Skocz do zawartości
IGNORED

Śpieszmy się kochać plazmy... :(

il Dottore

Rekomendowane odpowiedzi

VT60 , ZT60 czy nawet GT60/St60 jest bardzo mało na allegro czy olx

Obserwuje od dawna i wogóle nie ma na allegro .

..W uk zaczynają się pokazywać bo ludzie zmieniają na Oledy..

Jakby ktoś byłby zainteresowany to zapraszam.mogę wysłać do Polski.tv ma ponad 3100 godzin

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Jakby ktoś byłby zainteresowany to zapraszam.mogę wysłać do Polski.tv ma ponad 3100 godzin

Ukryta Zawartość

jakby wszystko podliczyć to coś prawie 9 koła - jaja sobie kolega robi albo fantasta.....:)

Ukryta Zawartość

jakby wszystko podliczyć to coś prawie 9 koła - jaja sobie kolega robi albo fantasta.....:)

Spokojnie

.cena jest do negocjacji.. Poza tym zawsze na adverts daje się więcej żeby zbić.. Swoją drogą za mniej niż siedem nie oddam:)a to dlatego że TV jest super i jak nie sprzedam zwyczajnie zostanę przy 55... Plazmy nie ma i nie będzie i dla mnie ma ten tv ma właśnie taką wartość czy się komuś podoba czy nie :)... Zawsze można kupić Oleda fhd:)...kurcze nie wyświetla mi się dział sprzedam na telefonie...

.

Pamiętajmy, że plazma to TV na całe życie.

Jak kupisz to już go nie sprzedaż.

Inna sprawa, że używka 55VT60 wychodzi drożej niż nówka 55'' 930v OLED w MM PL. Jest w cenie 8K pln.

Spokojnie

.cena jest do negocjacji.. Poza tym zawsze na adverts daje się więcej żeby zbić.. Swoją drogą za mniej niż siedem nie oddam:)a to dlatego że TV jest super i jak nie sprzedam zwyczajnie zostanę przy 55... Plazmy nie ma i nie będzie i dla mnie ma ten tv ma właśnie taką wartość czy się komuś podoba czy nie :)... Zawsze można kupić Oleda fhd:)...kurcze nie wyświetla mi się dział sprzedam na telefonie...

oczywiście że możesz być spokojny - na taką cenną rzecz w każdej chwili zbiorą się i wykupią od Ciebie wyznawcy jedynie słusznej ideologii, w końcu teraz to już unikat, tak że jestem spokojny. Jak tylko się dowiedzą sprawy potoczą się szybko :)

Pamiętajmy, że plazma to TV na całe życie.

Jak kupisz to już go nie sprzedaż.

Inna sprawa, że używka 55VT60 wychodzi drożej niż nówka 55'' 930v OLED w MM PL. Jest w cenie 8K pln.

Ja tam swoją poprzednią plazmę sprzedałem bez problemu :)

Na pierwsze OLED za tak duże pieniądze też bym bardzo uważał. No i poza głębszą czernią na razie wątpliwej jakości te telewizory w porównaniu do VT60 (odwzorowanie ruchu, kolorów).

Ja tam swoją poprzednią plazmę sprzedałem bez problemu :)

Na pierwsze OLED za tak duże pieniądze też bym bardzo uważał. No i poza głębszą czernią na razie wątpliwej jakości te telewizory w porównaniu do VT60 (odwzorowanie ruchu, kolorów).

Dokładnie.. Nie chciałem pisać o tym żeby nie wdac się w głupie sprzeczki.. Naprawdę nie zależy mi za bardzo żeby się jej pozbyć dlatego cena jest taka a nie inna.. Do tego w OLED dochodzi Judder którego bym nie zniósł. Parę lat temu przesiadlem się na monitor 120hz i nie wyobrażam sobie wrócić do 60ciu hz.. Do tego w teście Maćka wyraźnie było napisane że żeby osiągnąć barwy w OLED nie wychodząc poza normę trzeba mieć jasność bardzo wysoką.. A co za tym idzie w warunkach nocnych może być za jasno... Nie krytykuje absolutnie Oledowej technologi, cieszę się że taka powstała ale dajmy jej się rozwinąć i pozbyć pewnych problemów choć one nie są aż tak bardzo istotne, na avs forum ktoś nabył oleda 4k po przesiadce z zt60 i pisał że oled jest efektowny ale plazma jest bardzo blisko i czasami jeden i drugi ma atuty,tak więc nie jest tak ze od razu wszystko ekstra.

