Skocz do zawartości
IGNORED

Małe monitory, duży dźwięk

czolgista778

Rekomendowane odpowiedzi

29 Hz - 20 kHz ± 3 dB

Jest kolumn, która pozwoli zagrać Jump Van Halena przy odpowiedniej głośności :-). Niestety w naszym kraju nikt tego nie chce kupować bo sa za drogie jak na monitory. Więc firma nie ma dystrybutora i kupa;-(...

Ten monitor to najlepszy bas z monitora w tak małym opakowaniu...to nie moja opinia lecz wielu Amerykanów, którzy ich słuchali i przerobili wszystkie sensowne monitory...

Oto przed Wami jedyny i nie powtarzalny, król monitorowego łomotu;-)

Totem Mani-2 Signature

Mani-2_Signature_Black_Ash.png

Ja ich słuchałem raz w Warszawie...robią wrażenie ale kto dałby za nowe 5500 USD???

Sam nie wiem....

Może Wilson Benesch ARC?

tomkly, nawet mi o SF nie wspominaj, ostatnio sprzedałem EA1 w stanie sklepowym bo mi się nie zgrywaly z McIntoshem...

Absolutnie nie chcę kolumn które dobrze zagrają tylko jazz czy jakieś powolne brzdękanie. Muszą wytrzymać Jump Van Halena przy odpowiedniej głośności :-)

Wilson Benesch mogę polecić. Nieco większe Discovery grają neutralnie i dynamicznie. Nie wiem, jak Jump Van Halen, sprawdzę, ale Breathe Prodigy przy dużej głośności wytrzymują bez problemu.

B&W PM1 najlepsze male monitory jakie slyszalem ostatnio na wystawie w UK,niesamowity dzwiek,piekne retro wykonanie i lepiej to gralo niz inne sprzety wystawione za 100000fun,taka prawda,wszyscy to stwierdzili!!!cena akurat twoja.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

w tych Createchach siedzą dobre accutony, ale na średnicę, a nie na pełne pasmo (tam siedzi 12 cm głośnik na basie, wysokotonówka to z tego co widzę dobra c-12)!!! Mam do czynienia z ceramikami na co dzień w dokładnie takim samym pokoju jak twój, to fascynujący dźwięk, ale do tego pokoju trzeba kupować midbasy na 18 cm.

Napisz co w porównaniu z ceramikami sądzisz o APS AEON które chyba z tego co pamiętam słuchałeś, tam na basie jest 20cm no i kolumny aktywne mając Krellowe pre to po XLR-ach może być miodnie.

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Reference 3A jeszcze niedawno temu były w Nautilusie, no chyba że już nie dystrybuują?

Reference 3A to najbardziej niedoceniony producent kolumn w Polsce.Monitory grają wybitnie i jest to poziom jakości światowej

zbliżonej do najlepszych monitorów Sonus Faber do kórych mam olbrzymią słabość.W charakterze brzmienia grają trochę inaczej

i są bardziej neutralne od SF.Brałbym każdą parę w ciemno.

PS.Polecam też Chario lub Opera ew.Xaviany .B&W PM1 to nie ta liga niestety.

A słynne Acoustic Energy AE1 ew. AE2?

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

AE1 mkIII słuchałem w Warszawie w Audio Color mają jedną sztukę powystawową z lekkim uszkodzeniem. Cena bardzo wysoka mimo obnizki, dźwięk zupełnie bez rewelacji - po recenzjach spodziewałem się dużooooooo wiecej;-). Produkt niszowy dlatego od kilku lat nikt nie chce kupić tej pary kolumn. Nie kombinuj za dużo, jeśli coś jest faktycznie bardzo dobre to jest powszechnie znane z tego, że jest dobre. Polecam zapoznać się z modelem monitora SCS4 z firmy THIEL. Wśród na przykład niemieckich pism bije on na głowę dużo droższe Sonus Faber lub wiele modeli Dynaudio..a w Polsce ma dobrą cenę.

29 Hz - 20 kHz ± 3 dB

Ten monitor to najlepszy bas z monitora w tak małym opakowaniu...

