Skocz do zawartości
IGNORED

Wasze doświadczenia z MIT-em

Rekomendowane odpowiedzi

Przecież już to ktoś zrobił.

Jest nawet jakiś wątek o "wybitnych" kablach polskiej produkcji rozwożonych po ludziach jak kiedyś cyganie rozwozili patelnie ;)

No tak nie można mieć wszystkiego; kabli MITa i wozu cygańskiego z Polski :)

Jedyna szansa żeby to nadrobić to odwiedzenie AS tam będzie cały rodzimy tabor cygański :)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

W sumie nie bardo widzę dla czego jako nacja mamy takie niskie mniemanie o sobie. W zeszłym roku pracowałem w firmie która robi projekty dużych zespołów konstrukcyjnych,silników,designu,etc w samochodach takich firm jak Audi, VW, Continental,itp.Tak koledzy może już jeździcie w samochodach projektowanych w naszym kraju :)

Ja osobiście brałem już w takich prototypowych pracach pod obca banderą na początku lat 90"

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Mam nadzieję, że ruchańce kojarzysz?

Nie za bardzo kojarzę ale ja nie jestem w branży polskiego high endu.

I przyznaję , że jakoś bardziej interesowali mnie producenci z Japonii i Europy zachodniej.

Ale może popełniłem błąd.

Jest jeszcze jakaś możliwość aby go naprawić?

Jestem na prawdę zdesperowany ;)

W sumie nie bardo widzę dla czego jako nacja mamy takie niskie mniemanie o sobie. W zeszłym roku pracowałem w firmie która robi projekty dużych zespołów konstrukcyjnych,silników,designu,etc w samochodach takich firm jak Audi, VW, Continental,itp.Tak koledzy może już jeździcie w samochodach projektowanych w naszym kraju :)

Ja osobiście brałem już w takich prototypowych pracach pod obca banderą na początku lat 90"

Dlaczego Ty ciągle piszesz dla czego?

Szwaby i Ruscy nas wypompowali z kasy to nie mamy się z czego rozwijać. Do tego dochodzi mgła Smoleńska :)

I przyznaję , że jakoś bardziej interesowali mnie producenci z Japonii i Europy zachodniej.

Przyjedziesz do mnie na pranie mózgu i Cię żona nie pozna :)

Ja nie! nie stać mnie na wdrażanie technologii które są dostępne o dziwo u nas w kraju i są nowatorskie-a podobno wystarczy po nie sięgnąć lub przynajmniej o nich wiedzieć!

Mój model tak ma :(

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Szwaby i Ruscy nas wypompowali z kasy to nie mamy się z czego rozwijać. Do tego dochodzi mgła Smoleńska :)

Przyjedziesz do mnie na pranie mózgu i Cię żona nie pozna :)

Moja narzeczona to b.tolerancyjna istota.

Przyjmie na klatę prawie wszystko.

"Prawie" ;)

że przedstawiciel tej tajemniczej firmy nie przyjedzie do Polski i nie wypożycza kabli drogą pocztową.

Polak?

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Zamulenie z poprzednich kabli zniknęło i wreszcie góra gra na właściwym poziomie. Powiem więcej, jest wręcz przepiękna.

Nie chcę pisać a nie mówiłem..., że i tak na Mit-e skończysz

Szymonie duzi chłopcy powinni już wiedzieć, że z bata g... nie ukręcisz. Sam szukałem drogi na skróty tanim względnie okablowaniem, ale się po prostu nie da niestety.

Gratuluje.

:-)

pozdr

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

że z bata g... nie ukręcisz

Oj ukręcisz, ukręcisz.

Odwrotnie byłby na pewno większy problem ;)

A tak na poważnie to niestety (stety) MIT bezkompromisowo obnaża słabości systemu albo nagrania płyt CD.

Nic nie upiększa i nic nie dodaje jak to robią niektóre inne kable.

I to jest dla jednych jego zaleta ......a dla innych wielki problem;)

Nie chcę pisać a nie mówiłem..., że i tak na Mit-e skończysz

Szymonie duzi chłopcy powinni już wiedzieć, że z bata g... nie ukręcisz. Sam szukałem drogi na skróty tanim względnie okablowaniem, ale się po prostu nie da niestety.

Gratuluje.

