Skocz do zawartości
IGNORED

Wyroby Pana Kuleszy

Gość Gość

Rekomendowane odpowiedzi

HQ150 lepiej chlopie biegniij do zoolgicznego żeby kupić klatkę pewnie lamurka ci wysłał no !!

A tak nawiasem nie wiesz co ci wysłał do końca ale mam nadzieje ze tonwlasciwe coś i ze będzie działać bo jak znowu odeslesz coś to będzie pól roku .

Po tym wszystkim chciałbym przeczytać co sam pan konstruktor ma do powiedzenia ,bo on zawsze duzo pisze ale zawsze nie na temat i nic sensownego chyba ze książeczka ze złotymi myślami się kończyła albo lamurek zjadł :) bo pan Kulesza nie miał czasu nakarmić bo składał sprzęt dla kolegi :))

Mam nadzieje ze zagra to tak jak będziesz chciał i był warty ceny no ;) .

Masz jeszcze w planach coś zamówić od pana Kuleszy

:)

jak tylko dostanę klocki to wrzucę swoje zdjęcia

Tu nie owijaj w bawełnę już, nie pisz jak dostanę tylko kiedy :)

Ale jak już nadejdzie ta wiekopomna chwila podziel się z nami kumplami fotami, niech my też coś z tego mamy, że się w twojej sprawie udzielamy :))

Jestem pewny, że niejednemu tu kopara opadnie, a tak ogólnie to napisz czy już paczka doszła:))

Edytowane przez malikali

HQ

Wysłanie przesyłki to ledwo polowa sukcesu .

Jak ma wyglądać zestrojenie całości? Darkul przyjedzie? Czy będziesz się z tym bawić sam?

a nie wystarczy podłączyć do gniazdka? Trzeba jeszcze odprawić egzorcyzmy?

Przecież to jest sprzęt aktywny, więc trzeba zestroić.

Oprócz tego chyba również trzeba jeszcze wykonać okablowanie w tych kolumnach, wytłumienie zrobić, jakieś zaciski głośnikowe zamontować czy coś.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

a nie wystarczy podłączyć do gniazdka? Trzeba jeszcze odprawić egzorcyzmy?

Jedni na to mówią egzorcyzmy, jak nie rozumieją zasady działania. Dzici w dżungli jak zobaczyli po raz pierwszy lustro to też egzorcyzmy odprawiali.

Ja muszę teraz po prostu ustawić i wyregulować aktywną zwotnicę w pre. Darkul chce przyjechac mi ją wyregulować ale dopiero po paru tygodniach grania. Żeby nie regulować surowego systemu w którym i tak się dźwięk zmieni.

I prosiłbym skończyć z bzdurnymi komiksami.

Przecież to jest sprzęt aktywny, więc trzeba zestroić.

Oprócz tego chyba również trzeba jeszcze wykonać okablowanie w tych kolumnach, wytłumienie zrobić, jakieś zaciski głośnikowe zamontować czy coś.

Okablowanie zrobiłem sam. Na płytkę z zaciskami czekam. Dojdzie ze sprzętem więc tylko polutuję.

Edytowane przez HQ150

Okablowanie zrobiłem sam. Na płytkę z zaciskami czekam. Dojdzie ze sprzętem więc tylko polutuję.

, a te skrzynki wytłumiałeś watą do tego przeznaczoną ? Trzeba wytumić ?

Edytowane przez czester15.30

Ja muszę teraz po prostu ustawić i wyregulować aktywną zwotnicę w pre. Darkul chce przyjechac mi ją wyregulować ale dopiero po paru tygodniach grania. Żeby nie regulować surowego systemu w którym i tak się dźwięk zmieni.

Moim zdaniem Darkul powinien Ci to wszystko podłączyć i wyregulować, a za parę tygodni lub miesięcy podjechać i poprawić, doszlifować.

Przecież on sam nie wie jak to gra bo nie miał takich kolumn żeby sprawdzić elektronikę, jak zagrają kolumny też nie wie.

Jak dla mnie znowu poleciał w bambuko, w sumie nic nowego.

Edytowane przez omen
Gość Gosc

(Konto usunięte)

Jednym zdaniem-Adam Slodowy "Zrób to sam"

Tak, ale z drugiej strony w cenie samych kolumn dostanę system aktywny ośmiokanałowy plus kolumny.

Właśnie za opóźnienie i wkład własny w postaci m.in. przykręcenia głośników do obudowy i przylutowania kabli głośnikowych.

Przecież on sam nie wie jak to gra bo nie miał takich kolumn żeby sprawdzić elektronikę, jak zagrają kolumny też nie wie.

Pre jest wyregulowane do wstępnego rozruchu. Dostałem zdjęcia z nastawami.

Edytowane przez HQ150
Gość Gosc

(Konto usunięte)

Źle pamiętasz. A na pewno nie wszystko.

Stolarz został zapłacony z kasy którą miałem zapłacić za kolumny.

I nigdzie nie napisałem że jestem zadowolony wiec nie pisz bzdur.

Jeszcze sprzętu nie dostałem i nie uruchomiłem. Więc skąd mam niby wiedzieć że będzie O.K.?

