Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  527 członków

Marantz Klub
IGNORED

KLUB MIŁOŚNIKÓW MARANTZA

Rekomendowane odpowiedzi

Ok dzięki. Zmusiliscie mnie do włączenia kompa i włożenia tej cholernej plyty (nienawidzę instrukcji w PDF).

Fatycznie można przełączać na 2ch stereo i jest regulacja ale tylko poziomu menu a w 1501 byla z pilota.

No to komu wiszę kolejkę? :)

Dla mnie najważniejsza jest satysfakcja, że miałem rację.

A tak na poważnie to nie martw się o brak regulacji z pilota. Amplituner zapamięta przecież Twoje ustawienia.

Pozdrawiam

Witam wszystkich Marantzocholików. Szukam obudowy po wzmacniaczu, tunerze e.t.c. lub uszkodzone ( chodzi mi o samą obudowę) z obecnej linii wyrobów Marantza. Posłuży mi ona do umieszczenia w niej daca. Jak macie jakieś namiary to bardzo proszę pomóżcie. Wczoraj na odsłuchu domowym podłączyliśmy daca plus zmieniliśmy kable na srebro i stała się światłość!! Piękny bas , wzrosła rozdzielczość, system stał się bardziej przejrzysty i muzykalny.Niestety , obudowa daca nie gra mi z estetyką już posiadanego zestawu, a chciałbym, aby wszystkie elementy były z jednej linii

Denon AVP-A1 HDCI, Denon POA-A1 HDCI, Marantz UD-7007 Dac Master , kolumny YB 

Z jednej linii to jest NA7004. A od niedawna, z trochę innej linii, NA11S1.

A naprawdę proponuję zadzwonić do serwisu Marantza. Mogą mile zaskoczyć.

Witam wszystkich miłośników Marantza. Chciałbym pochwalić się swoimi klockami. Co prawda jest to starsza konstrukcja, ale na chwilę obecną wystarcza.

Zestaw składa się z:

Wzmacniacz PM-63

Tuner ST-57

DVD890

Oprócz klocków Marantza jest jeszcze gramofon Fonica GS431.

W najbliższym czasie planuje dorzucenie jakiegoś CDka lub wymianę gramofonu na coś z klocków Marantza.

Gra to z głośnikami Tannoy M2

post-49929-0-28649600-1382287373_thumb.jpg

post-49929-0-49662000-1382287530_thumb.jpg

Panowie, mam szybkie pytanie: na starszych modelach Marantza z lat 90 jest wejscie 'analogue proc' in oraz out. Moje pytanie, czy te wyjscia to odpowiedniki main-in i pre-out albo czy moga byc stosowane jako wejscie na koncowke mocy?

Z gory dzieki za odpowiedz.

Powrót po dłuższej przerwie...

Gość numik

(Konto usunięte)

jaki kabel sieciowy do Marantza SACD 8003 polecacie? Jak ktoś się chce śmiać z pytania dzięki - ja słyszę różnice w kablach, dlatego pytam co pod niego pasuje

Czy mial juz ktos mozliwosc odsluchu nowej serii 14 ?

"Przyszłość należy do tych, którzy wierzą w piękno swoich marzeń."  Eeleanor Roosvelt

Panowie, mam szybkie pytanie: na starszych modelach Marantza z lat 90 jest wejscie 'analogue proc' in oraz out. Moje pytanie, czy te wyjscia to odpowiedniki main-in i pre-out albo czy moga byc stosowane jako wejscie na koncowke mocy?

Z gory dzieki za odpowiedz.

Zależy na jakim klocku, ale mogą być takie wyjścia/wejścia. Np. PM90, 95 czy PM 14 którego mam mają pre out main in. korzystam i działa to cacy.

Amnes dzięki za odpowiedź. Niestety nie przyda mi się już, bo nie nie udało mi się wziąć udziału w licytacji PM-95 który wczoraj poszedł za śmieszne 345 funtów na ebay.co.uk... Myślałem, że się potnę, bo miałem wielką ochotę na tego kloca. Ale nigdzie nie mogłem znaleźć co to jest to wejście 'analogue proc.' in oraz out; nie jest to klasyczne pre-out i main-in, choć podejrzewam, że może spełniać tą funkcję. Problem w tym, że ten pm-95 nie miał osobnego main-in i pre-out.

Powrót po dłuższej przerwie...

Hej, ponownie witam klubowiczów. Kolejny Marek ode mnie leci do klienta, także podsyłam wam pod sam nos, może któremuś się spodoba!

http://allegro.pl/marantz-cd6003-referencyjny-stan-perfekt-i3640374758.html

Amnes dzięki za odpowiedź. Niestety nie przyda mi się już, bo nie nie udało mi się wziąć udziału w licytacji PM-95 który wczoraj poszedł za śmieszne 345 funtów na ebay.co.uk... Myślałem, że się potnę, bo miałem wielką ochotę na tego kloca. Ale nigdzie nie mogłem znaleźć co to jest to wejście 'analogue proc.' in oraz out; nie jest to klasyczne pre-out i main-in, choć podejrzewam, że może spełniać tą funkcję. Problem w tym, że ten pm-95 nie miał osobnego main-in i pre-out.

Kurde sam bym kupił, nawet za 700L...

Ja mam transportera z rysą i nie ma dnia coby mnie nie denerwowała.

Na zachodzie sprzęty porysowane osiągają niższe ceny niż "w pełni ładne". Co do tej rysy, to o ile pamiętam była na pół sprzętu, więc chyba nie przesadzam. Ale rozumiem, że komuś mogłaby nie przeszkadzać. Roweru od 5 lat nie myłem, pozwalam mu naturalnie obłuszczać się z błota. Są ludzie, którzy muszą wyruszać na czystym. Itd. itd. Wszystko to kwestia indywidualnie wyznawanych standardów.

Witam wszystkich miłośników tej wspaniałej marki.

Mój zestaw to: CD 62, PM 64 II , oraz Klipsch RF 52. Wiem że może być lepiej na innych klockach, ale jak dla mnie gra to całkiem fajnie, ale do pełni szczęścia brak mi jednego przycisku we wzmacniaczu, taki mały niesmaczek :)

Mam prośbę może ktoś mi pomoże. Ten przycisk to taki czarny klasyczny przycisk Marantza o wymiarach 24,5 mm szerokość i 19 mm wysokość dolny rant ukośnie ścięty. Przycisk taki jak w modelach: PM 25, 35, 45, 55, 54, 64, 84, 94.

Ktokolwiek widział ktokolwiek wie, niech odezwie się :)

tel. 607139827 wystarczy sms ja oddzwonię.

Edytowane przez zxax1
  • 2 tygodnie później...

Nie mialem zadnego, ale kierujac sie cena to PM-14 byl w stanie zakupu drozszy i pamietajmy ze to bylo kilka lat temu.

PM14 gra lekko ciepło i mniej beznamiętnie niż obecne Marantze, to jeszcze taki model Marantza którego warto mieć. Ostatnio widziałem wersję mk2 ki która poszła za ponad 5tys ,używka oczywiście. Jak myślisz czy za kilkanaście lat Yamaha będzie używana po tyle chodzić?

Słuchawki HD800, T1, LCD2, Wzmacniacz/Dac HDVD800,Microlab 7c,Kenwood KT-7020

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.