Skocz do zawartości
IGNORED

OLED TV - ERA nadeszła !

janunio

Rekomendowane odpowiedzi

Macie już OLED 4K w Waszych sklepach ?

Pytam, bo się powoli w Polsce pojawia.

No i ten biedny Sitek co to 3 city nie ma biedny od dwóch lat zobaczyć LG OLED TV.

Sitek;

sprawdziłem, OLED LG jest pokazywany w KAŻYM MSH w 3- mieście i tamże w EURO AGD.

Musisz wyjść ...

Też byłem zaskoczony, że w 3city nie ma nigdzie żadnego OLEDa. A tu okazuje się, że sittek ma swój świat. W nim nie ma OLED-ów, są tylko super plazmy i...ekipa Gandalfa walczy na ulicach miasta z orkami... :-)

A ja zauważam, że fani plazmy piszą, że obraz LCD jest kiepski ;-)

nic dodać nic ująć

Ależ oczywiście, że w przypadku plazm sytuacja jest zgoła inna... :-) Sami piszecie że dobre były tylko Panasy, a reszta to szajs. Ale ta reszta to było pewnie 90% oferty rynku... :-)

Ja jako fan technologii plazmowej powiem że to napisane przez Ciebie powyżej to znowu bzdury.

Telewizory plazmowe innych marek różniły się tak z grubsza od panasonika tylko czernią.

Sam wybrałem LG z powodu prawie niewidocznego grenn ghosting a nie panasonika.

To może dać sobie spokój

a dlaczego nie ustawisz sobie sam w/g plansz?

W dniu 15.09.2015 o 13:06, gość napisał:

Broń Boże nie odradzam usługi Macieja. Sam się przekonasz jak wyjdzie to u Ciebie.

Mnie Maciej zaproponował wykonanie kalibracji i późniejszą decyzję czy z niej korzystam i za nią płacę, czy też różnica jest na tyle mała, że nie jest mi potrzebna. Bardzo uczciwe podejście do tematu.

Zapytaj. Może zaoferuje Ci to samo.

Nie musisz pytać ...bo jest to hasło Macieja dla kazdego Kowalskiego " jesli nie zauważysz różnicy, nie poniesiesz kosztów"... Bardzo uczciwe podejście...

Ja jako fan technologii plazmowej powiem że to napisane przez Ciebie powyżej to znowu bzdury.

Telewizory plazmowe innych marek różniły się tak z grubsza od panasonika tylko czernią.

Sam wybrałem LG z powodu prawie niewidocznego grenn ghosting a nie panasonika.

Ale jak przeze mnie? To twoi koledzy z tego wątku, fani plazmy twierdzą, że poza Panasem inne PDP to dziadostwo! Jeśli masz LG to współczuje. Jeśli fani plazm uważają, że to twoje LG to szajs to co dopiero ja mam uważać jako sceptyk wobec plazm? Ja im wierzę. W końcu oni są fanami plazmy.... :-)

Ale to nie tylko ja uważam, że plazma LG to szajs. Tak uważają też fani plazm z tego forum. Wiele razy pisali, źe tylko Panas, a reszta to szajs. Co więcej ci sami fani PDP pisali nawet, że w tym temacie piszą tylko sami posiadacze Panasów, bo inne plazmy się nie liczą.

I pisali jeszcze, że nikt kto ma jakiekolwiek pojęcie o dobrym obrazie i plazmach nie kupiłby innego TV niż Panasa.

I pisali jeszcze, że nikt kto ma jakiekolwiek pojęcie o dobrym obrazie i plazmach nie kupiłby innego TV niż Panasa.

To źle pisali.

Moje kupno telewizora trwało dwa miesiące tzn. w każdą sobotę chodziłem do sklepu i analizowałem. Cóż mi z dobrego panasonika jeśli ma pewną wadę której nie akceptuje. A Ty mógłbyś się powstrzymać na chwilę od złośliwości jeśli staram się moją decyzję uzasadnić.

Green ghosting to była prawdziwa wada plazm i nic więcej - takie mam zdanie

LG

i Panas

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ja tam nie wiem, nie znam się, może byłem wtedy chory. Ale tu są eksperci od plazm i wiem co pisali. Mam dobrą pamięć. Nie masz Panasa to dałeś się władować na minę... :-) i jeszcze piszesz, że Panas nie jest The best? I że plazma LG lepsza? Toż to kpina jest. To nawet ja wiem, że jak plazma to tylko Panas.

