Skocz do zawartości
IGNORED

Klub winylowej płyty wolny od banów.

Gość masza1968

Rekomendowane odpowiedzi

Nie. Myje sobie Jej ukochane pinkflojdy, zezetopy, żarety, nie mówiąc o dżejdżejkejlach!:) Fajna jest!:)) I nawet na "Piano" - ma autograf:)

tydzień bez analogu i piwa, więc nie mogę powiedzieć abym wiedział co młody Homer czuje...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Wygląda na to, że nasi zachodni sąsiedzi mają więcej PolJazzu do sprzedania niż my. Nigdy wcześnie nie znalazłem takiego wyboru w polskim sklepie.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Uffff... skończyłem!

Wziąłem się dzisiaj za porządki w płytach. Ułożyłem elegancko analfabetycznie :) zgodnie z kolejnością jaką mam w Music Collector. W końcu mogę znaleźć żądaną płytę :)

Pół dnia mi to zajęło a zbierałem się do tego z pół roku.

Uffff... skończyłem!

Wziąłem się dzisiaj za porządki w płytach. Ułożyłem elegancko analfabetycznie :) zgodnie z kolejnością jaką mam w Music Collector. W końcu mogę znaleźć żądaną płytę :)

Uffff... skończyłem!

Gratuluję ... jeszcze w grudniu tak zrobiłem. BTW w zeszlym tygodniu dokupilem kolejną skrzynie na winyle.

Najwiekszy koszmar to powkladac winyle "na swoje miejsca" po odsłuchu ... masakra.

Pozdro

Uważaj, bo zaraz zaczną testować Twoją wytrzymałość.

Żeby pozostać w temacie: dziś miałem w ręku ten winyl.

Na takie okładki nikt by sobie dziś nie pozwolił...

boney-m-love-sale-1164.JPG

A sprawdziles chociaz jak gra? Jesli nie to zaluj.

pozdro

Muszę przewietrzyć mój system…

Gość masza1968

(Konto usunięte)

W sumie połączenie funkcjonalności grania z serwera i czaru winyla już dawno wymyślono. To jest szafa grająca :) Rewelacyjny dostęp do kolekcji.

Były szafy na LP czy tylko na single?

W sumie połączenie funkcjonalności grania z serwera i czaru winyla już dawno wymyślono. To jest szafa grająca :) Rewelacyjny dostęp do kolekcji.

Były szafy na LP czy tylko na single?

A na 12-o calowe też takie szafy były?

Pozdro

Muszę przewietrzyć mój system…

Kto pamięta kiedy to leciało w radiu? :-))) musiałem kupić na winylu oczywiście. Świetnie brzmi i kop jest jak wchodzą pełne gary z saxem. Generalnie to winyle GRP są bardzo fajnie zrealizowane, pomimo przypisku Digital Recording, bo od lat 80 pewnie większość już nagrywała na cyfrze ale po prostu o tym nie informowali na okładkach płyt.

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

Generalnie to winyle GRP są bardzo fajnie zrealizowane, pomimo przypisku Digital Recording, bo od lat 80 pewnie większość już nagrywała na cyfrze ale po prostu o tym nie informowali na okładkach płyt.

Na początku lat dziewięćdziesiątych słuchałem dużo smooth jazzu z GRP, no i trochę jazzu też się tam pojawiało.... i nawet uzbierałem całkiem pokażną kolekcję płyt, co najmniej kilkaset tytułów. Wysoki poziom realizacji praktycznie na większości CD i faktycznie brzmią te płyty znakomicie.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Parker's Mood

Dzisiaj (za pół godziny - o 18.15) w radiowej Trójce będzie reportarz o winylowcach.

Nie wiem nic więcej - usłyszałem tylko zajawkę.

Dzięki za cynk. To to

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

Wygląda na to, że nasi zachodni sąsiedzi mają więcej PolJazzu do sprzedania niż my. Nigdy wcześnie nie znalazłem takiego wyboru w polskim sklepie.

:-)

Kilka tygodni temu byłem w komisie płytowym w Dreźnie. Po krótkiej rozmowie właściciel powiedział do mnie, że jakbym chciał coś sprzedać to bez pytania o stan bierze SBB i wszystko z serii Polish Jazz. Wygląda, że jest na to wzięcie.

Właśnie dobrałem się do takich oto płyt. Z konieczności zmieniły właściciela ale będzie im u mnie dobrze.

;)

xg388_DSC03470.JPG

Hemispheres też "japan" tylko obi wcięło.

Pozdrawiam.

Takie pytanie mi się nasunęło... Inwestuję czy choruję?

:]

Właśnie dobrałem się do takich oto płyt. Z konieczności zmieniły właściciela ale będzie im u mnie dobrze.

ja bardziej zazdroszczę tych Zeppelinów - mój ulubiony album i wciąż nie mam pożądnej kopii - ostatnio nabyte australijskie tłoczenie miało być NM ale nie jest :(

A te "rushe" akurat mam, ale brytyjskie; Moving Pictues to jedna z najlepiej brzmiących płyt w mojej kolekcji.

Gratulacje.

Dostałem cynk z domu, że był pan kurier... chyba czeka na mnie niemieckie tłoczenie 'Vagabonds of the Western World'- jedna z najciekawszych rockowych płyt z epoki moim skromnym zdaniem.

A u mnie trzeci tydzień bez analogu, więc zostaje cyfra i książka, ale już mi druga połówka mówi, abym w końcu kupił ten przedwzmacniacz, bo chciałaby posłuchać jak ten Monk pitoli i Swojego Princa, więc jak jutro nie znajdę odpowiedniej używki, to kupimy nowy :) a płyty nowe, w sumie to stare i bardzo stare, już czekają

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Tymczasem sięgam po 15-letnią.

Był Pixies, zaraz schodzi z talerza B-52's, co by tu pasowało do myszatej?

Jakiś dżezik i dobrze, bo z reguły ma najbardziej wycyzelowany dźwięk.

osobiście mam, jeszcze, za mało wyparzoną mordę, aby się cieszyć myszowatą, ewentualnie burbon, ale to też tak...

zdrówko pod ten dżezik

Z inwestycją to nie ma nic wspólnego.

Konsumujesz.

W zasadzie używam ale nie połykam. Nie zmienia to fucktu, że masz rację. To raczej lokata.

;)

A te "rushe" akurat mam, ale brytyjskie; Moving Pictues to jedna z najlepiej brzmiących płyt w mojej kolekcji.

Gratulacje.

Wydania UK czy US dobrze brzmią ale nie wyróżniają się czymś szczególnym na tle innych "bardzo dobrych". Wydania Epic jednak je "walcują" ^^.

Pozdrawiam.

Dostałem cynk z domu, że był pan kurier... chyba czeka na mnie niemieckie tłoczenie 'Vagabonds of the Western World'- jedna z najciekawszych rockowych płyt z epoki moim skromnym zdaniem.

No jest, przyszło śliczności... wygląda, jakby w ogóle nie była grana, tak też brzmi :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) post-24767-0-15166800-1392289305_thumb.jpg

post-24767-0-37491600-1392289324_thumb.jpg post-24767-0-76583300-1392289333_thumb.jpg post-24767-0-62283000-1392289346_thumb.jpg

Mush-a ring dum a do dum a da

Whack fol my daddy-o. Whack fol my daddy-o

There's whiskey in the jar

:)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

a chciałem tylko posłuchać trochę winyla i wyrwać na niego jakąś młodą studentkę...

Ukryta Zawartość

post-43720-0-66353600-1392500776_thumb.jpg

post-43720-0-68717400-1392500780_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.