Skocz do zawartości
IGNORED

Wasze najlepsze i najgorsze zakupy audio?

Therion

Rekomendowane odpowiedzi

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

...i dostaną moc kolejek.

Te kolejki to też kupa. Gość, który udowadnia, że nic nie słyszy ma polane tysiące :)

A w temacie? Stolik mam fajny.

Najbardziej nietrafione zakupy to zwykle jakieś "audiofilskie" płyty, kupione pod wpływem chwilowej gorączki towarzyszącej odsłuchom w salonach audio. Emocje opadają, zostaje jakiś dobrze zrealizowany, muzyczny chłam...

Gość Tubatoon

(Konto usunięte)

Najbardziej nietrafione zakupy to zwykle jakieś "audiofilskie" płyty, kupione pod wpływem chwilowej gorączki towarzyszącej odsłuchom w salonach audio. Emocje opadają, zostaje jakiś dobrze zrealizowany, muzyczny chłam...

Nie wiem czemu, ale od razu pomyślałem: Diana Krall.

Forum stało się pożywką dla węszycieli teorii spiskowych. Nic dziwnego, że producenci i inne osoby związane z branżą (a więc ludzie doświadczeni, z dużą wiedzą), prawie się nie wypowiadają

Przeszukałem słownik i nie znalazłem dla "branża" synonimu w postaci wiedza, doświadczenie . W żadnej z konfiguracji.

Choć nie wykluczam.

Luuuudzie... a czy nie można normalnie.... po ludzku... życzliwie...

przypomniał mi się jeszcze jeden worst buy - qed silver anniversary

best buy: kable monster IC kupione swego czasu w Bomisie 4szt w cenie... 35zł/szt? Jak do tej pory nic ich nie przebiło.

Panowie - może warto od razu trochę skrobnąć dlaczego coś jest dla was best buyem albo worst buyem?

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

Czasami mam wrażenie, że ludzie na tym forum nie potrafią się cieszyć czyimś szczęściem. Jeżeli bym napisał::

Słuchajcie! Mam fajnie brzmiący sprzęt, daje mi taką niesamowitą radochę - to zamiast usłyszeć:

-"Świetnie, tak trzymaj, ciszymy się razem z tobą"

Therion, sory już nie będę ciągnął wątku. Powyżej napisałeś fajną sprawę. Czy nie uważasz że właśnie branża, albo ludzie z wiedzą mogliby troszkę się przyczynić do tego szczęścia i zadowolenia o którym piszesz, do uzyskania sprzętu best buy? Poczytaj w jakich wątkach i w jakim kontekście naprawdę udziela się branża /są wyjątki/. Ilu tak naprawdę doradza jeśli wątek nie zmierza do zakupu?

Aby nie było całkowicie off , często krytykuję te reklamowo/biznesowe wpisy bo...

moje worst buy : zakupy oparte na poradach branży i recenzjach.

A jako wyjaśnienie, ciężko się czasem powstrzymać jeśli moderator, recenzent obraża uczestników forum. Gdyby się zreflektował to by przeprosił za te kilka niedwuznacznych określeń , widocznie twierdzi jak napisał. Wiesz jak dobrowolnie zostajesz sportowcem to nie palisz, jak zostajesz księdzem to nie bzykasz, a jak zostajesz moderatorem to nie robisz z forumowiczów ...

Therion, Czy nie uważasz że właśnie branża, albo ludzie z wiedzą mogliby troszkę się przyczynić do tego szczęścia i zadowolenia o którym piszesz, do uzyskania sprzętu best buy?

1. Jak piszą, to na nich się naskakuje, że robią to za kasę a zatem nie są obiektywni

2. poza tym (znowu się powtórzę) - to gadka o kolorach, który najpiękniejszy. Ktoś napisał, że nie lubi basu włażącego na średnicę a ja uwielbiam. I dla mnie sprzęt "sterylny" będzie do d... a dla kogos mój. A zatem kto ma lepszy? To nie będzie miało końca.

I tu jest sedno sprawy, nie ma sprzętów złych, są sprzęty nietrafione w gust muzyczny.

Z audio jest jak z chlebem, jeden lubi słodki a drugi kwaśny.

