Skocz do zawartości
IGNORED

Optymalne źródło dźwięku do 20 tyś PLN

moreno1973

Rekomendowane odpowiedzi

<br />Dlatego teraz, przez tę "medycynę" tylu choruje, bo zniszczono najlepszy mechanizm jaki wymyśliło Życie na Ziemi - naturalną selekcję.<br />

Czy Stalin, Hitler to też naturalna selekcja? Ich też wymyśliło życie na ziemi.

Zaraz do wszystkiego ...

Tylko do dwóch :-)

No nie wiem czy byś chciał mieć kobitkę o 1/5 chudszą lub grubszą?

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Z chorób przeskoczyłeś na działania nietuzinkowych jednostek :-)

Fakt.

Człowiek jest największym zagrożeniem dla Życia na Ziemi.

P.s.

Nie spotkałem się z informacją o jakiś pretensjach japońskich audiofilów w/w sprawie.

<br />Nie spotkałem się z informacją o jakiś pretensjach japońskich audiofilów w/w sprawie. <br />

Rzadko który mieszka jedną nogą na północnej a drugą na południowej wyspie :)

Rzadko który mieszka jedną nogą na północnej a drugą na południowej wyspie :)

Słuchają tej samej muzyki (Radio) i brzmi tak samo dobrze więc ja bym się nie stresował :-)

Słuchają tej samej muzyki (Radio) i brzmi tak samo dobrze więc ja bym się nie stresował :-)

Radio ma inny Raster w Japoni niż w EU tak ze bym tunera nie sprowadzał bo i kto dziś to fachowo przerobi?

Nasze Radio już po przejściu z OIRT zapomniało co to dobra jakość tak że nie wiem o czym piszesz?

Radio ma inny Raster w Japoni niż w EU tak ze bym tunera nie sprowadzał bo i kto dziś to fachowo przerobi?

Nasze Radio już po przejściu z OIRT zapomniało co to dobra jakość tak że nie wiem o czym piszesz?

Przecież rozmawialiśmy o częstotliwości napięcia w gniazdku ?!

Skoro zasięg radia obejmuje oba regiony o różnej częstotliwości zasilania, to słuchają go na "innym" prądzie.

Słowem nie wspomniałem o sprowadzaniu tunerów :-)

<br />Przecież rozmawialiśmy o częstotliwości napięcia w gniazdku ?!<br />

Tak jak słusznie zauważyłeś to jednak jest różnica czy sinusoida będzie bardziej narastać czy mniej, robi się tam sporo zmian mając transformator typu EI bedą innne a mając toroidalny też pójdą w inna stronę.Jak to mówią nie ma mocnych to jednak musi być inny dźwięk!

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc później...

Witam

Ostatnio wiele do niedawna drogich CD można dostać w niezłych cenach, więc pytanie do znawców czyli do osób które słuchały tych urządzeń.. Który z podanych niżej CD to Waszym zdaniem najlepszy CD pod względem jakości dzwięku w systemie tranzystorowym. Zakładając że każdy z nich mogę kupić w cenie poniżej 20 tyś PLN.

Krell 505

Audio Researcz CD8

Burmester 061

Accuphase 510

Pozdrawiam

Burmestera nie słuchałem. Z reszty zdecydowanie najbardziej podobał mi się CD-8.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Burmestera nie słuchałem. Z reszty zdecydowanie najbardziej podobał mi się CD-8.

A możesz napisać czemu CD8 jest lepszy od Krella 505? 505 za bardzo suchy w barwach, za mało nasycenia? Czytałem Twoją recenzję 505 i tam było napisane że nawet 280 wydawała się bardziej ,,nasycona"? 505 to więc żyleta?

Czy obecnie jest coś lepszego w kwestii źródeł dźwięku w cenie ok 20tyś PLN? Czy Aesthetix Romulus będzie od nich ciekawszym rozwiązaniem biorąc pod uwagę wejścia cyfrowe jakie posiada?

Gość jamówię

(Konto usunięte)

Z tych o które pytasz, słuchałem Accu i ARC.ARC to genialne źródło, muzykalne, eufoniczne,ale nie rozmazane,bas potężny-dla mnie rewelacja!

Za 4750 Euro masz na audio-markt Reimyo CDP-777. To jest okazja, która się trafia raz na rok. Po upgrade w Esotric Hifi nie słyszałem do tej pory lepszego źródła CD.

Słyszałem CD8 i Burmestera ale nie podejmuje się rozstrzygnięcia, który lepszy w brzmieniu. Choćby ze względu na awaryjność i jakość wykonania oraz serwis pod ręką i możliwość przyszłych upgrade-ów wolałbym Burmestera. Ale ten Aesthetix też może być ciekawy, również jako DAC. Ma lampowe wyjścia i brzmienie można finalnie dobrać pod własny system i gust. Łagodne źródło pod krellowskie wzmocnienie to chyba dobra opcja.

