Skocz do zawartości
IGNORED

Sezon na leszcza, czyli jak oskubać społeczeństwo na “szczepionkę”

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)

Kilka lat temu za sprawą namowy pozwoliłem zaszczepić córkę przeciwko grypie- w miesiąc później przeszła grypę najciężej jak pamiętam, więc od tego czasu NIKT w mojej rodzinie nie poddaje się szczepieniu przeciwko grypie.

Jest OK, od 2 lat nie chorowałem na grypę (żona i córka też), syn w ubiegłym roku przeszedł ją bardzo łagodnie.

Mój ojciec z 10 lat temu po szczepieniu na grypę dostał zapalenia płuc... Sam mam gorączkę góra 24 godziny, zawsze niedużą, jednak trzeba się hartować po prostu.

• Moderatorzy

szczepioniki p-grypie to pikuś bo puki co są dobrowolne.

większy problem to szczepienie niemowląt i małych dzieci obowiązkowymi szczepionkami złożonymi (przeciw kilku chorobom na raz) ,

bardzo silnie oddziaływuą na organizm i znacznie podnoszą prawdopodobieństwo wystąpienia np autyzmu(zdrowe dotychczas dziecko staje się autystyczne,

szczepionki przeciw 1 chorobie aż takich niebezpieczeństw nie niosą

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

szczepioniki p-grypie to pikuś bo puki co są dobrowolne.

większy problem to szczepienie niemowląt i małych dzieci obowiązkowymi szczepionkami złożonymi (przeciw kilku chorobom na raz) ,

bardzo silnie oddziaływuą na organizm i znacznie podnoszą prawdopodobieństwo wystąpienia np autyzmu(zdrowe dotychczas dziecko staje się autystyczne,

szczepionki przeciw 1 chorobie aż takich niebezpieczeństw nie niosą

Stench, podaj jakieś źródło o tym autyźmie - nigdy nie słyszałem.

Ja znalazłem taki komentarz:

Po raz kolejny potwierdzono, że szczepionka MMR nie powoduje autyzmu u dzieci, ani cukrzycy typu pierwszego. Tej ostatniej choroby nie wywołuje także DTaP. Z kolei szczepionka przeciwko grypie nie nasila objawów astmy i nie ma żadnego związku z porażeniem Bella (przejściowym porażeniem nerwu twarzowego - PAP).

"W przypadku tych szczepionek są silne dowody na to, że nie mają one wpływu na tego rodzaju powikłania" - podkreśliła prof. Clayton.

Dodała, że szczepionka MMR może czasami wywoływać tzw. drgawki gorączkowe związane z wysoka gorączką poszczepienną, ale szybko one ustępują. Naukowiec zapewniła, że choć budzą one niepokój, to nie powodują odległych skutków ubocznych. Nie należy zatem się obawiać, że u dziecka rozwinie się padaczka."

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Problem w tym, że nigdy nie wiadomo komu wierzyć.

Ukryta Zawartość

Powrót po dłuższej przerwie...

• Moderatorzy

Ukryta Zawartość

http://www.wykop.pl/ramka/263420/autyzm-poszczepienny-opis-przypadku-rodzicu-przeczytaj/

to pierwsze z brzegu linki po wpisaniu w gogle : autyzm poszczepienny,

słowa przeciw słowom, tu rozgoryczeni rodzice tu naukowiec (ale czy bezstronny ?)

wszystko to budzi wątpliwości dotyczące bezpieczeństwa szczepionego dziecka

ja mając takie wątpliwości wolałbym szczepić dziecko oddzielnymi szczepionkami

Ukryta Zawartość

jest rozwiazanie, wypiepszyc dziadkow komunistow ze stanowisk!!! tworza sopcjalizm dla siebie, ale obywatelom kaza zyc po kapitalistycznemu a wiec radz se sam, wypiepszyc dziakow komunistow ze stanowis!!!

chwilowy brak działalności w audio.

Romek, sporo informacji na temat szczepień znajdziesz w tym wątku

Ukryta Zawartość

Nie ma co dublować tematów.

Ukryta Zawartość

Na szczepionki????

no tak, przymusy szcze[ionek wkrotce przymusy placenia za informacje abonament rtv przymusowo dla kazdego obywatela pobierany z pencji (mino ze reklam masa w tv) i inne socjalistyczne wymysly to efekt teg ze stare dziadki komunisci siedza na stanowiskach i dzialaja socjalistycznie,

czas dzialac demokratycznie czas wywalic komunistow z rzadow i stanowisk!!!

