Skocz do zawartości
IGNORED

Rozmowy na luzie o audio.

piano

Rekomendowane odpowiedzi

Gość rydz

(Konto usunięte)

..A raczej fragment, który tylko Tobie pasował.

Jeżeli nic z tego co napisałem nie rozumiesz to zamilcz i nie ośmieszaj się , albo załóż ciekawy temat , może przyczynisz sie tym samym do rozkwitu tego forum . :)

To które Forum jest swoistą izolatką? To, które jest zamknięte z zewnątrz aby tacy jak oni nie mieli czego rozwalać, czy to w którym i owszem, można się zarejestrować bez problemu - z tym, że zostaniesz potraktowany jak frajer przez "owe kółko wzajemnej adoracji, blisko władzy", bo nie śpiewasz jak oni?

Sam musisz sobie na swoje pytania odpowiedzieć , i nie męcz się już w odpisywanie na ten post bo nie kumasz . :)

Ha ha ha - widzę, że 'Rozmowy na luzie o audio', a właściwie na luziku, zbliżyły się do 'Wojen polsko polskich'? Może by tak połączyć wątki?

Parker's Mood

Czy jest prawdą, że proponowałeś Panu Markowi Knadze (swoją drogą bardzo miłemu i uczciwemu człowiekowi) ciche promowanie na forach wzmacniaczy Marton, a gdy odmówił, rozpocząłeś bezpardonowy hejt na produkty tej Marki ?

Czy jest prawdą, że proponowałeś Robertowi Szklarzowi, dystrybutorowi m.in. Ayona współpracę polegająca na sprzedaży twoich ustrojów akustycznych (będących chamskimi podróbkami produktów Acoustic Mnufacture) i adaptacji akustycznej pomieszczeń Nautilusa, a gdy spotkałeś się z odmową, rozpocząłeś bezpardonowy hejt na produkty m.in. Ayona ?

W sumie, to nawet gdyby to była prawda, że Szymon ostro zwalcza swoich rywali rynkowych? W pewnym sensie to nic nadzwyczajnego. Celem każdej firmy jest zdobycie przewagi rynkowej i zdominowanie swojego konkurenta, a najlepiej wyeliminowanie go z rynku. Najlepiej gdyby w sumie zbankrutował i fajnie by przejąć jego klientów. Czy może się mylę? Można to oczywiście robić w mniej lub bardziej delikatny sposób. W sumie z automatu trzeba mieć świadomość, że wszystko czego nie mamy w ofercie z tym konkurujemy. Przekazywanie informacji, szukanie słabych stron itd. Przecież wszystkie firmy cały czas szukają słabych punktów i potknięć aby je ujawniać. Zresztą kilku przedstawicieli "top handlu" audio stosują bardzo agresywną formę perswazji dotyczących produktów konkurencji, a słyną z tego, że są bardzo mili i uprzejmi. ZNam to z autopsji. Akurat Szymon stosuje dosyć agresywną formę komunikacji i to publicznie na którą prawie nikt nie ma odwagi. Nie jestem wcale obrońcą Szymona, nawet go nie znam, ale po zastanowieniu się argumenty, że zwalcza swoją konkurencję są kuriozalne. Dziwne by było gdyby tego w sumie nie robił. A kady ma swój styl, jeden stosuje perswazje zakamuflowaną i przymilną, a drugi centralną i bezpośrednią. Bądźmy jednak realistami. Walka o klienta, to nie jest gra o sumie zerowej i zawsze musi być jakiś przegrany i wyeliminowany.

Walka o klienta też musi być na pewnych zasadach. To nie jest tak, że wszystkie chwyty są dozwolone, bo jeśli tak, to można wymordować konkurentów i problem z głowy. Poza tym czym innym jest walka o klienta z konkurencją, a czym innym niszczenie firm/osób, które nie zdecydowały się na współpracę.

Łamie przy tym zasady "dozwolonej krytyki" plus do tego jest taka zawodowa zasada, że nie wypowiadamy się o konkurencji, tylko o swoim produkcie/ofercie. Klient sam ma porównaći dojść do swoich wniosków. Nawet reklama porównawcza (np. w TV) jest zakazana. Mówienie naokoło obcym osobom, że są frajerami, iż na to lub na owo wydali swoje pieniądze jest...

Szkoda nawet dalej komentować tak nieetyczne zachowanie.

Dodaj jeszcze do tego pojawiające się zaraz po wpisie wzajemne "polubienie" @Rafała.M dla @Szymona i odwrotnie. Obaj w tym samym czasie śledzą te same tematy, czy może to akcja marketingowo-propagandowa? Niby nic nagannego, gdyby nie odbywało się zwykle czyimś kosztem.

A Elberoth akurat jak nikt ma dostęp do informacji. Jak na swoją pozycję, to potrafi dochować tajemnic branży.