Słyszałem CD8 i Burmestera ale nie podejmuje się rozstrzygnięcia, który lepszy w brzmieniu. Choćby ze względu na awaryjność i jakość wykonania oraz serwis pod ręką i możliwość przyszłych upgrade-ów wolałbym Burmestera. Ale ten Aesthetix też może być ciekawy, również jako DAC. Ma lampowe wyjścia i brzmienie można finalnie dobrać pod własny system i gust. Łagodne źródło pod krellowskie wzmocnienie to chyba dobra opcja.

Dzięki za opinię.

061 nie była zbyt łagodna w brzmieniu? Niektórzy z opisujących ją czynią takie zarzuty. Ja akurat cenię muzykalność i barwę oraz unikam sterylności brzmienia. Burmester ma wejścia cyfrowe. Czy może je sprawdzałeś czy są coś warte?

Nie wiem jak gra jako DAC ale jego łagodny charakter, typowy dla Burmestera to plus szczególnie w systemach tranzystorowych. Nie wyobrażam sobie wzmocnienia Krella i podobnie grającego źródła. W tym przypadku źródło powinno być łagodniejsze, nasycone, lekko zmiękczone w brzmieniu. Burek taki jest, zresztą CD8 to też świetnie grający sprzęt ale jakość wykonania i słynna awaryjność tej firmy we mnie budzi obawy. Może teraz coś się zmieniło ale nie sądzę.Kiedyś ich wzmacniacze i pre często padały. Czy źródła też to nie wiem ale niechlujstwo w jednym jest i w drugim. Widać taki mają styl.

Nie wiem jak gra jako DAC ale jego łagodny charakter, typowy dla Burmestera to plus szczególnie w systemach tranzystorowych. Nie wyobrażam sobie wzmocnienia Krella i podobnie grającego źródła. W tym przypadku źródło powinno być łagodniejsze, nasycone, lekko zmiękczone w brzmieniu. Burek taki jest, zresztą CD8 to też świetnie grający sprzęt ale jakość wykonania i słynna awaryjność tej firmy we mnie budzi obawy. Może teraz coś się zmieniło ale nie sądzę.Kiedyś ich wzmacniacze i pre często padały. Czy źródła też to nie wiem ale niechlujstwo w jednym jest i w drugim. Widać taki mają styl.

Sly, też o tym myslałem kilkakrotnie bo Metronom był znany z awaryjności swoich urządzeń. Ale od kiedy firmą zainteresował się jeden z lepszych dystrybutorów

światowego Hi Endu, to jest pewne że zrobili wszystko aby podpisując umowę o dystrybucji z Francuzami produkty Metronoma były sprawne jakościowo przez wiele lat

na 102 %. Myślę że możesz spać spokojnie.

Ale ja nie pisałem o awaryjnosci Metronome tylko o Audio Research! Nic nie wiem o tym, żeby Metronome był awaryjny. Coś pomyliłeś.

CD8 a C-8 to zupełnie inne klocki. CD8 to CD player Audio Research a C-8 to DAC Metronome!

Gość jamówię

(Konto usunięte)

Ale ja nie pisałem o awaryjnosci Metronome tylko o Audio Research! Nic nie wiem o tym, żeby Metronome był awaryjny. Coś pomyliłeś.

CD8 a C-8 to zupełnie inne klocki. CD8 to CD player Audio Research a C-8 to DAC Metronome!

Sylwek ale komu to tłumaczysz:)

Sylwek ale komu to tłumaczysz:)

Napędy Metronoma miały swego czasu problem .Znam dwa przypadki awarii napędów. To były lata 2003 - 2006 produkcji.

Gość jamówię

(Konto usunięte)

Napędy Metronoma miały swego czasu problem .Znam dwa przypadki awarii napędów. To były lata 2003 - 2006 produkcji.

A kogo to obchodzi w tym wątku?weź się chłopie ogarnij i przeczytaj o co pytał moreno, jak nie odróżniasz C-8 od CD8 Reference to o czym mamy dyskutować?

A kogo to obchodzi w tym wątku?weź się chłopie ogarnij i przeczytaj o co pytał moreno, jak nie odróżniasz C-8 od CD8 Reference to o czym mamy dyskutować?

Też tego nie wiem.

ps.

Magnepan

Kup se lustro i dyskutuj

Też tego nie wiem.

ps.

