Skocz do zawartości
IGNORED

Wasze doświadczenia z MIT-em

Rekomendowane odpowiedzi

Bosz..Jak Ty się jarasz tą kasą jaką wydajesz na kable, wzmacniacze itp. Ochłoń trochę...Nie tylko Ty możesz posiadać fajne kabelki.

Mój kabelek jest na 100% oryginalny - mam model Transparent ML ULTRA 4480 XL. Kabel kupiłem od koleszki, który miał cały zestaw okablowany wyższymi modelami Transparenta (Reference XL). Akurat przechodził na totalne zbalansowanie systemu - więc pozbył się modelu RCA (szczęŚliwie dla mnie). Nawet wysłałem maila do transparenta bo byłem ciekawy z którego roku jest ten kabelek - odpowiedzieli, że ten numerek wyszedł z fabryki w 2001 r;)

Wogóle co to za bzdury z podrabianiem Transparenta opisujesz - nie spotkałem się z jakimkolwiek przypadkiem podrobionego kabla od SUPER w górę. Te kabelki (szczególnie modele przed serią MM) cholernie ciężko było podrobić z uwagi na charakterystyczną budowę filtra.

Podaj proszę jakiekolwiek źródło Twoich informacji o podrabianych transparentach.

Lubie jak ktoś komuś utrze nosa........plusa dałem))

Niskich transparentów nie podrabiają ,a wysokich nie umieją podrabiać

Ten co kupi ew.podrobionego transparenta to ciężki dla mnie jest frajer.

pozdrawiam.

Lubie jak ktoś komuś utrze nosa........plusa dałem))

Niskich transparentów nie podrabiają ,a wysokich nie umieją podrabiać

Ten co kupi ew.podrobionego transparenta to ciężki dla mnie jest frajer.

pozdrawiam.

Trudno mi ocenić na ile masz świadomość tego co się podrabia a co nie, ile podróżujesz po świecie a ile siedzisz w swoim grajdołku.

Ostatnio byłem w Azji i na własne oczy widziałem takie podróbki różnych rzeczy że sam byłem w szoku.

I nie mówię tu o tandetnych podróbkach zegarków za 20$, torebek, kosmetyków czy odzieży.

To tam jest na porządku dziennym, na bazarach, w sklepikach itd.

Ale mając na miejscu kontakty i zaufane osoby można dostać się do miejsc zamkniętych dla publiki gdzie sprzedaje się wierne kopie znanych

produktów ale tak perfekcyjnie podrobione że znając wiele z tych produktów w oryginale nie potrafiłem ich rozróżnić.

To nie tylko zegarki, torebki, buty ale też elektronika, telefony itd.Jak na ich ceny są to dla nich drogie rzeczy bo taki zegarek kosztuje już 300-500$ ale

perfekcyjnie imituje zegarek za 10000$, 30000$ i więcej.

Wiem, że są też specjalistyczne miejsca ze sprzętem audio-video, sprzętem komputerowym itd.

Pytałem o high endowe kable to z uśmiechem powiedziano mi, że co tylko zechcę to dostanę, że może to potrwać do kilku dni i że to nie są podróbki

tylko jak to nazwano " tańsze edycje na rynek azjatycki", że graja tak samo i wyglądają identycznie!!

Takie pieprzenie dla naiwnych.

Nie oglądałem tego bo miałem dość napięty plan ale to co widziałem jeszcze bardziej mnie wystraszyło i uczuliło na ewentualne zakupy używek.

Przypuszczam że wiele osób nawet nie wie, że ma "lepsze podróbki" czy też super kopie różnych produktów i sprzedaje to w dobrej wierze.

Ale taki "snafca" jak ty jeśli nie widział tego w TV to sądzi że tego nie ma...hehehe

Jeszcze jak tu pisze jeden z drugim "super expert" że filtr w kablu jest za trudny do podrobienia to nic tylko boki zrywać!!...hehehe

Głupich nie sieją tylko sami się rodzą.

Taki filtr jak ma MIT czy Transparent to potrafią zrobić czasem (wizualnie) lepiej niż oryginał.

W środku też będą różne rzeczy żeby podnieść wiarygodność.

Jak może być dla nich za trudny taki banalny filtr skoro robią perfekcyjne kopie 100x bardziej skomplikowanych sprzętów....hehehe

Rusz tyłek z grajdołka to się przekonasz.

