Skocz do zawartości
IGNORED

Pixel Magic - LUMIN odtwarzacz sieciowy.

BoDeX

Rekomendowane odpowiedzi

autodesk autocad, maya... dobre programy są na maca, tylko jak zawsze trzeba trochę zapłacić. mac jak każde dobre i sprzedające się urządzenie ma masę naśladowców...

Ja nie lubie jablkowej etyki biznesu - wycisnac max zysku ile sie da , robic w Chinach , placic minimalne podatki

Witamy w świecie kapitalizmu !

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

autodesk autocad, maya... dobre programy są na maca, tylko jak zawsze trzeba trochę zapłacić. mac jak każde dobre i sprzedające się urządzenie ma masę naśladowców...

autocad na maca to masakra wiem miałem służbowego maca

Poczytaj w necie ...

Brak solidworks obiecują od 3 lat

No i Wojtek Pacula sie rozplynal i rozsmakowal w dzwieku Lumina ;) Ale to nie jest dziwne przeciez duzy procent projektu wykonali W Linnie a Lumin dal nowsze elementy liniowe zasilanie i generalnie dobrze to potunningowal, ale czy pochwaly naleza sie Luminowi? Moim zdaniem absolutnie NIE, bo jest to przeciez w duzym procencie kopia a nie samodzielna konstrukcja. Jesli tak ma wygladac przyszlosc High-Endu to ja mowie zdecydowane NIE!!!

No raczej wniosek z tego taki ze pliki w szybkim tempie doganiaja CD-playery, a to ze je wyprzedza o kilka dlugosci jest juz przesadzone...tylko potrzeba jeszcze troche na to czasu. Ja na miejscu posiadaczy drogich CD playerow rozgladalbym sie aby to jak najszybciej komus sprzedac, bo za chwile bedzie juz za pozno.;)

"Czy zamieniłbym Lektora AIR na Lumïna? Trudne pytanie. Ostatecznie raczej nie."

CD wciąż górą. I tyle w temacie :)

Lektor kosztuje 2 razy więcej...poza tym Pan Pacuła kocha go miłoscią ślepą:-)

Po przeczytaniu tekstu recenzji zwróciłem uwagę na to:

wciąż udoskonalamy firmware Lumïna, dodając coraz to nowe możliwości. Dla przykładu, w ostatnich kilku miesiącach dodaliśmy upsampling sygnału DSD i możliwość wysyłania sygnału cyfrowego przez DoP. Kolejną funkcją jest możliwość bezpośredniego dostępu do plików przez łącze USB. Można więc podłączyć dysk twardy kablem USB, albo też pendrajw, i korzystać ze zgromadzonej tam muzyki tak, jakby była na dysku sieciowym.

I o to mi chodziło! Jest XXI wiek więc powinno się robić sprzęt, który można upgradować poprzez software.

Chyba akcelerometr kolega miał (kolejna innowacja Appla, od czasów premiery skopiowana przez wszystkich producentów telefonów).

To pisałem ja - posiadacz peceta i telefonu Nokia E7 :)

Sorki, że offtopa robię ale wprowadzasz w błąd czytaczy. Juz iphone 4 miał żyroskop (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) )

Obecnie wszystkie hiendowe smartphony (od kilku generacji) mają żyroskopy.

A co do jabłka to mimo, że mam i użwam ipada z retiną, ipoda classica i miałem maca air to niestety nie zgodzę się z tą opinią o mega innowacyjnosci appla. Od 4 miesięcy używam HTC ONE i jestem ciągle pod wrażeniem rozwoju androida. Od systemu 4.1 w górę ten system nie odstaje an trochę od IOSa. A pod względem hardwaru ONE niszczy iphone.

Ode mnie Koniec offtopu;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Sorry za jeszcze jeden offtop, ale nie mogłem się powstrzymać... :-)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość jamówię

(Konto usunięte)

Widziałem to. Mega idiotyzm. Mam nadzieję, że przegrają to w sadzie.

