans przy takim systemie wybierania polityków na poprawę sytuacji. Ilość gnid rośnie stale, bo nie ma mechanizmów ich eliminacji.

Dlatego czas już zweryfikować nasz system i jego funkcjonowania, bo taka demokracja w takim wydaniu ciągnie nas w otchłań. Bez jej reformy nie ma znaczenia, która z partii bierze władzę. Inteters mają wspólny. Rżnąć nas ile wlezie...

Gość stary bej

(Konto usunięte)

Trudno mówić o jakiejkolwiek demokracji, skoro znaczenia takich słów jak państwo, rząd, obywatel, zatraciły swoje znaczenie.

Prosty przykład;

Przejście dla pieszych - czerwone dla przechodnia.

po jednej stronie pasów policjant, po przeciwnej ja,

samochody nie jadą, a widzę że na wcześniejszych światłach, w odległości jakieś 250m też są czerwone, bo samochody stoją,

mógłbym spokojnie przejść, nawet powolnym krokiem, i tak zazwyczaj ja i inni robią, ale nie tym razem, bo przecież policjant stoi,

gdybym przeszedł dostałbym od razu mandat, i to podwójnej wartości, za to że przeszedłem i przede wszystkim ze obraziłem swym uczynkiem pana władzunię - tylko na to czekał.

Rząd nasz jest zbyt opiekuńczy, ale w negatywnym tego rozumowaniu.

Wystarczy popatrzeć, o ile to możliwe, a pewne treści czasami przedostają się do opinii publicznej za sprawą mediów.

Co zostało wymyślone i co przeszło w sejmie za sprawą ministra Boniego.

A przegłosowano ustawy dużo bardziej represyjne dla nas obywateli niż ACTA.

O ustawie, o zgromadzeniach publicznych nie wspomnę.

Tendencja jest ku temu, aby wprowadzić w życie takie przepisy, które nałożą nam na twarz kaganiec.

Abyśmy byli chronieni przed samym sobą, jak w zakładzie bez klamek, i byli kontrolowani i sterowani.

Tak się tworzy państwo policyjne i zamordyzm narodowy.

To jest ubezwłasnowolnienie obywateli.

Przede wszystkim, jesteśmy szpiegowani.

Ilość podsłuchów przekroczyła logicznie uzasadnialne.

To ponownie wiąże się z nadmiarem przeróżnych organizacji typu tajna policja: CBŚ, ABW, CBA,…

Nikt nie wie po co, ale wszyscy szpiegują… ;)

Wykrywalność przestępstw żadna, szczególnie tych na szczeblach władzy…

Do pewnych spraw trzeba po prostu dorosnąć, cywilizacyjnie i instytucjonalnie.

Jako przykład problemów związanych z poziomem rozwoju społecznego, zaufania i profesjonalizmu:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Jako przykład problemów związanych z poziomem rozwoju społecznego, zaufania i profesjonalizmu:

Ukryta Zawartość

Nie rozumiem, co ten przykład ma wspólnego z poziomem rozwoju społeczeństwa.

Ukryta Zawartość

Jaki syf jest na każdym poziomie.

Ryba psuje się od głowy.

Jak ktoś.s ma porażenie mózgowe, to raczej trudno u niego o prawidłową koordynację w działaniu.

Gość stary bej

(Konto usunięte)
  • 6 miesięcy później...

ej, on wygląda i mówi, jak typowy przepity żul:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 1 rok później...

W Wlk. Brytanii maj JOW. A skutek taki:

Ukryta Zawartość

Mimo tego nie zagłosowali jakoś na opozycję ani populistów.

Cwani ci Brytowie.

Ukryta Zawartość

To może weźmy przykład Boga, który według jednej z wersji, stworzył nas na obraz swój i podobieństwo.

Bóg tworzył Świat etapami. Sprawdzał czy to co stworzył było dobre.

Jeśli stworzone było dobre, zostawiał to aby trwało.

Stwórzmy więc nowe Państwo, ewoluując stare.

Zobaczmy czy będzie dobre.

Gdy będzie dobre, zostawmy niech trwa.

Ciekawe co Bóg robił ze stworzonymi, gdy nie były dobre, bo nic o tym nie piszą.

Pewnie nie zostawiał, aby nie trwało.

Dlatego, jeśli stworzymy nowe Państwo i nie będzie dobre,

nie zostawimy go tak, znów zmodyfikujemy, zobaczymy czy będzie dobre.

I tak w kółko ewolucji.

"Po raz pierwszy w historii ludzkości możesz przenieść chorobę, na którą nie chorujesz, na kogoś, kto został na nią zaszczepiony !!!" u2be

Stwórzmy więc nowe Państwo, ewoluując stare.

