Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  527 członków

Marantz Klub
IGNORED

KLUB MIŁOŚNIKÓW MARANTZA

Rekomendowane odpowiedzi

Stare numery Audiovintage, to samo robi na Ebay.

Rozumiem, gdyby to była CD-7 to cena byłaby adekwatna.

Mam do was pytanie. Jakie zmiany wprowadzacie po kalibracji kina domowego do Audyssey. Zostawiacie jak jest czy coś kręcicie. Gdzieś czytałem żeby głośniki ustawić na small, odcięcia na 80, suba nie ruszać. Mi kalibrator ustawia inaczej ale czy lepiej ...?

Witam kolegów. Mam pytanie. Jak wygląda uniwersalność pilotów do cedeków. Mam cd 6000ose i mój pilot się zestarzał. Czy mogę kupić nowy pilot od obecnych serii czy mam szukać starego.

Pozdrawiam

faktycznie 7300 ( starszy , choć cennikowo wyższy model ) gra mniej Marantzowsko od 6002 Myślę że Crystale 4398 są łatwe do aplikacji ( aktualnie mam 3 cd oparte na tej kości )

Edytowane przez marek-1969

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

• 2 tygodnie później...

nowość Marantza integra PM7005 . Moc i wygląd jak 7003/4 dodano wejścia cyfrowe ( opt/coax/usb) zlikwidowanoa regulacje Mid oraz 2 parę zacisków głośnikowych . Cena ok 900 E

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

• 4 tygodnie później...

Jakie kolumny dobrze zagrają rocka ze wzmakiem KI PEARL w pokoju 30m2?

Ważne aby przy cichszym słuchaniu też było czuć moc stopy i basu.

Kwota do 2000 zł.

Czy Acoustic Energy Aelite 3, Kef Q5, Tannoy m4 lub Focal chorus to dobry trop?

Edytowane przez Reaper

Nie, ja nie mam znajomy przywiozl sobie z UK Ki Pearl i szuka do niego kolumn.

Jako, ze w pobliżu nie mam możliwości załatwienia czego na odsłuch to szukamy porad na forum.

Myślę, że mogę wprosić się do Klubu miłośników Marantz-a, moje okazy to CD42 i ST50 nabyty okazyjnie za 40zł w stanie na "5". Z racji ich wieku wymieniłem większość kondensatorów. W miarę możliwości chciałbym poszerzyć rodzinkę, szczególnie o wyższe modele.

post-40-0-28956600-1408387097_thumb.jpg

post-40-0-28988800-1408387444_thumb.jpg

post-40-0-33214900-1408387647_thumb.jpg

WYSYP ciekawych produktów od Marantza,

NA8005

HD-DAC1, jesli cena bedzie sluszna to juz robie mu miejsca w szafce :-)

faktycznie wysyp ..... , "1" będzie kosztować ponad 4 kPLN

Pytanie do posiadaczy (byłych lub obecnych) Marantz z serii 15s2 czyli wzmacniacz i odtwarzacz sacd, na ile lepiej seria premium 15s2 gra od wersji budżetowej Marantz 7003/7004? I jak zgrywa się np. z Vienna Acoustics Mozart Grand SE? Czy ktoś słuchał? Jakie wrażenia? I np. jak zestaw Marantz sa 15s2, Marantz pm 15s2, Vienna Acoustics Mozart Grand SE kontra Marantz sa 7003, Marantz pm 7004, B&W cm1? Czy wybór serii 15s2 z Vienną to skok o kilka poziomów w porównaniu z serią 7003/7004 i b&w? :)

• 3 tygodnie później...

pyt. dla milosnikow starszych modeli: czy jest duza roznica w dzwieku modeli MARANTZ CD-40 i CD-65. Oba maja TDA1541 i wieczne lasery w polu magnetycznym CDM - chce pozostawic sobie jeden z nich,

pyt. dla milosnikow starszych modeli: czy jest duza roznica w dzwieku modeli MARANTZ CD-40 i CD-65. Oba maja TDA1541 i wieczne lasery w polu magnetycznym CDM - chce pozostawic sobie jeden z nich,

Obydwa fabrycznie są słabe .

Poczytaj

http://www.audiostereo.pl/marantz-cd50-tuning_22075.html

Ja bym zostawił CD40 i zrobił moda

Moze CD-72? Ostatnio pogonilem igielke za 500zł.

?👈

Rafał, Ty handlarzu jeden!;-)

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Witam,

Czy MARANTZ CD-5400 jako transport do DAC będzie przyzwoity?, szukam coś srebrnego (dla zaspokojenia oka żony). A może inne do 500 zł.

Edytowane przez lebros
  • 2 tygodnie później...

Witam

Mam pytanie do klubowiczów czy ktoś ostatnio miał styczność z serwisem Marantza w Warszawie,na jakiej ulicy znajduje się.

Edytowane przez Dimension

Jedyną rzeczą, której uczy historia, jest to, że większości ludzi niczego nie uczy. [Winston Churchill]

Witam

Mam pytanie do klubowiczów czy ktoś ostatnio miał styczność z serwisem Marantza w Warszawie,na jakiej ulicy znajduje się.

Masz bana na Google?

Na ul.Kurantów, w Hornie

Trochę wkurzam nie napis made In china na nowszych Marantzach.

Wiem, że cały środek to podzespoły japońskie, w chinach tylko skł1adany w całość, stąd ten napis ale i tak lepiej bym się czuł jakby to nadal było made in Japan.

140607-Marantz-HD_DAC_B.jpg

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Ten Dac/słuchawkowiec wygląda pięknie, powinni tak wykonane wypuszczać wzmaki i cd. Bo obecnie wykończenie alu/plastik i podświetlenia są słabe :-(

pzdr.

Edytowane przez Patryk-1980

"Lampa nie umiera nigdy"

Masz bana na Google?

Na ul.Kurantów, w Hornie

Tak konkretnie to chodzi mi o zakład o nazwie" AudioArts" bo w google wyskakują mi 3 różnie adresy w tym numer na który nikt nie odpowiada.Może ktoś ma kontakt z tym zakładem,dzięki z góry za namiary.

Jedyną rzeczą, której uczy historia, jest to, że większości ludzi niczego nie uczy. [Winston Churchill]

Tak konkretnie to chodzi mi o zakład o nazwie" AudioArts" bo w google wyskakują mi 3 różnie adresy w tym numer na który nikt nie odpowiada.Może ktoś ma kontakt z tym zakładem,dzięki z góry za namiary.

Jeśli to jest autoryzowany serwis, to zadzwoń do Horna; muszą ci poradzić/dać namiar.

Jeśli nie, to nie pomogę, bo korzystałem tylko z serwisu na Kurantów...

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.