Skocz do zawartości
IGNORED

Kable i transmisja w kablach USB - wplyw na dzwiek

Stasiop

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,miałem ok 3 tyg kabel Jcat.Dość długi okres ,także moę coś powiedzieć.Jak dla mnie to rewelacyjny produkt. ,Grał u mnie bez przerwy prze cały okres czyli ok 3tyg.Wczoraj zrobiem taki test prównawczy Moj dotychczasowy to jakiś kabelek za ok 200 zł.Brzmienie jest inne jakby pełniejsze ,scena trojwymiarowa,Sam nie wierzyłem,że kabel może mieć wpływ na dzwiękNiektórzy zaraz napiszą,że niemożliwe itdProponuję spróbować w swoim systemie i samemu ocenić.Właśnie od dzis gra stary kabelek ,i jest inaczj,poprostu gorzej.

A dlaczego nie zostawiles jcata, i na czym porownywales, i dlaczego akurat wczoraj porownanie, a dzisiaj juz gra stary?

ps tego typu wpisy zawsze brzmia podejrzanie

stasiop jakie masz porownanie, gdzie i na ilu dacach to sprawdziles?

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Jakby ktos chcial , to Acoustic Revive SP 1 m mam na zbyciu, kontakt na priv jakby co.

Swietnie nadaje sie do kompa z dwoma wyjsciami usb obok siebie - kabel ma dwie wytczki od strony kompa : : :jednym idzie zasilanie , drugim pliki.

Konto w trakcie usuwania

To jest bardzo dobry wyrownany kabel , gralem na nim ,jak zaczalem grac pliki z kompa i Jplay'a. Potem razem z zakupem S10 i AP1 przeszedlem na Entreq'a z Minimusem, ktory jest dotad moim wyborem, lepszym od Audioquest Diamond imo.

Gdybym mial rekomendowac z tych , ktorych sluchalem to w takiej kolejnosci : Entreq, AQ, Acoustic Revive.

AR nie daje takiej pieknej barwy jak Entreq ani takiej precyzji jak AQ ,ale ma te elementy na b. dobrym poziomie.

W. Pacula ciagle go ma , w jakims tescie ostatnio go uzywal.

Konto w trakcie usuwania

Jestem na etapie ze nie musze udowadniac ;) wystarczy posluchac :)))

Wielu mierzy, ale niewielu publikuje... bo po co...? ;)

Moja rada, posluchaj kilku topowych kabli USB w systemie - innej rady nie ma.

Przyjdzie pora beda i publikacje bardzo konkretne.

ciągle czekamy!

ile miesięcy może trwać testowanie kabli? może chociaż zdradź takim niedowiarkom (ba! ignorantom!) jak ja, na jakim etapie są Twoje skomplikowane procesy poznawczo badawcze?

1. W AV był testowany USB Belkin Pro - który to dokładnie model bo w sprzedaży widzę dwa różne.

Testowany był ten:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

• 2 tygodnie później...

Z kabli USB "za darmo" bardzo dobry jest Lindy (jednolicie jasnoszary). Jest ogólnie lepszy od Belkina.

Czy miałeś okazję porównać kabel Lindy z Furutech GT2 USB.

Tranzystor to ciemna strona mocy... strzeżcie się jej... I nie dajcie się zwieść, jakoby mocniejsza była... bo jest tylko szybsza... łatwiejsza... a przez to pociągająca tak bardzo... Podczas gdy jasna, lampowa strona trudna jest... cięższa... wyrzeczeń licznych wymaga... ale bać się jej nie musicie... by Twonk

• 3 miesiące później...

Czy ktoś miał okazję porównać w swoim systemie kabel Transparent Audio Premium USB z innymi kablami USB takimi jak na przykład Audioquest Diamond? Jeśli tak to poproszę o opinię.

Pozdrawiam

Czy ktoś miał okazję porównać w swoim systemie kabel Transparent Audio Premium USB z innymi kablami USB takimi jak na przykład Audioquest Diamond? Jeśli tak to poproszę o opinię.

Pozdrawiam

Nie słyszałem bezpośrednich porównań,ale słuchałem tego Transparenta w znakomitym systemie.

Właściciel wybrał go,z wielu innych i jest zachwycony :).

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

Nie słyszałem bezpośrednich porównań,ale słuchałem tego Transparenta w znakomitym systemie.

Właściciel wybrał go,z wielu innych i jest zachwycony :).

Dziękuję Ci za informację. Na amerykańskich forach czytałem opinie kilku osób, które wybrały właśnie ten kabel USB porównując ze sobą Transparenta i kable Audioquest Diamond oraz topowe Wireworld. Podkreślano, że szczególnie średnica jak i ogólna muzykalność wyróżniała kabel USB Premium spośród innych.

Czy podczas rozmowy z właścicielem systemu powiedział On coś Tobie dlaczego zdecydował się akurat na Transparent Premium USB?

Słuchajcie, mój system jest chyba za słaby, żeby bawić się w zakup high-end kabelków USB?

(patrz strona "o mnie")

PC (Spotify, AIMP4) | ODAC revB+O2 | ADAM A7X | Sennheiser HD600

Słuchajcie, mój system jest chyba za słaby, żeby bawić się w zakup high-end kabelków USB?

(patrz strona "o mnie")

Wireworld ultraviolet to b. przyzwoity kabel. A co do pytania , to nie będziesz znał odpowiedzi, póki nie spróbujesz. Polecam Entreq Konstantin i Jcat, są tańsze od AQ Diamond i imo lepsze.