:-)

pozdr

Nie napisałem, że Mit jest najlepszy ale wreszcie zaczął grać jak powinien. Ma swój charakter i za to go cenię. Kable nadal testuję i wynik końcowy nie został jeszcze ustalony.

Jedno jest pewne, warto brać pod uwagę Mita w poszukiwaniu kabla znamienitego.

Nie przesadzacie z tą egzaltacją, to już podchodzi pod MITomanię ;)

Oj ukręcisz, ukręcisz.

Odwrotnie byłby na pewno większy problem ;)

Dokładnie :-)

Nic nie upiększa i nic nie dodaje jak to robią niektóre inne kable.

Nie do końca. Troszkę dodaje, takiej niewymuszonej delikatności ale zachowując przy tym najlepsze cechy jakimi powinien się charakteryzować znakomity kabel. No i ten bas!

Edytowane przez johny
Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Dokładnie :-)

Nie do końca. Troszkę dodaje, takiej niewymuszonej delikatności ale zachowując przy tym najlepsze cechy jakimi powinien się charakteryzować znakomity kabel. No i ten bas!

Nie wiem jakiego MIT-a i z jakim wzmacniaczem używasz.U mnie po wpięciu MIT-a do systemu nastąpił efekt "liniowości" sygnału (że tak to nazwę).

Polega on na tym , że dżwięk jest po ciepłej stronie i żadne pasmo nie jest wyrażniej podbite.

Co do basu masz rację , że jest go dużo i schodzi b.nisko.

Na pewno są inne znakomite kable na rynku i warto ich spróbować.

Nigdy nie mówię, nigdy.....

Nie napisałem, że Mit jest najlepszy ale wreszcie zaczął grać jak powinien. Ma swój charakter i za to go cenię. Kable nadal testuję i wynik końcowy nie został jeszcze ustalony.

Wiem. Ja też nie napisałem, że jest najlepszy ale do najlepszych trzeba je kwalifikować. Zawsze i ta gra całość.

Troszkę się z Tobą droczę bo tak psioczyłeś na Mity. Masz znakomity system to i znakomitości trzeba podłączać, a że chore ceny to druga sprawa.

Powodzenia.

A czy u was też macie wrażenie aksamitnego tła, jakby dźwięk wyłaniał się z nadnaturalnej struktury? Przy innych kablach tego nie stwierdziłem. Przy najlepszych konkurencyjnych dźwięki wyłaniają się raczej z "kryształowej toni". Pytanie co jest bliżej prawdy?

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

A czy u was też macie wrażenie aksamitnego tła, jakby dźwięk wyłaniał się z nadnaturalnej struktury? Przy innych kablach tego nie stwierdziłem. Przy najlepszych konkurencyjnych dźwięki wyłaniają się raczej z "kryształowej toni". Pytanie co jest bliżej prawdy?

Hehehehe......miałem takie same pierwsze odczucia jak ty. Masz zapewne na myśli tzw."czerń" tzn. tło dżwięku.

Tak jak już pisałem MIT ma to do siebie ,że gra bardziej zwartym, zagęszczonym i właśnie aksamitnym (ciepłym) dżwiękiem.

Też na początku miałem mieszane odczucia bo jakby "brakowało" tego dżwięczenia w kolumnach.

Ale jak posłuchasz vinyla to też tego dżwięczenia jest mniej niż z CD.

Ten aksamitny dżwięk to właśnie (jak dla mnie) jest b. zbliżony do naturalnego dżwięku - bez upiększeń.

Nie każdemu to pasuje bo przy tej okazji brutalnie obnaża niedoskonałości nagrania płyt czy podłączonego sprzętu.

Ale na kablach MIT-a świat się nie kończy.

Można szukać dalej i ciągle dalej ;)

Tylko trzeba się spieszyć - w końcu za 1,5 miesiąca mamy koniec świata ;)

Nie przesadzacie z tą egzaltacją, to już podchodzi pod MITomanię ;)

MITomania to już jest.Ciekawe że na niemieckim portalu audio jest aż 5 stron po kilkanaście na każdej ofert sprzedaży kabli MIT.

Gdyby były tak dobre to posiadacze nie pozbywali by się tak masowo.

Dla porównania ofert sprzedaży Transparenta są zaledwie 2 strony. Daje to trochę do myślenia.

Podaj jakie ilości sprzedają obie firmy wtedy będzie jako taki obraz.

