Skocz do zawartości
IGNORED

Wyroby Pana Kuleszy

Gość Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Gosc

(Konto usunięte)

HQ jaki masz poziom IQ?

Na pewno wyższy niż poziom Twojej kultury.

Skrzynki stolarze dzisiaj malują, jutro wieczorem maja być u mnie.

Darkul wysłał mi wczoraj zdjęcia pomalowanych elementów na obudowy. Ale niestety nie wszystkich. Reszta ma być pomalowana dopiero dzisiaj. Jutro składanie i dopiero w czwartek wysyłka. Wczoraj głośników niestety Pan Darek jeszcze nie miał. Kiepsko.

Abstrahując trochę od tej całej "produkcji", dziwię się bardzo podejściu konstruktora.

Mając chętnych na wyroby i zakładając chroniczny brak czasu, wziąłbym podwykonawców. W dzisiejszych czasach kryzysu przy takim zainteresowaniu i cenach za wyrób końcowy, to mus jest wyjść na swoje. Przecież to jest kalkulacja cepa w czasach kryzysu, cała szafa peylingów, opłacenie stolarza, wyrób płytek, dzieciaka od lutownicy, podatki. Przy cenie od 12k dopłaciłbym nawet te 3 tys. by mieć szybko i sprawnie gotowy wyrób. Klient zadowolony i konstruktor też się nie napier... z robotą miesiącami. Jak klienci w kolejce stoją, to gdzie tu logika?

Mając chętnych na wyroby i zakładając chroniczny brak czasu, wziąłbym podwykonawców

A to trzeba spełnić trzy warunki;

1. Wyrób musi być finalny(a nie, co klient, to V...coś tam)

2. Trzeba tych kilku klientów faktycznie mieć.

3. Potrafić współpracować z ludźmi(megalomania nie pomaga)

Wczoraj głośników niestety Pan Darek jeszcze nie miał. Kiepsko.

Czy któryś z tych głośników jest ciężko dostępny bo peiyinga to chyba można wszędzie kupić.

Abstrahując trochę od tej całej "produkcji", dziwię się bardzo podejściu konstruktora.

Mając chętnych na wyroby i zakładając chroniczny brak czasu, wziąłbym podwykonawców...

Rozkręcając już porządny biznes trzeba być solidnym i terminowym bo na dłuższa metę inaczej się nie da. W przypadku o którym piszesz czekałby na pieniądze pracownik, stolarz i inni podwykonawcy, no i robi się problem, a tak to czeka tylko klient na produkt, który na dodatek mieszka daleko.

To jest kwestia charakteru, mentalności, poczucia obowiązku itp.

Jest tak jak piszesz Darkul ma zapotrzebowanie na swoje produkty jednak poprzez swoją mentalność, sposób bycia czyli generalnie głowę marnuje szanse. Zobacz jakie ma np. podejście Studio 16hz, AudioAcademy i kilku innych nie wymienionych - drugi kraniec bieguna. Mają zadowolonych klientów, obrót i interes się kręci.

Edytowane przez omen

Na pewno wyższy niż poziom Twojej kultury.

Skrzynki stolarze dzisiaj malują, jutro wieczorem maja być u mnie.

Darkul wysłał mi wczoraj zdjęcia pomalowanych elementów na obudowy. Ale niestety nie wszystkich. Reszta ma być pomalowana dopiero dzisiaj. Jutro składanie i dopiero w czwartek wysyłka. Wczoraj głośników niestety Pan Darek jeszcze nie miał. Kiepsko.

Kiepsko , proszę Pana. :))) Ale jednocześnie - jakie to zabawne ! Grono ludzi śledzi Pańskie perypetie z tym oczajduszą i szalbierzem Kuleszą - od miesięcy. Proszę mi wierzyć - większość jest - po Pańskiej stronie. W tym i ja. Ale z tym "malowaniem elementów" - to już jest przegięcie total !!!:)) PS - "Szalbierzem" , to mało. Oszustem - dodam. Edytowane przez Bezlitosna Niusia
Gość Gosc

(Konto usunięte)

Bezlitosna Niusia

Dziękuję za poparcie.

