Skocz do zawartości
IGNORED

Ojciec Inkasent, kolos na moherowych nogach

thrak

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Znasz powiedzenie "dura lex sed lex"?

Aleś mnie zaskoczył. Jestem wstrząśnięty.

Atakujesz Rydzyka, i moim zdaniem słusznie, bo próbuje być kimś, kogo nasze prawo nie dosięgnie. I tu Cię popieram w 100%. Bardzo mnie zbulwersowała jego wypowiedź, że Hitler też ustanawiał prawo.

Tylko mi powiedz, jak to się ma Twoich wypowiedzi o legalnie polujacych myśliwych, zgodnie z literą prawa, o naukowcach na uczelniach pracujących w zakładach zoologii i łowiectwa, których Ty też nazywasz oprawcami z SS i NKWD,psychicznymi degeneratami, porównujesz ich do morderców z Auschwitz, którzy prowadzili działalność w imię hitlerowskiego prawa.

Tu już, ,,dura lex sed lex''. nie obowiązuje?

Czy u Ciebie, podobnie jak u Rydzyka, obowiązuje, tylko tam gdzie Ci jest z nim wygodnie.

Bo porównania i retorykę, przyznasz, macie identyczną.

Jeżeli nie widzisz różnicy tych dwóch spraw - to jest Twój problem.

To że coś jest dozwolone i legalne - nie znaczy, że chwalebne i należy to popierać. A poza tym nie oznacza obowiązku wykonywania takich czynności. Kupienie wódki i upicie się "w trupa" też jest legalne. Mam to popierać?

Owszem, myślistwo jest legalne. Ale z etycznego punktu widzenia naganne i moralnie obrzydliwe. Podobnie jak w ramach hitlerowskiego prawa dozwolone i legalne było to, co wyprawiali SS-mani w Auschwitz Birkenau. Ocena ich poczyniań z etycznego i moralnego punktu widzenia jest jednoznaczna.

I tylko to chcę uzmysłowić, czyniąc takie, a nie inne porównania.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Podobnie jak w ramach hitlerowskiego prawa dozwolone i legalne było to, co wyprawiali SS-mani w Auschwitz Birkenau.

Ale ja teraz nie oceniam Twoich poglądów na myślistwo. To nie ten temat.

Tylko napisałem, że Twój relatywizm w spojrzeniu na prawo, i retoryka jakiej używasz, jest identyczna jak Rydzykowe,, argumenty''.

bf508b599c00873f64b8c3cdcf1dfbab.jpg

Czy to jest relatywizm? Myślistwo - legalne, moralnie nieakceptowalne. Poczynania SS - tak samo. Wtedy i w tamtym kraju legalne, moralnie nieakceptowalne.

Rydzyk natomiast robi to, co jest nielegalne (reklamy u nadawcy publicznego) i uważa że jego prawo nie obowiązuje.

To są jakościowo zupełnie odmienne przypadki.

P.S. Załączony przez Ciebie rysunek jest kapitalny.

Maju dnia 24.10.2014 - 11:45 napisał

"Ty piszesz że do służb specjalnych, skąd ta wiedza?"

Musi Ci wystarczyć to, co napisałem.

Jakże inaczej, zapomniałeś tylko napisać że to co ja podałem to "propaganda rodem z totalitarnych systemów". :)))

Cytat

"Rydzyk uważa że jest ponad złym prawem....czytaj całość nie jak zwykle wyrwane z kontekstu zdanie.'

Jeśli chcesz, aby Cię poważnie traktowano to przestań się wreszcie ośmieszać z tym "wyrywaniem z kontekstu".

I vice versa. Oceniając wypowiedz weź pod uwagę nie tylko celowo podane bez tegoż kontekstu zdanie, ale całe zdarzenie. Inaczej jawisz się jako sterowany przez liberalne media podatnym na manipulacje. ;)

Cytat "po Twoim insynuowaniu że Gądecki nawoływał do przemocy"

Bo nawoływał. Link podałem.

Wiem, pamiętam choć doprawdy trzeba mieć wiele tupetu by coś takiego insynuować.

Dworak choć w "uzasadnieniu" kary powiedział że "można było odnieść wrażenie", Ty idziesz dalej - nie masz wątpliwości. :))))

Cytat

"kto nawoływał do anarchii?"

