Skocz do zawartości
IGNORED

Odpowiedź na wpis Pana ELBEROTHa

moreno1973

Rekomendowane odpowiedzi

Do wiadomości wszystkich zainteresowanych:

W wątku high-end pt.: ,,Elberoth's Audio Nirvana" Pan Elberoth napisał coś o mnie, a następnie zbanował mnie, uniemożliwiając mi udzielenie odpowiedzi. Takie postępowanie wymaga odpowiedzi w nowym wątku...

Oto co napisał Pan Elberoth

,,PS. I pomyśleć, że gdy Moreno potrzebował porady od tego okropnego Elberotha, to był taaaaaaki miły, czy to przez telefon czy na PW. Już pomijam nawet fakt, że tyle razy o porady prosił ... bo po co się radzić kogoś, o kim mamy takie, a nie inne zdanie ? Taki Bum to przynajmniej ma tyle odwagi cywilnej aby w twarz człowiekowi powiedzieć co o nim myśli. Cóż, człowiek uczy się całe życie."

Otóż nie jest prawdą to że prosiłem wielokrotnie Pana Elberotha o porady za pomocą telefonu. Skontaktowałem się telefonicznie z tym Panem jeden, jedyny raz w celu ewentualnego nabycia sprzedawanych przez Niego kabli firmy Harmonix. W czasie rozmowy Pan Elberoth zachwalał owe kable, a także próbował ,,wcisnąć mi" na odsłuch kable innej firmy, które również miał na sprzedaż, a którymi bynajmniej nie byłem zainteresowany. Transakcja nie doszła do skutku z powodu nie otrzymania przeze mnie na czas odpowiedniej płatności od klienta, której część miała zostać przeznaczona na zakup kabli.

Prawdą natomiast jest to że rozmawiając przez telefon z Panem Elberoth ten JEDEN, jedyny raz, byłem uprzejmy bo takim mnie wychowano. Jednocześnie wychowano mnie także na człowieka, który lubi prawdę i stąd ten wpis.

Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/101921-odpowied%C5%BA-na-wpis-pana-elberotha/

Ponoć pierwszy audiofil Rzeczypospolitej wkleja foty swojego pokoiku odsluchowego-który świeci pustkami........to skandal jest))

Chcialbym aby ELBEROTH -który zbanowal mnie we wszystkich swoich watkach kupił sobie do tego pokoiku circa.22-24 metry wreszcie coś

porządnego-co gra muzyke tzn.gramofon,wzmacniacz lampowySE,pre phono lampowe-taka moja rada,bo na audio sie trochę wyznaję-tak mówią

podobno na mieście.Wiecie dlaczego tak napisalem -bo Elerotha po prostu lubię,nawet bardzo-do tego stopnia,że nawet jestem w stanie kupić od niego te niepotrzebne platformy które stoja w pustym pokoiku audio i kurz na nich osiada......żal na te zdjecie wprost patrzeć!!

Moreno

Wierze Ci -bo sie znamy nie tylko poprzez telefon-jesteś człowiekiem niezwykle inteligentnym i poliglotą wyśmienitym!!

Podobnie sie znam z lekko ponad 250-300 uczestnikami tego forum z całego kraju,których pozdrawiam również

Dokładnie.

Zamiast ubijać takie wątki w zarodku, to przenosicie do trollowni :)

Nie to żebym kogoś bronił, ale z tego forum robi się jedno wielkie szambo. Po co ta bocznica w ogóle istnieje? 90% osób piszących tu nie udziela się w ogóle w innych wątkach. P....ą 20h na dobę o jakichś pierdołach. Jedna wielka wylęgarnia syfu.

A Wy wrzucacie tu wątki, które umożliwią pisanie pierdół. wyciąganie gówien wszelakiej maści... bo przecież można bo to bocznica ;)

Po co ta bocznica w ogóle istnieje? 90% osób piszących tu nie udziela się w ogóle w innych wątkach. P....ą 20h na dobę o jakichś pierdołach. Jedna wielka wylęgarnia syfu.