Sylwek, prowadzisz biznes to pewnie wiesz,że w sądzie nie wygrywa ten kto ma racje,tylko ten kto potrafi ją udowodnić:)

Gdy sprawa odbywała się przed sądem amerykańskim, to faktycznie skończyłoby się wyrokiem mówiącym, że to chłopaki z Appla wynaleźli jabłko i w związku z tym nikt na cały świecie nie ma prawa używać loga choćby przypominającego jabłko, a od wszystkich obrotów jabłkami i ich przetworami należy płacić Applowi rolayties. Na szczęście sprawa jest w Polsce, więc mam nadzieję, że minimum rozsądku zachowają i karzą się Applowi cmoknąć w... ogonek.

Gość jamówię

(Konto usunięte)

Gdy sprawa odbywała się przed sądem amerykańskim, to faktycznie skończyłoby się wyrokiem mówiącym, że to chłopaki z Appla wynaleźli jabłko i w związku z tym nikt na cały świecie nie ma prawa używać loga choćby przypominającego jabłko, a od wszystkich obrotów jabłkami i ich przetworami należy płacić Applowi rolayties. Na szczęście sprawa jest w Polsce, więc mam nadzieję, że minimum rozsądku zachowają i karzą się Applowi cmoknąć w... ogonek.

Była w Polsce już taka sprawa, chodziło o Oskara, który był jakimś totemem przechodnim czy czymś takim zespołów ludowych, nie wiem może ktoś pamięta, też było machanie szabelką i też było w Polsce i Akademia ugrała swoje w związku z czym może być tak jak piszesz pal i będą płacić za jabłka na całym świecie-pamiętajże Amerykanie mają i umieją używać argumentów nie tylko politycznych-swoją droga bytność appla mi nie wadzi a tablety mają najlepsze:)

Ukryta Zawartość

Niech się walą na cycki .... :)

Ukryta Zawartość

I jakże pasuje do naszego forum.

Zapewne koleś wie już tyle o Maku co my o urządzeniach komputerowych w high-endzie.

Tomek

Ja wiem tylko tyle ze Solid Works śmiga na Maku tak ze hej :))))

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Ja wiem tylko tyle ze Solid Works śmiga na Maku tak ze hej :))))

Ukryta Zawartość

o patrz wiesz lepiej niż twórcy solidworksa

na macu działa solidworks ale jak jest zainstalowany windows

Ukryta Zawartość

• Redaktorzy

Wy tu gadu gadu a ja MAM LUMINA:)

p.s. wygląda bardzo szlachetnie.

Lepiej podziel się wrażeniami natury audiofilskiej. Ja swój egzemplarz eksploatuję od tygodnia i nasłuchać się nie mogę. Nad wyraz analogowo ten streamer wyszedł chłopakom. Nie dziwię się Wojtkowi Pacule, że jak go wpiął w swój tor to długo musiał się zbierać i szukać motywacji do odłączenia.

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Marcin utopia obiecal porownac go z Aurenderem W20 ,troszke sie niepokoje o wynik:-)

Od prawie tygodnia gra u mnie - b.pieknie zreszta -W 20.

Konto w trakcie usuwania

No właśnie mając super DAC nie jest potrzebny cały odtwarzacz typu Lumin ale....

jeśli ktoś takiego DAC-a nie ma i okaże się, że taki Lumin gra równie dobrze za 26000zł jak np Aurender +Vivaldi za 200 000zł!!!?

Bo skoro ktoś nie potrzebuje oddzielnego transportu CD i transportu plików to w sumie oddzielny DAC nie jest mu zupełnie potrzebny i może użyć takiego Lumina czy też Linna.

"Odtwarzacz musi być połączony z domową siecią internetową – routerem i sieciowym dyskiem twardym (NAS). Badania inżynierów Linna dowiodły, że to najlepsze łącze – wejścia USB dla pendrajwa oferują znacząco gorsze parametry. Potwierdzam to – za każdym razem, z niemal wszystkimi odtwarzaczami plików, jakie u siebie miałem, sygnał z NAS-a był znacząco lepszy. "

Coś się chłopcom nie chciało popracować przy USB ?

Albo lepiej od takiego Esoterica K01 z Linnem Akurate za ponad 100 k pln :)

No nie...dlatego, że ja używam transportu CD a ty nie.Różnica jest więc zasadnicza... :-)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.