Prosiłem Cię przy ostatniej Twojej wypowiedzi o udokumentowanie Twoich słów.

Niestety się nie doczekałem. A widze , że jednak uczestniczysz w dyskusji i sledzisz moje perypetie. Ponawiam więc prośbę.

Edytowane przez HQ150

Bezlitosna Niusia

Dziękuję za poparcie.

Prosiłem Cię przy ostatniej Twojej wypowiedzi o udokumentowanie Twoich słów.

Niestety się nie doczekałem. A widze , że jednak uczestniczysz w dyskusji i sledzisz moje perypetie. Ponawiam więc prośbę.

Że "dał dyla" ??? :) Nie doczekałeś się , bom pisał z telefonu i "kiwany" na morzu. Wykiwany i przyjechany do chałupy w Paryżu - piszę krótko , węzłowato : Panie HQ150 !!! - proszę się wziąć w garść i przestać pleść androny , tudzież się łudzić w jakikolwiek sposób ! Został Pan (niestety - czas przeszły dokonany) - zrobiony w bambus i zwyczajnie - oszukany. Pan Kulesza przypomina mi niejakiego Jacka B. z Krakowa. Takie same ściemy wciskał ufnym ludziom i tak samo szukał "maggi do zupy". Niejako - "konstruował" kolumny , taka jego mać... Gdy już - po "wymianie" - miał najnowszy model Transcriptora i znakomitych wzmacniaczy kilka - z górnej półki - pojechał sobie w pierony jasne.A lata to były - osiemdziesiąte , proszę Pana. Proszę porownać ceny... I proszę mi wciąż wierzyć - jestem po Pańskiej stronie. Pozdrawiam - Jacek (nie ten B.)
Gość Gosc

(Konto usunięte)

Miło mi, jednakże na przyszłość proszę o konkretne wypowiedzi a nie o swoje niczym nie poparte domysły.

Na dodatek w mało kulturalny sposób podane.

Bo to jest zwykłe bicie piany i niepotrzebne wulgaryzowanie dyskusji.

Nie sądzę ,żeby Pan Darek się gdziekolwiek za granicę wybierał.

HQ, sądzę że trochę źle odbierasz przekaz . Nie chce mi się wierzyć aby kibicowano Ci wtopę i chyba nie zawsze trafnie wybierasz cel riposty. W końcu tylko jeden Pan powinien usłyszeć co nie co, tak mi się zdaje. Ale Twoja sprawa. Niemniej to że głośniki jeszcze nie dojechały bądź co bądź nie drogie i ogólnie dostępne zapewne świadczy o tym że nie zostały zamówione. Pytanie czy konstruktor jest tak spłukany czy po prostu nie zamierza ich zamówić?

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Niedawno rozmawiałem z Darkulem i mówił że brakuje mu tylko basowych. Resztę ma i jutro mi wysyła.

Prześledź ten wątek. Pozwalam każdemu na jego osobistą opinię. Ale proszę o merytoryczne wpisy i kulturę wypowiedzi.

Każdą opinię nawet tę najbardziej krytyczną, też można w ten sposób wyraźić.

Edytowane przez HQ150

wulgaryzowanie dyskusji.

Wulgaryzowanie - powiadasz ? :))) Gdybym chciał Ci powiedzieć , co NAPRAWDĘ myślę o Kuleszy i Tobie podobnych - naiwnych , próżnych , przedziwnych - dziwakach... Nigdy , nigdzie nie puszczono by tych słów... A naprawdę - chciałem dobrze... :(

HQ, sądzę że trochę źle odbierasz przekaz . Nie chce mi się wierzyć aby kibicowano Ci wtopę i chyba nie zawsze trafnie wybierasz cel riposty.

To się nazywa syndrom sztokholmski.

Niedawno rozmawiałem z Darkulem i mówił że brakuje mu tylko basowych. Resztę ma i jutro mi wysyła.

Jakieś dwie strony wcześniej chyba czytałem, że ma Ci to wszystko przywieźć i zestroić, a teraz ma już tylko wysłać?