Nie wiedzaiłbyś o tym, gdybyś tu systematycznie nie... wpadał :)

bocznica niestety robi przez pewien okres za przechowalnie zepsutych jaj

wywalenie watku w kosmos który jest niby odpowiedzią na watpliwosci z innego wątku gdzie autor został zablokowany rodzi fale niekonczących się skarg

a tak strona moze sie wyzalic zwłaszcza ze moreno w watku nirvanowym umiescił jak widze kilkadziesiat wpisów przez kilka lat w tym połowa osobiscie kierowana do Elberotha i wszystko było miodzio chyba do lutego tego roku

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Dokładnie.

Zamiast ubijać takie wątki w zarodku, to przenosicie do trollowni :)

Nie to żebym kogoś bronił, ale z tego forum robi się jedno wielkie szambo. Po co ta bocznica w ogóle istnieje? 90% osób piszących tu nie udziela się w ogóle w innych wątkach. P....ą 20h na dobę o jakichś pierdołach. Jedna wielka wylęgarnia syfu.

A Wy wrzucacie tu wątki, które umożliwią pisanie pierdół. wyciąganie gówien wszelakiej maści... bo przecież można bo to bocznica ;)

Dzięki temu, ze takie watki nie są ubijane każdy sam sobie może ocenić. I nie ma potem teorii spiskowych przeradzających się w kółka różańcowe "czarnej magii" . ;)

Opublikowano · Ukryte przez cir, 18 Marca 2013 - atak personalny
Ukryte przez cir, 18 Marca 2013 - atak personalny

Nie wiem, jak ma się sytuacja w wypadku Moreno, wiem tylko, że Elberoth jest tu traktowany jak święta krowa i zapewne jest jednym z czołowych donosicieli. Nie wiem, czy zniżki na audioshow są warte takiego specjalnego traktowania kogoś, kto pisząc tutaj dba wyłącznie o własne interesy.

Opublikowano · Ukryte przez cir, 18 Marca 2013 - porzadkowanie
Ukryte przez cir, 18 Marca 2013 - porzadkowanie

zapewne jest jednym z czołowych donosicieli

Na kogo i komu , po co, ? Elberoth miałby zajmować się takimi sprawami ? Lekka przesada.

Jest specyficzny,zapewne jak każdy z nas ale nic po za tym.

Opublikowano · Ukryte przez cir, 18 Marca 2013 - dalej swoje
Ukryte przez cir, 18 Marca 2013 - dalej swoje

Sprawa jest prosta. Pojawia się wpis. Potem liścik do moderacji i wpis znika. Nawet nie trzeba na niego odpowiadać, tłumaczyć się. Chyba że moderacja nie zdąży. a potem banik w wątku. To są metody pana E.

Sprawa jest prosta. Pojawia się wpis. Potem liścik do moderacji i wpis znika. Nawet nie trzeba na niego odpowiadać, tłumaczyć się. Chyba że moderacja nie zdąży. a potem banik w wątku. To są metody pana E.

Mnie jeszcze nie zbanował chociaż wielokrotnie wyrażałem swoje niepochlebne zdanie o tym co pisze ale i korygowałem jesli

było to konieczne i kiedy miałem racje.Kilka razy miałem wpadki 'błędowe' bo cytowałem z pamięci nazwiska itp.to wtedy fakt

trochę obrywało mi się od niego.Zauważyłem jednak że Elberoth nie lubi przyznawać komuś racji w kwestiach oceny sprzętu

jednak rozumie swoje ' słabości do dcs'a ' i już tak nie broni tej marki jak kiedyś [ 2 lata wstecz był gotów oddać wszystko gdyż

był święcie przekonany że dcs robi najlepsze dżwiekowo żródła na planecie i nie ma lepiej grających kompaktów]

Otóż nie jest prawdą to że prosiłem wielokrotnie Pana Elberotha o porady za pomocą telefonu.

Kolega nie tylko ma ostatnio jakieś problemy sam ze sobą (polecam prześledzenie jego wypowiedzi i ich stylu tylko z ostatnich kilku dni np tu

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) oraz

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ) ale, co gorsza, najwidoczniej nie umie czytać ze zrozumieniem.

