Skocz do zawartości
IGNORED

Zamach w Bostonie

jackk

Rekomendowane odpowiedzi

To jakie są najnowsze wieści z Bostonu?

'Jest znaczny postep w sledztwie ale nie ma aresztowan'.

I przy okazji podaja ze nad sprawa pracuje 1000 agentow, policjantow czy specjalistow.

Boston sroston

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

There is no dark side in the moon, really. As a matter of fact it's all dark

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - kolejne nowiny od Kolonka. Pobieżnie sprawdziłem w polskim google - żaden portal nie pisze o tym, że Abdulrahman Ali Alharbi jest z saudyjskiej familii finansującej alkaidę.

Ukryta Zawartość

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

- kolejne informacje o Abdulrahman'e Ali Alharbi'm (polskie media olały tę postać) i o parce "niewinnych" małolatów.

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

Islam to piękna religia, lecz idea została niestety wypatrzona i wklejona w ramy zapotrzebowania kasty bogatych i nieprzewidywalnych ludzi, podobnie zresztą jak i chrześcijaństwo czy też kościół prawosławny. Niestety, świat jest dziwny, a tak niewiele potrzeba, żeby było pięknie. Zaczynam wątpić w przyszłość dobra na naszym globie i coraz bardziej dostrzegam przysłowiowego diabła zacierającego ręce, praktycznie wszędzie i w każdej dziedzinie życia.

Parker's Mood

Islam to piękna religia

chciałem tylko przypomnieć, że prorok Mahomet wziął sobie 7miolatkę za żonę. Był jednak tak łaskawy, że poczekał z posuwaniem jej do jej 9tych urodzin.

Islam to piękna religia, lecz idea została niestety wypatrzona...

Nie jest to piękna religia. Religie w ogóle b. różnią się od siebie wbrew obiegowym, "humanistyczno" - socjalistycznym opiniom. Poczytaj koran. Poczytaj o jego autorze, który bzykał 9-olatkę i był gangsterem, fakt że nawiedzonym. To jest średniowieczny system religijno-polityczny, który nihuja nie pasuje do dzisiejszych humanistycznych czasów. Kolonko świetnie to wykłada, trzeba przyznać, bez ogródek. Oczywiście dla islamo-socjalistów będzie islamofobem.

No proszę, jak ładnie razem napisaliśmy o tym że autor "świętej księgi" był pedofilem :) . A spróbuj powiedzieć to lub usłyszeć na wydziale arabistyki na uniwersytecie!

Właśnie o to chodzi, że wszystko zostało spierdolone. Zarówno Koran jak i Biblia są dziełem już zdeformowanym, zmodernizowanym i wypatrzonym, niestety. Otumaniono biedny lud i jadą na tym do dziś. Polityka i żądza władzy, czy też hegemonii jest głównym celem i motywem całego panującego bałaganu, zresztą zawsze była. Faktem jest, i tutaj przyznaję rację, że Islam jest ekspansywny, agresywny i nieobliczalny, już chyba od szóstego wieku naszej ery. Według mnie, tolerancja współczesnego świata na poczynania ekstremalnych Islamistów jest absurdem i wielką pomyłką. Osobiście, na jakikolwiek akt terroryzmu odpowiadałbym tą samą bronią, bez żadnych skrupułów. Na samym początku zabiłbym w kulturalny sposób wszystkich terrorystów, a następnie rozmawiał o pokoju...!

Parker's Mood

Właśnie o to chodzi, że wszystko zostało spierdolone. Zarówno Koran jak i Biblia są dziełem już zdeformowanym, zmodernizowanym i wypatrzonym, niestety. Otumaniono biedny lud i jadą na tym do dziś. Polityka i żądza władzy, czy też hegemonii jest głównym celem i motywem całego panującego bałaganu, zresztą zawsze była. Faktem jest, i tutaj przyznaję rację, że Islam jest ekspansywny, agresywny i nieobliczalny, już chyba od szóstego wieku naszej ery. Według mnie, tolerancja współczesnego świata na poczynania ekstremalnych Islamistów jest absurdem i wielką pomyłką. Osobiście, na jakikolwiek akt terroryzmu odpowiadałbym tą samą bronią, bez żadnych skrupułów. Na samym początku zabiłbym w kulturalny sposób wszystkich terrorystów, a następnie rozmawiał o pokoju...!

MarkN Zostaw to poprawnosc polityczna chocby na chwile. To co sie stalo w Bostonie moze byc przelomowym momentem obecnie w USA. Jako obywatel amerykanski powinienes byc dumny i z podniesiona glowa zapwne obserwowales to co zdarzylo sie przez ostatnie kilka dni. Wiele nacji moze sie uczyc od Amerykanow tej integracji i dyscypliny i tego poswiecenia z jaka oni przeszli przez ta tragedie. To bylo naprawde imponujace. W tym tkwi niesamowity potencjal (ciagle!). Ja byle i jestem ciagle pod wrazeniem!

ja bym się nie zachwycał amerykańskim społeczeństwem . Ambasador Czech w USA

" - Republika Czeska i Czeczenia to dwie różne jednostki. Republika Czeska to kraj w Europie Środkowej, a Czeczenia jest częścią Federacji Rosyjskiej - przypomniał ambasador. Ambasador Gandalovicz napisał, że

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) jest sojusznikiem

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) w walce z terroryzmem, co prezydent Milosz Zeman przypomniał w kondolencjach, jakie złożył prezydentowi Barackowi Obamie z powodu ofiar zamachów."

