Skocz do zawartości
IGNORED

Rewelacja czy rewolucja - czyli Sure klasa D

Rekomendowane odpowiedzi

próbuję uruchomić wersję 250W ale na dzień dzisiejszy dysponuję tylko zasilaczem 42V - przy takim napięciu układ nie startuje. Jaka modyfikacja pozwoli na stabilną pracę przy 42V ?

Musisz zmienić zenera Z101 na mniejsze napięcie. Myślę że 39V wystarczy.

Edytowane przez KrzysiekA

Musisz zmienić zenera Z101 na mniejsze napięcie. Myślę że 39V wystarczy.

Może nie wystarczyć zmiana tylko tej zenerki, trzeba jeszcze zobaczyć czy stabilizacja napięć będzie działać.

"cytat usunięty przez moderację" -  Bernard le Bovier de Fontenelle

Ja stoję też przed tym problemem. Mam zasilacz 35V i dopóki nie mam pewności że wzmacniacz mi odpowiada nie kupuję mocniejszego. Dobrze że ktoś przeciera szlak. W każdym bądź razie ja bym zaczął od wymiany tego zenera. Jak to nie pomoże to trzeba popatrzyć do tabelki i zastanowić się co wymieniać dalej i dlaczego.

Przede wszystkim trzeba zajrzeć tu:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Kto z Was zamówił wzmacniacz i komu już został dostarczony?? zamówiłem 23 października i ciągle nic. W między czasie dotarły 4 różne przesyłki z Chin. Jedna w rekordowym czasie 5 dni od nadania listem zwykłym :)

"Wolę błędy entuzjazty od obojętności mędrca" - Anatol France

Ja zamówiłem dokładnie tego samego dnia co Ty i jeszcze nie dotarł, jeżeli wchodzę na china post (link:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ) i sprawdzam status przesyłki, to wygląda tak, 5 statusów, a ostatni status brzmi: Dispatching Beijing PL 20131106 0919

Ukryta Zawartość

Kto z Was zamówił wzmacniacz i komu już został dostarczony?? zamówiłem 23 października i ciągle nic. W między czasie dotarły 4 różne przesyłki z Chin. Jedna w rekordowym czasie 5 dni od nadania listem zwykłym :)

Ja zamówiłem w dzien jak bogdan założył wątek ;) ... też nie dostałem przesyłki .. no na regulator z chin czekałem 2msc ;)

Frobek wrzuciłbys zdjecia przetwornicy i Sure jak sie komponuje jak mozna prosic:)byłbym bardzo wdzieczny:)

Jak go jakoś sensownie podłączę, bo na razie to jeden wielki pająk w pudełku po butach :)

No to ja chyba dostanę pod choinkę. Dobrze że płaciłem PayPal'em. Przynajmniej dostanę pieniądze z powrotem jak się przesyłka zawieruszy.

To ja miałem jakieś wyjątkowe szczęście, kupiłem 23.10 paczka dotarła 15.11.

zapisałem się do klubu cierpliwych ryzykantów

kupiłem dwie płytki -

Ukryta Zawartość

termin dostawy to 20 grudnia do 20 stycznia, z mikołaja pewnie będzie d...

Ukryta Zawartość

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Czyli czekamy.

W między czasie testuję pewien preamp, który kupiłem na ebayu (zresztą tego dnia co Sure, dotarł po 3 tygodniach).

Ktoś napisał wcześniej, że spokojnie można wywalić kondensator na wyjściu końcówki. Padło stwierdzenie, że 0.2mV na wyjściu źródła nie stanowi zagrożenia dla DC na wyjściu.

Jaka jest granica offsetu na wyjściu źródła poniżej której można usunąć ten kondensator?

I jeszcze jedno pytanie: potencjometr lepiej jeśli jest przed pre i czy są jakieś przeciwwskazania do stosowania potka między pre a końcówką?

W między czasie testuję pewien preamp, który kupiłem na ebayu (zresztą tego dnia co Sure, dotarł po 3 tygodniach).

Ktoś napisał wcześniej, że spokojnie można wywalić kondensator na wyjściu końcówki. Padło stwierdzenie, że 0.2mV na wyjściu źródła nie stanowi zagrożenia dla DC na wyjściu.

Jaka jest granica offsetu na wyjściu źródła poniżej której można usunąć ten kondensator?

Ja wywaliłem. W tej chwili mam offset DC na wyjściu Sura ok. 0,5-0,7mV, na wejściu 0,2mV. Myślę, że 1-2mV offsetu na wejściu Sura to max, ale to moje dywagacje. Zdradź nam co to za preamp, może znowu odkrycie roku jak Sure :)

Panowie!

Dobra wiadomość, dzisiaj doszła paczka z wersją 2x250 W i kilka innych pierduł od Sure.

Zapłatę wysłałem 25.10, paczka cała, bez dodatkowych opłat.

Panowie!

Dobra wiadomość, dzisiaj doszła paczka z wersją 2x250 W i kilka innych pierduł od Sure.

Zapłatę wysłałem 25.10, paczka cała, bez dodatkowych opłat.

Farciarz!!!!

Ale to może znak, że pozostałe też zaczną dochodzi.

Czy ktoś to może podłączał bezpośrednio do DAC`a podłączonego do kompa?

Ja mam tak stale podłączone.

Sure przyjechał. Kupiony 15.11.13. Na razie nie mam czasu żeby się nim bawić.

Obyło się bez cła i jakichkolwiek dodatkowych opłat.

To obawiam się, że część z nas, którzy zamówili w październiku może nie doczekać się swojego sura. Zaraz będą 2 miesiące od mojego zamówienia.

Kupowałeś na Ebay'u czy w sklepie internetowym? Może być tak że końcówki kupione na Ebay'u wysyłają w pierwszej kolejności bo boją się negatywnych ocen jak diabeł święconej wody. Poza tym kupno na Ebay'u ma jeszcze jedną zaletę. Jak płacisz Paypal'em to Ebay oddaje ci pieniądze gdy towar nie dojdzie. Nie musisz się użerać ze sprzedawcą.

To obawiam się, że część z nas, którzy zamówili w październiku może nie doczekać się swojego sura. Zaraz będą 2 miesiące od mojego zamówienia.

Cierpliwości, teraz dodatkowo sie terminy wydłużą ze względu na końcówkę roku i święta.

Na ebayu kupiłem. Wydaje mi się, że to właściwie już zaraz powinno się zgłosić zaginięcie paczki ponieważ z tego co pamiętam po 60 dniach od zakupów traci się możliwość zwrotu pieniędzy.

Cierpliwości, teraz dodatkowo sie terminy wydłużą ze względu na końcówkę roku i święta.

Niby tak, ale widzisz, że przychodzą paczki wysłane w listopadzie. Pisałem już, że tego samego dnia co sure`a zamówiłem też pre i doszło po 3 tygodniach, a nie była to najmniejsza paczka.

A swoją drogą, w środę zamówiłem parę rzeczy z tme. Do tej pory mi ich nie dostarczono. Monity pokazują rano wydanie paczki kurierowy, wieczorem zwrot do sortowni. Tak od czwartku.

Monity pokazują rano wydanie paczki kurierowy, wieczorem zwrot do sortowni. Tak od czwartku.

W okresie przedświątecznym to jest norma..

W okresie przedświątecznym to jest norma..

Chyba tylko w DPD.

• Pokaż nowe odpowiedzi