Ja tam nie wiem, nie znam się, może byłem wtedy chory. Ale tu są eksperci od plazm i wiem co pisali. Mam dobrą pamięć. Nie masz Panasa to dałeś się władować na minę... :-) i jeszcze piszesz, że Panas nie jest The best? I że plazma LG lepsza? Toż to kpina jest. To nawet ja wiem, że jak plazma to tylko Panas.

daję Ci przykłady ale ty chłopie złośliwy widzę jesteś.

Ale mnie i tak nie przekonasz. Szkoda twojej pisaniny. Mnie plazma już nie intresuje. Przekonaj tu kolegów płazmowców dlaczego uważasz, że kiepskie LG jest lepsze od Panasa.

daję Ci przykłady

Tyle że te przykłady dotyczą plazm Panasonica ze starych serii PX i PY. Nowsze serie S, G, V, Z począwszy od numeru 10 są wolne od tej przypadłości. Ja na przykład na swoim G30 nigdy czegoś takiego nie zauważyłem.

Też byłem zaskoczony, że w 3city nie ma nigdzie żadnego OLEDa. A tu okazuje się, że sittek ma swój świat.

Podaj mi w którym stoi, chętnie się przejadę. Jak dotąd w MM czy w Saturnie tego cuda nie uświadczyłem.Czyżby w międzyczasie stał w domu u Pana Kierownika? No chyba że postawili jeden egzemplarz wśród setek oczojebnych LCD, wtedy mógłby mi faktycznie umknąć.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

No chyba że postawili jeden egzemplarz wśród setek oczojebnych LCD, wtedy mógłby mi faktycznie umknąć.

Lepiej by zrobił gdyby postawił pośród "setek" mdłych plazm ;-). Efekt marketingowy dużo lepszy.

Napisano wczoraj, 23:21

Ukryta Zawartość

Nie sądziłem się że ten efekt "green ghosting" jest aż tak silnie widoczny.

Co jest przyczyną tego efektu ?

Ukryta Zawartość

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Musisz wyjść ...

nie ma czasu - plazme ogląda

Ale jak przeze mnie? To twoi koledzy z tego wątku, fani plazmy twierdzą, że poza Panasem inne PDP to dziadostwo! Jeśli masz LG to współczuje. Jeśli fani plazm uważają, że to twoje LG to szajs to co dopiero ja mam uważać jako sceptyk wobec plazm? Ja im wierzę. W końcu oni są fanami plazmy.... :-)

Ale to nie tylko ja uważam, że plazma LG to szajs. Tak uważają też fani plazm z tego forum. Wiele razy pisali, źe tylko Panas, a reszta to szajs. Co więcej ci sami fani PDP pisali nawet, że w tym temacie piszą tylko sami posiadacze Panasów, bo inne plazmy się nie liczą.

niezły ubaw z tymi plazmami :)

ale ty chłopie złośliwy widzę jesteś, pies cię jebał.

chamstwo na forum o jakże szlachetnej tematyce AV - jakieś novum :):):)

Coś dla 'Bobcat'-a :

Ukryta Zawartość

Szczególnie cena jest bardzo ekscytująca. Niestety to LCD.

Ukryta Zawartość

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Bardzo długo to Pioneer robił najlepsze plazmy. Dopiero jak zwinął interes Panasonic stał się liderem dzięki patentom Pioneera. Dopiero Vt50 mógł rywalizować z ostatnimi modelami Kuro. Plazmy innych firm Lg i Samsunga poza F8500 to żenada. Czerń na PDP LG jest gorsza niż na każdej matrycy VA. Wiec nie można pisać że wszystkie plazmy są doskonałe.

Coś dla 'Bobcat'-a :

Ukryta Zawartość

Szczególnie cena jest bardzo ekscytująca. Niestety to LCD.

Wiem, że LCD. Ja też oglądałem 8K na LCD. Innych nie ma. Był tylko jeden prototyp plazmy 144" 8K Panasonic.

