Skocz do zawartości
IGNORED

Audiofile ze Szczecina łączcie się

Rekomendowane odpowiedzi

Francuz zarabia kilka razy tyle co Polak (Szczecinianin). Do tego ma ze 3 dni w tygodniu wolne (sic). Ma cieplejszy klimat, a za sobą całą historię sztuki…

Francuz jest otwarty, lubi zabawę i śpiew ;) Do tego zamieszkuje tereny uznawane wciąż za kulturalny pępek świata.

Nie dziwota, że tam lokują się znakomite festiwale nie tylko jazz`owe.

Natomiast ludzie u nas są w porządku, oprócz tych innych ;). Po prostu mamy takie a nie inne warunki. Mówisz, że na Forum się spotykają ludzie. Próbowaliśmy również w Realu. Przyszło tylko kilka osób ze Szczecina. Notabene do dziś spotykamy się posłuchać muzyki.

A zamiast pomstować może trzeba by zrobić brakującą zrzutę na Herbie`go Hancock`a ;). Trzasnąć kilka z nim fotek jako Szczeciński Klub Audiofila i puścić na Forum. Niech tym spoza Szczecina szczena opadnie ;D.

Ale widzicie. Nie chce się nikomu d… ruszyć. A przecież organizatorzy takich koncertów to tacy sami ludzie jak my.

To jednak nie wina znikomej ilości melomanów w Szczecinie. Okazuje sie, że zainteresowanie było duże!

Podobno to "miasto" robiło problemy. Prawdopodobnie organizatorzy tak napisali, żeby nie robić szumu ( związane to może być z otwarciem fabbryki dzwięku?).

A prezydent został ten sam...

pocieszające jest jednak istnienie takie forum, gdzie spotykają się (wirtualnie) ludzie lubiący muzykę również wyższego lotu

winą za zaistniałą sytuację obarczam media = TV i radio

A Może gdyby nie forum właśnie, to ludzie też chętniej spotykaliby się niewirtualnie? :)))

Jarek

Szukaj swojego dźwięku ale... nie wciskaj na siłę go innym :)))

Witam i pozdrawiam wszystkich.

Od razu zwracam się z pytaniem o to gdzie w naszym mieście znajdę serwis w którym by naprawiono mój gramofon. Najwyraźniej padł w nim silnik. W trakcie odtwarzania jednej płyty nagle drastycznie spadły obroty, a siła ciągu bardzo zmalała, tak że czasem talerz już w ogóle nie zaczyna się kręcić. Model to Dual CS-455. Gdzie mógłbym się z nim udać?

Hej!

Audiofile i Melomani ze Szczecina!

W dniu 20 grudnia 2010 r. o godz. 18: 00 w Filharmonii Szczecińskiej im. M. Karłowicza odbędzie się Zachodniopomorska Gala Chopinowska wieńcząca obchody Roku Chopinowskiego.

Wstęp Wolny

W programie m.in.:

część I - Pieśni Fryderyka Chopina w wykonaniu uczniów Wydziału Wokalnego Zespołu Szkół Muzycznych w Szczecinie

oraz utwory fortepianowe Fryderyka Chopina w wykonaniu uczniów Zespołu Szkół Muzycznych w Szczecinie

część II- Fryderyk Chopin: Koncert e-moll op. 11

post-21293-072723500 1292363615_thumb.jpg

Hej!

Audiofile i Melomani ze Szczecina!

W dniu 20 grudnia 2010 r. o godz. 18: 00 w Filharmonii Szczecińskiej im. M. Karłowicza odbędzie się Zachodniopomorska Gala Chopinowska wieńcząca obchody Roku Chopinowskiego.

Wstęp Wolny

W programie m.in.:

część I - Pieśni Fryderyka Chopina w wykonaniu uczniów Wydziału Wokalnego Zespołu Szkół Muzycznych w Szczecinie

oraz utwory fortepianowe Fryderyka Chopina w wykonaniu uczniów Zespołu Szkół Muzycznych w Szczecinie

część II- Fryderyk Chopin: Koncert e-moll op. 11

A wejściówek czasem nie trzeba mieć?

Kochani audiofile ze Szczecina! A nie widział któś z Was tam gdzieś w Szczecinie Przemka - miał przed migracją tego forum nick: laa83.

Bo już daaaaaawno zrobił mi ponoć mojego Pioniera A-705 i chyba zgubił mój adres. Co prawda parę razy twierdził, że wysłał go już , ale nic nigdy nie dojszło ;-(((. Dajcie znać jak go namierzyć bo po migracji forum nie wystepuje już jako laa83!?

Oj. Nie.