Nigdzie nie napisałem że zwracałeś się wielokrotnie o porady za pomocą telefonu. Napisałem że zwracałeś się wielokrotnie o porady za pomocą telefonu ORAZ prywatnych wiadomości.

Rzeczywiście, przez telefon rozmawialiśmy tylko raz. Na PW pisałeś do mnie za to WIELOKROTNIE, w sprawach pomocy w doborze wzmacniaczy, CD, kabli itd. Teraz w swoim poście próbujesz to sprytnie przemilczeć ...

Co do kabla. Znalazłeś ogłoszenie o sprzedaży kabla które zamieściłem. W swojej naiwności zaproponowałem ci, że mogę ci jeszcze jeden kabel, moim zdaniem lepszy, do posłuchania, abyś miał porównanie. Teraz okazuje się że próbowałem ci coś 'wcisnąć' ...

Umówiliśmy się na transakcję, do której nie doszło z twojej winy. Zresztą nie byłeś nawet łaskaw napisać mi że transakcja nie dojdzie jednak do skutku, co o tyle irytujące, że ja każdej osobie która dzwoniła w sprawie tego kabla mówiłem że sprawa jest już nieaktualna ...

Przestań może sobie zatem wycierać gębę moją osobą.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Opublikowano · Ukryte przez misiomor, 18 Marca 2013 - personalny atak
Ukryte przez misiomor, 18 Marca 2013 - personalny atak

Mnie jeszcze nie zbanował chociaż wielokrotnie wyrażałem swoje niepochlebne zdanie o tym co pisze ale i korygowałem jesli

było to konieczne i kiedy miałem racje.Kilka razy miałem wpadki 'błędowe' bo cytowałem z pamięci nazwiska itp.to wtedy fakt

trochę obrywało mi się od niego.Zauważyłem jednak że Elberoth nie lubi przyznawać komuś racji w kwestiach oceny sprzętu

jednak rozumie swoje ' słabości do dcs'a ' i już tak nie broni tej marki jak kiedyś [ 2 lata wstecz był gotów oddać wszystko gdyż

był święcie przekonany że dcs robi najlepsze dżwiekowo żródła na planecie i nie ma lepiej grających kompaktów]

TO JEST PO PROSTU ATAK NA MOJEGO ZNAJOMEGO ELBEROTHA!!!!.........niejasności proszę na pw-ok?

Panie Elberoth jakby były jakieś problemy w budowie systemu,albo jakiś dyskomfort to służę pomocą z wielka przyjemnością-wręcz radością.!!!!

Gość Tubatoon

(Konto usunięte)

Osobiście chciałbym, aby w końcu jasno i precyzyjnie zostały określone wszelkie powiązania między branżą (importerzy, dystrybutorzy, detaliści), recenzentami pism audio i osobnikami piszącymi pod szyldem branża na forum.

To znaczy, chwała panom z Q21, Rafko, Elektropunkt i innym dealerom, którzy zarejestrowali się pod swoimi szyldami i używają swoich log w awatarach.

Doradzacie sprzęt, którym handlujecie, ale dla mnie to w sumie zaleta, bo piszecie o tym, co znacie, co (mam nadzieję) słyszeliście.

A jest cała masa użytkowników z szyldem branża, ale których ani nicki, ani awatary nie pozwalają się zorientować czy to DYI czy jakaś większa firma.

I nie chodzi mi o nazwiska, ale o to, że jeśli na przykład panElberoth jest właścicielem/współwłaścicielem jakiegolwiek dystrybutora/sprzedawcy/producenta, to użytkownicy mają prawo wiedzieć, którego.

Osobiście chciałbym, aby w końcu jasno i precyzyjnie zostały określone wszelkie powiązania między branżą (importerzy, dystrybutorzy, detaliści), recenzentami pism audio i osobnikami piszącymi pod szyldem branża na forum.

Popieram Kolegę w całej rozciągłości.