Edytowane przez sly30

Myślę, że nie ma na tyle dużego rynku na naprawdę drogie kable, aby ich podrabianie stało się opłacalne dla złodziei. Podrabia się to czego można sprzedać dużo i szybko (aby inwestycja się zwróciła) - a więc tańsze AQ, vdH itd, i to zarówno kable analogowe jaki i HDMI.

Zegarek to jeszcze mogę zrozumieć, bo potencjalna grupa nabywców jest nieporównywalnie większa.

Jeszcze nie widziałem ani nie słyszałem o podrabianym wyższym MIT'ie lub TA. Chwilowo ich max to Cardas Golden Cross :)

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Sly

Z tego grajdołka mogę Ci załatwić jaki zegareczek chcesz,albo torebeczkę dla Twej Pani......tylko po co?

Właśnie po co tak szastasz kwotami w szczególności usd z wieloma ilościami zer.....czy także przeżywasz przy tym Nirvanę?

Lepiej kup se dobre kolumny tylko nie przepłać i uważaj na tzw.podróby.

Napinasz się kwotowo w każdym wątku-lecz tym mi nie zaimponujesz.

Napisz coś także jak pojedziesz sobie do innej galaktyki,bo Ty taki galaktyczny gość jesteś))

ps.

piszesz o podróbach transparenta lub mita jak masz to w mig odkupię.

Myślę, że nie ma na tyle dużego rynku na naprawdę drogie kable, aby ich podrabianie stało się opłacalne dla złodziei. Podrabia się to czego można sprzedać dużo i szybko (aby inwestycja się zwróciła) - a więc tańsze AQ, vdH itd, i to zarówno kable analogowe jaki i HDMI.

Zegarek to jeszcze mogę zrozumieć, bo potencjalna grupa nabywców jest nieporównywalnie większa.

Jeszcze nie widziałem ani nie słyszałem o podrabianym wyższym MIT'ie lub TA. Chwilowo ich max to Cardas Golden Cross :)

AQ Sky trudno zaliczyć do tanich kabli a podróbek różnej jakości jest wiele.

Azja to teraz nowy wielki rynek dla high endu, wielu tam bogaci się gdy Europa biednieje i pojawia się zbyt na luksusowe drogie i niszowe produkty.

Wraz z tym pojawi sie na rynku wiele perfekcyjnych kopii różnych niszowych produktów i ostrożności nigdy za wiele.

Trudno mi ocenić na ile masz świadomość tego co się podrabia a co nie, ile podróżujesz po świecie a ile siedzisz w swoim grajdołku.

Ostatnio byłem w Azji i na własne oczy widziałem takie podróbki różnych rzeczy że sam byłem w szoku.

I nie mówię tu o tandetnych podróbkach zegarków za 20$, torebek, kosmetyków czy odzieży.

To tam jest na porządku dziennym, na bazarach, w sklepikach itd.

Ale mając na miejscu kontakty i zaufane osoby można dostać się do miejsc zamkniętych dla publiki gdzie sprzedaje się wierne kopie znanych

produktów ale tak perfekcyjnie podrobione że znając wiele z tych produktów w oryginale nie potrafiłem ich rozróżnić.

To nie tylko zegarki, torebki, buty ale też elektronika, telefony itd.Jak na ich ceny są to dla nich drogie rzeczy bo taki zegarek kosztuje już 300-500$ ale

perfekcyjnie imituje zegarek za 10000$, 30000$ i więcej.

Wiem, że są też specjalistyczne miejsca ze sprzętem audio-video, sprzętem komputerowym itd.

Pytałem o high endowe kable to z uśmiechem powiedziano mi, że co tylko zechcę to dostanę, że może to potrwać do kilku dni i że to nie są podróbki

tylko jak to nazwano " tańsze edycje na rynek azjatycki", że graja tak samo i wyglądają identycznie!!

Takie pieprzenie dla naiwnych.

Nie oglądałem tego bo miałem dość napięty plan ale to co widziałem jeszcze bardziej mnie wystraszyło i uczuliło na ewentualne zakupy używek.

Przypuszczam że wiele osób nawet nie wie, że ma "lepsze podróbki" czy też super kopie różnych produktów i sprzedaje to w dobrej wierze.