Znowu rżniemy głupa w celach polemicznych? Czymże innym jest stwierdzenie "mnie jako katolika prawo nie obowiązuje"? Typowe nawoływanie do nieposłuszeństwa obowiązującemt prawu, czyli do anarchii. W każdym innym kraju już dawno pokazano by mu miejsce w szyku.

Znowu wyrywasz kilka słów z kontekstu i budujesz swoją teorię....cały czas mówimy o złym prawie....Ty zapewne złe prawo respektujesz bez zmrużenia oka. :)))

Cytat"O jakiej normalnej koncesji piszesz "

Koncesje są jako nadawca regularny (płatna) i społeczny (zwolniona z opłat). Zapoznaj się z Ustawą o Radiofonii i Telewizji zanim znowu zaczniesz bronić tego hochsztaplera w sutannie.

Widzę że nie rozumiesz że słowem nie wspomniałem o karze za reklamy, dlatego koncesyjne obwarowania mają się nijak do kary za "nawoływanie do przemocy".

Zresztą faktycznie mijasz się z prawdą pisząc że jest zwolniony z opłat koncesyjnych. Mało tego w ub. roku podniesiono je do takiego pułapu że zagraża to funkcjonowaniu niekomercyjnych w tym katolickim mediom.

Źródła informacji o rzekomym zwolnieniu zapewne nie podasz pisząc "Musi Ci wystarczyć to, co napisałem". :)))

Cytat

"Pisałem o karze 50 tyś. za nawoływanie do przemocy"

Znowu rżniemy głupa? Kara 50 tys. zł. jest nie za nawoływanie do przemocy, ale za nadawanie reklam, czego radiu korzystającemu ze statusu nadawcy społecznego robić nie wolno.

"Telewizja została też ukarana karą 50 tys. złotych za nawoływanie do przemocy."

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Przygotuj się do rozmowy....Twoja pewność siebie zbyt często Ciebie zawodzi. ;)

Co do nadawania reklam też się mylisz, cytat z tegoż artykułu;

"Lidia Kochanowicz, dyrektor fundacji Lux Veritatis, do której należy telewizja zauważyła, że 50 tys. złotych to kara zbyt wysoka. - To jest ponad 40-50 proc. wpływów miesięcznych z reklamy. To nie jest kara, którą możemy zapłacić – powiedziała i zapowiedziała odwołanie...."

A może pomyliłeś telewizję z radiem....tylko "co ma piernik...." :))))

Masz odruch Pawłowa. Ksiądz? Na barykady! Bronić go! Tak jak kiedyś broniłeś "dobrego imienia" Wesołowskiego i Gila (czego obecnie próbujesz się nieudolnie i nieprzekonująco wypierać). Może najpierw zapoznaj się z faktami?

No cóż....przyjąłbym to w kontekście tego wpisu jako Twoją samokrytykę, gdyby nie bezczelne i chamskie kłamstwo jakobym bronił tych ludzi kiedykolwiek. Przyjmujesz kłamstwa o mnie pisane niegdyś w temacie o Kk za prawdę - wpadłeś we własne sidła. ;)

Pewnie też jak poproszę Ciebie o przykład (dowód na to) co napisałeś okrasisz wpisem "Musi Ci wystarczyć to, co napisałem"?

Żenujący popis niewiedzy i arogancji. ;(

Ukryta Zawartość

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Wolę być sterowany przez liberalne media niż pajacykiem na sznurku, za który pociąga wiadoma organizacja.

Obywatel ma przestrzegać prawo, a nie jednoosobowo oceniać z których paragrafów sam siebie zwolnił. Jeśli jakiś uważa za niesłuszny - istnieją mechanizmy wnioskowania o jego zmianę.

Owszem, broniłeś Wesołowskiego i Gila, wiele osób to potwierdza.

Żenujący popis bezgranicznej buty i hucpiarskiego tupetu przedstawiciela organizacji, która (jak wynika z publicznych wypowiedzi jej oficjalnych funkcjonariuszy) uważa się za stojącą ponad prawem. Do czasu.

A gdzie odniesienie do faktów, tylko tyle masz do powiedzenia w ich obliczu?

