Skocz do zawartości
IGNORED

Topowe źródła cyfrowe

LUKASIQ

Rekomendowane odpowiedzi

Gość jamówię

(Konto usunięte)

Powiem tak, długo miałem "problem" z Piotrem(SA)jego postawa wydawała mi się mocno niepoważna, wpisy niemerytoryczne a co gorsza niezrozumiałe,choć jeśli porównać to do obecności nadkonstruktora, to Piotr to przy nim harcerz:).Po jakimś czasie obecności Piotra na forum dotarło do mnie,że jest to Gość którego albo kupuje się z całym emplois, albo nie sposób się z nim dogadać.Wybrałem pierwszy wariant, bo jego wiedza dotycząca budowy systemów audio jest nie do przecenienia i choć wiem od Niego,że taka sytuacja ma miejsce to nie przypuszczałem,że skala tego procederu jest tak duża.Nie chcę absolutnie nikogo winić za ten stan rzeczy,dlatego myślę,że obligatoryjne jest publiczne wyjaśnienie tych spraw.Z drugiej strony moja ocena pracy cira jest wysoka, co w przypadku pozostałych moderatorów już takie wesołe nie jest, więc Panowie do dzieła!okres Świąt służy takiemu katharsis.

nie znam Starego Audiofila, nigdy nie rozmawiałem z nim, więc..... nie mam grama tłuszczu z tego że staję w jego obronie
tym bardziej że Stary potrafi bronić się sam i to robi doskonale.Jeżeli chodzi o Starego to moje zdanie jest dokładnie takie jak Szymona.
koniec kropka....bez zbędnego rozpisywania się.
druga sprawa.
jeżeli ktoś robi machlojki, szwindle musi się liczyć z tym że dostanie po łapach.

Kilka razy prosiłem o normalne zasady na forum. Tj pelna przejrzystość moderacji: kto, co, dlaczego i kiedy. I to tylko w przypadku naruszenia regulaminu. Poza tym, należy udostępnić narzędzia moderacyjno, administracyjne założycielom tematów.

System gra dobrze, albo nie....

[quote name='barmanekm' timestamp='1387535001' post='3025770']
Kilka razy prosiłem o normalne zasady na forum. Tj pelna przejrzystość moderacji: kto, co, dlaczego i kiedy. I to tylko w przypadku naruszenia regulaminu. Poza tym, należy udostępnić narzędzia moderacyjno, administracyjne założycielom tematów.
[/quote]
Nie ma moderacji - nie ma kolesiostwa i podlizywania. Stara zasada.

Na początku pamiętam że odbierałem Starego jako totalnego świra ale z czasem zrozumiałem, że on nie jest zły i często podchodzi do audio na wesoło i jaja sobie robi.Bo w końcu to tylko hobby. Dziś postrzegam go zupełnie inaczej, na luziku.Nie jest szkodliwy. Są tu dużo gorsi i jakoś nikt ich nie banuje.
Natomiast moderacja jednak powinna być żeby nieco czyścić zaśmiecające wpisy trolli.

Panowie jak mogę wypowiadać sie merytorycznie,jesli często mój wpis wchodzi po 20-30 godzinach?
Wątek jak jest dynamiczny to biegnie dalej,a na moje wpisy nikt nie odpowiada i sam na własne zyczenie robię z siebie idiotę.
Merytorycznie to ja sie kiedyś na pw wywnętrzałem w rozmowach wielokrotnych z............Paltonem.
Osobiście nie mam zadnego parcia ,aby być jakimś kolorowym..więc zostalem zaznaczony inaczej tzn.kontrola wpisów do końca mojego(forum)żywota.