Ale taki "snafca" jak ty jeśli nie widział tego w TV to sądzi że tego nie ma...hehehe

Jeszcze jak tu pisze jeden z drugim "super expert" że filtr w kablu jest za trudny do podrobienia to nic tylko boki zrywać!!...hehehe

Głupich nie sieją tylko sami się rodzą.

Taki filtr jak ma MIT czy Transparent to potrafią zrobić czasem (wizualnie) lepiej niż oryginał.

W środku też będą różne rzeczy żeby podnieść wiarygodność.

Jak może być dla nich za trudny taki banalny filtr skoro robią perfekcyjne kopie 100x bardziej skomplikowanych sprzętów....hehehe

Rusz tyłek z grajdołka to się przekonasz.

Jezeli te podroby sprzetu kasbli sa takie dobre i zrobione identycznie to po co kupujesz orginaly za 10 krotnosc??

zgadzam sie z tymze skoro potrafia podrobic drogie zegarki i ich mechanizmy to sorry, ale rozpruc kawalek druta i rozebrac filtr to prysz nastepnie wykonac wierna kopie. Kwestia wlasnie tylko kto to kupi, nie oszukujmy sie wyjdzcie na ulice i zapytajcier o transparent audio, w najlepszym wypadku ktos znajacy angielski po prostu przetlumaczy ta nazwe, zapytajcie o MITa to odpowiedza

Massachusetts Institute of Technology ...ot i cale tlumy kupujacych..

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

Pewnie że masowego klienta nigdy nie bedzie na takie rzeczy ale jednak rynek azjatycki rośnie i zbyt jest tam większy niź w Europie.

Widziałem ładny salon audio z najlepszymi markami, zapewne legalny, więc klientela musi tam być.

Dla wielu w Europie 300 euro to moźe nie jest majątek ale w Azji trafić 400$ zysku to niezła gratka.

Też uważam że to nie będzie nigdy bardzo powszechne ale super tanie oferty wzbudzają jednak nie ufność.

Myśle że bedzie się pojawiało wiecej dobrze zrobionych podróbek różnych produktów a szczególnie kabli bo to właśnie najłatwiej zrobić.

Raczej nikt nie będzie podrabiał wzmacniacza ale drogi kabel to idealny temat. Oryginał np 5000$ a tu prawie oryginał i to działający, grający za np 700$ toż to okazja.

Nie jeden turysta, Audiofil np z Rosji łyknie taką okazję. Oni się znają na dobrych markach, nawet niszowych.

Później z czasem pojawi się to na rynku wtórnym i tak krąży po ludziach.

Edytowane przez sly30

sly

Ładnie zachęcasz do kupowania u dystrybutora ale nie wydaje ci się, że przesadzasz z MIT/Transparent?

Rynek w Azji był zawsze bardzo duży.

Zachęcam do kupowania kabli o znanym, potwierdzonym pochodzeniu.

Najlepiej kupić używkę i wiadomo że to znaczna oszczędność byle nie ładować się w dziwne tematy z aukcji.

Nie znaczy to że wszystko na aukcji jest nie warte uwagi ale ostrożność jest wskazana.

Prosty przykład. Na Audiomarkt jest oferta kabla AC Nordost Odin. Niby wszystko ok ale nie ma papierów,

nie wiadomo skąd jest, nie ma pudełka, ma długość 2.2 gdzie Nordost nie wypuszczał tego kabla w tej długości.

Pewnie to nie jest podróba. Przypuszczam że pierwotnie był to dłuższy kabel który ktoś pociął na krótsze odcinki,

dołożył wtyki i teraz oferuje to na aukcji.

Nowy 7500€, ten za 4500€ i niby warto....a jednak nie warto.

Co do rynku Azji to on rośnie teraz w takim tempie że aż trudno uwierzyć.

Europa przy Azji to dziś biedna siostra a za 10 lat to nawet strach myśleć.

Przez socjal, urzędasów, biurokraję i oddanie Azji swojej produkcji Europa staje sie trupem gospodarczym i społecznym.

Prosty przykład. Na Audiomarkt jest oferta kabla AC Nordost Odin. Niby wszystko ok ale nie ma papierów,

nie wiadomo skąd jest, nie ma pudełka, ma długość 2.2 gdzie Nordost nie wypuszczał tego kabla w tej długości.

Pewnie to nie jest podróba. Przypuszczam że pierwotnie był to dłuższy kabel który ktoś pociął na krótsze odcinki,

dołożył wtyki i teraz oferuje to na aukcji.

