Skocz do zawartości
IGNORED

O dobrodziejstwach religii i wiary w boga/bogów.

bady

Rekomendowane odpowiedzi

Widzę że "ogrodnika" mamy. ;)

Co do prawdziwych "chwastów" zgoda, chociaż podejrzewam że tu nie będziemy zgodni w kontekście wcześniejszej rozmowy.

Nie za wcześnie to pielenie...dopiero posiane...skąd ten pośpiech? ;)

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Hihihi...

Strasznie bawi mnie dysonans pomiedzy wizja Kościoła nowego papieża a spojrzeniem naszych spasionych dostojników.

Jeszcze zabawniejsze jest obserwowanie wygibasów naszych biednych katolików którzy nagle mają dwa różne wzajemnie sprzeczne wzorce - skromnego, jeżdżącego metrem Franciszka i kochającego luksus satrapy i pijaka, hodowcy zwierzyny płowej Sławoja Leszka.

Jestem Europejczykiem.

Strasznie bawi mnie dysonans pomiedzy wizja Kościoła nowego papieża a spojrzeniem naszych....

A mnie tworzenie wyolbrzymionych "wizji" przez media....

Jeszcze zabawniejsze jest obserwowanie wygibasów naszych biednych katolików którzy nagle mają dwa różne wzajemnie sprzeczne wzorce - skromnego, jeżdżącego metrem Franciszka i kochającego luksus...

Zabawnym jest jak po kilku słowach które padły z ust nowego papieża i po niespełna dwóch miesiącach pontyfikatu media tworzą sztuczne podziały i węszą konflikty.

Jeszcze zabawniejsze jest jak niektórzy się na to łapią! ;)

Ps. Może mnie ktoś poprawi w sprawie "hodowcy zwierzyny płowej", gdzieś czytałem o trzech-czterech danielach - prawda to? ;)

I widzę że "ogrodników" przybyło! Wasza wiedza o KK jest z podobnych źródeł co na temat chwastów? ;)

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Zabawnym jest jak po kilku słowach które padły z ust nowego papieża i po niespełna dwóch miesiącach pontyfikatu media tworzą sztuczne podziały i węszą konflikty.

Sugerujesz, że Franciszek też chleje?

Ba! Niektórzy tym żyją i sami takie bzdety promują.

To ta sama rasa, która usiłuje zaklinać rzeczywistość wmawiająć sobie początek końca KK ;p

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

Sugerujesz, że Franciszek też chleje?

Nie. A Ty czytasz ze zrozumieniem?

Hihihi...

Strasznie bawi mnie dysonans pomiedzy wizja Kościoła nowego papieża a spojrzeniem naszych spasionych dostojników.

Jeszcze zabawniejsze jest obserwowanie wygibasów naszych biednych katolików którzy nagle mają dwa różne wzajemnie sprzeczne wzorce - skromnego, jeżdżącego metrem Franciszka i kochającego luksus satrapy i pijaka, hodowcy zwierzyny płowej Sławoja Leszka.

masz rację Bredzisław....rozpasanie kleru , zwłaszcza wyższej hierarchii nie zna granic.....

Masz racje tomuś, rozpasanie kleru przyjmuje zastraszające rozmiary, nawet papież to zauważył:

"To papież niewygodny. W Watykanie otaczają go należnym szacunkiem jako nowego szefa. Ale jego upór, by zachowywać się jak 'biskup ubogi', zaczyna drażnić co bardziej konserwatywnych prałatów" - pisze ceniony włoski znawca watykańskiej polityki Marco Politi. John Allen, który z Watykanu donosi o najważniejszych wydarzeniach dla amerykańskich mediów, twierdzi tymczasem, że część hierarchów przerażonych nowymi zwyczajami papieża Franciszka zmusiło się do zdjęcia złotych krzyży. Najbardziej dbający o swoje posady postanowili nawet zrezygnować z limuzyny z szoferem."

Mój Boże, co za poświęcenie!

Jestem Europejczykiem.

...rozpasanie kleru , zwłaszcza wyższej hierarchii nie zna granic.....

...rozpasanie kleru przyjmuje zastraszające rozmiary...

Zaskakująca jednomyślność. ;)

Mogliście tylko, by brzmiało to wiarygodniej napisać np. "niepokojące rozmiary". Dlaczego?

To proste, gdyby tak było czy byłby możliwy wybór tego człowieka na papieża? Nie poznali go wcześniej?

Kardynałowie to chyba z tej najwyższej hierarchii się wywodzą, która to pewnie "najbardziej rozpasana" jest i "kochająca luksus". I ci sami kardynałowie by go wybrali?

Coś tu nie gra....za to nieźle rozgrywa. ;)

Hihihi...

To tomuś napisał, ja go tylko przez grzeczność zacytowałem. Oczywiście kler klerowi nierówny i takie uogólnienie jest przesadne i nieuprawnione.

Jestem Europejczykiem.

na pewno wiara jest biznesem . Maju możesz opowiadać pierdoły o katolickim zbawianiu ale jak na razie jedynym namacalnym dowodem wiary jest kasa i w niektórych krajach ( np. Polska ) również polityczne zaangażowanie . Maju są inne powody twojego klęczenia ?