Teraz troszkę merytorycznie nt.rzeczonego DCS-A Elgara............bo znam najwięcej faktów z jego zywota.
Wczoraj rozmawiałem telefonicznie z tom-esoteric i za nic w świecie nie dowiedzialem się czyj to jest egzemplarz ...pytając nawet o to w watku.
Przyszły i na szczęście niedoszły właściciel tego egzemplarza był u mnie i wiem sporo na ten temat.
W rozmowie i tom-esoteric powiedziałem, nie dość,że naprawa jest żle wykonana-to jeszcze ten egzemplarz żle działa-Tom-esoteric POTWIERDZIŁ!
To dlaczego próbował sprzedać egzemplarz wadliwy,żle naprawiony-który stawał,zacinał się............czy to jest normalne?
Jeszcze mi zarzucił,że po co rozkrecaliście to urządzenie...skoro nie wasza własność,a facet (mój kuzyn)kaucje wplacił??
Mamy tu do czynienia z takim faktem......gdy ktoś kupiłby ten żle działający egzemplarz to byłoby to cacy,natomiast jesli zostało wykryte wyrażne
kłamstwo...........dla mnie to celowe oszustwo-to już jest histeria i rozdzieranie szat.
Gdzie podziały się podstawowe zasady współzycia międzyludzkiego?
Czy kasa i chęć bycia cwańszym to jest w/g mnie droga na manowce..............którą nigdy nie będę podążał.
Oszukać kogoś celowo i potem mieć z tego satysfakcję?...........toż to czysta dziecinada jest-twierdze tak dlatego,że odwiedzilo mnie dotąd
sporo osób z forum,a byli to Ci,którzy zazwyczaj nie boją sie prawdy o naszym kochanym audio.
Panowie istnieje słowo tolerancja-wszyscy o tym wiemy.Jednak stan wiedzy i mówienia prawdy zaciera wszelkie granice tej TOLERANCJI.
ŻYCZE WSZYSTKIM WESOŁYCH ŚWIĄT.

ps.
Jeśli jestem naprawde tu jako persona non grata-to przyjme to z otwarta przyłbicą-mam na tyle zajęć,ze nie powieje u mnie nudą w audio nigdy.
Proszę osoby które maja cos w tej kwestii do dodania od siebie o szczere wypowiedzi-takie tylko przyjmuję

Przede wszystkim cenzor (aka moderator) powinien być kulturalnym człowiekiem ze śladowym choćby poczuciem humoru. Trollowanie - o ile jest zabawne - nie przeszkadza, a wręcz ożywia każdy wątek. No i jest antidotum na napuszone enuncjacje niektórych tutejszych "ekspertów". I tu rola SA jest nie do przecenienia. ;-)
BTW, zupełnie nie rozumiem wycinania postów za użycie "grubszego" słowa, podczas gdy skrajnie chamskie wypowiedzi (w tym wycieczki osobiste), tyle że napisane "kulturalnym" językiem, przechodzą zupełnie bez reakcji - tak jakby ważna była sam melodia słów, a nie ich treść. Np. nazwanie wczoraj Stasia "brown nose" (czyli lizodupcem albo wdupowłazem) było ewidentną obelgą, a wisiało tu dosyć długo zanim ktoś to w końcu usunął.

Ocenzurowanie Starego Audiofila, to albo tendencyjność i prywata, albo ostry niedobór inteligencji. Przeczucie mi jednak mówi, że wszystkie te czynniki miały znaczenie.

Co do dCS'a, to każdy uczciwy człowiek powinien poinformować o dokonanej naprawie i przeróbkach, a także dołączyć rachunek z serwisu. Nie musi tego jednak robić w samej treści ogłoszenia, może to zrobić w późniejszej rozmowie. Całość możnaby więc dopiero ocenić na podstawie konkretnego przypadku osoby, która kontaktowała się ze sprzedającym.

To jest ostatnie wolne miejsce na forum na Twoją reklamę...

[quote name='twonk' timestamp='1387536213' post='3025790']
Przede wszystkim cenzor (aka moderator) powinien być kulturalnym człowiekiem ze śladowym choćby poczuciem humoru. Trollowanie - o ile jest zabawne - nie przeszkadza, a wręcz ożywia każdy wątek. No i jest antidotum na napuszone enuncjacje niektórych tutejszych "ekspertów". I tu rola SA jest nie do przecenienia. ;-)
BTW, zupełnie nie rozumiem wycinania postów za użycie "grubszego" słowa, podczas gdy skrajnie chamskie wypowiedzi (w tym wycieczki osobiste), tyle że napisane "kulturalnym" językiem, przechodzą zupełnie bez reakcji - tak jakby ważna była sam melodia słów, a nie ich treść. Np. nazwanie wczoraj Stasia "brown nose" (czyli lizodupcem albo wdupowłazem) było ewidentną obelgą, a wisiało tu dosyć długo zanim ktoś to w końcu usunął.
[/quote]Jeżeli wymowa, tego jest tak mocno odbierana, to PRZEPRASZAM, za użycie tego zwrotu. Czy więc poklepywanie, kolegów wzamian za odpowiednią moderację jest już OK? Melodia inna, treść ta sama. Natomiast wpisy wyzywające mnie od pier**lonych prostaków, szybko znikały - chociaż prosiłem aby je pozostawić.