Magnepan

Kup se lustro i dyskutuj

Stary A, zostaw to Audio w spokoju bo razem z pa...........m jamówię zostaniecie sami na tym forum i będziecie gadać do siebie.

Tak wkrótce będzie , przekonasz się.

Wszyscy normalni pouciekali i uciekają z AS bo tu rządy sprawuje dynastia błaznów , nieudaczników i lizodupców [ pzepr. szanowną moderację ]

Ja pytałem o sprzęt umożliwiający odsłuch płyt CD. Oczywiście odtwarzacz CD powinien posiadać wejścia cyfrowe. Ich brak jest dla mnie irytujący bo mam zamiar podłączyć do nich Playstation 3 na której oglądam filmy.

A propos... uzytkowanie Playstation 3 to sama przyjemność. Dla mnie to fenomenalne urządzenie, które pokazuje jak powinno się konstruować elektronikę w XXI wieku.

Jeśli za niecałe 2000 PLN wiele lat temu mogłem kupić sprzęt który dzięki aktualizacjom nadal jest nowoczesnym urządzeniem umozliwiającym na przykład odczyt płyt 3D to dlaczego kupując odtwarzacz CD/DAC za 20-30 tyś PLN nie mam oferowanej aktualizacji oprogramowania swojego CD? Wiem że takie aktualizacje niektóre firmy robią ale to kilka procent a powinien to być standard w high-endzie.

Dlatego będę się skłaniał w kierunku produktów które nie zostawią mnie na lodzie gdy pojawi się nowy format HD na rynku...

Kto waszym zdaniem jest najbardziej na czasie z aktualizowaniem oprogramowania swoich produktów cyfrowych? DCS?

Stary A, zostaw to Audio w spokoju bo razem z pa...........m jamówię zostaniecie sami na tym forum i będziecie gadać do siebie.

Tak wkrótce będzie , przekonasz się.

Wszyscy normalni pouciekali i uciekają z AS bo tu rządy sprawuje dynastia błaznów , nieudaczników i lizodupców [ pzepr. szanowną moderację ]

od razu przepraszam że wcinam się w dyskusje....

mam nadzieję że zdajesz sobie sprawę z tego co napisałeś

już dawno większej bzdury nie przeczytałem ,, wszyscy normalni pouciekali i uciekają z AS,,

sam uczestniczysz w tym forum i stawiasz siebie w roli ,,nienormalnego,, bo jak twierdzisz normalni uciekli:)

jeżeli ktoś znika z AS to jego sprawa a może nawet jego problem....kompletnie mnie to nie interesuje z jakich powodów znikł

może przerośnięte ego?...balonik jak za mocno nadmuchany pęknie....jeżeli ktoś ma kobiece cechy to jest i również kapryśny

nie rozumie kompletnie ostatniego zdania....o jakie rządy Ci chodzi?....z jednej strony krzyczysz

z drugiej przepraszasz dziwne zachowanie....z tego co mi wiadomo to moderacja tu rządzi....oni decydują jaki wpis usunąć

a ty im tak nawrzucałeś......dynastia błaznów.....nieudaczników.... lizydupów....jeżeli masz dobrego kolegę w moderacji

to na jego miejscu dałbym Ci w ryja:).....

jeszcze raz przepraszam że wciąłem się w temat

Mirosłav, moderacja nie sprawuje rządów na forum AS tylko grupa kilku forumowiczów którzy tworzą zadymy . Jak czegoś nie rozumiesz to zapytaj Starego Audiofila

wyjaśni najlepiej .

są jeszcze głusi - dla mnie to prawie wyrocznie

i ci z...

no... misją :(

żenada....

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

Kto waszym zdaniem jest najbardziej na czasie z aktualizowaniem oprogramowania swoich produktów cyfrowych? DCS?

Bardzo niewielu producentów to robi. W zasadzie tylko ci, których konstrukcje wykorzystują układy FPGA i/lub maja konstrukcję modułową, a więc MSB, dCS, Playback Designs.

Z tą ostatnią firmą nie maiłem do czynienia, ale dwie pierwsze robią to dość regularnie - MSB ma tu nawet większe możliwości, bo ich konstrukcja jest modułowa. Tyle tez to wszystko bardzo drogie konstrukcje.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Gość jamówię

(Konto usunięte)

Magnepan ty zwykły prostak jesteś, ale wiedza o tym pochodzi z twoich wpisów, więc pretensje miej do siebie.Wychowany człowiek, gdyby strzelił takiego babola po prostu przeprosił by za pomyłkę, ty ponieważ masz aspiracje do brylowania w każdym temacie reagujesz jadem.Twoich wpisów w stylu wujka dobra rada po prostu nie da się czytać-ot cała tajemnica.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.