Skocz do zawartości
IGNORED

Pani Jolie i Jej decyzja

Bezlitosna Niusia

Rekomendowane odpowiedzi

a raczej menzszyzn bo przeca to oni sa wazniejsi bez tej piersi.

jak wpłynie na życie większości Polek?!

bo jak nie napisze ze polki poszly jak za mundurem sznurem to generalnie nie ma o czym gada i spuscic wode na julie..

A jaka to alternatywa ? Czesław Niemen jej szukał i nie znalazł.

Czesław Niemen szukał alternatywy ale tylko w sposobie leczenia raka. Z reguły jest tak że wtedy kiedy się jest zdrowym, o zdrowiu wcale się nie myśli. Być może dlatego że wierzy się w magiczną moc medycyny - po co mam dbać o zdrowie kiedy są lekarze i pigułki? Z dbaniem o zdrowie co niektórzy mylnie kojarzą najwyżej - badania okresowe.

Chodziło mi o alternatywę jako niedopuszczenie do toksemii w organizmie która to jest powodem wszystkich chorób. Tak aby nie było czego leczyć.

Natomiast jeśli chodzi o stan w którym doprowadziło się już do takiej toksemii z którą już organizm nie może sobie poradzić, czyli rakiem to coraz więcej dociera do mnie sygnałów że dosyć skuteczną metodą wyleczenia może być kontrowersyjna metoda dra Ashkara.

To pierwsze choroby genetyczne występujące u dzieci jakie przychodzą mi do głowy. Na tryb życia i cywilizację naprawdę trudno je zwalić.

Dlaczego trudno? Dobrze by było się przyjrzeć w jakiej kondycji zdrowotnej i jaki tryb życia prowadzili rodzice tych dzieci. Szczególnie w okresie kiedy postanowili zafundować sobie potomstwo.

Dlaczego trudno? Dobrze by było się przyjrzeć w jakiej kondycji zdrowotnej i jaki tryb życia prowadzili rodzice tych dzieci. Szczególnie w okresie kiedy postanowili zafundować sobie potomstwo.

Pokaż mi zatem populację o wielkości pozwalającej na statystykę, żyjącą zdrowo, i grupę ich dzieci u których wykryto geny w.w. chorób a które są zdrowe, przy braku dzieci chorych w tej populacji - a więc coś na kształt dowodu że trybem życia można "rozbroić" genetyczną bombę.

Są rodziny w których występują geny innych chorób dziedzicznych - np. rodzinnej polipowatości gruczolakowatej czy zespołu von Hippel Lindau ew. pląsawicy Huntingtona, z rozpracowaną genetyką, umożliwiającą przebadanie klienta zanim wystąpi choroba. Zaleć grupie takich osób swoje recepty i sprawdzimy ile nie zachoruje...

Pokaż mi zatem populację o wielkości pozwalającej na statystykę, żyjącą zdrowo, i grupę ich dzieci u których wykryto geny w.w. chorób a które są zdrowe, przy braku dzieci chorych w tej populacji - a więc coś na kształt dowodu że trybem życia można "rozbroić" genetyczną bombę.

Są rodziny w których występują geny innych chorób dziedzicznych - np. rodzinnej polipowatości gruczolakowatej czy zespołu von Hippel Lindau ew. pląsawicy Huntingtona, z rozpracowaną genetyką, umożliwiającą przebadanie klienta zanim wystąpi choroba. Zaleć grupie takich osób swoje recepty i sprawdzimy ile nie zachoruje...

Towarzysze biolodzy radzieccy stwierdzili, że żadnych genów nie ma, że człowieka można dowolnie kształtować metodami Makarenki i Pawki Morozowa, i że każdego da się wychować na sowieticusa.

Angelinie należą się brawa,tylko durna z urzędu prawica to kwestionuje!

Ale to nic nowego,nawet zwolenników "in vitro" nazywają mordercami!