Gość jamówię

(Konto usunięte)

[/quote]
twonk nie chcę rozpoczynać kolejnej krucjaty przeciw nadkonstruktorowi, bo prosił mnie o to Szymon,ale jedną sprawę podniosę, osobnik Stasiop bardzo tanimi sztuczkami erystycznymi grubo przekracza granice dobrego smaku i dóbr osobistych adwersarzy,a ponieważ moderacja nie widzi tego prymitywnego zabiegu to i efekt jest taki,że sprowokowany bezpardonowymi atakami ad personam barmanekm napisał po żołniersku ,a nadkonstruktor udaje liberalnego Yntelygenta i z płaczem biega na skargę

[quote name='barmanekm' timestamp='1387537015' post='3025800']
Jeżeli wymowa, tego jest tak mocno odbierana, to PRZEPRASZAM, za użycie tego zwrotu. Czy więc poklepywanie, kolegów wzamian za odpowiednią moderację jest już OK? Melodia inna, treść ta sama. Natomiast wpisy wyzywające mnie od pier**lonych prostaków, szybko znikały - chociaż prosiłem aby je pozostawić.
[/quote]
I właśnie o tym piszę

Misiomor - masz akurat rację. Przekonałeś mnie. Każdy może lubić dowolnego innego usera i to napisać. StasioP - sorry za "browna". Z innych rzeczy się nie wypisuję.

To Misiomora też tu wymoderowali? ;-))) Quis custodiet ipsos custodes?

>jamówię >barmanekm
Stasiop-owi też zdarza się obrażać innych userów. Użyłem pierwszego z brzegu przykładu.

Gość jamówię

(Konto usunięte)

[quote name='twonk' timestamp='1387537654' post='3025813']
To Misiomora też tu wymoderowali? ;-))) Quis custodiet ipsos custodes?
[/quote]
???????
No już Gościa z większą wiedzą techniczną to tu z trudem uświadczysz,mam nadzieję,że to żart.

Jak najbardziej też jestem za odbanowaniem SA i przywróceniem harmonii Forum SA, a pokłócić też się od czasu do czasu wypada... dla zdrowia i zachowania balansu.

Parker's Mood

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Piotrek po prostu ugodził w czyjąś chorą dumę i przerośniętą ambicję więc został "ukarany". Tym łatwiejsze to było, że ten niby dotknięty siedzi przed panelem modertorskim.
Nie ma to nic wspólnego z jego słownictwem ani zachowaniem ani jakąś chorą netykietą (co to w ogóle kurna ta netykieta? wśród dorosłych facetów?).

Jeszcze się tylko ie zdecydowałem czy jest to bardziej śmieszne czy żenujące ale raczej żenujące.

Panowie, ida swieta, przekazuje Wam znak pokoju i cieszcie sie swoimi dobrze grajacymi sprzetami i wspaniale brzmiaca muzyka. Wiecej zgody i pozytywnego myslenia. Wylaczcie swoje gniewne umysly bo to tylko Wam szkodzi, a mnie to zupelnie nie rusza :))))

Pozdrawiam [b]WSZYSTKICH[/b] i Zycze Wesolych Swiat! :)

p.s.

Starego tez bym odbanowal, to tak na marginesie.

A Jamowie to typowy zbieracz kolejek i robi wszystko pod to - takie ma hobby, nie dajcie sie zwiesc ;)))))

Znak pokoju

Szymon - ty chyba jednak masz poważne problemy z głową. Wbrew temu co twierdzisz, nikt nie usuwał twoich postów, więc nie rób tu z siebie 'ofiary' spisków i moderacji forum. Usunięto jedynie rachunek ze względu na dane osobowe, które się tam znalazły. Osoba która go pierwotnie zamieściła wkleiła go ponownie, tyle że już bez adresu.