Don111 i zapomniałeś dodać, że na VT obraz będzie bardzo dobry przez parę ładnych lat, a na OLED już niestety nie. O ile w pierwszym roku jest jako tako, tak za 3 lata może być już zupełnie inaczej niż ... po wyjęciu z kartonu.

Pozdrawiam

Pygar

Ja podobnie ze sprzedażą plazmy nie miałem problemów. ... st60 65" po półtora roku sprzedałem za tyle za ile kupiłem bez 500zł... sprzedałem w ciągu 3 dni od ukazania ogłoszenia i kupców miałem 3 lub 4.....

Więc Janunio drogi marketingowcu daruj sobie głodne teksty....

Ludzie - Janunio to pitoli 3 po 3 wiadomo ale wy też niewiele ustępujecie...momentami :) - nie chodzi o to ze plazmy nie można sprzedać, wiadomo że jeżeli ktoś normalnie podejdzie do sprawy to sprzeda plazme VT60 w ciągu jednego dnia. W czym jest problem? Ano w tym że tv za który ktoś dał kilka lat temu pewnie coś koło 7 koła, używał go kilka lat i dziś próbuje sprzedać komuś za prawie 9. :) Co prawda była to pierwsza wersja którą jak sie zorientował że głupich nie tak wielu skorygował ale i tak jest z sufitu :).

Ludzie - Janunio to pie..y 3 po 3 wiadomo ale wy też niewiele ustępujecie...momentami :) - nie chodzi o to ze plazmy nie można sprzedać, wiadomo że jeżeli ktoś normalnie podejdzie do sprawy to sprzeda plazme VT60 w ciągu jednego dnia. W czym jest problem? Ano w tym że tv za który ktoś dał kilka lat temu pewnie coś koło 7 koła, używał go kilka lat i dziś próbuje sprzedać komuś za prawie 9. :) Co prawda była to pierwsza wersja którą jak sie zorientował że głupich nie tak wielu skorygował ale i tak jest z sufitu :).

Bracki ma js9500 i myślisz dlaczego szukam plazmy????..nie zakochałem się w tym modelu. Rozmiar czyli 65 cali zrobiło na mnie wrażenie najbardziej i stąd narodził się pomysł.Jak pisałem nie zależy mi bardzo na odsprzedaży, więc cena taka a nie inna.Tv ma dwa lata a na paragonie ok 10 000zl kosztował a za ile chce, to moja własna decyzja.Nie powinieneś tego komentować.. Czy z sufitu czy z doopy. Zawsze można kupić Oleda i trwałe wypalić coś po kilku godzinach,bo już gdzie niegdzie o tym slychachac. NAWET chyba hdtv.uk testowali model wypalonym logiem,lub kupić full leda za 20000 tysięcy i mieć obraz zbliżony do plazmy z przejaskrawionymi kolorami,których w suhd nie brakuje. A gdy zjedzięmy kolorem to blado...nie wspomnę kątach które są gorsze niż mój sony z 2012 roku..

Panowie zasada jest prosta... dany towar jest tyle wart ile wart jest dla kupującego ... a w takim przypadku nie ma ograniczeń ;) .... bo jak ktoś bardzo chce coś mieć i do tego dochodzi fakt znikomej podaży tego czegoś to powyższa zasada jest jak najbardziej prawdziwa....

.... przeżyłem takie jazdy że za drogo i wogóle na innym forum jak wystawiłem tam st60.... a i tak miałem kilku chętnych... co najlepsze jeszcze długo po sprzedaży plazmy miałem telefony czy ogłoszenie aktualne...

Ważne też jest źródło , bo to też ma wpływ na cenę i przystania kupującego na daną kwotę... ludzie różnie sprzęt szanują ,a od tego zależy awaryjność powyższego....

Zawsze można kupić Oleda i trwałe wypalić coś po kilku godzinach,bo już gdzie niegdzie o tym slychachac. NAWET chyba hdtv.uk testowali model wypalonym logiem

Mówisz o hdtvtest.co.uk? Przeca oni pierwsi zachwywali się OLED TV - zanim to jeszcze stało się modne na innych serwisach :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Mówisz o hdtvtest.co.uk? Przeca oni pierwsi zachwywali się OLED TV - zanim to jeszcze stało się modne na innych serwisach :)

Ukryta Zawartość

Nie pamiętam czy o wypaleniu było właśnie tu ale mi np to zostało w pamięci z tego właśnie testu

,On the other hand, plasmas (albeit now defunct) and some LED LCD televisions still have the upper hand in motion clarity, near-black uniformity, and colour accuracy across the entire luminance range.

