Skocz do zawartości
IGNORED

Ksiądz infułat Józef Wójcik, wystosował list otwarty do premiera RP Donalda Tuska.

Jacchusia

Rekomendowane odpowiedzi

Ta mafia kościelnych homosiów może być tylko elementem większej całości.

Elity, satanizm, rytuały, ofiary z ludzi...

Przecież ludzie NWO mogą być także w Kościele.

E, tam - mogą... są!

To z nimi chce zawalczyć Franciszek teraz.

Ale mu się nie uda.

Jak myślisz - dlaczego jada w ogólnej stołówce watykańskiej a nie w swoich apartamentach?

Względy bezpieczeństwa! Tak go trudniej dopaść przy pomocy trucizny.

Ale i tak go dopadną - kwestia czasu.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Biedny jacuś cuś nerwowy ostatnio. Pomysły sie biedakowi kończą a Franciszek ciągle coś nowego wymyśla. To znaczy starego, ale nasze czarne spaślaki nie chcą o tym pamiętać.

Na co niby pomysły mi się kończą? Ty sekciarzu jehowito nie potrafisz żyć bez insynuacji?

Twoje posty głupie jak zawsze.

Jak myślisz - dlaczego jada w ogólnej stołówce watykańskiej a nie w swoich apartamentach?

Ale i tak go dopadną - kwestia czasu.

Dobry jesteś :)

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

Chyba że otrują wszystkich i w końcu będzie święty spokój ?

Piotr

Nie martw się, w razie czego struktury Kościoła Katolickiego odbudują dzieci księży. Od tego są one.

Jestem Europejczykiem.

Nie martw się, w razie czego struktury Kościoła Katolickiego odbudują dzieci księży. Od tego są one.

Ani myślę się umartwiać , co ma być , to będzie !

Piotr

No widzisz doktorku, dalej bredniami sekciarzom jehowitom w to graj :)

Nie bądź g głupszy na jakiego wyglądasz...katolik i sekciarz ;pppppppp

Chyba ci sierść do łoka wlazła.

Gość skynyrd

(Konto usunięte)

Dżambo - a czego Ty tak szumisz? Z Niego taki sekciarz, jak z Ciebie Rabin.

Nie rób z siebie idioty - bo nie warto.

Powiedział co wiedział sekciarz.

Dżambo - przeczytałeś od początku do końca?

Po 3 postach nie pisze sie opinii.

Dżambo - Ty masz takie skrzywienie,że muszę Ci coś napisać.Jesteś nieprawdopodobnie inteligentny. Jesteś Inżynierem. Jesteś kimś, w swoim środowisku.

Co z Tobą - masz w rodzinie oprawcę? Towarzysza partyjnego? Dziadziusia, który zrywał paznokcie AKowcom?

Jesteś inteligentny facet - po ch*ja się tak gnoisz? Po co to robisz?

Jeżeli masz dzianx to mi odpowiesz - po ch*ja bronisz tych marksistowskich świń?

Nie bądź g głupszy na jakiego wyglądasz...katolik i sekciarz ;pppppppp

Chyba ci sierść do łoka wlazła.

Nie ró z siebie debila tomuś. Wśród katolikow nie ma sekciarzy???

Do skynka: ja bronie marksistowskich świń??? jakos sobie nie przypominam. Mylisz pojęcia Kolego. Jeżeli wytykam palcem szwindle kościelnych hierarchów, jeżeli pytam, jak nasz Kościół stosuje sie do zaleceń Watykanu w sprawie pedofilii to wedlug ciebie znaczy, że co? Że robię źle bo nalezy udawać i kłamać, że wszystko jest OK?

Jestem Europejczykiem.

Nie ró z siebie debila tomuś. Wśród katolikow nie ma sekciarzy???

Nie grzesiu nie ma.

Że robię źle bo nalezy udawać i kłamać, że wszystko jest OK?

nie, klamac nigdy nie wolno, wiec dlaczego to robisz? Zwłaszcza nadzwyczaj często jesli chodzi o KK...

Nie grzesiu nie ma.

nie, klamac nigdy nie wolno, wiec dlaczego to robisz? Zwłaszcza nadzwyczaj często jesli chodzi o KK...

Nie jesteś aby lefebrystą?

Jestem Europejczykiem.

Do skynka: ja bronie marksistowskich świń??? jakos sobie nie przypominam. Mylisz pojęcia Kolego. Jeżeli wytykam palcem szwindle kościelnych hierarchów, jeżeli pytam, jak nasz Kościół stosuje sie do zaleceń Watykanu w sprawie pedofilii to wedlug ciebie znaczy, że co? Że robię źle bo nalezy udawać i kłamać, że wszystko jest OK?

No wiesz? Świnia świni nierówna a świnie kościelne są te dobre. :)

...nie, klamac nigdy nie wolno, wiec dlaczego to robisz?

Gdzieś tu w podobnych tematach przewija się takie stwierdzenie, że nie ma grzechu...może dlatego?

Czym w takim razie są kłamstwa, jeżeli nie grzechem to pewnie....narzędziem by osiągnąć zamierzony cel. ;)

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

No wiesz? Świnia świni nierówna a świnie kościelne są te dobre. :)

Inaczej - wzorując się na Orwellu:

WSZYSTKIE ZWIERZĘTA SĄ RÓWNE, ALE NIEKTÓRE NOSZĄ KOLORATKĘ :)

[...]

Czym w takim razie są kłamstwa, jeżeli nie grzechem to pewnie....narzędziem by osiągnąć zamierzony cel. ;)

Dylemat nie nowy. Ale to jezuici głosili (i głoszą nadal - nikt tego nie odwołał), że cel uświęca środki.