Wystarczy sie przypatrzec PO takimi pieknymi demokratycznymi zapowiedziami rzadzenia "uwiedli" polakow a okazalo sie ze to byla sciema i teraz po paru latach komunistyczne metody pelna para stosuja, jak zaczynali sie wpychac to oczywiscie abonament tv zlikwodowac a teraz to najlepiej z kazdego obywatela z pensji pobierac, poza rzadzacymi i kapitalistami, to jeszcze gorsze rzady jak komunistyczne toz to tyypowe zabierz biednemu daj bogatemu

Jak widać po powyższym poście mimo obowiązku nauki do 18 roku życia i przymusu uczęszczania do szkoły niektórzy nie nauczyli się nawet podstaw logicznej i gramatycznej składni języka polskiego. Nie mówiąc o ortografii.

Jak widać po powyższym poście mimo obowiązku nauki do 18 roku życia i przymusu uczęszczania do szkoły niektórzy nie nauczyli się nawet podstaw logicznej i gramatycznej składni języka polskiego. Nie mówiąc o ortografii.

Jak widac po powyzszym poscie w swiecie internetu i wylweania mysli w formie pisanej zamiast mowionej w rzeczywistosci niektorzy wciaz sie niedostosowali i porownuja rozmowe na forum do dziela literackiego...

Czyja to wina?

Nienauczonego.

Jak widac po powyzszym poscie w swiecie internetu i wylweania mysli w formie pisanej zamiast mowionej w rzeczywistosci niektorzy wciaz sie niedostosowali i porownuja rozmowe na forum do dziela literackiego...

Dzieła literackiego.... To nawet nie jest poziom ucznia gimnazjum piszacego na forum onetu. Gratuluje tego "wylweania" myśli.

wszystko to budzi wątpliwości dotyczące bezpieczeństwa szczepionego dziecka

ja mając takie wątpliwości wolałbym szczepić dziecko oddzielnymi szczepionkami

A ja jak mam wątpliwości to nie szczepię wcale.Szczepionki dzisiaj zawierają wiele toksycznych substancji które nie są obojętne dla organizmu.Dlatego wcale nie dziwi że u ludzi szczepionych występuje autyzm,białaczka,nowotwory itd.Tu pierwszy z brzegu głos których ostatnio jest coraz więcej

Ukryta Zawartość

Tutaj relacja rodzica po powikłaniach poszczepiennych

Ukryta Zawartość

następna historia okaleczonych dzieci w wyniku szczepienia

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nienauczonego.

Dzieła literackiego.... To nawet nie jest poziom ucznia gimnazjum piszacego na forum onetu. Gratuluje tego "wylweania" myśli.

bo cie wysle na tydzien na sprzatanie ulic i koszenie to sie oduczysz smiecienia.... (w wirtualnym swiecie w watkach a w realnym....) pisz o szczepieniach co to ma byc, dziecinada

Oj Gimbusie Gimbusie. Twój przykład pokazuje, że kapitalizm robi dobrą weryfikację.

A co do szczepień - to jestem za szczepionkami dla dzieci. Moje dziecko otrzymuje szczepionki zgodnie z harmonogramem. Nie chciałbym być na miejscu rodzica, ktorego "ekologicznie" wychowywane dziecko zachoruje na gruźlicę czy inne stare niespotykane już (własnie dzięki szczepieniu) choróbsko. Na grypę zaś się nie szczepię.

nie wolno absolutnie szczepic jedynie buraki i olej lniany

jak ktores dziecko umrze na koklusz ,odre czy wreszcie dorosły umrze na banalna chorobe zakazna ktora złapie od swojego dziecka tak jak to było na porzadku dziennym pół wieku temu to wtedy przestanie pisac bzdury o szczepionkach a zacznie o lekarzach co nic nie potrafia

z dwojga złego lepiej chyba jak pisza bzdury o szczepionkach wiec moze niech sobie pisza

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Ostrzegając przeciw szczepieniom na pewno nie piszą bzdur.Szczepionka była dobrym wynalazkiem, tak samo jak antybiotyk.Niestety dzisiaj tak jedno jak i drugie jest stanowczo

nadużywane.Dodatkowo szczepionki zawierają toksyczne konserwanty ( w tym rtęć) które niejednokrotnie są groźniejsze od samej idei zaszczepienia.O tym że szczepionki są bardzo toksyczne świadczy też to że nie wolno ich ot tak sobie wyrzucić ze względu na skażenie środowiska.No ale ludziom i to jeszcze dopiero co urodzonym można brutalnie aplikować.W większości bez zgody a nawet wiedzy samych rodziców.Ot takie sobie eksperymenty na ludziach.