Gość rydz

(Konto usunięte)
<br />Umówiliśmy się na transakcję, do której nie doszło z twojej winy. Zresztą nie byłeś nawet łaskaw napisać mi że transakcja nie dojdzie jednak do skutku, co o tyle irytujące, że ja każdej osobie która dzwoniła w sprawie tego kabla mówiłem że sprawa jest już nieaktualna ...<br />

A mnie taki fragment wpisu śmierdzi,irytuje,i odbieram go jako wpis złośliwy,szczególnie drugi człon.

Co,już nikt tego kabla od ciebie nie kupi?!

A mi miło, że 16 osób oceniło mój post pozytywnie...to mówi więcej niż tysiąc słów...

Nie jestem pewien, czy na twoim miejscu byłbym dumny z takiego postu. Poklepywacze zawsze się znajdą, szczególnie jeżeli w temacie padnie magiczne słowo 'Elberoth'. Ostatecznie Bumów i podobnych, poważnie poturbowanych użytkowników jest sporo. Szukając rewanżu oszukałeś wszystkich czytających twój wpis, i to oszukałeś dwukrotnie, a to moim zdaniem nie było warte chęci wyładowania swoich złych emocji.

Pierwszy raz oszukałeś czytelników, próbując zaprzeczyć temu że wielokrotnie wcześniej kontaktowałeś się ze mną, prosząc o różne porady związane za sprzętem audio. Przyznanie się do tego było ci oczywiście nie na rękę, bo jak z jednej strony kwestionować kompetencję danej osoby, a z drugiej przyznać, że sam zwracałeś się do niej wielokrotnie o poradę ? Na przestrzeni ostatnich dwóch lat wysłałeś do mnie kilkanaście Prywatnych Wiadomości. Udzieliłem ci tych porad w dobrej wierze, i zgodnie ze swoją najlepszą wiedzą. Więcej - musiałeś być z moich porad zadowolony, bo jakimś czasie pytałeś o kolejne rzeczy.

Dzisiaj próbujesz wszystko sprowadzić do jednej rozmowy telefonicznej. Możesz się bronić, że teoretycznie nie jest to kłamstwo, bo rozmowa była faktycznie jedna, co najwyżej 'półprawda'. Wszyscy jednak wiemy, że zatajenie pewnych faktów dla osiągnięcia swoich celów, to nic innego jak zwykłe kłamstwo i manipulacja. Których właśnie na oczach wszystkich się dopuściłeś.

Drugi raz oszukałeś czytelników twierdząc, że chcę chciałem ci wcisnąć inny kabel gdy zadzwoniłeś w sprawie Harmonixa. No to już się w ogóle kupy nie trzyma, i tak naciąganego oskarżenia dawno nie słyszałem !

Potraktowałem cię jako znajomego forumowicza, powiedziałem że oczywiście MOGĘ ci sprzedać tego Harmonixa, ale uważam że inny kabel jest lepszy i zaproponowałem pożyczenie tego kabla abyś go sprawdził w swoim systemie. Nieodpłatnie. BEZ ŻADNEJ KAUCJI (a mówimy o kablu nie za 100zł tylko za 25.000zł). I to beż żadnego przymusu kupna jednego lub drugiego. Powiedziałem - posłuchaj u siebie.

I czego się dowiaduję na koniec ? Że chciałem ci 'wcisnąć' jakiś kabel ! No to jest już po prostu szczyt szczytów. Jaki trzeba mieć TUPET aby tak mówić !

Rada na przyszłość. Dlatego jeżeli ktoś z was będzie coś sprzedawał w dziale ogłoszenia, i jeżeli po drugiej stronie słuchawki usłyszy kolegę Moreno1973, proponuję niezwłocznie się rozłączyć. Nie dość, że zapewne nie zrobi tego do czego się sam zobowiąże, nie zapłaci wam kasy na którą się umówiliście i nawet nie będzie się czuł w obowiązku aby was o tym poinformować, to jeszcze na koniec obsmaruje was na forum.