Powtarzam, żenujący popis niewiedzy i arogancji.

Owszem, broniłeś Wesołowskiego i Gila, wiele osób to potwierdza.

Kłamców lub niedoinformowanych oszustów takich jak Ty!!

Wolę być sterowany przez liberalne media.....

Nie musisz tego pisać to widać, słychać prawie zawsze czuć. :))))

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Nie cierpię TV Trwam i jej założyciela,jednak stosowanie kar jest co najmniej dyskusyjne.

Gdyby zastosować tą metodę wobec innych nadawców,to by wszystkie media musiały cyklicznie płacić za podobne przewinienia.

Wszelkie audycje informacyjne i dyskusyjne często zawierają treści zawierające nadające się do wymierzenia grzywny.

Podobnież w tematyce obyczajowej mam wrażenie jakbym się znalazł w jakiejś cudacznej średniowiecznej krainie.

I to jest zdrowe podejście, udawanie że kara jest za "nawoływanie do przemocy" w sytuacji nie karania innych mediów nadających jawne nawołujące do przemocy drastyczne apele Palikota jest karą za nieprzestrzeganie prawa jest śmieszne....przecież wszyscy wiemy o co chodzi. ;)

A gdzie odniesienie do faktów, tylko tyle masz do powiedzenia w ich obliczu?

Naprawdę sądzisz, że uda się Wam za wzrzeszeć i zatupać rzeczywistość metodą zapierania się w żywe oczy? Jesteś w błędzie.

Powtarzam, żenujący popis niewiedzy i arogancji.

Powtarzam: żenujący popis buty i hipokryzji przedstawiciela organizacji, która uważa że stoi ponad prawem.

Kłamców lub niedoinformowanych oszustów takich jak Ty!!

Maju nie musisz mnie szanować. Mam głęboko gdzieś co myśli o mnie ktoś taki jak Ty. Ale mniej odrobinę szacunku dla pozostałych Dyskutantów. Tu naprawdę zaglądają inteligentni ludzie. Nie traktuj Ich jak półinteligentów i przygłupów. Wszyscy wiedzą co pisałeś. Więc nie wciskaj ludziom na bezczela, że nie powiedziałeś tego co powiedziałeś.

Wiem: sprawa jest dla Ciebie żenująca. Najpierw wpisy o "pomówieniach" i "oszczerstwach" wobec "powszechnie szanowanych kapłanów" (Wesołowski i Gil). Nie pamiętam już kto (Ty czy któryś z Twoich satelitów) próbował sugerować, że cała sprawa to "prowokacja dominikańskich karteli narkotykowych przeciw wyżej wymienionym, którzy ośmielili się im przeciwstawić". Potem, gdy Watykan uznał zarzuty za prawdziwe i uzasadnione, a następnie wyciągnął surowe konsekwencje - okazało się że ktoś tu wyszedł na wysoce niepoważnego i nieudolnie próbuje ratować twarz.

Nie cierpię TV Trwam i jej założyciela, jednak stosowanie kar jest co najmniej dyskusyjne.

"Nie cierpię PZPR i socjalizmu, ale towarzysz I sekretarz Komitetu Centralnego ma rację i prezentuje jedynie słuszny punkt widzenia".

A tak na marginesie, cytowanie wyrwanych z kontekstu zdań należałoby przynajmniej opatrzyć sensownym komentarzem. Ale czego się spodziewać od ziejącymi nienawiścią do tej osoby! ;(

To takie charakterystyczne dla nich, tak bardzo, że powinni to mieć w stopce :)

Naprawdę sądzisz, że uda się Wam za wzrzeszeć i zatupać rzeczywistość metodą zapierania się w żywe oczy? Jesteś w błędzie.

Ty przeczytaj posty tylko uczestników tego tematu o światopoglądzie(delikatnie ujmując) podobnym do twojego, a dowiesz się co to szerzenie nienawiści.