Przy okazji dobrze jest poddać weryfikacji mit jakoby szczepionki były skuteczne w zwalczaniu epidemii.W wyżej wymienionym wątku o szczepieniach zamieściłem fragmenty książki "Szczepienia – niebezpieczne, ukrywane fakty" Iana Sinclaira.Widać tam na załączonych wykresach że śmiertelność na obszarach na których były szczepienia i na których szczepień nie było - była taka sama.Co więcej, z niektórych wykresów wynika że rozpoczęcie szczepień było w momencie kiedy sama epidemia malała.No, ale w świat poszła fama że to w wyniku szczepień.A są też takie wykresy które pokazują że rozpoczęcie szczepienia spowodowało podwyższenie śmiertelności.

Do momentu w którym nie ma obowiązku szczepienia wszystko jest ok ( poza małymi dziećmi których niefrasobliwi rodzice za nie podejmują decyzję).Kto się chce szczepić - niech się szczepi.Ale jeśli wprowadza się przymus szczepień ... to już jest sk***ysyństwo.

Jak zwykle spisek.

Ty to napisałeś.Ja bym napisał że przede wszystkim radosna bezmyślność wszystkich, wydawołoby się inteligentnych ludzi którzy bez cienia refleksji poddają się wstrzykiwaniu do organizmu substancji o skład której nawet nie zapytają.

• 5 miesięcy później...
  • Moderatorzy

a jednak szkodzą :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Mój ojczulek i mła szczepimy się od kilku lat, przechodzimy grypy znacznie łagodniej niż koledzy z pracy, dalsza rodzina czy znajomi.

Nie miewamy: zapaleń płuc, oskrzeli, gardła, wysokich temperatur ciała etc.

Ojczulek pamięta o tym że pogrypowe powikłania o mało go nie zabiły i teraz biegiem leci do pana doktora z poczatkiem wrzesnia po recepty na szczepionki,

Poprostu mam zasadę iż nie czytam pierdół , sorry ale takich psudonaukowych rewelacji w necie są całe serwerownie;)

Fakt że ktoś wypocił tekst czy wkleił film nie oznacza że mam przyjmować bezkrytycznie farmazony.

Dobrze że ta bocznica jest dostępna po zalogowaniu :) sredniowieczem mi tu pachnie ;)

a jednak szkodzą :

Ukryta Zawartość

Przecież tylko idiota albo nieuk zawierzy szczepieniom.

Ukryta Zawartość

Może wspomagają efekt placebo?

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Mój ojczulek i mła szczepimy się od kilku lat, przechodzimy grypy znacznie łagodniej niż koledzy z pracy, dalsza rodzina czy znajomi.

Pracujesz razem z ojczulkiem?

Nie miewamy: zapaleń płuc, oskrzeli, gardła, wysokich temperatur ciała etc.

A koledzy z waszej pracy i waszej rodzinie miewają w tym samym czasie zapalenia płuc, etc.?

szczepimy się od kilku lat, przechodzimy grypy znacznie łagodniej

Szczepić się i przechodzić grypy? Gdzie tu sens?

Ja się nie szczepię i drugi rok bez grypy - żadnej.

Bieganie i inny ruch na świeżym powietrzu, czosnek i ostrożność w kontaktach z nosicielami zarazy.

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Poprostu mam zasadę iż nie czytam pierdół ,

Tak po prostu, nie czytanie nie jest remedium, na pierdołowaty rozum...

Less.

Szczepienie przeciw grypie nie zabezpiecza w 100% przed zachorowaniem.... ale jesli juz zachorujesz to masz bardzo małe szanse na powikłania pogrypowe, to powikłania po grypie są bardziej grozne niz ona sama zwłaszcza u ludzi chorych czy starszych.

Gryniu

Hamerykańscy naukowcy udowodnili że czytanie pierdół niestety nie jest remedium na wzrost agresji słownej w sieci :) pozdrowienia

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.