Totem Mani-2 Signature

Ja ich słuchałem raz w Warszawie...robią wrażenie ale kto dałby za nowe 5500 USD???

... nawet 28 Hz - 3 dB - robi to wrażenie:

Ukryta Zawartość

To przy głośniku 6,5" ... właściwie dwóch, bo jeden jest wewnątrz (compound).

Napisz co w porównaniu z ceramikami sądzisz o APS AEON które chyba z tego co pamiętam słuchałeś, tam na basie jest 20cm

22 cm

Ukryta Zawartość

Witajcie,ja gram na dynaudio contour 1.3se i do niedawna na caspianie m1 ng było dobrze lecz teraz zmieniłem na hegla h 100 i jak dla mnie duża poprawa.hegel kompletnie wysterował dynie zrobił naprawdę potężny i fajnie rozdzielczy dźwięk.

22 cm

No dobra to ja mam nie 15" ale 16" ale wiesz to jest TEN ! zewnętrzny 1" i dla tego liczy się potrójnie ;)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Jamo Concert 8, Sonics Arkadia, Wilson Benesch, JBL 4312

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Jak się mają Contour S 1.4 do Special 25? Bo zastanawiam się czy nie szarpnąć się na te drugie...

JBL 4312 będą już za duże niestety, Wilson Benesch odradzali mi sami posiadacze ARCów.

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Jak się mają Contour S 1.4 do Special 25? Bo zastanawiam się czy nie szarpnąć się na te drugie...

Niestety nie słuchałem Special 25. Contour S 1.4 mam w domu i wiem, że zagrają i PInk Floyd i Norah Jones (osbourne'a akurat nie słucham:)

moreno1973 jeżeli uważasz że SF mają swój charakter to zapraszam do siebie i posłuchasz w końcu swoich (największych łomotów) płyt o przenajróżniejszej maści i przekonasz się, że opowieści o SF to kompletne bzdury... jeżeli będziesz ciekaw... napisz na priva... stare SF- Concerto pierwsza seria... amplifikacja do Twojej zbliżona...

JBL 4312 będą już za duże niestety, Wilson Benesch odradzali mi sami posiadacze ARCów.

Contour S 1.4 nie mam,ale Dynaudio Special 25se u mnie grają znakomicie....Kolega robił przymiarkę do Con..S1.4 ale postanowił że dozbiera kasy do S25.

ARCi, według nich nie nadają się do cięższego grania.

Ale mam teraz dylemat bo te Dynki SE25 mogę mieć za €1750 i chyba je wezme.

W tej cenie mógłbym mieć nawet 805S ze standami ale pytanie tylko czy warto.

Matrixy lepsze;)

Kolega >jamówię< źle nie radzi.Tylko to już powoli "perły z lamusa".Dla mnie monitor wszechczasów,absolutnie uniwersalny.Nie ma kolumn bez wad,starsze 805 mają ich cholernie mało.Twój metraż jak znalazł.

Nie słuchałem najnowszych 805D,w przyszłym roku planuję kilkudniową potyczkę:aluminium vs diamond,po cichu liczę,że nowe wypadną lepiej-są piękne;)

l'enfant sauvage

ARCi, według nich nie nadają się do cięższego grania.

Ale mam teraz dylemat bo te Dynki SE25 mogę mieć za €1750 i chyba je wezme.

Bardzo dobra cena i powinieneś być zadowolony z dżwięku.Muszą stać na dobrych standach.

Chodzi konkretnie o te:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

-Łatwe w ustawieniu, czyli raczej bez b-r z tyłu.

-Nieskrępowana góra i średnica, ma być lekko i zwiewnie

To co napisałeś w pierwszym poście z góry skreśla dynki z listy poszukiwań,teraz wybierasz SE25...hmm,o ile Twój pokój to nie jedna wielka pułapka basowa to z dużą dozą prawdopodobieństwa można przewidzieć,że te monitory Ci się "ugotują" w 15m2.

l'enfant sauvage

W sensie że są za duże do 16m2? Odległość od tylnej ściany to u mnie 100cm.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.