My to tylko kabli słuchamy…

Grzegorz7 - Gdzie i kiedy ? :) Nie chodzi mi o pojedynek na DAC'ie, ale zwykłą ciekawość, bo oprócz mojego nie słuchałem innego (wyłączając to co mam w CD)

Pozdrawiam

Marek

Żartowałem przecież.

Zwróć się do Waldka (Waldi_06). Nie wiadomo czy jeszcze dycha w tę zimę tam na odludziu, za siedmioma lasami…

Waldek jest oddelegowany przez nasze środowisko do zajmowania się DAC`ami.

Trzeba przyznać, że reprezentuje wysoki poziom. Jest również niebywale uprzejmy i uczynny dla naszej Braci.

Oczywiście mówię o DIY.

Pozdrawiam również.

Edytowane przez Grzegorz7

Żartowałem przecież.

Zwróć się do Waldka (Waldi_06). Nie wiadomo czy jeszcze dycha w tę zimę tam na odludziu, za siedmioma lasami…

Waldek jest oddelegowany przez nasze środowisko do zajmowania się DAC`ami.

Trzeba przyznać, że reprezentuje wysoki poziom. Jest również niebywale uprzejmy i uczynny dla naszej Braci.

Oczywiście mówię o DIY.

Pozdrawiam również.

Z Waldkiem znam się telefonicznie i potwierdzam jego uprzejmość i uczynność. Niestety nie posiadam własnego środka transportu, a Waldek mieszka trochę za Szczecinem :)

Witam

A ile to te trochę za Szczecinem? Jakiś samochód mam, od jutra wolne do któregoś tam stycznia (zaległy urlop). Może coś dałoby się wymyślić. :) Byle za tymi siedmioma... drogi były przejezdne. :)

Witam

A ile to te trochę za Szczecinem? Jakiś samochód mam, od jutra wolne do któregoś tam stycznia (zaległy urlop). Może coś dałoby się wymyślić. :) Byle za tymi siedmioma... drogi były przejezdne. :)

O ile pamięć mnie nie myli to będzie Dobra Szczecińska.

Fajnie by było zorganizować taki wyjazd. Ze swojej strony mogę zabrać AKG K701, NOS DAC TDA1543 by Peter Daniel v. Premium i ewentualnie Forum608. Mam też nowo zrobione srebrne (w teflonie) IC z wtykami Cardasa SLVR. Chętnie bym porównał z czymś fajnym.

Musimy tylko uśmiechnąć się do Waldka i zorganizować coś na początku stycznia.

Jeżeli chodzi o Dobrą za Wołczkowem, to często bywam na tej strzelnicy czołgowej za Głębokim (Wołczkowo). Do tego miejsca droga zawsze była ok, dalej pewnie też niezgorzej będzie :). Skąd trzeba byłoby Cię zabrać Żołnierzu? :))), (o ile cokolwiek w tego wyjdzie). :)

Co do sprzętu to po prostu posłuchałbym sobie czegoś innego niż moje. Nie mam za bardzo co wziąć, byle nie kolumny :))). Nie wejdą do auta, trzeba by VW T4 mieć. :)

Edytowane przez jarkog

Centrum Podjuch :)

Na metalowej służyłem. :) To mamy Wołczkowo w połowie drogi. Police-Wołczkowo-Podjuchy :))) Ale to nie problem jakby co. :)

o kurcze , ale przegapiłem :-)))

Wszystkiego Naj! Klimatów, prezentów i dobrego roku.

...Podobno to "miasto" robiło problemy...

Inaczej to wygląda.

...

Jak spełnisz warunki, to rób co chcesz, koncert też.

Ale skoro mamy kapitalizm, to miej głowę na karku i licz pieniądze cały czas.

A jak Ci nie styknie kasy, to nie chodź po jałmużnę do kogokolwiek innego, bo niby dlaczego kowalskiemu dać a ziutkowi nie.

...

tak wyglądała ta historia, czyli nie wypalił sposób na sporą kasę dla organizatora w jeden wieczór.

Witam i pozdrawiam wszystkich.

Od razu zwracam się z pytaniem o to gdzie w naszym mieście znajdę serwis w którym by naprawiono mój gramofon. Najwyraźniej padł w nim silnik. W trakcie odtwarzania jednej płyty nagle drastycznie spadły obroty, a siła ciągu bardzo zmalała, tak że czasem talerz już w ogóle nie zaczyna się kręcić. Model to Dual CS-455. Gdzie mógłbym się z nim udać?

Al. Piastów na skrzyżowaniu ze Szwoleżerów, jest tam dobry serwis od wszystkiego, proście Pana Krzysztofa.

A tak na marginesie, to fajnie też byłoby posłuchać różnic wzmaków na tych samych lampkach :) Ciakawym jak by moja PrimkaL.One wypadła na tle Yaqina. Swego czasu brałem go pod uwagę.

Edytowane przez jarkog

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.