Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  527 członków

Marantz Klub
IGNORED

KLUB MIŁOŚNIKÓW MARANTZA

Rekomendowane odpowiedzi

Teraz, Marcinus napisał:

Z Twojej wcześniejszej wypowiedzi wynikałoby, że próbujesz odtwarzać jako Tidal Connect. Przynajmniej tak wynika ze zrzutów, które wkleiłeś.

fakt , próbowałem wszystkiego , tidal działa mi tylko przez mconect...

• Moderatorzy
2 minuty temu, duzy213 napisał:

fakt , próbowałem wszystkiego , tidal działa mi tylko przez mconect...

image.thumb.png.144875bec2eab227aeb84e5a66200243.png

Może to Ci coś podpowie.

Teraz, Marcinus napisał:

Otwórz aplikację Heos, w niej zaloguj się do Tiadal i wtedy spróbuj odtwarzać.

dziesiątki razy tak robiłem...

• Moderatorzy

dziesiątki razy tak robiłem...

Hmm... 

Intryguje mnie tylko kwestia, dlaczego pokazujesz zrzuty ekranu bezpośrednio z Tiadal, a nie przez Heos...?

25 minut temu, Marcinus napisał:

Hmm... 

Intryguje mnie tylko kwestia, dlaczego pokazujesz zrzuty ekranu bezpośrednio z Tiadal, a nie przez Heos...?

412733359_6325414990894911_9072709252638765181_n.jpg

• Moderatorzy

412733359_6325414990894911_9072709252638765181_n.jpg

Połączenie widać, że masz. Spróbuj tak jak proponował kolega. Wyloguj się z Tidal i zaloguj na nowo.

4 minuty temu, Marcinus napisał:

Połączenie widać, że masz. Spróbuj tak jak proponował kolega. Wyloguj się z Tidal i zaloguj na nowo.

koledzy setki razy tak robiłem... tidal u mnie tylko prze mconect...

410623577_337939195846630_5629002150387003112_n.jpg

Edytowane przez duzy213
edit
  • Moderatorzy
Teraz, duzy213 napisał:

koledzy setki razy tak robiłem...

😞

No mnie przychodzi tylko aby zwrócić się o pomoc do Marantz

20 godzin temu, Marcinus napisał:

😞

No mnie przychodzi tylko aby zwrócić się o pomoc do Marantz

dzisiaj kupiłem deezera i amazon i to samo co z tidalem...

W dniu 28.12.2023 o 15:51, duzy213 napisał:

A co na to sprzedawca? Gdzie kupiłeś? 

Jak to możliwe, to zabieraj marantza pid pachę i do sprzedawcy i porównać z innymi.

• 3 tygodnie później...
W dniu 28.12.2023 o 15:51, duzy213 napisał:

Miałem podobny problem z SoundCloud. Pomogło usunięcie konta HEOS (ustawienia, ikona w prawym górnym rogu i "Usuń konto") założenie na nowo.

W dniu 18.01.2024 o 13:10, Klimkr napisał:

Miałem podobny problem z SoundCloud. Pomogło usunięcie konta HEOS (ustawienia, ikona w prawym górnym rogu i "Usuń konto") założenie na nowo.

nic nie pomaga... nawet przedwczorajsza aktualizacja..., dzwoniłem do horn a kazali przysłać ...  w sumie mogę słuchać przez  mconeect ..., szkoda mi na razie wysyłać może bliżej końca gwarancji... , tutaj mam pytanie czy ten wzmak podchodzi na pięcioletnią gwarancję ??? , rejestrowałem go ale nie dostałem zwrotnej wiadomości ...

Edytowane przez duzy213
  • 2 miesiące później...

Nie wiem czy ktoś to tutaj już wkleił, ale chciałbym polecić stronę Marantz USA , w sprawie pytań technicznych dotyczących sprzętu Marantza. Na moje pytanie dotyczącego mego odtwarzacza SACD odpowiedzieli w 12 godzin...

https://support.marantz.com/app/ask

• Moderatorzy
W dniu 7.04.2024 o 11:40, jacekm22 napisał:

Nie wiem czy ktoś to tutaj już wkleił, ale chciałbym polecić stronę Marantz USA , w sprawie pytań technicznych dotyczących sprzętu Marantza. Na moje pytanie dotyczącego mego odtwarzacza SACD odpowiedzieli w 12 godzin...

https://support.marantz.com/app/ask

To miło, bo na odpowiedź od europejskiego Marantz, jak i od Horn, czekam już kilka lat 🙂 

Panowie naszło mnie żeby może sobie kupić jakiś starszy preamp marantza, coś np w stylu Marantza SC-80 ale jestem otwarty na propozycje.

Tylko, że musi koniecznie być w tym słodkim szampańskim kolorze żeby mi pasował do tunera, i tu się zaczynają schody 😉 

For us, there is no spring. Just the wind that smells fresh before the storm.

W dniu 14.04.2024 o 15:06, rafal735r napisał:

SC-80 to raczej nic ciekawego. 

a co jest ciekawego tej firmy w tej cenie?

For us, there is no spring. Just the wind that smells fresh before the storm.

• 4 tygodnie później...

Marantz przedstawił coś nowego w Monachium ?

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

• 4 tygodnie później...

Już wiemy . Mini wzmacniacz strimujący M1 . Małe i czarne.

Oraz wielostrefowy M4 pełnowymiarowy , raczej też czarny .

W tym przypadku urządzenie bez sensu dla normalnego dźwiękoluba.

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

• 2 tygodnie później...
W dniu 19.01.2024 o 12:20, duzy213 napisał:

nic nie pomaga... nawet przedwczorajsza aktualizacja..., dzwoniłem do horn a kazali przysłać ...  w sumie mogę słuchać przez  mconeect ..., szkoda mi na razie wysyłać może bliżej końca gwarancji... , tutaj mam pytanie czy ten wzmak podchodzi na pięcioletnią gwarancję ??? , rejestrowałem go ale nie dostałem zwrotnej wiadomości ...

Witaj, czy udalo ci sie rozwiazac problem ? walcze z tym od od killku dni,aplikacja Heos i tidal na av8805. Logowanie i wylogowanie nie pomaga. Heos w telefonie sie odpala i tidal tylko ciagle ten komunikat ze ,,odtwarzanie z tidał nie powiodło się .Proszę spróbować póżniej,To jest mega irytujace bo fajna biblioteka muzyczna i chcialbym natywnie sluchac. 

6 godzin temu, darulok napisał:

Witaj, czy udalo ci sie rozwiazac problem ? walcze z tym od od killku dni,aplikacja Heos i tidal na av8805. Logowanie i wylogowanie nie pomaga. Heos w telefonie sie odpala i tidal tylko ciagle ten komunikat ze ,,odtwarzanie z tidał nie powiodło się .Proszę spróbować póżniej,To jest mega irytujace bo fajna biblioteka muzyczna i chcialbym natywnie sluchac. 

niestety nie , tidal tylko przez mconect...

• 4 tygodnie później...

Panie i Panowie.

Wiekopomna chwila.

Mamy w Marantzu Tidal Connect!!! --> testuję w biurze na Melody 612 i działa płynnie.

Oraz Deezer HiFi. 

Screenshot_20240724_152603_Gallery.jpg

Screenshot_20240724_145737_TIDAL.jpg

Trzeba zauktualizować HEOS i osobno zaktualizować firmware.

Screenshot_20240724_152836_HEOS.jpg

Edytowane przez whir
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.