Widzę że jeśli chodzi o worst to z Qed Silver Anniversary jest już nas trzech. A w testach był tak super :)

"Odmienny obraz każde widzi oko a każde ucho inny słyszy śpiew. A każde serce gdy wejrzysz w nie ukaże własną słabość i grzech"

Gość

(Konto usunięte)

Wroga bym nie pokarał tym kablem.

Ale niektóre salony "sado-maso" reklamują się, że używają takiego okablowania i bynajmniej nie do słuchania muzyki -

sprawdza się podobno świetnie ;)

PS Żeby nie było - bywalcem nie jestem, wiem to z netu ;)

Dobrze, że się chociaż przyznałeś iż nie jesteś bywalcem salonów audio!!

Po tym co wypisujesz dla mnie jest to oczywiste, że masz mały lub wręcz

zerowy kontakt z różnymi sprzętami audio stąd te radykalne opinie o czymś

co widziało się na zdjęciach.

Sam też napisałeś że wiedzę czerpiesz z netu. Przynajmniej raz byłeś szczery

i to powinno być ostrzeżenie dla czytających twoje opinie.

Tak samo jest z większością krzykaczy i krytyków.

Czym więcej człowiek słucha, testuje, sprawdza, przekłada w swoim systemie

tym więcej wie a jednocześnie nabiera nieco więcej pokory.

Gość

(Konto usunięte)

Dobrze, że się chociaż przyznałeś iż nie jesteś bywalcem salonów audio!!

Po tym co wypisujesz dla mnie jest to oczywiste, że masz mały lub wręcz

zerowy kontakt z różnymi sprzętami audio stąd te radykalne opinie o czymś

co widziało się na zdjęciach.

Sam też napisałeś że wiedzę czerpiesz z netu. Przynajmniej raz byłeś szczery

i to powinno być ostrzeżenie dla czytających twoje opinie.

Tak samo jest z większością krzykaczy i krytyków.

Czym więcej człowiek słucha, testuje, sprawdza, przekłada w swoim systemie

tym więcej wie a jednocześnie nabiera nieco więcej pokory.

Ja pierd... Gościu, weź ogarnij!!!

"Ale niektóre salony "sado-maso" reklamują się, że używają takiego okablowania i bynajmniej nie do słuchania muzyki - sprawdza się podobno świetnie ;)

PS Żeby nie było - bywalcem nie jestem, wiem to z netu ;)"

S A L O N Y S A D O - M A S O C H I S T Y C Z N E !

Kable (i nie tylko) używane są do chłostania partnera dla uzyskania satysfakcji seksualnej!

- bo widać trzeba Ci wszystko tłumaczyć...

Ten wpis był żartem i na dobrą sprawę nie dotyczy audio dosłownie!

Proszę, nie błaźnij się już więcej, proszę...

Dla was każdy salon audio jest sado-maso bo przecież kupujący sprzęty to idioci i masochiści.

A realne salony sado akurat używają kabli audio do chłostania klientów.Puknij się w łeb!!

Gość

(Konto usunięte)

Dla was każdy salon audio jest sado-maso bo przecież kupujący sprzęty to idioci i masochiści.

A realne salony sado akurat używają kabli audio do chłostania klientów.Puknij się w łeb!!

Proszę Cię, daj już spokój - nie pogrążaj się, lepiej przemilcz już ten swój przebłysk intelektu...

I czerp nadal wiedzę i doświadczenia z salonów audio, których sieć nosi dumną nazwę "Sado-maso" - bo tak to załapałeś...

Buhahaha :)))

PS "A realne salony sado akurat używają kabli audio do chłostania klientów.Puknij się w łeb!!"

- gdzie napisałem, że "kabli audio"?

Ale to nieistotne teraz - sam "puknij się w łeb", może zakumasz, że wpis był żartem i totalnie się ośmieszyłeś...

nie ma sprzętów złych, są sprzęty nietrafione w gust muzyczny.

Nie to jest ladne co jest ladne tylko to co sie komu podoba....

''Polacy maja wszystkie przymioty, oprocz zmyslu politycznego'' Winston Churchill

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Siedzą dwa głuche wróbelki na gałęzi:

- Pocałuj mnie w dupę-

- A ty mnie w dupę-

Zły,zły zakup- z portalu aukcyjnego, stacja dokująca do Ajfona, no name z wyjściem audio na małego jacka. Koszt niewielki, jakieś 30zł?