Konto w trakcie usuwania

Dziękuję Ci za informację. Na amerykańskich forach czytałem opinie kilku osób, które wybrały właśnie ten kabel USB porównując ze sobą Transparenta i kable Audioquest Diamond oraz topowe Wireworld. Podkreślano, że szczególnie średnica jak i ogólna muzykalność wyróżniała kabel USB Premium spośród innych.

Czy podczas rozmowy z właścicielem systemu powiedział On coś Tobie dlaczego zdecydował się akurat na Transparent Premium USB?

Po prostu,był najlepszy z tych,które odsłuchiwał (wszystkich nie pomnę),a z tego co wiem,trochę ich było :).

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

(patrz strona "o mnie")

Mysle ze powinienes sprobowac, bo wplyw moze byc duzo wiekszy niz myslisz. Ja polecam mocno!!!

• 3 miesiące później...

A ja zakupiłem taki wynalazek.

Ukryta Zawartość

Izolacja galwaniczna w 100%. Tylko, że na wejściu i wyjściu konwersja optoelektryczna. Oprócz odizolowania od zakłóceń kompa umożliwia bardziej swobodne ustawienie sprzętu. Nie ma znaczenia czy 10 m czy 30 m.

Posłuchamy to napiszemy. Tylko zanim do mnie dotrze to trochę czasu upłynie.

Ukryta Zawartość

• 1 rok później...

A ja zakupiłem taki wynalazek.

Ukryta Zawartość

Izolacja galwaniczna w 100%. Tylko, że na wejściu i wyjściu konwersja optoelektryczna. Oprócz odizolowania od zakłóceń kompa umożliwia bardziej swobodne ustawienie sprzętu. Nie ma znaczenia czy 10 m czy 30 m.

Posłuchamy to napiszemy. Tylko zanim do mnie dotrze to trochę czasu upłynie.

Ha, ha napisałem i zapominałem. Kupę czasu już minęło. Nawet jeden z kabli mi już zdążył się zepsuć (zakupiłem dwa jakby przeczuwając przyszłe problemy :) ). Z tą izolacją galwaniczną to nie prawda bo sygnał idzie światłem ale zasilanie już po drucie. Ogólnie nie polecam ze względu na awaryjność ale pod względem jakości sygnału (pomimo konwersji optoelektrycznej) to jest bardzo dobrze. Ostatnio jak mi padł kabelek postanowiłem spróbować wrócić do rozwiązania "konwencjonalnego". Za względu na konfigurację sprzętu potrzebuję min 2m odcinka i takowy mam firmy Supra. Bardzo solidnie zbudowany, producent zapewnia że nie "gubi" nic po drodze, nie dostaje zadyszki i trzyma parametry elektryczne jak żaden inny. Ale cóż z tego, jak go wpiąłem zrobiło się płasko, szaro i ogólnie do dupy :). Szkoda że Corning wyprodukował bubla. A wystarczyło zapewnić sprawne odprowadzanie ciepła. Przy gęstych plikach robi się na tych plastikowych wtyczkach dosyć ciepło.

Ukryta Zawartość

Tellurium Q ktoś testował? Ponoć robią wrażenie.

Ja mam raczej negatywne doświadczenia póki co z kablami USB tzn wydane pieniądze - brak efektu (QED,Wireworld). Mało tego, znacznie tańszy, mniej markowy ma wpływ, lekko słyszalny i pozytywny..viablue

Gato Audio AMP-150 (klasa A/B), LAiV Harmony DAC, Open Baffle DIY
Tellurium Q Ultra Black, Hijiri HCI-R10, Ricable + DIY

Mialem polka pod najwyzsza Wireworlda.Sprawdzalem tez oslawionego Belkina jak i kable z Mediamarktu.Te drugie to nieporozumienie,Belkin jako tako.A takze Cardas,Shunyata,Supra i kilka innych.So so....

Przeczytalem obie grupowe recenzje w HiFi News.Kazda z nich konczona uwaga,ze nawet w starciu z wartymi setki £ niepozorny Chord Silver Plus i tak jest lepszy.Kupilem za 200+ zet i Wireworlda sprzedalem za ok 500 z duza strata.

Polecam

Mialem polka pod najwyzsza Wireworlda.Sprawdzalem tez oslawionego Belkina jak i kable z Mediamarktu.Te drugie to nieporozumienie,Belkin jako tako.A takze Cardas,Shunyata,Supra i kilka innych.So so....

Przeczytalem obie grupowe recenzje w HiFi News.Kazda z nich konczona uwaga,ze nawet w starciu z wartymi setki £ niepozorny Chord Silver Plus i tak jest lepszy.Kupilem za 200+ zet i Wireworlda sprzedalem za ok 500 z duza strata.

Polecam

Pisałem o tym kabelku Chorda już lata temu, że jest całkiem niezły. Co nie oznacza, że nie można sporo lepiej, bardziej gładko z lepszym wypełnieniem i płynnością. Oczywiście nie za 200zł :)

Masz na mysli swoja liste na forum?

Zawsze mozna lepiej,a jeszcze lepiej jak mozna lepiej za taniej.Wireworld Silver Starlight,o ktorym pisze wyzej kosztowal 1400.

Mialem takze Audioquest w zblizonej cenie do Ww oraz Stello.

Ale jak piszecie co mieliście to piszcie czy i jaki wpływ miały na odtwarzaną muzykę - inaczej to bezwartościowa informacja..chyba że sie tylko chwalicie..

Gato Audio AMP-150 (klasa A/B), LAiV Harmony DAC, Open Baffle DIY
Tellurium Q Ultra Black, Hijiri HCI-R10, Ricable + DIY

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.