Nowy 7500€, ten za 4500€ i niby warto....a jednak nie warto.

Pudełko czy certyfikat o niczym nie świadczą. Skoro można podrobić cały kabel to opakowania i papiery pewnie nie stanowią problemu. Bardziej bym się przejmował tą długością. Z drugiej strony można poprosić sprzedawcę o informacje czy wyjaśnienia, także skonsultować się z Nordostem. Sam ostatnio kupowałem Cardasy na Audiogonie, również bez opakowania. Poprosiłem sprzedawcę o szczegółowe zdjęcia i wysłałem je do Cardasa z prośbą o opinię. Odpowiedź dostałem po kilku godzinach.

Nordost ma numery seryjne.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Pudełko czy certyfikat o niczym nie świadczą. Skoro można podrobić cały kabel to opakowania i papiery pewnie nie stanowią problemu. Bardziej bym się przejmował tą długością. Z drugiej strony można poprosić sprzedawcę o informacje czy wyjaśnienia, także skonsultować się z Nordostem. Sam ostatnio kupowałem Cardasy na Audiogonie, również bez opakowania. Poprosiłem sprzedawcę o szczegółowe zdjęcia i wysłałem je do Cardasa z prośbą o opinię. Odpowiedź dostałem po kilku godzinach.

Jak napisałem nie sądzę żeby ten Odin był podróbką ale full OK to raczej nie jest.

Jak ktoś wydaje 7500 euro za nowy kabel to z reguły jest to ktoś kto już przeszedł przez wiele kabli

i wie że akurat kable co jakiś czas zmienia się na inne więc pudełka raczej nie wyrzuci.

Długość też jest podejrzana.

Pewnie że brak pudełka nie świadczy że to podróbka.Pudełko i papiery to najmniejszy problem.

Z drugiej strony również numery mogą być "zrobione" więc to że ma numery które widnieją u producenta nic nie

gwarantuje.

To jako ciekawostkę napisałem. Odin zapewne świetny kabel.

Z racji wieku i natłoku informacji audio widziałem gdzieś,że najlepiej gra podobno zestaw-

-klocki Burmestera

-kolumny Avalony

-kable Mit-a...lecz tylko podróby

Proszę Pana Sly 30 aby niezwłocznie ta propozycję przeanalizował-jest jego jak najbardziej godna.

Powiem krótko-kupuj sobie taki zestaw chłopie!!!

firmu ktore sie podrabia same walcza o klienta informujac go w temacie podrób na rynku

MIT i Transparent milcza

sly30 nie wiem czy robisz w elektronice ale chinczyk zawsze twierdzi ze moze zrobic wszystko bo ma takie moce ,oczywiscie to same przechwałki bo po pierwsze musi sie to mu opłacac , po drugie musi umiec to zrobic a z tym juz robi sie kłopot jesli produkcja potrzebuje jakies zaawansowanej technologi ktorych nadal nie maja a nie tylko poskładania do kupu i obudowy z cnc

opakowania ,certyfikaty robia jakie chcesz ale nie za darmo :)oczywiscie sprzet jako całosc jest do dupy bo nie maja wszystkiego spietego na 100% stąd awaryjność i brak wytrzymałosci np mechanicznej podzespolów a potrafia również sprzedac atrape ale i na to jest klient :)

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

firmu ktore sie podrabia same walcza o klienta informujac go w temacie podrób na rynku

MIT i Transparent milcza

sly30 nie wiem czy robisz w elektronice ale chinczyk zawsze twierdzi ze moze zrobic wszystko bo ma takie moce ,oczywiscie to same przechwałki bo po pierwsze musi sie to mu opłacac , po drugie musi umiec to zrobic a z tym juz robi sie kłopot jesli produkcja potrzebuje jakies zaawansowanej technologi ktorych nadal nie maja a nie tylko poskładania do kupu i obudowy z cnc

opakowania ,certyfikaty robia jakie chcesz ale nie za darmo :)oczywiscie sprzet jako całosc jest do dupy bo nie maja wszystkiego spietego na 100% stąd awaryjność i brak wytrzymałosci np mechanicznej podzespolów a potrafia również sprzedac atrape ale i na to jest klient :)

Pewnie że tak ale przecież właśnie tu nikt nie chce nic chińskiego.