Kolejna sprawa, to naśmiewanie się z chińszczyzny, a raptem jest niebywale promowany producent wzmacniaczy z Chin. Też nic złego, tylko brak tu konsekwencji.

I przypomnę jeszcze jednego polskiego producenta kolumn, który wszystkim wmawiał, że ma produkt lepszy od najlepszych światowych firm i wszystkich "gasił" albo nieznajomością techniki głośnikowej albo brakami w osłuchaniu. Producent (zmuszony) pożegnał się z forum, ale @Szymon1 idzie w zachowaniu dokładnie tą sama drogą. To droga zarozumialstwa i braku poszanowania. O skromności nie mówiąc, bo to nie te kryteria. Komuś się myli "konfrontacyjność" z bezczelnością.

Tekst piszę myślą, że jest obroną tego (podupadającego) forum. Do opisanego użytkownika nic nie mam - mam swoją roztropność i wnioski też mam zwyczaj sam wyciągać.

Roxi,

Załóżmy, że jesteś właścicielem budki z lodami. Sprzedajesz je po 5 PLN.

Pewnego dnia przychodzi do Ciebie jakiś "ktoś" i proponuje Ci że za 1 PLN od sprzedanego loda będzie wszystkim opowiadał jakie są dobre.

Ty się nie godzisz bo i tak sprzedajesz te lody.

W odpowiedzi na Twoją dezaprobatę "ktoś" zaczyna wszystkim opowiadać, że Twoje lody są niesmaczne i wręcz szkodliwe.

Czy to jest Twoim zdaniem uczciwe działanie?

pozdr.

Prawdziwy hi-end ma szanse zaistniec wylacznie w dedykowanych do audio salonach powyzej 50m2 i jest dosc niszowa sprawa w Polsce. Cala reszta to mniej lub bardziej drogie hi-fi.

A na czym ma polegać "dedykacja"?

Chodzi nie tyle o powierzchnię co o kubaturę. 100 m3 to już jest całkiem ok reszta zależy od jakości adaptacji. Absorbery z PT80 nie będą wystarczające ;-)

W efekcie można dostać prawdziwe hifi. Albo nawet hiend ale to znaczy że się solidnie przepłaciło.

Roxi,

Pewnego dnia przychodzi do Ciebie jakiś "ktoś" i proponuje Ci że za 1 PLN od sprzedanego loda będzie wszystkim opowiadał jakie są dobre.

W odpowiedzi na Twoją dezaprobatę "ktoś" zaczyna wszystkim opowiadać, że Twoje lody są niesmaczne i wręcz szkodliwe.

pozdr.

Jeśli coś z tego zrozumiałem, to chyba chodziło o to, że ktoś dostaje propozycje, że albo sprzedaje "moje lody" albo od jutra będą ludziom opowiadał, że moje są lepsza, a jego będę zwalczał.

A jak to się dzieje w realu wszędzie. Kupowałeś ostatnio nowy samochód, telefon itd.? Większość prezentacji polega na tym aby wychwalać swoje zalety i podkreślać słabość konkurencji. Z tego, co sobie przypominam, to Szymon bardzo mocno hejtował Ayona, ale akurat tak się składa, że sprawę znam z pierwszej ręki od serwisanta do którego dużo tych Ayonów trafia i bardzo mocno narzekał na montaż tych urządzeń, że dużo częściej podlegają awarią niż inne marki. A niby co Szymon promuje w czym ma tak kogoś wpuścić w kanał? Akurat GR robi teraz bardzo fajne kolumny, efekt sporego doświadczenia. Amplifon chyba sam się broni, nie wiem co tam jeszcze. Jeśli chodzi o to nagłośnienie u kolegi Rafała, to z tego co cały czas pisze jest bardzo zadowolony z tej instalacji. To gdzie jest ta wtopa?

Za bardzo też nie mogę sobie wyobrazić tego wymuszenia. Z jednej strony niewinne i bezbronne małe firmy, a z drugiej gangster Szymon, który wymusza, straszy itd. To chyba po takiej akcji dzwoni się na policję, czy zgłasza sprawę do prokuratury.

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Jeśli bezpośrednie informacje to dla ciebie plotki to cóź. Co to dodać. Najlepiej nic.

Tere fere kuku strzela baba z łuku,DOWODY inaczej jest to szkodliwe plotkarstwo i powielanie pomówień.

Widzę, że umieściłeś mnie w gronie osób, których nie lubisz.

Ciekawe, że są to osoby, które (jeżeli pamięć mnie nie myli) niezbyt przychylnie wypowiadały się o działalności Pana Mudy, któremu prowadzisz fanklub.

Przypadek?

Ale czad!!!

