Skocz do zawartości
IGNORED

Co cię szczególnie irytuje u ludzi?

Jazz :-)

Rekomendowane odpowiedzi

Brak kultury, chamstwo.

Głupota, egoizm i bezmyślność, szczególnie za kierownicą.

Zbyt wysokie mniemanie o sobie, zadzieranie nosa, wynoszenie się ponad innych.

Powrót po dłuższej przerwie...

Z racji częstych wyjazdów służbowych, przemierzam PL o różnych porach dnia, roku i natężeniu.

Dziś taka taka "normalka" - prawie 800 km.

1.Trochę mgły (widoczność w okolicach 200-500m), a co drugi/trzeci na włączonym tylnym przeciwmgłowym!!!

Totalny ignor!

Dalej...

2.Ruszanie na światłach.Jak muchy w smole!!!Szuka jeden z drugim biegu/gada przez komórę itp.W efekcie zamiast przejechać 15 aut, przejeżdża zaledwie połowa!

3.Co 20 - te,(albo i częściej) auto ma bardzo źle ustawione światła mijania.Napierd...ją po oczach jadącym z przeciwka!!!Nawiasem, to dziwię się też takim, bo oni sami nie maja odpowiednio doświetlonej drogi.

4.Głupota i brak wyobraźni niektórych rowerzystów i pieszych, którzy poruszają się po ulicy poza terenem zabudowanym, a nie mają elementów odblaskowych, świateł czy latarki!

Przecież po zmroku, przy mgle i deszczu w ogóle ich nie widać lub dostrzega się w ostatniej chwili!!!

Mam jeszcze apel do zwierzyny płowej, głównie saren , a także lisów, co by nie przebiegały przed maską:))

Mam jeszcze apel do zwierzyny płowej, głównie saren , a także lisów, co by nie przebiegały przed maską:))

Szarpnij się na odstraszacz zwierzyny ponoć działa

There is no dark side in the moon, really. As a matter of fact it's all dark

Taaa..,dzis szarpnąłem, ale kierownicą, bo mi stadko przebiegło tuż przed maską!W ułamku sek. widziałem pogniecioną blachę.Cholerka!Można zrobić niezłego gluta w gacie.

z codzienności to na przykład:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

gorniczy,

A zastanowiłeś się trochę?????????

To w końcu gdzie mają palić????!!!!W klubach zakaz, w pracy, w pobliżu placu zabaw... Ogólnie prawie wszędzie ZAKAZ

Trochę wyrozumiałości!

Klasyczny przykład patrzenia TYLKO NA SWÓJ NOS!

Mnie też wkurza smród analogów, ale dziś palącym pozostał "skrawek" wolności i nie wolno im tego odbierać.

Owszem, bo można to robić kulturalnie albo z wdupiemaniem prawda? A tych drugich niestety jest przewaga i raczej pod tym kątem ktoś wyskrobał ten obrazek. Poza tym tu chodzi jeszcze o smród tych najtańszych fajek - to właśnie irytuje najbardziej.

Nie oczekuj, że ludzie(palący), którym się zakazuje niemal wszystkiego będą to robić kulturalnie.

Przecież gdyby to ktoś Tobie zakazywał(piętnowany i pod groźbą kary) tego co bardzo lubisz i to w niemalże każdym miejscu, to też byś miał to w czterech, a zczasem moze i robił na złość.Ja ich trochę rozumiem i przyznam, że duuużo bardziej irytują mnie sytuacje na drodze np.post 37 niż sporadyczny dymek.

Typowy obrazek zrobiony przez osobę z roszczeniowym nastawieniem do świata. Jeżeli ktoś idzie przed nim, to niby skąd ma wiedzieć że temu za nim przeszkadza papieros? Jeżeli coś miałoby mnie irytować to właśnie takie osobniki. Choć w ogóle irytacja jest uczuciem mocno bezproduktywnym, dlatego należy ją minimalizować.

1.Trochę mgły (widoczność w okolicach 200-500m), a co drugi/trzeci na włączonym tylnym przeciwmgłowym!!!

Totalny ignor!

Piano, u mnie w BE debile jeżdżą na przeciwmgielnych jak nie ma mgły, albo jak spadnie mżawka. Dostaję furii, Chyba brak wiedzy i umiejętności za kierownicą wkurza mnie również i pasuje do wątku. I nie chodzi o to, że każdy facet uważa, że jest lepszym kierowcą od innych, ale o obiektywny fakt, że nie każdy kto chce powinien dostać prawo jazdy. To nie jest mus - nie każdy powinien prowadzić pojazdy mechaniczne!

Typowy obrazek zrobiony przez osobę z roszczeniowym nastawieniem do świata. Jeżeli ktoś idzie przed nim, to niby skąd ma wiedzieć że temu za nim przeszkadza papieros? Jeżeli coś miałoby mnie irytować to właśnie takie osobniki. Choć w ogóle irytacja jest uczuciem mocno bezproduktywnym, dlatego należy ją minimalizować.

Misimor, myślę, że osoba paląca ma tego z tyłu jak i z boku równe w nosie - to jest egocentryzm i bezmyślność palącego, nie wina wąchającego przymusowo. Skąd ma wiedzieć? - ano odrobina wyobraźni wystarczy.

Co do frustracji jako bezproduktywnego uczucia - w pełni zgoda. Problem w tym. jak sobie to wytłumaczyć i się nie irytować? Czyli nauczyć się odpuszczać.

