Skocz do zawartości
IGNORED

Niezależny klub zwolenników firmy ZAGRA

mczaj

Rekomendowane odpowiedzi

Udało się. Dostałem paczkę zdjęć na mejla.

Jadziem, napierw kolumny.

Właściciel będzie tłumaczył co je co, oraz dlaczego tak dobrze i tanio.

Darmo bym nie wzial. No moze B200 bym wykrecil.

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

to co robi Darkul oraz to co jest w tym wątku to jedno, HQ przestał się wypowiadać a dalej jest bicie piany, możecie to robić, wolno ale pomyślcie proszę ile firm ciągnie niewyobrażalną kasę za klocki, kolumny, dziesiątki lub setki tysięcy złotych, płacimy za to, dajemy się nabierać i naciągać i jeszcze się cieszymy. A jaki jest wkład materiałowy tych firm w dany drogi wyrób? A ile kosztuje know how? Czyli wartość intelektualna? Więc?

to co robi Darkul oraz to co jest w tym wątku to jedno, HQ przestał się wypowiadać a dalej jest bicie piany, możecie to robić, wolno ale pomyślcie proszę ile firm ciągnie niewyobrażalną kasę za klocki, kolumny, dziesiątki lub setki tysięcy złotych, płacimy za to, dajemy się nabierać i naciągać i jeszcze się cieszymy. A jaki jest wkład materiałowy tych firm w dany drogi wyrób? A ile kosztuje know how? Czyli wartość intelektualna? Więc?

TY SOBIE JAJA WIELKANOCNE ROBISZ,CO TO MA WSPÓLNEGO Z DZAŁALNOŚCIĄ LEMURA,WIĘKSZOŚĆ KONSTRUKTORÓW DIY JEST W STANIE ZROBIĆ NA ZMÓWIENIE LEPSZE PACZKI CZY KLOCKI W NIŻSZEJ CENIE I W OKREŚLONYM TERMINIE A O TRAKTOWANIU KLIENTA NIE WSPOMNĘ

sorry, ale jakie on ma koszty? magazyn? reklama? podatki? i wiele innych?

wartość intelektualna - rzecz nie do wycenienia. Podsumowując wszystko do kupy, relatywnie zarabia więcej niż jakikolwiek pracownik będący w łańcuchu sprzedaży sprzętu audio.

Jak chcesz to mozesz policzyć ile kosztował materiał w moich kolumnach za 8800, ile tam Pan Darek skasował z swoją "wiedzę", a do tego jak by się dokładnie przyjrzeć, to ta wiedza, a może ściślej fachowość nie jest takich wysokich lotów jak starasz się zasugerować.

sorry, ale jakie on ma koszty? magazyn? reklama? podatki? i wiele innych?

wartość intelektualna - rzecz nie do wycenienia. Podsumowując wszystko do kupy, relatywnie zarabia więcej niż jakikolwiek pracownik będący w łańcuchu sprzedaży sprzętu audio.

Jak chcesz to mozesz policzyć ile kosztował materiał w moich kolumnach za 8800, ile tam Pan Darek skasował z swoją "wiedzę", a do tego jak by się dokładnie przyjrzeć, to ta wiedza, a może ściślej fachowość nie jest takich wysokich lotów jak starasz się zasugerować.

masz rację, tego nie neguję

wiem ile kosztuje materiał na te zabawki, chyba wszyscy wiedzą :)

Należy się z mojej strony jeszcze uściślenie. Nie chcę oceniać kategorycznie cen darkula, bo to, jak sam powiedział niesmaczne (i słusznie). Chcę powiedzieć, że nie można w miarę obiektywnie ocenić jego produktów, o ile pod względem kosztów materiałów - można w odniesieniu do ceny wyrobu, to pod względem najważniejszym, czyli sonicznym już nie. Jedni są zachwyceni, innych ta "szkoła dźwięku" męczy, i każdy tu ma swoją prawdę. Osobiście uważam, że nie mają dla mnie znaczenia ceny materiałów, w tym znaczeniu, że jeśli coś taniego gra lepiej niż coś drogiego. Muszą być spełnione warunki:

- ten tani sprzęt zagra lepiej niż firmowy/sklepowy w podobnej cenie - to oczywiście ja muszę ocenić, subiektywnie

- sprzęt jest trwały, pozbawiony wad - to rola producenta

- i nie za pół roku, albo za rok:) - też producent

Nawet chętniej zapłacę takim twórcom audio, bo wiemy, że firmowy sprzęt audio jest drogi, tylko to DIY musi mieć ręce i nogi...