Ty za to wiesz zawsze lepiej.

Zwrotnica pro (np. DBX, Behringer) ma takie regulacje do zestrojenia aktywnych kolumn :

- głośność dla każdego głośnika z osobna (volume)

- wybór typu filtra (zwykle 4 rodzaje)

- stromość odcięcia przez wybrany filtr

- punkty cięcia przetwarzanych przez głośnik częstotliwości

- głosność łączna wspólnego sygnału z pre (gain).

Ile z tych regulacji posiadasz?

Najprostsza wersja crossovera z pokrętłami, to koszt ok. 300 zł.

Co do wzmacniaczy rozumiem, że w jednej obudowie są końcówki tranzystorowe dla basowca i układy lampowe dla średnich i wysokich tonów. W takim skupieniu nie będzie się to wszystko za mocno grzało?

Wuelem

O ile czegoś nie przeoczyłem to w Darkulowej zwrotce rodzaj filtra ,nachylenie zbocza i częstotliwość odcięcia są ustawione na sztywno a dla użytkownika dostępne są regulacja wzmocnienia na każdy głośnik osobno i faza..

IMO to trochę mało ..

O tych układach lampowych to pierwszy raz slysze...

HQ150

Będziesz ustawiać i regulować aktywna zwrotnice na wyczucie i " na ucho" ???

Bez pomiarów?

U Darkula place za kolumny ,czekam pol roku ,na koniec ( najprawdopodobniej) dostaje wzmacniacze a kolumny + cala reszta robię sobie sam...

NO a MediaMarkt to jest dla idiotów.

Trudno mi się z tym pogodzić że wieloletni forumowicz, legendarny konstruktor mógłby robić jakieś wałki i kogos oszukiwać.

Ach... Przypomniało mi się takie powiedzenie z triady: dobrze , szybko , tanio można miec naraz tylko 2. Skoro u Lemura jest dobrze i (relatywnie) tanio, nie można oczekiwać że będzie szybko.

Edytowane przez jacekSzbr

"Właśnie za opóźnienie i wkład własny w postaci m.in. przykręcenia głośników do obudowy i przylutowania kabli głośnikowych. "

Trochę mi szczęka opadła. Wkręty własne czy darkulowe ;-)? Cyna jakaś audiofilska?

Po prostu tragikomedia. Chociaz właściwsze byłoby to określenie farsa!

Jestem Europejczykiem.

Skoro u Lemura jest dobrze i (relatywnie) tanio, nie można oczekiwać że będzie szybko.

Masz rację, szybko jedynie pieniądze trzeba wpłacić, z góry :)

Z taniością można polemizować.

Edytowane przez omen

HQ tu masz sprzęt od ręki i to 10 razy taniej!

Na co jeszcze czekasz?

Będziesz miał do sypialki i kuchni!

Sam jestem w szoku, że nie przypadł do gustu właścicielowi.

Albo dźwięk go zaatakował i się nie obronił bo właściciel był mistrzem kung-fu

albo był tak przygnieciony jego klasą, że obawiał się o życie!

Może chciał go rozwalcować żywcem.

http://allegro.pl/zagra-kulesza-dac-i3146036551.html

http://allegro.pl/zagra-kulesza-preamp-i3146049927.html

http://allegro.pl/zagra-kulesza-poweramp-i3146068062.html

Edytowane przez Szymon

HQ tu masz sprzęt od ręki i to 10 razy taniej!

Na co jeszcze czekasz?

Będziesz miał do sypialki i kuchni!

Sam jestem w szoku, że nie przypadł do gustu właścicielowi.

Albo dźwięk go zaatakował i się nie obronił bo właściciel był mistrzem kung-fu

albo był tak przygnieciony jego klasą, że obawiał się o życie!

Może chciał go rozwalcować żywcem.

http://allegro.pl/zagra-kulesza-dac-i3146036551.html

http://allegro.pl/zagra-kulesza-preamp-i3146049927.html

http://allegro.pl/zagra-kulesza-poweramp-i3146068062.html

No te ceny, to prawdziwa okazja żeby takie cuda kupić za przysłowiowe grosze. Normalnie czyli "manufakturowo" nasz twórca nie schodzi ponoć poniżej kilkunastu tysięcy.

Gdybym wcześniej nie miał w domu "dzieła" p. Darka w postaci oryginalnego pre (to był egzemplarz recenzecki odkupiony wcześniej od redaktora polskiego periodyku audiofilskiego), to brałbym chyba cały wystawiony komplet w ciemno :)

Niestety moje doświadczenia z dziełami konstruktora i jednocześnie wykonawcy Darkula, nie są aż tak dobre żeby sie na tę opcję skusić. W mojej opinii to po prostu uproszczone, pozbawione detali i prawdziwej barwy, para studyjne granie z scalaków. Dla słuchaczy bez szczególnych wymagań tzw. bezpieczny wybór. No ale design jest przynajmniej bardzo oryginalny, dość hardcorowy.

Edytowane przez mark11

„Pomnij, że sąd laika, gdy mówi o dziele

O dziele mówi mało; o laiku – wiele!”

— Henryk Elzenberg

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.