To przykre,ale ten na górze/jeśli ktoś wierzy/,też niekiedy bierze urlop jak przydaje rozum!

nawet w Polsce jest to standart tyle ze u nas trzeba samemu dostac sie do poradni genetycznej których prawie nie ma

Chodzilo mi o zabieg ze skalpelem bo to jest standartem niestety w PL. Za oceanem to jest ostatecznosc.

przypadek tej pani jest dość ciekawy.

po pierwsze, tego typu doniesienie aż prosi się o komentarz w kontekście jej jako celebrytki. z całym szacunkiem, ale tego typu osoba, a tym bardziej jej wybory, zawsze będą publicznie oceniane. oczywiście - tak długo jak ujrzy to światło dzienne.

wyżej ktoś napisał ze to JEJ sprawa; zgoda, aczkolwiek, jeśli osoba publiczna publicznie coś ogłasza to legitymizuje tym prawo innych do komentowania i - niestety - oceny całej sytuacji.

z jednej strony to jest ruch który być może pozwoli tym nieśmiałym/niezdecydowanym/mało inteligentnym podjąć pewne kroki ku medycynie (opcja trzecia dlatego że jeśli ktoś podejmuje te decyzje bo ktoś znany "też to zrobił" jest właśnie mało inteligentny).

ALE

jeden - pamiętamy modę na adopcję - pani Jolie nie miała sobie równych.

dwa - jej kariera jest gdzieś tam w lesie.

trzy - każdy celebryta żyje z tego że się o nim mówi/pisze.

cztery - oscary i pokazanie nogi - no to było żałosne zagranie pod publiczkę, słusznie wyśmiane przez społeczność internautów.

czy u podstaw ujawnienia stanął w głównej mierze strach przed chorobą czy chęć ponownego zaistnienia - to wie tylko ona i spekulować nie ma sensu.

najciekawszy jest fakt że to wydarzenie stanowi kolejny punkt w dyskusji dot. profilaktyki zapobiegawczej i jej interpretacji.... czy większy wskaźnik czegokolwiek jest dobrym wyznacznikiem do dalszych działań inwazyjnych ? czy rozwój genetyki sprawi że przewidując nadwyżkę genu odpowiedzialnego za (np) agresję skazuje przedwcześnie delikwenta na operację ? itp itd - szara strefa baaardzo podatna na nieuczciwe nadużycia, zgodnie z teoriami spiskowymi - świat idzie w kierunku modelowania ludzi już u podstaw. ciekawe.

Normalnie wyczynowy akt odwagi. Czy ktoś piszący w tym wątku wykaże, jak wpłynie na życie większości Polek?!

Mam koleżankę, która w wieku lat 25ciu wycinala sobie guza z piersi. A tu na forumie jest oczywiście pierdolec, który twierdzi, że jak trącasz raka skalpelem, to źle. Ale przynajmniej ma dobry nick - Retard.

A tak poza tym to pier**licie panowie od rzeczy. Jak zrobiła to celebrytka, to w celu zrobienia wokół siebie szumu. Jakby zrobiła osoba nieznana i dopiero wtedy media zaczęłyby o niej gadać, to byłoby, że zrobiła dla poklasku i zaistnienia w mediach.

Chodzilo mi o zabieg ze skalpelem bo to jest standartem niestety w PL. Za oceanem to jest ostatecznosc.

niestety nie ma innego standartu poza zabiegiem przy nosicielstwie genu do posiadania ktorego przyznała sie Jolie

jedyna kwestia to wiek w jakim się to robi

u nas samo przyznanie publiczne do choroby jest postrzegane jak przyznanie sie do kalectwa czyli "bycia gorszym " i to jest polski ciemogród

w usa jest sie bohaterem za odwage a promocja profilaktyki konkretnej choroby osiaga dzieki temu niespotykana skale

w Polsce jeden ze znanych aktorów publicznie przyznaje sie do wyleczenia raka dzięki akcji profilaktycznej i czy ktoraś gazeta i stacja tv to wykorzystała ? oczywiście nie- jest to tylko w materiałach reklamowych samej akcji a człowiek bardzo znany , ceniony przez kolejne pokolenia Polaków i w dodatku nie chce kasy za pokazywanie swojej twarzy -jedyne co chce to przekonac innych do badań profilaktycznych dzęki którym dostał drugie życie

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

niestety nie ma innego standartu poza zabiegiem przy nosicielstwie genu do posiadania ktorego przyznała sie Jolie

jedyna kwestia to wiek w jakim się to robi

u nas samo przyznanie publiczne do choroby jest postrzegane jak przyznanie sie do kalectwa czyli "bycia gorszym " i to jest polski ciemogród

w usa jest sie bohaterem za odwage a promocja profilaktyki konkretnej choroby osiaga dzieki temu niespotykana skale

w Polsce jeden ze znanych aktorów publicznie przyznaje sie do wyleczenia raka dzięki akcji profilaktycznej i czy ktoraś gazeta i stacja tv to wykorzystała ? oczywiście nie- jest to tylko w materiałach reklamowych samej akcji a człowiek bardzo znany , ceniony przez kolejne pokolenia Polaków i w dodatku nie chce kasy za pokazywanie swojej twarzy -jedyne co chce to przekonac innych do badań profilaktycznych dzęki którym dostał drugie życie

Kiedy ja sie z tym calkowicie zgadzam. Ale w sumie nigdy nie ma pewnosci ze choroba sie rozwinie.