Wiem: sprawa jest dla Ciebie żenująca. Najpierw wpisy o "pomówieniach" i "oszczerstwach" wobec "powszechnie szanowanych kapłanów" (Wesołowski i Gil). Nie pamiętam już kto (Ty czy któryś z Twoich satelitów) próbował sugerować, że cała sprawa to "prowokacja dominikańskich karteli narkotykowych przeciw wyżej wymienionym, którzy ośmielili się im przeciwstawić"

Bo taki wieści również dochodziły, a w przeciwieństwie do ciebie, który od razu wiedział najlepiej nawet pomimo braku wyników dochodzenia, również brali to pod uwagę i do nieosądzonych kamieniami nie "rzucali". Ciekawy jestem co mądrego byś napisał gdyby te wiadomości okazały się prawdziwe?

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

To takie charakterystyczne dla nich, tak bardzo, że powinni to mieć w stopce :)

Nienawiść i pogardę dla Rydzyka ma również wiele osób o jednoznacznie i zdecydowanie katolickim światopoglądzie. W tej liczbie znani posłowie.

Brzmienie naszych stopek (jeśli ktoś lubi ją mieć) ustala sam zainteresowany. Nie Ty.

Ty przeczytaj posty tylko uczestników tego tematu o światopoglądzie(delikatnie ujmując) podobnym do twojego, a dowiesz się co to szerzenie nienawiści.

Nie od dziś wiadomo, że jesteście mistrzami w odwracaniu kota ogonem i strojenia się w szaty "prześladowanych biedaczysk".

Bo taki wieści również dochodziły, a w przeciwieństwie do ciebie, który od razu wiedział najlepiej nawet pomimo braku wyników dochodzenia, również brali to pod uwagę i do nieosądzonych kamieniami nie "rzucali". Ciekawy jestem co mądrego byś napisał gdyby te wiadomości okazały się prawdziwe?

I kto w ostatecznym rachunku miał rację?

Skąd takie wieści dochodziły? Z Radia Maryje? Telewizji Trwam? Naszego Dziennika? Bo Watykan natychmiast, od samego poczatku, podszedł do sprawy nadzwyczaj poważnie.

Wszyscy wiedzą co pisałeś.

Stara stalinowska szkoła...."plujcie plujcie zawsze coś przyschnie"....nic więcej oprócz kłamliwych słów nie przedstawisz?

Bobcat hasło Wesołowski, moje wpisy i wyszukiwarka....wyjdzie cała prawda.

Potem, gdy Watykan uznał zarzuty za prawdziwe i uzasadnione, a następnie wyciągnął surowe konsekwencje - okazało się że ktoś tu wyszedł na wysoce niepoważnego i nieudolnie próbuje ratować twarz.

Widzisz kolego Watykan odwołał Wesołowskiego na podstawie doniesień prasowych. Przeciwnicy Kk (w temacie o Kk, wtedy jeszcze bez Ciebie) ciągnęliście mnie (stosując różne erystyczne sztuczki) za język na wszystkie sposoby bym coś więcej w jego obronie napisał niż to że jak każdy podejrzany ma prawo do uczciwego procesu i pedofilem jest czas go nazywać przynajmniej do postawienia zarzutów. Nic z tego jednak nie wyszło....choć kłamstwo jakobym bronił pedofilów jest Wam na rękę w ideologicznych rozmowach....nikt jednak dotąd nie potrafił mi tego dowieść. ;)

Nie pamiętam już kto (Ty czy któryś z Twoich satelitów)

Możesz to wyjaśnić?

Może też jesteś zwolennikiem teorii jakobym był duchownym lub opłacanym współpracownikiem Kk i kimś tu sterował....napisz coś o tym dawno tych idiotyzmów tu nie .było. :))))

Nienawiść i pogardę dla Rydzyka ma również wiele osób o jednoznacznie i zdecydowanie katolickim światopoglądzie. W tej liczbie znani posłowie.

Ciekawi katolicy co nienawidzą i gardzą swoimi bliźnimi....żałosne świadczące o braku podstawowej wiedzy o katolicyzmie a przede wszystkim świadczące o braku refleksji nad tym co piszesz.

Ps. A wracając do głupot wypisywanych tu o TV Trwam jakoby kara (50 tyś.) była za nadawanie reklam których im rzekomo nie wolno nadawać jesteś już doinformowany czy będziesz nadal mi imputował że "zapieram się czemuś w żywe oczy"?

ty czerwcowy wystepujsz jako koscielny obronca en block i detalista nie jestes??