Jeżeli chcesz, i uważasz że takie działanie jest OK, to ja zaraz wkleję twój adres zamieszkania tu na forum, tak aby każdy złodziej mógł się z nim zapoznać.

Mam wklejać ?

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

...Np. nazwanie wczoraj Stasia "brown nose" (czyli lizodupcem albo wdupowłazem) było ewidentną obelgą, a wisiało tu dosyć długo zanim ktoś to w końcu usunął.
[/quote]

Bez jaj, przecież lizodupstwo jest samo w sobie wstrętne, a nie nazwa.

[quote name='Elberoth' timestamp='1387547426' post='3025963']
Szymon - ty chyba jednak masz poważne problemy z głową. Wbrew temu co twierdzisz, nikt nie usuwał twoich postów, więc nie rób tu z siebie 'ofiary' spisków i moderacji forum. Usunięto jedynie rachunek ze względu na dane osobowe, które się tam znalazły. Osoba która go pierwotnie zamieściła wkleiła go ponownie, tyle że już bez adresu.

Jeżeli chcesz, i uważasz że takie działanie jest OK, to ja zaraz wkleję twój adres zamieszkania tu na forum, tak aby każdy złodziej mógł się z nim zapoznać.

Mam wklejać ?
[/quote]

Moderację proszę o usunięcie ataku personalnego i trollowania Elba.

Na Audiogonie już się na Tobie poznali:

04-06-12: Talk2me
Elberoth2

"The well-respected German magazine Stereo, in its January 2011 edition, ran a review of the AA Tube Dac-II, and compared to its reference DAc, MBL's 1511F."

"I believe none of them is state of the art anymore."

BS. Comes in here with a silly statement without merit, and does not respond. He is not a troll, but that statement is "trollish"."

Każdy uczciwy człowiek po ujawnieniu powyższego oszustwa z DCSem i udawaniu amnezji zapadłby się pod ziemię a Ty masz czelność jeszcze obrażać innych. Niezwykła bezczelność!

Zmykaj do Swojej nirvanki bo tutaj nie jesteś mile widziany chyba, że przez Swoje klony. Skorzystaj z porad odnośnie kompletowania systemu, masz przecież nowego doradcę StasioP.

Piszących proszę o ignorowanie trolla i kontynuację w/w tematu.

Dziwnym trafem kolejne posty znów znikają, magia?

jak zawsze kazdy ma swój punkt widzenia
wzbudza we mnie wzruszenie z jakim zapałem Szymon próbuje sterować forumową opinia publiczną w pewnej sprawie -kolejka moderatorska dla wpisów SA
w/g mnie sprawa jest prosta -wystarczy jeden telefon - koledzy sobie porozmawiają i dogadaja sie - niestety nie sposob tego zrozumieć ale nie moga osiągnąć porozumienia z powodu stałego łamiania uzgodnień po raz n-ty

temat jest jedynie miejscem kolejnych ataków personalnych -nie ma nic wspólnego z zakładką hi-end - kierunek bocznica

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

[quote name='cir' timestamp='1387550181' post='3026010']
jak zawsze kazdy ma swój punkt widzenia
wzbudza we mnie wzruszenie z jakim zapałem Szymon próbuje sterować forumową opinia publiczną w pewnej sprawie -kolejka moderatorska dla wpisów SA
w/g mnie sprawa jest prosta -wystarczy jeden telefon - koledzy sobie porozmawiają i dogadaja sie - niestety nie sposob tego zrozumieć ale nie moga osiągnąć porozumienia z powodu stałego łamiania uzgodnień po raz n-ty

temat jest jedynie miejscem kolejnych ataków personalnych -nie ma nic wspólnego z zakładką hi-end - kierunek bocznica
[/quote]
SA prosi o zatwierdzenie posta wysłanego dziś przed południem. Czy znowu zaginął?