Dokupiłem kabel mały jack- 2RCA, podpinam do wieży i kompetna masakra. Coś brumi, dźwięk duuuuuuużo gorszy jak z wyjścia słuchawkowego podłączonego kablem mały jack- mały jack do wejścia PC we wzmaku.

Ale niektóre salony "sado-maso" reklamują się, że używają takiego okablowania i bynajmniej nie do słuchania muzyki -

sprawdza się podobno świetnie ;)

PS Żeby nie było - bywalcem nie jestem, wiem to z netu ;)

Z onetu ?

eMeReKo, ale cię obdarowali za te wpisy głupawki, czyżbyś poleciał poskarżyć się u Starego... to wszystko jasne już :)

Widzę że jeśli chodzi o worst to z Qed Silver Anniversary jest już nas trzech. A w testach był tak super :)

Mój kolega też się w niego wpier..lił. Wymiana był szybka.

To jest ostatnie wolne miejsce na forum na Twoją reklamę...

Mój najgorszy zakup ? Yamaha RX-V350 i Belwood Excellence 10 jako zestaw stereo xoP - to po prostu nie grało, bas rozlazły i nierówny, brak przestrzeni, brak dynamiki, brak wszystkiego ... ale zejście te monitory miały słyszalne aż do 30 Hz

Może być ciekawie :)

Jeśli masz możliwość zmiany tematu to tak jakoś lepiej brzmi: "Yours best or worst buy.", jak nie "Wasz najlepszy lub najgorszy zakup"

Zacznę od tego, że jestem początkujący w temacie audio i w zasadzie skończyłem dopiero kompletowanie i ulepszanie swojego pierwszego systemu. Trwało to blisko rok ale warto było. I tak najlepsze zakupy:

- wzmacniacz Struss 01-2 (jedna z pierwszych konstrukcji P. Zdzisława)

- cd HK 750 (po znacznej modyfikacji w jednej z Warszawskich firm)

- kolumny AE Aegis One (po wymianie okablowania, kondensatorów, rezystora i wytłumieniu obudowy)

- IC Nordost Red Down

- głośnikowe Nordost Blue Heaven

Może spytacie czemu modyfikuję sprzęt którego zakup uznaję za udany. A to dla tego, że uważam, że jeśli można coś poprawić w brzmieniu to można to zrobić, żeby osiągną kolejny krok do zajebistości .

O walorach dźwiękowych i doznaniach z nimi związanymi nie będę się wypowiadał bo to jak powszechnie wiadomo rzecz gustu. Z pewnością ten zestaw zagości u mnie w domu na dłuższy czas.

Zakupy nie udane:

IC Cable Talk Improved 2 (kupiony za grosze tak z ciekawości)

Gość

(Konto usunięte)

eMeReKo, ale cię obdarowali za te wpisy głupawki, czyżbyś poleciał poskarżyć się u Starego... to wszystko jasne już :)

Od razu poleciał zameldować machając ogonkiem..... :-)

Ogonkiem to ja macham dopiero, kiedy StaryM zabiera mnie na obchód salonów audio sieci "Sado-maso",

zakłada mi w nich kaganiec i uwiązanemu na smyczy prezentuje najnowszą serię kabelków...

Już na samą myśl "Oj, będzie się działo!", ślinię się...

Zamów sobie ze Starym odkładanie kablami MIT-a z puszkami!

To dopiero będzie jazda! 20 orgazmiów w minutę.

Po 2 uderzeniach taką puchą przed oczami staną ci....wszystkie poprzednie

wcielenia a Stary dostanie olśnienia na miarę noblisty.... :-)

Ogonkiem to ja macham dopiero, kiedy StaryM zabiera mnie na obchód salonów audio sieci "Sado-maso",

zakłada mi w nich kaganiec i uwiązanemu na smyczy prezentuje najnowszą serię kabelków...

Już na samą myśl "Oj, będzie się działo!", ślinię się...

No to bawcie się dobrze chłopaki:) auuuuuć

Po 2 uderzeniach taką puchą przed oczami staną ci....wszystkie poprzednie

wcielenia a Stary dostanie olśnienia na miarę noblisty.... :-)

O ile się pozbierają po tej akcji :)

Jeśli masz możliwość zmiany tematu to tak jakoś lepiej brzmi: "Yours best or worst buy.", jak nie "Wasz najlepszy lub najgorszy zakup"

Nie mam możliwości, ale poprosiłem moderatora o zmianę tematu

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.