<br />Widzisz kolego Watykan odwołał Wesołowskiego na podstawie doniesień prasowych. Prz<br />
i do tego kabareciarz??

Insynuowanie, że Watykan coś robi na podstawie doniesień prasowych (a nie własnej udokumentowanej wiedzy) świadczy dobitnie, że mamy do czynienia z osobą wysoce niepoważną, żyjącą w świecie swoich wyimaginowanych iluzji i totalnie oderwanej od rzeczywistości.

Drodzy słaba pamięć doskwiera?

Muls w Twoim przypadku to się nie dziwię.... :)))

nic więcej oprócz kłamliwych słów nie przedstawisz?

Nowa definicja kłamstwa: zdanie lub opinia, z którymi Maju się nie zgadza.

Może jakiś współczesny Kopernik udowodni Ci wreszcie, że Wszechświat nie kręci się wokół Ciebie.

nikt jednak dotąd nie potrafił mi tego dowieść.

Sam udowodniłeś wszystko. Metoda rżnięcia głupa i wypierania się własnych słów jest kiepską formą obrony własnej osoby.

Może też jesteś zwolennikiem teorii jakobym był duchownym lub opłacanym współpracownikiem Kk

Nie jestem zwolennikiem teorii, ja to wiem. Podobnie jak każdy z używalnością mózgu, kto potrafi logicznie myśleć i wyciągać wnioski, które są oczywiste i nasuwają się same. Jesteś tu służbowo.

Ciekawi katolicy co nienawidzą i gardzą swoimi bliźnimi....żałosne świadczące o braku podstawowej wiedzy o katolicyzmie a przede wszystkim świadczące o braku refleksji nad tym co piszesz.

Co mówi na temat Rydzyka np. poseł Niesiołowski? Więc powstrzymaj swoje komentarze operetkowy oceniaczu wszystkiego i wszystkich.

A wracając do głupot wypisywanych tu o TV Trwam jakoby kara (50 tyś.) była za nadawanie reklam których im rzekomo nie wolno

Widzę braki w informacji. Poczytaj, było na ten temat obszernie. Nie zapieraj się w żywe oczy na bezczela.

no chiba ze taka praca..kolego.

Oczywiście. Przecież to brygada sieciowa wiadomej instytucji.

<br />Muls w Twoim przypadku to się nie dziwię.... :))) <br />
Bezradnosc??nie masz juz lepszego argumentu.Moze ci dopowiem ze nie mam jednej nogi.Bedzie ci łatwiej.A tak generalnie rozumiem ze reprezentujesz oficjalne stanowisko kosciola co dokladnie jest zgodne z moim.Tzn ze jest..idiotyczne.

Za cienki w uszach :) to zwykły pożyteczny...społecznik :)

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Dlaczego nie dokończyłeś....do ignorancji doszłoby chamstwo co często idzie w parze. ;(

Cytat"Może też jesteś zwolennikiem teorii jakobym był duchownym lub opłacanym współpracownikiem Kk"

Nie jestem zwolennikiem teorii, ja to wiem. Podobnie jak każdy z używalnością mózgu, kto potrafi logicznie myśleć i wyciągać wnioski, które są oczywiste i nasuwają się same. Jesteś tu służbowo.

No to są dwie możliwości albo mało wiesz druga możliwość jest dla Ciebie mniej przyjemna, nie potrafisz w należyty sposób spożytkować logicznego myślenia do czego powinien służyć Twój mózg. :)))

Cytat "A wracając do głupot wypisywanych tu o TV Trwam jakoby kara (50 tyś.) była za nadawanie reklam których im rzekomo nie wolno"

Widzę braki w informacji. Poczytaj, było na ten temat obszernie. Nie zapieraj się w żywe oczy na bezczela.

Tak bezczelność wmawiasz a prawda jest taka;

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zauważ że to nie media katolickie potem przeczytaj i nie pisz dalej bzdur!!

Cytat "Ciekawi katolicy co nienawidzą i gardzą swoimi bliźnimi....żałosne świadczące o braku podstawowej wiedzy o katolicyzmie a przede wszystkim świadczące o braku refleksji nad tym co piszesz."