Czy powyższe to ma być konkretna odpowiedź na konkretne pytanie? Czy to jest oficjalne stanowisko właściciela portalu Audiostereo? Jacy koledzy, kto tu jest włodarzem?

A dlaczego na Bocznicę? Przecież Bocznica z definicji dotyczy tematów nie związanych generalnie z audio. To wbrew regulaminowi.
Lepiej do jakiegoś klubu typu "hajendziunio".

Gość masza1968

(Konto usunięte)

[quote name='cir' timestamp='1387550181' post='3026010']
w/g mnie sprawa jest prosta -wystarczy jeden telefon - koledzy sobie porozmawiają i dogadaja sie
[/quote]
Podobno był nie jeden a Stary jak nie mógł odebrać płaszcza tak nie może do teraz.
Kierownik szatni jest nieugięty ;)

się uprze i mu daj :)

[media]http://www.youtube.com/watch?v=h5aF2CSwNTU[/media]

[quote name='Szymon' timestamp='1387550455' post='3026019']
SA prosi o zatwierdzenie posta wysłanego dziś przed południem. Czy znowu zaginął?

Czy powyższe to ma być konkretna odpowiedź na konkretne pytanie? Czy to jest oficjalne stanowisko właściciela portalu Audiostereo? Jacy koledzy, kto tu jest włodarzem?
[/quote]
Szymon własciciela szukaj w KRSie bo ja nie wiem o kogo pytasz
administracje znasz bo dzwonisz do nich :)

[quote name='jar1' timestamp='1387550576' post='3026022']
A dlaczego na Bocznicę? Przecież Bocznica z definicji dotyczy tematów nie związanych generalnie z audio. To wbrew regulaminowi.
Lepiej do jakiegoś klubu typu "hajendziunio".
[/quote]
trafnie to ująłes , gdyby tylko był taki klubik do okladania sie dla hiendowców :)

[quote name='cir' timestamp='1387551158' post='3026037']
Szymon własciciela szukaj w KRSie bo ja nie wiem o kogo pytasz
administracje znasz bo dzwonisz do nich :)

trafnie to ująłes , gdyby tylko był taki klubik do okladania sie dla hiendowców :)
[/quote]
Jak w polskim urzędzie, jak trzeba pobrać pieniądze to wiadomo do kogo się zgłosić. Jak potrzeba konkretnych wyjaśnień to wszyscy są na wakacjach a odpowiedzialny jest na zwolnieniu.
Administracja to ta jedna osoba co odbiera telefon?

[quote name='masza1968' timestamp='1387550622' post='3026024']
Podobno był nie jeden a Stary jak nie mógł odebrać płaszcza tak nie może do teraz.
Kierownik szatni jest nieugięty ;)

się uprze i mu daj :)

[/quote]
masza może trzeba sekundantów i tkzw obustronne danie satysfakcji aby temat raz na zawsze zamknąć

[quote name='cir' timestamp='1387551427' post='3026045']
masza może trzeba sekundantów i tkzw obustronne danie satysfakcji aby temat raz na zawsze zamknąć
[/quote]Sugerujesz, że jedynym odpowiedzialnym za blokowanie SA jest Palton i nikt nad nim nie sprawuje kontroli?

[quote name='Szymon' timestamp='1387551643' post='3026051']
Sugerujesz, że jedynym odpowiedzialnym za blokowanie SA jest Palton i nikt nad nim nie sprawuje kontroli?
[/quote]
znow manipulujesz faktami
ban SA jest z glosowania moderatorów ,był zdjety ban dożywotni za całokształ i zamieniony na moderacje wpisów . Wpisy SA był niestety nagminnie zgłaszane do moderacji stad całe to zamieszanie wokół niego - przeciez moderacja sama do siebie nie pisze zgłoszeń . Paltona podałem jako osobe z którą SA zna sie osobiście najdłuzej i najlepiej z moderatorów stad rola negocjatora - oczywiście mozna inaczej czyli uknuć kolejna intryge towarzyska , założyc kolejny dowcipny watek itd

[quote name='barmanekm' timestamp='1387551967' post='3026059']
Www.site.pl tam są dane właściciela.
[/quote]
naprawde sadzisz ze Szymon nie wie :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.