Znasz mnie chyba na tyle, że wiesz: w sporze PDP versus LCD opowiadam się po stronie PDP, ale to w najmniejszym stopniu nie oznacza, że jestem wrogiem LCD. Po prostu lepsze jest wrogiem dobrego.

Ukryta Zawartość

Znasz mnie chyba na tyle, że wiesz: w sporze PDP versus LCD opowiadam się po stronie PDP, ale to w najmniejszym stopniu nie oznacza, że jestem wrogiem LCD. Po prostu lepsze jest wrogiem dobrego.

Ja też nie jestem wrogiem plazmy. pewnie jak bym miał LCD-ka takiego jak Ty to też wolałbym bezwzględnie plazmę, ale są LCD które mogą spokojnie konkurować z najlepszymi plazmami w domenie obrazu. Oczywiście i jedne i drugie i obecnie też trzecie (OLED) mają swoje wady i zalety. Jak wszystko na tym świecie. My (ludzie) też.

Wiem, że LCD. Ja też oglądałem 8K na LCD. Innych nie ma. Był tylko jeden prototyp plazmy 144" 8K Panasonic.

Tak wiem, ale miał podstawową wadę. Nie dało się go wnieść po schodach na wyższe piętro ;-).

Kiepski obraz.

Im większa plazma tym ciemniejszy obraz i większe problemy w jasnych pomieszczeniach. Mówili o tym szefowie Panasonic-a uzasadniając (między innymi) decyzję o zakończeniu produkcji.

Nie sądziłem się że ten efekt "green ghosting" jest aż tak silnie widoczny.

Co jest przyczyną tego efektu ?

Złej jakości lub uszkodzony kabel.

Im większa plazma tym ciemniejszy obraz i większe problemy w jasnych pomieszczeniach. Mówili o tym szefowie Panasonic-a uzasadniając (między innymi) decyzję o zakończeniu produkcji.

Tobie Lechu mówili?

Ale najciekawsze było to, że Panasonic i tak oszukiwał ludzi na tej prezentacji bo to zupełnie zaciemnione miejsce, jak w kinie. A i tak był słaby obraz. W normalnie oświetlonym pokoju byłby dramat.

Tobie Lechu mówili?

Nie, czytałem na "fatpanelshd". Link do tego tekstu kiedyś podawałem w jakimś wątku.

ale są LCD które mogą spokojnie konkurować z najlepszymi plazmami w domenie obrazu.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

Ukryta Zawartość

Wątki religijne są na bocznicy :-).

Ukryta Zawartość

Ale najciekawsze było to, że Panasonic i tak oszukiwał ludzi na tej prezentacji bo to zupełnie zaciemnione miejsce, jak w kinie. A i tak był słaby obraz. W normalnie oświetlonym pokoju byłby dramat.

W oszukiwaniu dużo lepsi są sprzedawcy w marketach. Z LCD mieli dużo większy zysk. Poza tym jeśli LCD stworzono do pracy w jasnych pomieszczeniach to nie za bardzo jest to telewizor, a raczej monitor do wyświetlania jasnych reklam. Świetne do center handlowych.

Normalny człowiek ogląda telewizję i filmy w przyciemnionych pomieszczeniach.

No chyba, że nazywa się sly i gdy idzie do kina na seans, to krzyczy wniebogłosy aby mu przypadkiem światła nie wyłączano :-)))

Poza tym jeśli LCD stworzono do pracy w jasnych pomieszczeniach to nie za bardzo jest to telewizor, a raczej monitor do wyświetlania jasnych reklam.

Dobre LCD-ki świecą dobrze i jasnych i w ciemnych pomieszczeniach.

Świetne do center handlowych.

Zgadza się to bardzo wszechstronna technologia. Sprawdza się w zastosowaniach profesjonalnych i amatorskich. Dlatego została na rynku.

Normalny człowiek ogląda telewizję i filmy w przyciemnionych pomieszczeniach.

Normalny człowiek ogląda TV wtedy kiedy ma na to ochotę i w tak oświetlonym (lub nie) pomieszczeniu jak lubi.

Lechu ty robisz to tak z siebie, z nudów, z czystej wredoty, czy może za te brednie ktoś ci płaci?

Trudno polemizować ze zdaniem o takim poziomie merytorycznym.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.