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Panowie, skoro tak wam leży na sercu dobro innych, czemu nie zajmiecie się np. takim słynnym nirvanowcem, który nic nie robi tylko wzmacnia, wypisując bzdury, po czym powiadamiając, że "przypadkiem ma do sprzedania ..." to co przed chwilą wzmacniał, albo ogłasza się na innym portalu.

Boicie się moderacji?

maluczkich zawsze przytłacza blichtr, taka to jest psychologiczna prawidłowość:)

dlatego wszyscy siedzą cicho, no bo ...

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Ja bym się na twoim HQ150 miejscu poświęcił i przywiózł konstruktora z klamotami bo jeszcze przesyłka utknie gdzieś na poczcie..

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

-> HQ150

No to znowu obsuwa.....

Całe szczęście, że założyłeś ten wątek, masz siłę i nerwy go prowadzić. Myślę, że bez tego nigdy nie dostałbyś swoich kolumn.

Troszkę ludzie sobie na Tobie poużywają, ale kolumny będziesz miał.

Nie będziesz chyba obawiał się Darkula (ewentualny serwis, upgrady, itp) i szczerze opiszesz co o tym myślisz, a przede wszystkim jak grają kolumny.

Nie zazdroszczę Ci sytuacji bo faktycznie jesteś między młotem a kowadłem. Mam nadzieje, że już niedługo!

Edytowane przez Balum Balum

"To co teraz, ha?"

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Też mam taką nadzieję.

I jak już sprzęt dotrze to gorąco zapraszam na odsłuch. Sami możecie ocenić jak to gra.

Ja mam małe osłuchanie więc lepiej byłoby jakby ktoś z większą praktyką się wypowiedział.

Czyli dupcia blada, to jednak nie ta jutrzejsza środa, a nie mówiłem ? ;))))

Wysłać owszem, bo chyba pojedzie do mnie pociągiem.

ROTFL, to chyba tak jak ja :-))))

Dobrze że nie wodolotem, bo jeszcze by się o górę lodową rozbił biedaczek.

HQ150 Ty to masz chłopie zdrowie tak gładko łykać te tanie smutki i jeszcze robić dobrą minę do gry w ...

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.
  • Użytkownicy+

Spokojnie Panowie!

Mamy tutaj przykład paltonowskiego podejścia do forum:

"Uzewnętrzniamy się, bo skrzywdzili, ale jawnie nie wyartykułujemy, jesteśmy pod wpływem... pasji. Mamy jeszcze coś do ugrania".

Niestety mamy tu do czynienia z gryniowatym podejściem do forum:

"Nigdy nie pomagajmy innym w doborze lub budowie sprzętu, nie opisujmy jego cech. Wyłącznie wyszukujmy potknięcia innych i śledźmy układy. Rzucajmy pomówienia bez dowodów, róbmy za tropiciela wszelkiego zła".

Darkula nie znam, ale widać gołym okiem, że człowiek zmaga się z problemami. Niestety, tak zwykle jest, jak się ma pasję, a brak odpowiednich środków na jej realizację. Jeśli postępuje nieuczciwie, to powinno to być piętnowane, jednak w tym konkretnym wypadku, trzeba poczekać z oceną. Takie jest moje zdanie, ale każdy ma prawo mieć swoje. Byleby to było wyrażone w sposób kulturalny, jak prosi autor tematu.

Sprzęty Darka bym chętnie przetestował, jednak z pewnością będzie o to trudno. Niedofinansowanie powoduje brak środków na demo...

Darkula nie znam, ale widać gołym okiem, że człowiek zmaga się z problemami. Niestety, tak zwykle jest, jak się ma pasję, a brak odpowiednich środków na jej realizację...

Sprzęty Darka bym chętnie przetestował, jednak z pewnością będzie o to trudno. Niedofinansowanie powoduje brak środków na demo...

Ojej, aż się popłakałem normalnie...

Cenowo konkretnie , musi boleć.

3 way w okolicach 12kpln

4 way ...15 kpln

5 way 18 kpln

Jest obecnie 7 konkretnie zainteresowanych , 3 już chciało zaliczkować.

Powoli Panowie, powoli.

Edytowane przez parantulla
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.