Ale jaja, nawet nie wiedzialem że do tego stopnia może posunąć się muda i ten śmieszny człowieczek. k**wa zawsze myślałem że rzeczywiście oni mają taka poprostu zajawkę, której nie da się wyleczyć, ale jednak widać komu słoma z buciorów wystaje. Czyli tak jak pisałem ze dwa lata temu. Prostactwo i buractwo, a przede wszystkim BRAK JAKIEGOKOLWIEK HONORU. Załosne.

?👈

Tere fere kuku strzela baba z łuku,DOWODY

Jak zamieścisz na forum "dowód z przesłuchania świadka"?

Udowodnij, że się znasz na dobrej jakości dźwięku. A o niektórych można śmiało powiedzieć, że wiedzą co dobre. W prawie jest taka zasada, że spraw oczywistych nie trzeba udowadniać. Wystarczy je przywołać. To tak ogólnie, aby ktoś nie pomyślał, że cokolwiek mnie obchodzi obecna aferka.

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Jak zamieścisz na forum "dowód z przesłuchania świadka"?

Udowodnij, że się znasz na dobrej jakości dźwięku. A o niektórych można śmiało powiedzieć, że wiedzą co dobre. W prawie jest taka zasada, że spraw oczywistych nie trzeba udowadniać. Wystarczy je przywołać. To tak ogólnie, aby ktoś nie pomyślał, że cokolwiek mnie obchodzi obecna aferka.

To jest klasyczne przyklejenie komuś łaty,wyobraź sobie,że ja słyszałem z pewnych źródeł,że komuś wali z paszczy i radośnie sobie o tym piszę,na pytanie o dowody,opowiadam: wiem z pewnych źródeł...tak można zlińczować każdego,skoro Szymon napisał w publicznej przestrzeni,że elb jest kłamcą to ja czekam na rozwój wypadków. Nie napisze o Szymonie słowa krytyki w tej sprawie dopóki np taki sly30 nie udowodni tego co tu głosi,sorry nie mam zaufania do koleżków takich jak sly,czy elberoth,mogę?dziękuję.

To jest klasyczne przyklejenie komuś łaty

Dlatego takie posty powinny być ukrywane (nie kasowane, archiwizowane) i pozostawione do wyjaśnienia zainteresowanym. Ale nasza moderacja zajmuje stanowisko: nie jesteśmy od oceniania racji i pozostawia bagienko w eterze. To znaczy wyrzuca na Bocznicę, jakby to wiele zmieniało.

Tak jak nie warto nikomu z góry wierzyć, tak samo nie warto wierzyć w przypadki.

Za takie chamskie i bezczelne zachowanie moderacji trzeba się definitywnie pożegnać z forum. Proszę o usunięcie konta. Stosowna prośba do admina wysłana. Więcej się już tu na pewno nie zarejestruje. Pozdrawiam Kolegów.

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Za takie chamskie i bezczelne zachowanie moderacji trzeba się definitywnie pożegnać z forum. Proszę o usunięcie konta. Stosowna prośba do admina wysłana. Więcej się już tu na pewno nie zarejestruje. Pozdrawiam Kolegów.

ROXI daj spokój,ochłodnij,też kiedyś miałem taki pomysł i dzięki papageno zostałem,na złość paru hejterom :))))))))

ROXI daj spokój,ochłodnij,też kiedyś miałem taki pomysł i dzięki papageno zostałem,na złość paru hejterom :))))))))

To kto w końcu tu jest hejterem ? :) :) :)

Zero krzemu w torze, to grać nie może ?

Gość

(Konto usunięte)

Ale przestań...będziesz się nudził bez czytania i pisania w najlepszym kabarecie RP...

Moderacja się zmieni i zostaniesz jak ten głupi. A jak się nie zmieni, to masz dwie klapy.

Nie zmienia się sprzętu przez zły prąd. Masz kondycjoner od kolegów - skorzystaj :-)

Roxi,

pozdr.

Ale lody są naprawdę niezdrowe...!

Gość BOBSAPP

(Konto usunięte)

Co się stało ???

tak ,to forum jest igrzyskiem... ;)

A Ty się przyłóż (w ramach ratowania forum) i opisz gdzieś swoje niezwykłe kolumny. Ludzie szukają ciekawie grającego sprzętu, a takie perły pozostają niezauważone. Nie jeden raz rozglądałem się za dostępnością po różnych zapytaniach, ale akurat nic nie było w zasięgu sieci.

Są tak rzadkie, że za każdym razem najpierw musiałem ustalać nazwę przeszukując Internet. Dla takich odkryć warto być tu obecnym.

A Ty się przyłóż (w ramach ratowania forum)

wchodzę czasami żeby poczytać Ciebie i kilku innych forumowiczów , nie chce mi się brać w tym udziału , dla ratowania tego forum napiszę że jest tu wielu wspaniałych ludzi , naprawdę poza kabotynami jest tu wiele inteligentnych i bezinteresownych osób. Ty walczysz- ja sobie ignoruję i już ;)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.