To było w cnet a to bardzo prestiżowa strona.. Nie mam na celu ujmowaniu technologi i bardzo szczerze jej kibicuje.. 7 problemów z oled

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) plazma nie jest dla mnie czymś niesamowitym ale warunkach kinowych jest bardzo dobrze i tyle.

Pzdr

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

na avs forum ktoś nabył oleda 4k po przesiadce z zt60 i pisał że oled jest efektowny ale plazma jest bardzo blisko i czasami jeden i drugi ma atuty,tak więc nie jest tak ze od razu wszystko ekstra.

Dokładnie, ZT60 czy VT60 ma i tak czerń bliską całkowitemu wygaszeniu i różnica między OLED jest tylko i wyłącznie na scenach gdzie czerń zajmuje bardzo dużą powierzchnię ekranu, jeśli jest trochę jasnych elementów to tego już nie widać. Przykładowo scena z nocnym miastem wyżej - praktycznie żadnej różnicy tam nie będzie. Więc to jest już ten poziom że i tak jest się zachwyconym jakością obrazu, kontrastem. Można ciut lepiej ale nie jest to różnica żeby kogoś gryzło że musi wymienić za wszelką cenę. Ja mam ST60 z jeszcze minimalnie gorszym kontrastem od VT/ZT i tak to wygląda w moim przypadku. Jestem zachwycony kontrastem, jakością obrazu i płynnością na ST60. Niektóre sceny wyglądają czasem tak że szczęka opada. Jestem świadomy że do ideału minimalnie brakuje ale na OLED zmienię sobie gdy te tv będa w normalnych cenach, będą dopracowane pod kątem ruchu i ustawień oraz będą miały odpowiednią trwałość. Boje się że będzie tak jak z LCD, ale jest też szansa, że podobnie jak z plazmami - fama o wypaleniach i nietrwałości (mimo dużej poprawy) pozostanie po latach. Wtedy może ceny będą takie jak ostatnich plazm i za średniej klasy OLED o nieskończonym kontraście i jakości podobnej czy przewyższającej topowe LCD będziemy płacić ułamek ceny :)

na tym filmie czerń u mnie jest Oledowa bez dyskusji..proponuję wpisać również Vancouver 4k lub deliciousfood UHD 4k snowboard 4k po tych filmach poprostu nie chce się przechodzić na tv 4k bo różnica jest znikoma..

4K to format przejściowy, jak już zmiana to dopiero na 8K. Ale ja i tak mojej plazmy Panasonic HD nie zamienię na razie na nic. A jak kiedyś będę zmuszony zmienić TV i nie będzie plazmy to tylko dobry OLED i to koniecznie Panasonica. No chyba, że jeszcze jakaś inna technologia się pojawi.

na tym filmie czerń u mnie jest Oledowa bez dyskusji..proponuję wpisać również Vancouver 4k lub deliciousfood UHD 4k snowboard 4k po tych filmach poprostu nie chce się przechodzić na tv 4k bo różnica jest znikoma..

Nawet w 720p roznica jest niezauwazalna ogladajac to z okolo 3m.

A więc stało się,upolowalem i jutro cisne po 65vt65b.. ok 1400 godzin, gwarancja do 2019 tego no i skalibrowany przez niejakiego Pan Stephen-a Withersa.:))). Niby bez skazy i żadnych wad.. Tak więc jak jutro wszystko pójdzie dobrze to wrócę z 65tka. A no i jak kupie to 55 wyląduje na all gro myślę z czasem jak tu nie pójdzie. pozdrawiam plazmowcow:))))

A więc stało się,upolowalem i jutro cisne po 65vt65b.. ok 1400 godzin, gwarancja do 2019 tego no i skalibrowany przez niejakiego Pan Stephen-a Withersa.:))). Niby bez skazy i żadnych wad.. Tak więc jak jutro wszystko pójdzie dobrze to wrócę z 65tka. A no i jak kupie to 55 wyląduje na all gro myślę z czasem jak tu nie pójdzie. pozdrawiam plazmowcow:))))

Czyli jednak Js9500 brata nie wywarł na tobie piorunującego wrażenia. Jeśli zmieniasz na większy Vt60 ;-)