Powrót po dłuższej przerwie...

Jeżeli idziemy za kimś i jego fajan nas irytuje - wystarczy wyprzedzić i po kłopocie. Albo ustawić się po nawietrznej. Oczywiście dobrze jakby na czas wyprzedzania palący powstrzymał się na chwilę od pociągania ze szluga, ale tu już musi dużo wody w Wiśle upłynąć żeby empatia rozwinęła się u większośći do tego stopnia.

że nie każdy kto chce powinien dostać prawo jazdy. To nie jest mus - nie każdy powinien prowadzić pojazdy mechaniczne!

Tak, już kiedyś o tym pisałem.W naszym społeczeństwie utarło się, że każdy musi zdać, że jest rodzajem "obowiązku".Bzdura!

Co najmniej 1/3 powinno się zabrać uprawnienia.

Kiedyś słuchałem pilotów, którzy dyskutowali o tym, że przed jazdą, kierujący autem w ogóle nie sprawdza stanu technicznego!

Dla pilotów to niewyobrażalne, a nawet obowiązkowe.

Kto z nas (ale tak z ręką na sercu) rano przed wyjazdem sprawdza (choćby wizualnie) ciśnienie w ogumieniu?

Zacznę od siebie.

Sprawdzam, ale nie codziennie.

Wielu wyjeżdża na drogi ze śniegiem na szybach i patrzą przez odgarnięty fragment licząc na szczęście.Zgroza!

Widoczność, dobra widoczność, włąsciwie ustwione lusterka, to podstawa odpowiedniej reakcji.

Sorrki za offtopa.

że duuużo bardziej irytują mnie sytuacje na drodze np.post 37

Znaczy zwierzyna płowa ci przeszkadza?

mandat jej dać za przebieganie przez drogę poza przejściem dla pieszych!

A może koledze chodziło o zwierzynę przemieszczająca się na dwuch nogach tzw ssaki leśne :)

co do palenia - gdy paliłem pewien okres zawsze starałem się dym wydychać w kierunku gdzie nikogo nie było/ ku górze mnie samego zawsze to drażniło zanim zacząłem palić

ps palenie ssie :)

There is no dark side in the moon, really. As a matter of fact it's all dark

z codziennego życia:

1. duża część obserwowanych przeze mnie palaczy uważa chyba, że papierosowy "pet" to nie śmieć, i wyrzucają gdzie popadnie. W rezultacie mnóstwo tych "ozdobników" na chodnikach, przystankach, trawnikach itp.

2. ludzie z wózkami w marketach - niektórzy zachowują się, jakby byli przyklejeni do tych wózków, od półeczki do półeczki wszędzie z wózkiem i alejki marketowe blokują. A przecież można zostawić wózek parę metrów dalej, tak by nikomu nie przeszkadzał i donieść zakupy, przynajmniej te lekkie...

z codziennego życia:

1. duża część obserwowanych przeze mnie palaczy uważa chyba, że papierosowy "pet" to nie śmieć, i wyrzucają gdzie popadnie. W rezultacie mnóstwo tych "ozdobników" na chodnikach, przystankach, trawnikach itp.

2. ludzie z wózkami w marketach - niektórzy zachowują się, jakby byli przyklejeni do tych wózków, od półeczki do półeczki wszędzie z wózkiem i alejki marketowe blokują. A przecież można zostawić wózek parę metrów dalej, tak by nikomu nie przeszkadzał i donieść zakupy, przynajmniej te lekkie...

To samo dotyczy gum do żucia oraz zatarasowanych chodników przez samochody - nikt z nikim i z niczym się nie liczy .

Piotr

To samo dotyczy gum do żucia oraz zatarasowanych chodników przez samochody - nikt z nikim i z niczym się nie liczy .

I to samo dotyczy również ludzi tak myślących.

A zastanowiłeś się dlaczego?

Kierowcy w tym również Ci kulturalni są często stawiani przed wyborem - albo zaparkuje TU, albo nigdzie!

Czy to ich wina, że nagminnie brakuje miejsc do parkowania?!

Ps.Obserwując np.Gdynię nie trudno zauważyć, że im więcej samochodów, tym mniej miejsc do parkowania.

Jak powiada stare łacińskie przysłowie - Medyku kuruj suma! Ten wątek coraz bardziej przypomina film Koterskiego "Dzień świra".

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Ps.Obserwując np.Gdynię nie trudno zauważyć, że im więcej samochodów, tym mniej miejsc do parkowania.

Kurde, to jest jakaś prawidłowość, w swoim mieście też to zauważyłem. Z czego to wynika?

Przyczyn zapewne jest wiele.

W jednym z wywiadów radny z Gdyni podkreślał, że miasto winne być bardziej przyjazne turystom czytaj pieszym.

Argumentował m.in. tym, ze ulice z mniejszą ilością zaparkowanych aut wyglądają piękniej, bardziej przestronnie.

Z drugiej czyli naszej szaraczków strony, nie można radnemu odmówić choćby trochę racji, tylko oprócz kontemplacji nad przestronnymi ulicami, ciągle pozostaje pytanie GDZIE ZAPARKOWAĆ AUTO?!

Z jeszcze innej strony takie działania mają na celu zmuszenie przynajmniej część kierowców do płatnego parkowania, bo kasa jak zwykle pusta.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.