Skocz do zawartości
IGNORED

zakładka High End - wniosek formalny

akrool

Rekomendowane odpowiedzi

Co dała zmiana na obecną "HiFI"?

Bałagan tylko i wzajemne przenikanie wątków ze stereo do hifi i na odwrót.

Typowy przykład zmiany dobrego na "lepsze" z konsekwencjami

Jestem za przywróceniem "HI END" i zwiększenia funkcji myślenia, czy też tylko czujności wśród moderatorów.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Przy starej formule z podziałem na High-End było przejrzyściej - przynajmniej dla mnie. Jak wiadomo trzeba wszystko ulepszać, a przecież lepsze jest wrogiem dobrego ;)

Rozstrzepienie "ziarna od plew" jest ważne.. krótko, chcemy :-) ( w innym wypadku wyjdzie niestrawny mix )

PS.Ankieta mówi sama za siebie....

PS.2 Pisząc "ziarna od plew" miałem na myśli "cienkie granie & zamaszyste granie"

Nikogo nie chcemy ignorować, nikogo faworyzować, nikogo tępić itd... po prostu podziały to naturalna struktura życia ludzkiego....

Przytaczając przykład:

Pracownicy biurowi mają osobne aneksy kuchenne, i są jakby odizolowywani poprzez swoją mentalność od "fizoli" znajdujących się na hali produkcyjnej ( w tym także mnie "oracza i woła" ) ale prawda jest jedna.. oni faktycznie nadają na innych "falach" i my ( choć niekoniecznie ja ) nadajemy.. inną "częstotliwością" np. poprzez epatowanie gęstymi wulgaryzmami, ( staram się unikać tej częstotliwości hehe ) więc podział jest potrzebny..

Każde towarzystwo rozumie się tylko we własnym towarzystwie, czyż nie?

>thomassek

a wiesz ze ja pracując od lat w takim środowisku, które wydziela aneksy kuchenne - wole przybić piątkę z jakimś fizolem i pogadać o wędkowaniu, albo o ruchaniu - co wolisz? - korporacyjne i kłamliwe towarzystwo??? ...

Nie chodzi o to co kto woli i z kim woli przybijać piątki ale o fakt, że nie ma równości i dla porządku wszystko na świecie jest ułożone wg jakichś kryteriów. Płyty też układa się obok płyt, a talerze obok innych talerzy. Nie miesza się tego wszystkiego.

>thomassek

a wiesz ze ja pracując od lat w takim środowisku, które wydziela aneksy kuchenne - wole przybić piątkę z jakimś fizolem i pogadać o wędkowaniu, albo o ruchaniu - co wolisz? - korporacyjne i kłamliwe towarzystwo??? ...

Czasy się od komuny nie zmieniły dalej obojętnie w jakim aneksie rozmawiamy trzeba pamiętać co i komu mówimy. Myślę że to jest po prostu w naturze człowieka zarówno zło jak i dobro. Luksusem jest komuś powiedzieć coś prosto w oczy, przeważnie kończy się o mówieniu o przysłowiowej d...e Maryni i myślę że to jest jakaś wygoda :)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Jestem za przywróceniem "HI END" i zwiększenia funkcji myślenia, czy też tylko czujności wśród moderatorów.

to wszystko już był: ważkie wątki,w rodzaju hi-end`owe lodówki i cięcie postów po uważaniu.Prym wiodła grupa z K,stolica była w opozycji.

Co dała zmiana na obecną "HiFI"?

ruch i mniej podziałów.jak nie ma tych co pytają nie ma również tych,którzy odpowiadają.

Dzięki Sly30 ;-)

ABs i wszystko na temat :-)

a z ludźmi jak to z ludźmi.. są buraki, są cukinie

Przy "robolu" z reguły można być bardziej na luzie.. ale, z regułami różnie też bywa ;-)

Fizol także może "zrobić Cię bez mydła" ;-)

Świat przebiegłymi i cwanymi ludźmi siany :-)

PS. Swoją drogą ciekawe ile jeszcze takich wpisów typu "KCEM i NIEKCEM podziałów" ...

Przywróćcie drodzy włodarze forum dawne "pokoje"!

Naród niespokojny prosi :-)

[email protected] no i dokładnie :-)

Ostrożność to podstawa w tym pełnym obłudy świecie...

Nieraz ktoś potrafi przekręcić najprostsze wypowiedziane przez Ciebie słowo, na twoją niekorzyść.. a jak ;-)

Człowiek "zimna" rasa

..ale Panowie zbaczamy z meritum sprawy!

Wołajcie za mną: chcemy High-Enda! ;-) :-)

Popieram powrót High-End !!! Hi-Fi można mieć ze zwykłego Stereo ...

A zwykłe stereo z Hi Endu.....pamietaj, najpierw było stereo, potem hajend :)

Wołajcie za mną: chcemy High-Enda! ;-) :-)

Gdzie jest krzyz, gdzie jest krzyz.... skandal, hanba, spisek.....

Opublikowano · Ukryte przez cir, 5 Czerwca 2013 - trollowanie
Ukryte przez cir, 5 Czerwca 2013 - trollowanie

to wszystko już było

Odniosłeś się do czegoś co nożyce wycięły były, choć nie o takim sposobie myślenia i czujności modów pisałem.