Takie mamy czasy i takich mamy ludzi. Bez odbioru.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Gość

(Konto usunięte)
<br />Napisano dziś, 14:46 <br />Użytkownik Tubatoon dnia 18.03.2013 - 14:38 napisał<br />Osobiście chciałbym, aby w końcu jasno i precyzyjnie zostały określone wszelkie powiązania między branżą (importerzy, dystrybutorzy, detaliści), recenzentami pism audio i osobnikami piszącymi pod szyldem branża na forum.<br /><br />Popieram Kolegę w całej rozciągłości. <br />

Popieram Szanownych Kolegów w pełni !

Stawiam formalny wniosek, aby kazdy uczestnik forum publikował swój PIT, PIT swojej żony (partnerki/a) i oświadczenie lustracyjne o braku kontaktów z komunistyczną Służbą Bezpieczeństwa.

Umówiliśmy się na transakcję, do której nie doszło z twojej winy.

Oj Elb, tutaj to może daj sobie siana. Może w ostatniej chwili chłopu szwagier się pojawił i sprzedał swój kabel? Albo jakiś inny user w ostatniej chwili napisał na pw, że też ma taki i sprzeda taniej? Normalne rzeczy przecież.

Oczywiście że się zdarzają. Wiesz co mu odpisałem ? Cytuję sam siebie:

Wysłano 28.12.2012 - 23:10

Nie ma problemu, dziękuje za informację.

Koniec, nie było tematu. Tak się zachowują normalni ludzie. NIENORMALNI wymyślają jakąś absurdalną historię o 'wciskaniu' i obsmarowują cię na forum. To jest po prostu CHORE.

No miałby ten człowiek odrobinę godności i już do tej sprawy SAM nie wracał, w dodatku wykręcając kota ogonem o 180'.

Opublikowano · Ukryte przez cir, 18 Marca 2013 - dalej swoje
Ukryte przez cir, 18 Marca 2013 - dalej swoje

Chore to jest wzmacnianie. Nie chce mi się cytować odpowiednich wpisów o treści np. "przypadkiem mam do sprzedania..." itp. Nie cgce mi się również wykazywać przy pomocy cytatów jak poglądy pana E. ewoluują i zmieniają się w zależności od aktualnego stanu posiadania. Kiedyś pokazalem to w wątku nirwanowym i najpierw otrzymałem wścieklą odpowiedź, a potem oczywiście bana. Banowanie i usuwanie wpisow to podstawowe metody eliminowania niewygodnych dla siebie wpisów.

A wykręcanie kota ogonem to typowa postawa pana E. Historię z Subaru i ze szwagrem znają przecież wszyscy. Były również inne ;-)).

Dziwne, że takie zachowania są tolerowane, napiszę jeszcze raz (bo już raz moja wypowiedź została skasowana - może i w tym wypadku tak będzie) - nie sądzę aby zniżki na audioshow były warte tego całego zamieszania i specjalnej ochrony.

A mi coraz milej, że już 28 osób oceniło mój post pozytywnie.

Sądzę, że owe 28 osób z ciekawością czeka na kolejne słowa prawdy Pana Elberoth...czego jeszcze bardziej ciekawego dowiemy się o moreno1973? A może dostanie on zakaz wstępu na AS2013?;-)

Nie jestem pewien, czy na twoim miejscu byłbym dumny z takiego postu. Poklepywacze zawsze się znajdą, szczególnie jeżeli w temacie padnie magiczne słowo 'Elberoth'. Ostatecznie Bumów i podobnych, poważnie poturbowanych użytkowników jest sporo. Szukając rewanżu oszukałeś wszystkich czytających twój wpis, i to oszukałeś dwukrotnie, a to moim zdaniem nie było warte chęci wyładowania swoich złych emocji.