Czyli jednak Js9500 brata nie wywarł na tobie piorunującego wrażenia. Jeśli zmieniasz na większy Vt60 ;-)

nie mogę pisać bo czasem tu zagląda :))))anonimowo

Żarty zartami ale tak naprawdę pierwszy raz zobaczyłem taką czerń na lcd.. Przy odpowiednim ustawieniu w JS9500 jest naprawde dobrze.. Czasem widać że to jest wygaszone i gubi lekko szczegóły.. Mi się podoba że plazma zawsze tak świeci w nocy.. I ekran jest ciągle czysty.. tzn mam na myśli że każdy pixel pracuje na siebie.. I jest dzięki temu głębia w ciemnych scenach.. Oczywiście suhd też bardzo często ma głębię bo ostrość lepsza i rzuca się w oczy więcej odcieni kolorów czasami.. Ale plazma to plazma i koniec.. I każdy tu dublowal temat po tysiąc razy i ja czasem również więc nie zamierzam powtarzać o tych,, NATURALNYCH KOLORACH!!!!,, ::::)))) i uważam że samsungowy charakter nadal pozostał mimo ochow i achow ..pozdrawiam

4K to format przejściowy, jak już zmiana to dopiero na 8K. Ale ja i tak mojej plazmy Panasonic HD nie zamienię na razie na nic. A jak kiedyś będę zmuszony zmienić TV i nie będzie plazmy to tylko dobry OLED i to koniecznie Panasonica. No chyba, że jeszcze jakaś inna technologia się pojawi.

Nawet w 720p roznica jest niezauwazalna ogladajac to z okolo 3m.

Również uważam, że sam standard obrazu jest wtórny wobec matrycy. Czyli krótko mówiąc lepiej mieć OLEDa FHD niż LCD z 4K. Pomijam już samą dostępność materiałów 4K, ale różnicy aż takiej nie ma albo przynajmniej nasze oczy jeszcze jej nie dostrzegają :P Natomiast co do producenta OLEDów, to tu też jest kłopot, bo matryce OLED WRGB robi na razie tylko i wyłącznie LG i to raczej u tej marki szybciej będą ulepszenia i update'y softu poprawiające jakość obrazu. Także jest to moment, kiedy nie warto się już przywiązywać do konkretnej marki (panasia), bo ich dominacja w plazmach nie przełoży się na oledy. Nie widzę tego przynajmniej :)

A więc nie udało się.. Wyobraźcie sobie ze płyne stena line doplywam do portu(czyli Szkocji) dostaje wiadomość że sprzedający właśnie przypomniał sobie ze gwarancji jeszcze nie ma i wyślę mi poczta (już mnie palił fran) odpisałem że umowa była gwarancja przy odbiorze.. a on po chwili (kiedy już z rampy zjeżdżalem) że on jednak nie sprzedaje myślałem że kur...a to mi się śni..dzwonię jakal się że on nie chce już sprzedać tego tv.. Mówię że wczoraj ugadalismy się na 100 procent.. Jechałem ok 180km do Belfastu i dalej carriyan Szkocja.. Prom, bilety w sumie 12 godzin(w tą i z powrotem).. Zawinelem dosłownie na ten sam prom który przyplynelem ( z dopłatą oczywiście) siadlem dosłownie na to samo miejsce na którym siedziałem godzinę temu zadowolony, tak jak teraz wkurw..y i myślałem że to nie możliwe... Ze tez takich kretynow nie brakuje.. Napisałem do moderacji AV i ta sprzedaż już jest zamknięta.. Ale co nerwów i nadziei to nie mało.. Pierwszy raz spotkałem się z taką osobą.. Mógłbym jechać do tego Glasgow bo podał mi adress.. Za kawalera bym mu chyba napukal ..i tak moja przygoda z 65 cali wyszła mi bokiem.. Straciłem tylko czas, pieniądze i kupę nerwów.. Brat pyta jaka pogoda w Szkocji a ja mówię że nie pamiętam bo byłem tylko 45minut hehhh.. Chyba sobie odpuszczę już poszukiwania tej 65ątki, bo troszkę się sparzylem. Podrawiam

Nie łam się sama do Ciebie przyjdzie.... pamietaj ,że już bardziej wk.rwiony być nie możesz... ale jak już upolujesz to cacko to dopiero będzie smakowało... :)))

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.