Przepraszam za zbytnią naiwność wobec niewątpliwej wyrafinowanej zmysłowości modów (moda).

W takim układzie sił czystych i zmysłowych w temacie zakładki tej czy owej proponuję zniesienie "stereo" i " Hifi" a w miejsce postawić "XYZ"

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Opublikowano · Ukryte przez cir, 5 Czerwca 2013 - Brak powodu
Ukryte przez cir, 5 Czerwca 2013 - Brak powodu

W takim układzie sił czystych i zmysłowych w temacie zakładki tej czy owej proponuję zniesienie "stereo" i " Hifi" a w miejsce postawić "XYZ"

Niejaki XYZ ma swojego bloga, więc po co kopiować to, co już istnieje ?;)

Jestem zdecydowanie za przywróceniem zakładki Hi-End! Jako początkujący unikałem jej świadomie, żeby: nie popaść w kompleksy, nie marnować czasu na czytanie z brakiem rozumienia tematu. Zakładałam, chyba błędnie jak widzę, że tam dyskutują specjaliści.

Czytam forum od niedawna, niemniej poziom agresji i wulgaryzmów jest dla mnie niezrozumiały, trudno akceptowalny i mocno zniechęcający do forum jako takiego

D.

Ale gadulstwo... i Wy chcecie porządku na forum? :)))).

Niech każdy postawi sobie miotłę przy ekranie i pomyśli czy to co chce napisać, nie nadaje się właśnie na pozamiatanie, zamiast wymagać tego od moderatorów.

Szukaj swojego dźwięku ale... nie wciskaj na siłę go innym :)))

Czytam forum od niedawna, niemniej poziom agresji i wulgaryzmów jest dla mnie niezrozumiały, trudno akceptowalny i mocno zniechęcający do forum jako takiego

Niestety ... Takie nasze polskie piekiełko i tu na forum nie jest inaczej - i mówiąc szczerze w tym zakresie żadna zakładka nie pomoże... Może przyszłe pokolenia? - ale już dzisiaj musimy starać się dbać o tę zmianę mentalną. Dlatego podjąłem taki temat...

Jak zwykle. Pomarudzę co nieco...

Ciekawym, co kierowało rządzącymi obliczem forum, że zmienili nazwę na "Hi-End" na "Hi-Fi"?

Choć osobiście nie jestem zwolennikiem gremialnego nadużywania tego pierwszego pojęcia. Więc może i "Oni"?

I znowu zapytam. Jak rozgraniczyć (i czy w ogóle można?) sprzęt hi-fi (a raczej DŹWIĘK), albo też też stereo od hi-end?

Od zawsze i zawsze będą zgoła inne kryteria.

Czy cena? Czy dźwięk? Cenę da się jak najbardziej przelać na papier!

Dźwięk? NIE!!!

W tym układzie, nieraz (i nie dwa) hi-endowa cena sprzętu nieraz minie się z jego nie najlepszym dźwiękiem...

Dalej, Czy kabel sam w sobie może być hi-endowy? Czy też jakikolwiek inny element toru? Dopóki nie połączymy go w zestaw wydający "dźwięk".

Problem w tym, że nie wiadomo, co jest PRAWDZIWYM, wymarzonym, wyśnionym hi-endem, a co nim nie jest? A tylko się wydaje...

Przy czym, i tak te "sny" są różne... A więc czy hi-end też jest różny? Czy jest JEDEN wzór?

Patrząc obecnie na zakładkę hi-fi - 99% tematów nie ma zbyt wiele wspólnego z HE:(

Bądź tu mądry...

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Nie ma i nigdy w świecie nie było równości.Nigdy też jej nie będzie.Wszelkie próby wyrównywania w życiu, polityce, w gospodarce i w każdej dziedzinie życia zawsze kończyły się i będą się kończyć katastrofą.

Święte słowa!!!

Gość partick

(Konto usunięte)

Nasuwa się więc wiekowe pytanie. Od ilu $$$?

http://www.klub.audiostereo.pl/subskrypcja - jak widać, dla naszych hajendowców, 70 zł. ROCZNIE, to zbyt dużo...

ale smęcić o kupowaniu kolumn za 700 000 zł. to pewnie, że tak.

i dlatego, jestem za utworzeniem zakładki Hi-End dostępnej wyłącznie dla Klubowiczów.

Małe podsumowanie:

- głosów za ok. 23

- głosów przeciw ok. 7 (wliczając złośliwe :-)

- pare innych propozycji i wypowiedzi uzupełniających lub rozszerzajacych

Ciekawe zatem jak pójdzie dalej i czy wogole czyta to ktokolwiek, kto ma jakikolwiek wpływ na układ kategorii na Forum.....

Z mojej strony proponuję aby korzystanie z zakładki high - end było po prostu płatne.

Oddzieliło by się wtedy tych wszystkich plebejuszy od prawdziwych wyznawców (i posiadaczy) dobrego sprzętu.

Mówiąc krótko: nie masz kasy aby tutaj wejść to nie mów, że masz z hi - endem coś do czynienia - wracaj do zakładki stereo - tam jest twoje miejsce!

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.