Pierwszy raz oszukałeś czytelników, próbując zaprzeczyć temu że wielokrotnie wcześniej kontaktowałeś się ze mną, prosząc o różne porady związane za sprzętem audio. Przyznanie się do tego było ci oczywiście nie na rękę, bo jak z jednej strony kwestionować kompetencję danej osoby, a z drugiej przyznać, że sam zwracałeś się do niej wielokrotnie o poradę ? Na przestrzeni ostatnich dwóch lat wysłałeś do mnie kilkanaście Prywatnych Wiadomości. Udzieliłem ci tych porad w dobrej wierze, i zgodnie ze swoją najlepszą wiedzą. Więcej - musiałeś być z moich porad zadowolony, bo jakimś czasie pytałeś o kolejne rzeczy.

Dzisiaj próbujesz wszystko sprowadzić do jednej rozmowy telefonicznej. Możesz się bronić, że teoretycznie nie jest to kłamstwo, bo rozmowa była faktycznie jedna, co najwyżej 'półprawda'. Wszyscy jednak wiemy, że zatajenie pewnych faktów dla osiągnięcia swoich celów, to nic innego jak zwykłe kłamstwo i manipulacja. Których właśnie na oczach wszystkich się dopuściłeś.

Drugi raz oszukałeś czytelników twierdząc, że chcę chciałem ci wcisnąć inny kabel gdy zadzwoniłeś w sprawie Harmonixa. No to już się w ogóle kupy nie trzyma, i tak naciąganego oskarżenia dawno nie słyszałem !

Potraktowałem cię jako znajomego forumowicza, powiedziałem że oczywiście MOGĘ ci sprzedać tego Harmonixa, ale uważam że inny kabel jest lepszy i zaproponowałem pożyczenie tego kabla abyś go sprawdził w swoim systemie. Nieodpłatnie. BEZ ŻADNEJ KAUCJI (a mówimy o kablu nie za 100zł tylko za 25.000zł). I to beż żadnego przymusu kupna jednego lub drugiego. Powiedziałem - posłuchaj u siebie.

I czego się dowiaduję na koniec ? Że chciałem ci 'wcisnąć' jakiś kabel ! No to jest już po prostu szczyt szczytów. Jaki trzeba mieć TUPET aby tak mówić !

Rada na przyszłość. Dlatego jeżeli ktoś z was będzie coś sprzedawał w dziale ogłoszenia, i jeżeli po drugiej stronie słuchawki usłyszy kolegę Moreno1973, proponuję niezwłocznie się rozłączyć. Nie dość, że zapewne nie zrobi tego do czego się sam zobowiąże, nie zapłaci wam kasy na którą się umówiliście i nawet nie będzie się czuł w obowiązku aby was o tym poinformować, to jeszcze na koniec obsmaruje was na forum.

Takie mamy czasy i takich mamy ludzi. Bez odbioru.

Elberoth

Po co zrobiłeś sam zamieszanie....tego nie wiem-wprost nie mam pojęcia..........wyobraż sobie i daj w subaraku na luz-ok-bardzo Cie proszę.

Czemu uważasz,że słowo Elberoth jest magiczne?......może dla dzieci i poprzez samouwielbienie?.......u mnie te słowo budzi uśmiech na ustach jest dla mnie komiczne.

A tak ogólnie bardzo pouczajacy wątek-szkoda ze nie możesz w nim zbanować Moreno i mnie-bo u Ciebie tak w wątkach kończy sie dyskusja jesli przebiega nie po

Twojej myśli.........Jesteś organizatorem AS -NIEWATPLIWIE CHWAŁA CI ZA TO,ale handel sprzetem chwały Ci absolutnie nie przynosi jest to BAD REPUTATION.

Na koniec napisze tak -sprzedaj mi te platformy niech sie nie kurzą-płace gotówką z reki do reki!!!

Elberoth- 5 vs. Moreno - 29

Czyli mamy już 29 mocno poturbowanych, nienormalnych użytkowników forum + Moreno mający problemy z samym sobą, a więc 30-stu i pięciu cmokierów miszcza :D Wnioski pozostawiam inteligentnym ;)

Sorry, już siedmiu :D Gwardia Audio Systemu idzie z odsieczą :D

Gwardia nienormalnych kłamców nie pozostaje dłużna i osiąga magiczną liczbę 33 z Moreno rzecz jasna ;)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.