Lulu Czyli sugerujesz ze nie ma co narzekać na Darkula bo inni są tacy sami o ile nie gorsi??A firmy?No cóż - klocki są przeważnie dostępne "od reki" a nie " w środę " ,są powtarzalne ,maja zapewniony serwis ,repetowanie gwarancji itp.raczej nie ma sytuacji ze zamawiasz kolumnę 3-drozna z 4 głośnikami a dostajesz z trzema....W przypadku firm jakość wykonania tez zazwyczaj tez wyższa....

8800.... kurde, ale musialy deski w castoramie zdrozec od mojej ostatniej tam wizyty :D btw. dlaczego watek o najleszych wyrobach na swiecie jest rownoczesnie w stereo i bocznicy?

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Lulu Czyli sugerujesz ze nie ma co narzekać na Darkula bo inni są tacy sami o ile nie gorsi??A firmy?No cóż - klocki są przeważnie dostępne "od reki" a nie " w środę " ,są powtarzalne ,maja zapewniony serwis ,repetowanie gwarancji itp.raczej nie ma sytuacji ze zamawiasz kolumnę 3-drozna z 4 głośnikami a dostajesz z trzema....W przypadku firm jakość wykonania tez zazwyczaj tez wyższa....

miałem tylko na myśli ceny, towar jest tylko tak drogi jak mogą zapłacić kupujący. Cała reszta to inna bajka i z całą pewnością nie dla dzieci. :)

Kurde, a nie mówiłem ze autor to prymitywista. A kolumny Mister Niesolidnego najlepiej by pasowały do Museum of Modern Art, N.Y., dział "Folk Artists" ofkors.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Jak zobaczyłem pierwszy raz kolumnę damjana głowiłem sie co mogło przyświecać konstruktorowi by zostawić wysokie czoło niczym Jana Marii Rokity.

Potem damjan wkleił projekt i sprawa się stała jasna. Nad gwizdkiem miał być jeszcze średniotonowy. Cudowna wypadkowa projektu i życia.

By być sprawiedliwym- podejrzewam, że te narożne listewki wkleił właściciel gdy okleina z korka zaczęła opuszczać kolumnę.

Zastanawia mnie czym kierują się kupujący? W salonach można znaleźć zestawy grające różnie i chyba dla każdego jest coś odpowiedniego.

Te kosztują tyle samo, no może troszkę mniej :)

img_1257_1265.jpg

damjan, a co spowodowało że średniotonówka na górze ostatecznie nie została wbudowana?

nie pamiętam już, to było rok temu, jeśli dobrze sobie przypominam, to miały być albo 2 basowe + średni + gwizdek, albo basowy + 2 średnie + gwizdek, finalnie dostałem jeden głośnik mniej. Pamiętam jedynie, że ta przestrzeń nad wysokotonowym....to miejsce na ewentualny upgrade, czyli właśnie na dodatkowy średni.

Zastanawia mnie czym kierują się kupujący? W salonach można znaleźć zestawy grające różnie i chyba dla każdego jest coś odpowiedniego.