Maju są inne powody twojego klęczenia ?

Mam to rozumieć dosłownie?

Jasne prowokujesz....co mogą obchodzić Ciebie moje praktyki religijne. ;)

Maju możesz opowiadać pierdoły o katolickim zbawianiu...

Nie pamiętam bym coś "głosił" na ten temat....raczej tylko prostuję gdy ktoś świadomie lub nieświadomie coś przekręca.

Ciekawe że większość z Was zamiast zrozumienia szuka drugiego dna, a gdy kończą się argumenty insynuuje lub pomawia.

Tak mam to o "kasie i politycznym zaangażowaniu" rozumieć? ;)

No to szara rzeczywistość, czyli ubóstwo Kościoła Katolickiego w Polsce:

"Z powyższego zestawienia wynika, że w ciągu 10 lat miasto (Szczecin) przekazało Kościołowi - w formie nieruchomości, dotacji i darowizn - majątek wart co najmniej 24,5 mln zł. Strona kościelna zapłaciła za to wszystko w sumie niewiele ponad 100 tys. zł."

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Oto konkretne dobrodziejstwa wynikające z wiary w Boga.

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

Mam to rozumieć dosłownie?

Jasne prowokujesz....co mogą obchodzić Ciebie moje praktyki religijne. ;)

Nie pamiętam bym coś "głosił" na ten temat....raczej tylko prostuję gdy ktoś świadomie lub nieświadomie coś przekręca.

Ciekawe że większość z Was zamiast zrozumienia szuka drugiego dna, a gdy kończą się argumenty insynuuje lub pomawia.

Tak mam to o "kasie i politycznym zaangażowaniu" rozumieć? ;)

czego zrozumienia ?

ale rozkładasz drugim dnem , niezwykłe . Qrwa mać , katoliku o tym drugim dnie cały czas obecny papież mówi . Może powinieneś mu uwagę zwrócić , że głupoty opowiada

na pewno wiara jest biznesem . Maju możesz opowiadać pierdoły o katolickim zbawianiu ale jak na razie jedynym namacalnym dowodem wiary jest kasa i w niektórych krajach ( np. Polska ) również polityczne zaangażowanie . Maju są inne powody twojego klęczenia ?

Niestety , to smutna i bolesna prawda .

Piotr

czego zrozumienia ?

No właśnie wypadałoby napisać jak wczoraj...

A Ty czytasz ze zrozumieniem?

...ale w tym wypadku należałoby dopisać czy rozumiesz co piszesz....lub czy tak piszesz by inni Ciebie rozumieli...

...namacalnym dowodem wiary jest kasa i w niektórych krajach ( np. Polska ) również polityczne zaangażowanie . Maju są inne powody twojego klęczenia ?

....wytłumacz te zwłaszcza ostatnie słowa (ukrytą insynuację) a później porównaj z moją odpowiedzią.

Niestety , to smutna i bolesna prawda .

Następny, rozumiem że możesz zgadzać się z tym wcześniejszym, ale powiedz mi jaką "bolesną prawdę" widzisz w pytaniu;

"Maju są inne powody twojego klęczenia ?" ?

Może wytłumacz mi to jasno Ty skoro wladz nie zechciał a przekręcając i manipulując chce mi wmówić coś czego nie miałem nawet na myśli.

Maju podpisuję się rękoma i nogami pod tymi słowami :

" na pewno wiara jest biznesem . Maju możesz opowiadać pierdoły o katolickim zbawianiu ale jak na razie jedynym namacalnym dowodem wiary jest kasa i w niektórych krajach ( np. Polska ) również polityczne zaangażowanie "

"Maju są inne powody twojego klęczenia ?" ?

Rzeczywiście , moje niedopatrzenie i oczywiście nie mam zamiaru oceniać Twoich intencji , przepraszam panie Maju !

Piotr

byłoby miło, gdyby jednak standardowe pyskówki (w które też się tu wdałem) toczyły się w standardowym temacie: "czym jest KK".

Jest oczywistym, że nie dla każdego księcia wiara jest biznesem. Tak samo, jak to, że część ludzi potrzebuje mieć niewidzialnego przyjaciela.

• 2 tygodnie później...

Hihihi...

To tomuś napisał, ja go tylko przez grzeczność zacytowałem. Oczywiście kler klerowi nierówny i takie uogólnienie jest przesadne i nieuprawnione.

dokładnie....nie mówimy tu o wszystkich księżach....ale swój główny cel co niektórzy już dawno zgubili bądź porzucili...

biblia, jak wiadomo, została napisana przez natchnionych autorów. A tu mały teścik z wiedzy:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

prawo szariatu to najlepsze prawo.

Pregnant Iranian woman executed by hanging

Iran: This woman was raped and became pregnant. When she told the authorities she was asked to provide 4 witnesses.

End result? They executed her while she was 2 months pregnant.

This photo was taken before a crane was used to lift her neck up and suffocate her to death.

This is Islam. This is Islamic Justice

480568_373483582772382_613832534_n.jpg

P.S. Prorok Mahomet gwałcił małe dzieci.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.