Mysle ze sie pospieszyla ale to jej decyzja I ja to szanuje.

Kiedy ja sie z tym calkowicie zgadzam. Ale w sumie nigdy nie ma pewnosci ze choroba sie rozwinie.

Mysle ze sie pospieszyla ale to jej decyzja I ja to szanuje.

problem raka piersi to to ze jak go rozpoznasz to juz sa przerzuty :) i rusza całe gigantyczne wyniszczajace leczenie

czy w porównaniu z tym koszmarem jest samo usunięcie persi

mam kolezanke ktora jest z rodziny z nosicielstwem tego samego genu -miała troche szczęscia jest szczecinianką -kto w temacie ten wie dlaczego

słyszała ze wczesniej umarła jej babka i wszystkie siostry babki , widziała jak umiera jej matka potem własna siostra

kolezanka zrobila dokładnie to co Jolie

mysle ze czlowiek ktory rozumie chorobe i sam jej doswiadcza inaczej zaczyna odbierac pewne sytuacje

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

jak byłem ostatnio na kursie to jedna dziewczyna nagle przestała chodzić - okazało się że podczas jakichś rutynowych badań wykryto raka ( dowiedziałem się od jej znajomej ) - miała 27 lat i małą córkę - nie wiem jak się sprawa skończyła ale wiem że poszły przeżuty :(

a po takiej operacji jak miała ta pani to z jej pieniędzmi zrobi sobie taką rekonstrukcje że wtedy dopiero będzie wyglądać

Pani Agleina Jolie robi prewencyjne działania na wyapdek najgorszego, ale jakoś nie martwi ją to, że przy wzroscie 173 jej waga zeszła do poziomu ~40kg. Czy osoba, która systematycznie wykańcza swój organizm powinna zabierac głos w sprawie zdrowia? Ano powinna, ale u dobrego specjalisty.

.

Pani Agleina Jolie robi prewencyjne działania na wyapdek najgorszego, ale jakoś nie martwi ją to, że przy wzroscie 173 jej waga zeszła do poziomu ~40kg. Czy osoba, która systematycznie wykańcza swój organizm powinna zabierac głos w sprawie zdrowia? Ano powinna, ale u dobrego specjalisty.

O ja.....

Ilu tu mamy lekarzy. I diagnozują ze zdjęć z zachodnich pudelków, super ekspresów, itd. M.D Hause przy Was to kompletny amator, o prawdziwych lekarzach nie pisze, bo przy forumowych to wręcz pustynia intelektualna.

To robi wrażenie - zapewne u specjalisty o którego chodzi koledze - lol (w domyśle : psychiatry)

A w ogóle Jolie to głupia baba jest, podjęła decyzję nie robiąc ankiety na FB, czy choćby na audiostereo. Sama zdecydowała o swoim zdrowiu i życiu - bez pytania stada .................. (autocenzura) - normalnie idiotka jedna...

A masa kobiet nawet w Polsce robi teraz te badania, oczywiście jest to moda na kilka dni, tygodni, ale może kilka, kilkadziesiąt istnień ludzkich uratuje - chociaż sądząc po postach dla niektórych kobieta to nie człowiek....(matek nie mają ???)

Kurde czasem się cieszę, że ogrem jestem ;P

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Znalazłem ciekawy tekst na temat cycków Angeliny. Makes sense. ;)

LYING FOR PROFIT !!

After giving birth to 3 kids, 38 year old Angelina Jolie's trademark breasts had seriously sagged, drooped and lost their firm perkiness for her movie roles and for her sex life with husband Brad Pitt.

Was Angelina considering a breast lift and reconstructive cosmetic surgery when opportunity came knocking? Was she offered a multimillion dollar deal by the cancer industry to promote genetic testing and surgery to women worldwide? Did she really have a double mastectomy or a partial mastectomy or was it really a Mastopexy (breast lift and reconstructive surgery)? Would this poster girl for the UN and CFR tell a lie for megabucks? You betcha.