Zobaczmy czy będzie dobre.

Gdy będzie dobre, zostawmy niech trwa.

Budować będzie Antek a Jarkiem. Decydować o dobroci - Duda z Kukizem. I tak w kółko dewolucji.

Nie jestem zwolennikiem JOW z oczywistych powodów, mianowicie bezsensowności tego pomysłu. Przy czym za bezsensowność uważam to, że rzeczywiste rezultaty są dokładnie odwrotne niż te zamierzone.

Ale skoro otumaniony lud nagle ten pomysł pokochał to proszę bardzo - wprowadźmy go! Vox populi vox Dei.

Jestem Europejczykiem.

Nie jestem zwolennikiem JOW z oczywistych powodów, mianowicie bezsensowności tego pomysłu. Przy czym za bezsensowność uważam to, że rzeczywiste rezultaty są dokładnie odwrotne niż te zamierzone.

Ale skoro otumaniony lud nagle ten pomysł pokochał to proszę bardzo - wprowadźmy go! Vox populi vox Dei.

Ja w ogóle nie jestem fanem demokracji więc pomysł JOW ani mnie ziębi, ani grzeje.

Natomiast interesuje mnie on z przyczyn czysto socjologicznych.

Skąd w ludziach mianowicie wiara w skuteczność leczenia syfilisu pudrem?

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Ja w ogóle nie jestem fanem demokracji więc pomysł JOW ani mnie ziębi, ani grzeje.

Natomiast interesuje mnie on z przyczyn czysto socjologicznych.

Skąd w ludziach mianowicie wiara w skuteczność leczenia syfilisu pudrem?

Ale to nawet nie jest to!

Jak rozumiem według ciebie demokracja to jest syfillis.

Według Kukiza JOWy to więcej demokracji, prawdziwa demokracja, czyli według ciebie prawdziwy, konkretny, nie leczony a wręcz dokarmiany megasyfillis.

Mam nadzieję, że ująłem to właściwie ;-).

Jestem Europejczykiem.

Mam nadzieję, że ująłem to właściwie ;-).

Czy ja wiem... ludzie chcą, "żeby było lepiej", tak?

Tu się zgadzamy, mam nadzieję.

Ale nie rozumieją najważniejszej rzeczy. Nie rozumieją, bo tak im wmówiono, bo tak już zostali zaprogramowani.

Czego nie rozumieją? Mianowicie tego, że realna zmiana nie polega na zastąpieniu tego człowieka innym czy tej partii - inną.

To nie jest realna zmiana. Bo przecież ten nowy człowiek i ta nowa partia będą funkcjonować w tych samych ramych, w tych samych kategoriach.

I naprawdę zadziwia mnie ludzka naiwność i głęboka wiara, że gdy wybierzemy tego czy owego to już od poniedziałku będzie Polska.

I jeszcze, że sposób w jaki wybieramy tych ludzi, miałby cokolwiek zmienić.

Nie zmienimy Polski jeśli nie zmienimy sposobu myślenia o rządzeniu państwem i o jego ustroju. Tu są potrzebne zupełnie nowe kategorie pojęciowe.

Nowa Polska czeka na swojego Gramsciego.

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Ludzki umysł to zagadka.

Tak jak cep ;-).

Tak sobie wykombinowałem, że politycy zamiast "specjalistów" od marketingu jako konsultantów powinni zatrudnić prestidigitatorów (wiem, że dla niektórych to słowo będzie zapora nie do przejścia ;-)).

Jestem Europejczykiem.

Gość

(Konto usunięte)

Według Kukiza JOWy to więcej demokracji, prawdziwa demokracja, czyli według ciebie prawdziwy, konkretny, nie leczony a wręcz dokarmiany megasyfillis.

a według ciebie, mega trolu, czym jest ?

Tak sobie wykombinowałem, że politycy zamiast "specjalistów" od marketingu jako konsultantów powinni zatrudnić prestidigitatorów (wiem, że dla niektórych to słowo będzie zapora nie do przejścia ;-)).

pochlebianie sobie nazywasz kombinacją ... :):):) żal.

.............................

a w temacie

pierw laurka

demokraci-do-urn.jpg

teraz coś zza małego morza o jowach

"publikacja: pi, 08-05-2015

Wybory w Wielkiej Brytanii 2015

W wyborach parlamentarnych dnia 7.05.2015 r.

UKIP z poparciem 12,6% dostał 1 miejsce

SNP z poparciem 4,7% dostał 56 miejsc

Czy tak wygląda JOWowa sprawiedliwość?