Volkswagena też jest najwięcej z drugiej reki a to znaczy że złe auto, czy sprzedaje się w największych ilościach?

MIT często zmienia swoją ofertę. Wielu ludzi zaś uwielbia to co nowe. Szczególnie tych majętnych. Więc MITów na rynku więcej niż Transparentów, który jest bardziej powściągliwy w nowych seriach od MITa. Po drugie Tranparent to kabel potwornie drogi jeśli jest dobry...dopiero seria Reference to jest coś ciekawego. Natomiast MITy już od poziomu kabli za 2x mniej pieniędzy stają się interesujące. Ot i tajemnica...

Niemcy to przewidujący ludzie, wolą kupować coś sprawdzonego, co potem można odsprzedać bez większego problemu. A MIT to po prostu znana marka, tak jak SME w gramofonach, Krell w końcówkach mocy czy Wilson w kolumnach. Wielu sobie popsioczy a inni w międzyczasie zadzwonią i kupią od nas posiadaną zabawkę...

Na popularnym Audiogonie też nie zauważono dużego ruchu Transparenta. Na dziś tylko 39 ogłoszeń i bardzo mało kabli z najwyższej półki. MIT ma się dobrze. Prawie 140 ogłoszeń! Można powiedzieć, że ruch w interesie niezły.

Pozdr, M

Parker's Mood

Ale zapominacie że Trasparent ma program upgradowy czyli właściciele ciągle mogą mieć te same kable i nie muszą ich wyprzedawać

gdy pokaże się nowsza seria. A MIT oficjalnie tego nie ma więc ludzie wyprzedają starsze i kupują nowsze.

Dlatego ofert jest więcej.

Jeśli chodzi o spór co jest lepsze to mogę wyrazić tylko własną opinię tym bardziej że testowałem ostatnio drugi od góry

set Transparenta i był bardzo dobry ale MIT wyraźnie lepszy.

Edytowane przez sly30

Jestem za opcją Transparenta, który proponując upgrade, jednak zaspokaja i jak najbardziej satysfakcjonuje potrzeby klienta. Co do opinii, że MIT jest znacznie lepszy od Transparenta, moja opinia byłaby o wiele bardziej powściągliwa i mniej radykalna, zresztą przychylam się do ocen m.in. Stereophile, które chyba od początku śledzi i testuje wyroby tych dwóch kablowych gigantów.

Pozdr, M

Parker's Mood

I dlatego wolność jest taka fajna że każdy może pozostać przy swojej opinii.

Porównywałem bezpośrednio Transparent Reference MM(MM2) głośnikowy z

MIT Oracle MA-X2HD i przewaga MIT-a bardzo duża.

Fakt że porównanie nie do końca sprawiedliwe bo MIT pierwszy od góry a Transparent

drugi.

Natomiast IC MIT Oracla MA-X2 o 2 klasy lepszy niż Reference.

Przy głośnikowym były to mniejsze różnice niż przy IC.

Ale każdy może sobie wybrać to co mu bardziej odpowiada.

I dlatego wolność jest taka fajna że każdy może pozostać przy swojej opinii.

Porównywałem bezpośrednio Transparent Reference MM(MM2) głośnikowy z

MIT Oracle MA-X2HD i przewaga MIT-a bardzo duża.

Fakt że porównanie nie do końca sprawiedliwe bo MIT pierwszy od góry a Transparent

drugi.

Natomiast IC MIT Oracla MA-X2 o 2 klasy lepszy niż Reference.

Przy głośnikowym były to mniejsze różnice niż przy IC.

Ale każdy może sobie wybrać to co mu bardziej odpowiada.

Sly

Litości....znowu coś Ci zaszkodziło....zjedż snickersa nie gwiazdorz))

Napisz lepiej w jakiej konfiguracji tego słuchałeś.

Skąd wziąłęś takie dosadne stwierdzenia,że....

Coś lepsze od czegoś o dwie klasy...jest się z czego pośmiać-to fakt.

A jak coś jest czegoś tak może byc natomiast tu przypuszczam, przy tej klasie kabli jest inaczej-cała filozofia.

Ja wymieniłem bezpiecznik w listwie sieciowej i dźwięk stał się 3 klasy lepszy.

A tych klas jest ze czterdzieści,

Sam nie wiem, co się w nich jeszcze mieści.

• Pokaż nowe odpowiedzi