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

boston2?

swoją drogą

Ukryta Zawartość

zobaczcie jaka jest proporcja informacji Boston 2 osoby zabite - Chiny 200

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Focal + Naim

Chyba w dniu wybuchu , może blisko tego dnia , w kraju odzyskanym dla demokracji Iraku zginęło w zamachu bombowym 50 ludzi , a 300 rannych . Nikt nie huczy . Widocznie nuda .

W Polsce Czeczeńcy mogą zrobić to samo . Dawno temu w jakimś " Towarzystwie Przyjaźni Polsko - Czeczeńskiej " w Krakowie , zrobiono nalot i znaleziono granaty , materiały wybuchowe . Cisz w prasie , mała jedna wzmianka , niepoprawnie politycznie .

We Francji ostatnio udaremniono zamach przez Czeczeńców .

Właśnie o to chodzi, że wszystko zostało spierdolone. Zarówno Koran jak i Biblia są dziełem już zdeformowanym...

Sory MarkN, ale to jest jakaś dekadencka oparta na niewiedzy pisanina. W czym Biblia jest zdeformowana? A już na pewno koran nie jest zdeformowany - powinieneś wiedzieć że mahomet zabronił jego interpretacji i tego się trzymają jego wyznawcy do dziś.

Chyba w dniu wybuchu , może blisko tego dnia , w kraju odzyskanym dla demokracji Iraku zginęło w zamachu bombowym 50 ludzi , a 300 rannych . Nikt nie huczy . Widocznie nuda .

Słuchałem wczoraj korespondenta z Moskwy w Trójce - mówił że to co się wydarzyło w Bostonie to na Kaukazie normalka i że gazety rosyjskie w kółko o tym piszą. Zachodnie się tym nie interesują.

Co do Iraku to nie jest to kraj odzyskany dla demokracji i porównanie nie ma sensu, a może jest też trochę nie na miejscu.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

W Polsce Czeczeńcy mogą zrobić to samo . Dawno temu w jakimś " Towarzystwie Przyjaźni Polsko - Czeczeńskiej " w Krakowie , zrobiono nalot i znaleziono granaty , materiały wybuchowe . Cisz w prasie , mała jedna wzmianka , niepoprawnie politycznie .

We Francji ostatnio udaremniono zamach przez Czeczeńców .

Masz dużo racji. Jakiś czas temu nawet niektóre polskie media donosiły, że USAmeryka ma zastrzeżenia do polskiej polityki imigracyjnej wobec Czeczenów. Chodziło o osoby będące na USAmerykańskiej liście terrorystów. Polska przyjmuje ich na swoje terytorium jako uchodźców.

A ja znowu przypomnę że meczet na Woli rośnie - całkowicie za pieniądze Arabii Saudyjskiej (wahabitów), ziomali Abdulrahman'e Ali Alharbi'a, sponsorów alkaidy, ktory właśnie próbuje legalnie sp***dolić z USA, a Barack Hussein Obama przybije mu jeszcze piątkę.

Odzyskany dla demokracji to pojęcie względne , tak samo jak demokracja .

I co wynika z tej "względności"? Obyśmy nie utonęli w niej, no bo przecież można powiedzieć np, że islam jest "względnie" pokojową religią.

I co wynika z tej "względności"? Obyśmy nie utonęli w niej, no bo przecież można powiedzieć np, że islam jest "względnie" pokojową religią.

tak jak katolicy odpalajacy bomby w anglii i irlandyji.

sa wzglednie pokojowi.

No właśnie to miałem na myśli , a odzyskany dla demokracji powinienem napisać w cudzysłowiu ( cytowanie zaprowadzających demokrację )

, a muls też ma rację .

sa wzglednie pokojowi.

I przede wszystkim mało ekspansywni. Bawią się tradycyjnie na swoim podwórku. Ameryce, nam i reszcie świata nie zagrażają.

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Islamiści bawią się w " krzyżowców " , a najgorzej że chcą zakładać emiraty .

Milewicz w wywiadzie z " podbijanego Dagestanu " dowiedział się o tym, gdy dojdą między innymi do Polski to będą mieli wybór , szariat i islam , albo śmierć . Było to na antenie .

sa wzglednie pokojowi.

Policz ilość zamachowców oraz wielkość i zasięg zamachów muzułmanów i Irlandczyków i co ci z tego rachunku wyjdzie. Dodaj do tego jeszcze różnicę między motywacją narodową, a ponadnarodową-religijną.

Chyba, że tak klepiesz dla klepania w klawiaturę, to sory...

chciałoby się powtórzyć za Komorowskim "... taki zamach"

zobaczycie za parę dni, że ten incydent będzie przyczynkiem do dalszego nasilenia presji rządu usa do rozbrojenia obywateli

jak dotychczas, to ostatnia społeczność będąca w stanie stawić jakiś opór "siłom prewencji"

a czarka zaczyna się pomału przelewać

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

podziel ilosc muzulmanow na swiecie do ilosci irlandczykow to jeszcze sporo bomb powinni rzucic..statystycznie..Nie wiem na co czekaja....

olicz ilość zamachowców oraz wielkość i zasięg zamachów muzułmanów i Irlandczyków i co ci z tego rachunku wyjdzie. Dodaj do tego jeszcze różnic

a roznice to sam sobie dodaj taka zeby było na twoje,.a potem spytaj ofiary ktorą wybieraja.

tu media się mocno jebnęły. Ten wybuch miał miejsce ileś lat temu. Ktoś odgrzebał starego newsa, nie popatrzył na rok i poszło w Polskę. To raczej świadczy o rzetelności dziennikarzy. Jeden puścił głupotę, reszta powtarza.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.