Wyniki głównych partii według theguardian.com, ułożone według społecznego poparcia

Conservative 11,334,726 (36.9%) głosów, 331 miejsc

Labour 9,347,324 (30.4%) głosów, 232 miejsca

UK Independence Party 3,881,064 (12.6%) głosów, 1 miejsce

Liberal Democrat 2,415,862 (7.9%) głosów, 8 miejsc

Scottish National Party 1,454,436 (4.7%) głosów, 56 miejsc

Green 1,156,149 (3.8%) głosów, 1 miejsce

Democratic Unionist Party 184,260 (0.6%) głosów, 8 miejsc

Plaid Cymru 181,704 (0.6%) głosów, 3 miejsca

Sinn Fein 176,232 (0.6%) głosów, 4 miejsca

Ulster Unionist Party 114,935 (0.4%) głosów, 2 miejsca

Social Democratic and Labour Party 99,809 (0.3%) głosów, 3 miejsca

Independent 98,711 (0.3%) głosów, 1 miejsce

Niemal 4 miliony głosów na UKIP zostało zmielonych przez system JOW, przekładając się na tylko jednego reprezentanta w parlamencie. Dla porównania ośmiu reprezentantów ma partia, którą poparło mniej niż 200 tys. ludzi.

Ordynacja JOW wycina do nogi ideowe partie antysystemowe, które są równomiernie rozprowadzano po powierzchni kraju. W to miejsce wspiera mniejszości narodowe i separatystyczne. Niemal cała Szkocja należy do SNP. Wystarczyło mieć szyld partyjny - 20-letnia (!) studentka (!) pokonała członka gabinetu cieni.

Podobne zjawisko głosowania na swoją nację ma miejsce w kanadyjskim Quebecu. Wyobraźmy sobie polski Sejm wybrany ordynacją JOW:

47% miejsc Platforma Obywatelska

47% miejsc Prawo i Sprawiedliwość

6% Ruch Autonomii Śląska

Cała Polska staje się zakładnikiem mniejszości etnicznej."

Jakim wy jesteście betonem myśliwym. Nie chodzi o JOW sam w sobie, a zbudowanie siły zdolnej uzyskać poparcie. Siły na tyle istotnej aby mogła mieć głos ważny, trudny do pominięcia. Głupcami jesteście mówiąc o zmianach głębokich. Trzeba pamiętać że są jeszcze koszty i obecne prawo. Nie da się zmienić na raz wiele bezkrwawo. A chyba nikt tu o ukraińskim rozwiązaniu nie myśli.

Tapane.

Myślowym, ech te telefony

"Po raz pierwszy w historii ludzkości możesz przenieść chorobę, na którą nie chorujesz, na kogoś, kto został na nią zaszczepiony !!!" u2be

Co zostało wymyślone i co przeszło w sejmie za sprawą ministra Boniego.

A przegłosowano ustawy dużo bardziej represyjne dla nas obywateli niż ACTA.

O ustawie, o zgromadzeniach publicznych nie wspomnę.

Tendencja jest ku temu, aby wprowadzić w życie takie przepisy, które nałożą nam na twarz kaganiec.

Abyśmy byli chronieni przed samym sobą, jak w zakładzie bez klamek, i byli kontrolowani i sterowani.

Tak się tworzy państwo policyjne i zamordyzm narodowy.

To jest ubezwłasnowolnienie obywateli.

A co w tym dziwnego jak wprowadza to wszystko TW Boni.

a według ciebie, mega trolu, czym jest ?

Nazwałeś Kazik Jarusia ....mega trolem?Obrazi się!

Nie chodzi o JOW sam w sobie

A o co chodzi?

Bo ja żadnej innej myśli programowej Kukiza nie umiem przytoczyć.

Abyśmy wszyscy zdrowi byli?

Budować będzie Antek a Jarkiem. Decydować o dobroci - Duda z Kukizem. I tak w kółko dewolucji.

A ty pewnie byś chciał by decydowała Kopaczu z Tusku i z Bredzisławem.

A o co chodzi?

Bo ja żadnej innej myśli programowej Kukiza nie umiem przytoczyć.

Abyśmy wszyscy zdrowi byli?

Chodzi o punkt wejścia i nie rozmienianie się na drobne.

Mogę sobie wyobrazić jak sztab Komorowskiego wciąga Kukiza w zawiłe dyskusje, dyskutuje słowa. A tak Kukiz skupił się trochę na jednym JOW, ale mógł także rozniecić emocje. A właśnie bez emocji żadnej zmiany nie będzie.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.