Angelina Jolie DOES NOT have a history of breast cancer in her family. Her mother died of ovarian cancer, not breast cancer and there is no valid scientific evidence that cancer is inherited or caused by BRCA gene mutations.

NEW YORK (AP) -- Shares of diagnostic test maker Myriad Genetics Inc. rose to a three-year high Tuesday, as analysts said actions by the Supreme Court and actress Angelina Jolie could both help the company. Myriad makes a test called BRACAnalysis that is the source of most of the company's revenue. BRACAnalysis looks for mutations on the (mythical) breast cancer predisposition gene, or BRCA.

In the U.S., 5 to 10 percent of breast cancer cases are thought to be linked to BRCA genes. Women who have inherited the gene are "allegedly" about five times more likely to get breast cancer.

In an email, Cowen & Co. analyst Doug Schenkel said there is comparatively little testing of women who, like Jolie, don't have cancer or cancer symptoms. He said Jolie's story increases awareness of the BRACAnalysis test. And that's good news for company PROFITS.

Does BRCA mean "Break" as in "Give me a break"?

BLAME GAME

How much was Jolie paid to say, "My doctors estimated that I had an 87 per cent risk of breast cancer...My chances of developing breast cancer have dropped from 87 per cent to under 5 per cent."

Blaming genes and amputating perfectly healthy breasts to "prevent" cancer is insane and unethical, and a byproduct of medical propaganda and profiteering. Contrary to the absurd claims preached by Joli's doctors - the risk of cancer is determined by a multitude of factors including environmental toxins, stress and emotional trauma.

Role model Jolie is teaching women that they are powerless sitting duck victims and they need to line up for Myriad Inc.'s BRACAnalysis test. Jolie is recruiting and teaching women that they can prevent breast cancer by paying to have their healthy breasts lopped off. Jolie is making breast amputations fashionable and she is being called "brave" and "heroic"for it. This propaganda is the ultimate in "false-science-for-profit" brainwashing.

The cutting edge research of scientists Dr. Bruce Lipton and Dr. Mae Wan-Ho dispels the archaic, backward notions about the gene blame game that is being played by the cancer industry profiteers.

The biggest hazard to women's health is reconstructive surgery and the implants. The body never forgets trauma and all that scar tissue affects the flow of energy (chi).Think about all the complications that can arise from being a double breast amputee?! In some cases the lymph nodes are removed. They serve our bodies as a "garbage dump removal system". This is a great recipe for lymphoma.

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Ja bym mimo wszystko zwrócił uwagę na pierwszą część tego akapitu:

The biggest hazard to women's health is reconstructive surgery and the implants.

Jest w tym sporo racji. A poza tym ta cała wrzawa wokół Angeliny Jolie sprawia wrażenie, jak by lekarze doszli teraz do wniosku, że dla świętego spokoju lepiej jest obciąć cycki koło czterdziestki i już. A historia sławnej aktorki ma w tym pomóc.

Aczkolwiek niczego nie można powiedzieć na pewno.

Ale w czym problem ? To jak z wymianą sprzętu hi-fi na nowy. Przecież nowe będą dużo lepsze niż stare.

I jeszcze bezpłatna reklama ... Już widzę nowe filmy z Angeliną które prezentują jej nowy, wspaniały biust. I każdy zapłaci za bilet żeby sobie to obejrzeć.

P.S. Ale na płyty to nie mają ...

I każdy zapłaci za bilet żeby sobie to obejrzeć

teraz to każdy zapłaci - i to niemało - żeby przyszła i przed kamerami opowiedziała jakieś traumatyczne historie. z adoptowanymi dziećmi na kolanach, rzecz jasna. wszystko w imię miłości.

decyzja odważna ale faktycznie cała otoczka medialna może być sprytnie wykorzystana ,,

natomiast nie sądzę że obcięli jej piersi , tylko wycieli gruczoły , możliwe że rekonstrukcja za rok może przynieść zadziwiające efekty i lepsze rezultaty niż przed ,

w każdym razie jeżeli wierzyć w faktyczną szansę zachorowania to nie dziwię się takiej decyzji, możliwe że można by w ten sposób profilaktycznie ratować życie,

moja bliska osoba która zmarła też borykała się z tą chorobą i nikomu nie życzę tego ale widząc chorobę myślę że inaczej patrzy się na problem.

Focal + Naim

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.