Tyle że do podrobienia akurat kabla super technologii nie potrzeba.

Ja po prostu jestem nie ufny bo chyba za dużo w życiu widziałem.

Przecież nie twierdzę że znaczna cześć używek to podróby!!

Twierdzę że trzeba być ostrożnym bo oni teraz potrafią podrobić wszystko i robią to bezczelnie i coraz lepiej im to wychodzi.

A że mają motyw czyli niezły jak dla nich zysk, mają możliwości, chęci i technologie to podrabiają coraz więcej rzeczy.

Stąd trzeba być ostrożnym, nieufnym.

<<Tyle że do podrobienia akurat kabla super technologii nie potrzeba.>>>

jesli ma jakis unikalna budowe druty,ilosc,splatanie,materiały na izolacje,ekran to niby skąd wezmie kabel przeciez nawet dla kilometra kabla lini produkcyjnej

specjalnie nikt nie ustawi na ten kabel

podróba zawsze jest gorsza bo tu nikt nie stawia na jakość tylko na szybkie złapanie jelenia lub zbieracza atrap

<<Tyle że do podrobienia akurat kabla super technologii nie potrzeba.>>>

jesli ma jakis unikalna budowe druty,ilosc,splatanie,materiały na izolacje,ekran to niby skąd wezmie kabel przeciez nawet dla kilometra kabla lini produkcyjnej

specjalnie nikt nie ustawi na ten kabel

podróba zawsze jest gorsza bo tu nikt nie stawia na jakość tylko na szybkie złapanie jelenia lub zbieracza atrap

I tu mógłbyś się zdziwić!! Też miałem podobny pogląd do ciebie, do czasu zeszłorocznej wizyty w Azji.

To co normalnie jest w ofercie na bazarach i w sklepikach to jak mówisz podróby po których widać że to podróby.

Ale już to co widziałem w niedostępnych dla publiki miejscach, to co nazywają wiernymi kopiami czy też tańszymi

edycjami na rynek azjatycki zdumiało mnie!!!

Rzeczy tak perfekcyjnie zrobione że bardzo trudno jeśli w ogóle możliwe jest odróżnienie ich od oryginałów.

Od tego czasu jestem jeszcze bardziej nie ufny wobec ofert okazjonalnych zakupów.

Edytowane przez sly30

a w jaki sposób dokonales oceny budowy wewnetrznej kabla aby sprawdzic zbieznosc z oryginalem?

a w jaki sposób dokonales oceny budowy wewnetrznej kabla aby sprawdzic zbieznosc z oryginalem?

Tam gdzie akurat byłem nie było kabli ale widziałem moc ich technologii.

A co do kopii kabla to przecież jeśli zechcą podrobić jakiś dobry kabel to głównie będą to chcieli zrobić

wizualnie a w środku pewnie będzie jakiś zwykły kabel i grać to będzie a wyglądać będzie jak oryginał.

Po tym co widziałem to zrobienie podróby każdego kabla na świecie to jest dla nich drobiazg.

Zapewne nie będzie grał jak oryginał ale przecież im nie o to chodzi.

Teraz takie zwykłe podróbki różnych przedmiotów to już są passe, tego się już nie kupuje.

Jak już to kupuje się tam te super kopie które na prawdę wykonane są bardzo dobrze.

To powoli będzie a może już trafia do EU i USA.

Pewnie temat kabli to niszowa sprawa ale wiem, że teraz to już mogą zrobić wszystko więc częściej zapala mi

się alert!!...hehehe

Edytowane przez sly30

Zamiast sluchac muzyki to kociol na forum czy zaleje nas fala hi-endowych podrobek?:)

Ale ten z Singapuru

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) to chyba jednak handluje oryginalami?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zamiast sluchac muzyki to kociol na forum czy zaleje nas fala hi-endowych podrobek?:)

Ale ten z Singapuru

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) to chyba jednak handluje oryginalami?

ilość sprzętu ogromna.

Tam jest dużo sklepów z używanym, dobrym sprzętem.