Co mówi na temat Rydzyka np. poseł Niesiołowski? Więc powstrzymaj swoje komentarze operetkowy oceniaczu wszystkiego i wszystkich.

Niesiołowski wzór katolika....może dla Ciebie. ;)

Potwierdzasz w całej pełni to co napisałem....brak refleksji i wiedzy.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

nie potrafisz w należyty sposób spożytkować logicznego myślenia

Kto to mówi? Gość, dla którego logika to dowodzenie, że białe jest czarne (i na odwrót), oraz tylko to co potwierdza jego z góry przyjęte tezy.

Tak bezczelność wmawiasz a prawda jest taka;

A prawda jest taka, że sprawa emisji reklam również była.

Czy pochwałanie czynu przestępczego, jakim jest wandalizm (spalenie tęczy) nie jest pochwałaniem przemocy? Zapomniałem: pan Rydzyk uważa, że stoi ponad prawem. I publicznie to oświadcza. Na taki poziom bezczelności nie pozwalali sobie nawet towarzysze z Biura Politycznego KC PZPR.

nie pisz dalej bzdur

Nie bój się. Konkurencją Twoją nigdy nie będę. W pisaniu bzdur jesteś niedościgłym mistrzem.

brak refleksji i wiedzy.

Tako rzecze krynica mądrości wszelakiej.

Umknęło mi, że za prawdziwych katolików uważa się tylko motłoch skupiony wokół pewnej szczekaczki radiowej z siedzibą w Toruniu.

Twój stosunek do myślących inaczej przestał mnie interesować, oprócz prostactwa i chamstwa niczego odkrywczego nie napisałeś i nie napiszesz.

Cytat "Tak bezczelność wmawiasz a prawda jest taka;

A prawda jest taka, że sprawa emisji reklam również była

Prawda jest taka że to ty odwracając kota ogonem próbujesz wybrnąć ze swoich kłamstw że karę 50 tyś TV Trwam dostała za reklamy....dotarło do Ciebie wreszcie że się mylisz? :)))

Czy pochwałanie czynu przestępczego, jakim jest wandalizm (spalenie tęczy) nie jest pochwałaniem przemocy? Zapomniałem: pan Rydzyk uważa, że stoi ponad prawem. I publicznie to oświadcza. Na taki poziom bezczelności nie pozwalali sobie nawet towarzysze z Biura Politycznego KC PZPR.

Ten wpis o tym świadczy.

Jak zwykle komentarz oderwany od rzeczywistości, już do tego przywykłem. :))

Twój stosunek do myślących inaczej przestał mnie interesować, oprócz prostactwa i chamstwa niczego odkrywczego nie napisałeś i nie napiszesz.

W jednym i drugim nigdy Tobie nie dorównam.

Jak zwykle komentarz oderwany od rzeczywistości, już do tego przywykłem.

Co kogo obchodzi do czego przywykłeś a do czego nie?

dotarło do Ciebie

Nie, nie dotarło. Bo się nie mylę. To Ty próbujesz swoim zwyczajem zakłamać rzeczywistość. Wrzeszcząc, że to inni kłamią.

I kto w ostatecznym rachunku miał rację?

Skąd takie wieści dochodziły? Z Radia Maryje? Telewizji Trwam? Naszego Dziennika? Bo Watykan natychmiast, od samego poczatku, podszedł do sprawy nadzwyczaj poważnie.

Wiedziałem, że na nic mądrego cie nie stać.

Maju rzecznikiem episkopatu?

Biała bruzda kocim bojownikiem?

nic więcej oprócz kłamliwych słów nie przedstawisz?

to juz drugi raz na tej stronie...Taka natura jegomościa.

Wiedziałem, że na nic mądrego cie nie stać.

Staram się dorównać mądrością do poziomu rozmówcy, w tym przypadku Ciebie.

Biała bruzda kocim bojownikiem?

A to kolejny dowód na słuszność poprzedniego.

to juz drugi raz na tej stronie...Taka natura jegomościa.

Masz jakieś kompleksy? Słusznie!

Staram się dorównać mądrością do poziomu rozmówcy, w tym przypadku Ciebie.

nie udało sie w dalszym ciągu nic mądrego napisać.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.