Przy takim podejściu wolno nie tylko kłamać ale i robić znacznie gorsze rzeczy.

Z której to dyspensy kościół katolicki skwapliwie korzysta od wieków.

Ale to jezuici głosili (i głoszą nadal - nikt tego nie odwołał), że cel uświęca środki.

Nie słyszałem, chociaż zdaje się ktoś wcześniej to "wymyślił".

Zakon był przecież skasowany i odbudowany być może na innych zasadach, nie wiem nie interesowałem się tym.

Z której to dyspensy kościół katolicki skwapliwie korzysta od wieków.

???

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

[...]

???

Na przykład z dyspensy co do łamania piątego przykazania ad maiorem dei gloriam , nawet w polskiej literaturze (choćby Sienkiewicz - bigot przeraźliwy) są tego ślady - np:

"[...}Sam pan Kmicic, mając w sercu niemało dzikości, dał jej folgę zupełną i choć własnych rąk we krwi bezbronnych nie walał, przecie patrzył z zadowoleniem na płynącą. Na duszy zasię był spokojny i sumienie nic mu nie wyrzucało, bo była to krew niepolska i w dodatku heretycka, więc nawet sądził, że miłą rzecz Bogu, a zwłaszcza świętym Pańskim czyni.

[...]

Dlatego co wieczora spokojnie odmawiał różaniec przy blasku płonących osad niemieckich, a gdy krzyki mordowanych zmyliły mu rachunek, tedy zaczynał od początku, aby duszy grzechem niedbalstwa w służbie bożej nie obciążyć. [...]"

To samo jest z kłamstwem, jeśli kłamiesz "dla dobra kościoła", grzechem to nie jest ...

Tfu, j..ana hipokryzja ...

Na przykład z dyspensy co do łamania piątego przykazania...

Postać z literatury i to jeszcze Kmicic ma tu coś udowodnić?

Przecież ten opis pokazuje tylko jakim on (Kmicic) był i jak pokrętnie myślał.

Z tego wyciągasz wnioski?

To samo jest z kłamstwem, jeśli kłamiesz "dla dobra kościoła", grzechem to nie jest ...

To też na poważnie, dowody z literatury będą? ;)

Postać z literatury i to jeszcze Kmicic ma tu coś udowodnić?

Przecież ten opis pokazuje tylko jakim on (Kmicic) był i jak pokrętnie myślał.

Z tego wyciągasz wnioski?

Nie, on nie wyciąga. Ma wklepane do łepka, a teraz pozostało mu tylko rzeczywistość do tych wniosków dopasować...chocby to nawet miało humorystycznie( o ile nie durnowato) wyglądać.

Pocieszacie się chłoptasie? W czarnej d... jesteśnie i nic tego nie zmieni.

Jestem Europejczykiem.

aaaa! Witamy miszcza głupkowatych komentarzy :)

No nie mowiłem :)))))))

Z nasłuchu:

""Wieliczka: biskupi radzą nad zmianami w przykazaniach kościelnych

- Nie zmieni się sens przykazań, ale określenia, w jaki sposób należy się do nich stosować - mówi Informacyjnej Agencji Radiowej biskup Jan Zając. - Sprawa postu, sprawa troski o dobra materialne kościoła. To będą jak gdyby drogowskazy dla współczesnego człowieka, które może wypełniać dla dobra swojego oraz wspólnoty jaką jest Kościół - mówi biskup.""

Czyli prostaczkowie - pościjcie i płaćcie na Kościół. Post sprzyja oszczędnościom, a te należy połozyć na tacy.

Co na to nasz infułat?

Ma dość czytania idiotycznych komentarzy w necie.

Co ci się w moim komentarzu nie podoba?

Ja też nie lubię czytać głupot, więc napisz coś mądrego dla odmiany.

ale wiesz o co tu chodzi? O zasadę !

To może ja o zasadach niekoniecznie o których Ty piszesz ale bardziej ogólnie. Przejeżdżam prawie codzienne w okolicy wyspy biznesowej o której w temacie. Hektarów się już zrobiło sporo, nieruchomości masa a teraz kościółek się buduje . Taki malutki . Pewnie Ojciec Dyrektor ma jakieś plany, do transmisji w telewizji która i tak zaraz będzie miała koncesje, to pewne. Ale nie o tym mowa.

Ponieważ ostatnio sobie wykombinowałem że trzeba by nowego terenu , bo się firma nie mieści :) to sprawdziłem dokładnie ceny działek w tym te w okolicy świętego miasteczka. No nieźle. W tej okolicy jest ...nie tanio. Spróbowałem nawet sił w instytucji o nazwie Park Technologiczny. Coś na kształt strefy ekonomicznej z tym że działki dwa razy droższe od sąsiedniego i dużo większego miasta Bydgoszcz /tak dla zobrazowania/ , zwolnień podatkowych zero /deklaracje zatrudnienia mają w d...pie/ , za to górna półka podatków od nieruchomości w kraju bo miasto jeno z najbardziej zadłużonych w kraju.

To ja się pytam dlaczego jestem dyskryminowany i nie dostaję gruntu wartego kilkadziesiąt milionów złotych?

Dla mnie zasady o których piszesz i przydzielenie ewentualnych koncesji zapewne spowoduje rozwój owego miasteczka biznesowego , czyli kolejne grunty za free w moim mieście. To ja już lepiej popieram tę dyskryminacje z artykułu.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.