Ukryta Zawartość

Pewnie temat kabli to niszowa sprawa ale wiem, że teraz to już mogą zrobić wszystko więc częściej zapala mi się alert!!...hehehe

Źródło:

Ukryta Zawartość

Copyright © Audiostereo.pl

sly najczesciej mogą zrobic atrape ktora kupia ludzie szukajacy okazji

jak pisałem nadal nie maja wielu technologii, a nie wszystkie na szczescie da sie kupic na rynku lub podrobic jak rowniez ich sposób sprzedazy czyli ok 1/3 ceny towaru markowego zakłada z gory zastosowanie śmiecia nie uczciwego materiału na wsadzie bo oszczedza sie nie tylko na cenie robotnika :)

pisze to na swoich doswiadczeniach , nie w oparciu o to co mi pokazywali lub mowili co mogą :)

dawno temu pamietam ze jak ktos szukał guza to szedł kupic złoto do ruskich na rynek -górniak lub bałucki w łodzi oczywiscie po okazyjnej cenie

wszystko juz kiedyś było :)

Ukryta Zawartość

• 3 tygodnie później...

Nowy materiał wideo o kablach MIT.

Co jest w pudełeczkach MITa? Podoba mi się tekst z początku gdy facet zamienia to pierwsze pytanie na inne...Co te wszystkie elementy zamknięte w pudełeczku robią z dźwiękiem? Ważny jest w końcu efekt finalny...a potem 20 minut wyjaśnień dla wszystkich wątpiących i niedowierzających;-)

Nowy materiał wideo o kablach MIT.

!

Co jest w pudełeczkach MITa? Podoba mi się tekst z początku gdy facet zamienia to pierwsze pytanie na inne...Co te wszystkie elementy zamknięte w pudełeczku robią z dźwiękiem? Ważny jest w końcu efekt finalny...a potem 20 minut wyjaśnień dla wszystkich wątpiących i niedowierzających;-)

Obawiam się że wysłuchałeś dokładnie albo nie zrozumiałeś ani treści ani przesłania.

Facet z firmy MIT sam zadaje pytanie które najczęściej jest im zadawane. Co jest w tych puszkach?

I odpowiada...."w tych pudełkach jest pasywna elektronika, induktory, rezystory i kondensatory ale ważniejsze jest nie co tam jest a jak wpływa to na dźwięk"...i tyle.

Co dziwnego powiedział? Ja na jego miejscu powiedziałbym to samo i ty pewnie też. Bo czego się spodziewałeś? Co w puszkach mogłoby być? Gazety? Piasek? Czy może

steampunkowe zębatki? A poza tym jakie ma znaczenie co tam jest? I tak dużo powiedział. Ważne na ile ma to wpływ na dźwięk.

• 3 tygodnie później...

Czy warto zmieniać IC Linn Black na MIT Terminator 2?

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

Kto tam robi te kable? "Tania siła robocza" z Azji? A może to ci panowie z poniższego filmu sprzedają technologię swoim kolegom z Azji i potem sprytnie wciskają "azjatyckie tańsze wersje" Europejczykom? Na wszelki wypadek dodam, że to, co piszę, ma zabarwienie ironiczne (w tekście pisanym niektórzy nie łapią ironii). Bo wydaje mi się, że audio, hi-end, ba, nawet low-end, momentami nie są wolne od paranoi, szczególnie w erze globalizacji. Lepiej nie dać się zwariować. Acha, dodam (żeby nie było, że aspiruję do prawdziwego, podrabialno-niepodrabialnego hi-end), że mam tanie, low-endowe MITy, z których - musowo! - jestem zadowolony :)

• 1 miesiąc później...
1336154216[/url'>' post='

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez sly30

MIT-owa sieciówa z metra,ciekawe czy bez puszek i ``usa hand made`` równie dobra:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Swojego czasu testowałem XLRy Magum MA w porównaniu do moich Shotgun S1 i różnicy nie usłyszałem. przy głosnikowych Magnum MA już słychac było różnice.

• 2 tygodnie później...

Panowie, jakie są Wasze doświadczenia z interkonektem MIT MAGNUM MA?

MIT Magnum MA jest wybornym kablem, niewielu jest w stanie to docenić. Poziomem zbliża się do serii Oracle, jest oczywiście trochę inny odbiór ale ciemne, głębokie tło już jest i niczym nieskrępowana swoboda.

Powiem tak, w swojej cenie jedna z najlepszych propozycji MIT'a, tak dobra, że w zasadzie trudno ten kabel pobić dowolnie innym bez względu na cenę. Trzyma wysoki poziom i tyle.

• Pokaż nowe odpowiedzi