Te kosztują tyle samo, no może troszkę mniej :)

generalnie trudno jest coś ciekawego znaleźć, przynajmniej u mnie w Olsztynie, miałem Dali Ikon 6MKII, a potem AVANCE K3, no i niestety w wielu aspektach kolumny zagry były lepsze, nie twierdzę, że nie można znaleźć lepszych kolumn do 8-9 tys., tylko trzeba jeździć, szukać. Teraz jestem zadowolony z ATC 40, ale to już wyższa półka cenowa...

to przyznaj się, ile chciał dopłaty, co? ;-)

Nie zdążył zaproponować, bo chyba po pół miesiącu zacząłem domagać się rozwiązania problemów z kolumnami, ustaliliśmy w maju, że Pan Darek zrobi mi nowe kolumny, z okleiną (nawet wybrałem sobie kolorze zdjęć przesłanych od Pana Darka), z jednym dodatkowym głośnikiem basowym, a ja zwrócę te stare. Oczywiście wpłaciłem dopłatę (1600), Pan Darek obiecał przyjechaćw pierwszym weekendzie czerwca....i tak czekałem, gdzieś pod koniec października dałem spokój i zaproponowałem inne wyjście z tej absurdalnej sytuacji, ze szczęśliwym zakończeniem tzn. takim, że pozbyłem się tych kolumn, a w zmian mam integrę.

Gość partick

(Konto usunięte)

@damjan, HQ150.

przy waszych możliwościach finansowych, taniej byłoby sobie zafundować miesięczny urlop w Londynie - przesłuchać wszystko co jest dostępne na rynku brytyjskim, wybrać, zapłacić i po kłopocie :-)

damjan, nie neguję tego co słyszałeś z tym że Ikony 7 miałem swego czasu , dobre ale raczej w innej półce cenowej, Avance raz słuchałem i pamiętam że wzmacniacz był kluczowy, grały od bardzo słabo do dobrze. Zdaje się że potrzebowały mocnego wzmaka bo skuteczność nie była najwyższa. Tak czy inaczej wykonanie Darkulowych po prostu podłe.

Zastanawiałem się tylko czy skonsultował z Tobą rezygnację z głośnika , czy tak po prostu wykonał.

W Polsce jest kilka bardzo dobrych mniejszych firm zajmujących się zawodowo kolumnami i każdy by nad tobą skakał żeby kupić a wykonanie wizualne to do Darkula hi end i brzmieniowo wskoczył byś na pułap dwukrotnie wyższy niż te 8-9 tysi,ponadto na forum wielu ludzi umawia się na odsłuchy-to naprawdę nic nie kosztuje oprócz wachy a jakie cenne doświdzczenie no i wielu rzeczowych ludzi można poznać

damjan, nie neguję tego co słyszałeś z tym że Ikony 7 miałem swego czasu , dobre ale raczej w innej półce cenowej, Avance raz słuchałem i pamiętam że wzmacniacz był kluczowy, grały od bardzo słabo do dobrze. Zdaje się że potrzebowały mocnego wzmaka bo skuteczność nie była najwyższa. Tak czy inaczej wykonanie Darkulowych po prostu podłe.

Zastanawiałem się tylko czy skonsultował z Tobą rezygnację z głośnika , czy tak po prostu wykonał.

Avance, Dali Ikon - gdzie tam jest średnica? gdzie jest bas? te kolumny to dramat,...ale je kupiłem he he, tylko, ze w salonie odsłuchowym (małym i bardzo dobrze wytłumionym) grały ciekawie, a już u mnie w domu kicha, i co by nie mówić te darkulowe zagrały znacznie żywszym dźwiękiem, otwartym basem, choć też swoje wady miały. Kwestia wzmocnienia, skoro integra zagra napędza bez problemu ATC (niskoskuteczne), to z Avance nie powinno być problemu, a jednak te Avance grały niemrawo, anemicznie, z cofniętą średnicą.

Gość Roxi

(Konto usunięte)

Pan Darek obiecał przyjechaćw pierwszym weekendzie czerwca....i tak czekałem, gdzieś pod koniec października dałem spokój i zaproponowałem inne wyjście z tej absurdalnej sytuacji, ze szczęśliwym zakończeniem tzn. takim, że pozbyłem się tych kolumn, a w zmian mam integrę.

Może Pan Darek ma np. samochód to byście się zamienić mogli jak byś mu dał tą integrę.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.