Skocz do zawartości
IGNORED

Kierunek - MBL

piano

Rekomendowane odpowiedzi

Piano

Policzyłem same rezonanse między przeciwległymi ścianami,zapewne u Ciebie Mirek Andrejuk zmierzył kolejne oktawy rezonansów,zapewne najbardziej dokuczliwe ze względu na poziom głośności.

Tak domniemam.

Tak tylko w kwestii przypomnienia bądź orientacji,wzór-FR 344 / 2x odległość miedzy ścianami.

Rafael, na ... jachtach in statkach ;) Maciek mieszka blisko morza :)

Rozumiem, wychodzi z domu schodząc z trapu. Koniecznie mu powiedz żeby założył sobie relingi, bulaje też powinny być dla utrzymania klimatu pomieszczenia. Pomyśl okrągłe bulaje i okrągłe cebulki szczyt szczęścia ;)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Panowie potrafią doradzić jak poustawiać wszystko w pokoju pod względem optymalnego brzmienia,

patrząc na rysunek?

Teoria czasem bywa sprzeczna z praktyką w akustyce, o czym i ja się przekonałem.

Cześć, Panowie:)

Jak dobrze wrócić do swoich!!!:))).., do swojego grajdołka i zapachu codzienności.

Ostatnie dwa dni na obczyźnie były już męką!

Gdzie nie wejdziesz, pub, sklep, restauracja, wszędzie to samo - disco, espaniola różnej maści itp.

Łoo rany!!! Uszy już puchły!Dwa tygodnie muzycznej męki!!!

Zapowiedziałem, ze jak ktoś mi puści w zagrodzie Latino, Disco, Radio Zet..itp, to wyrzucę z domu!:))

Zapobiegawczo, zgrałem sobie parę płyt do wieczornego posłuchania, ale nawet nie dało rady ich posłuchać, bo mieliśmy pokój na basen, a przy nim codziennie do 1 w nocy imprezy z czym.., ?

No pewnie, ze przy Latino!:))

Na tyle głośnie, ze nawet słuchawki nie dawały rady.

Z drugiej, pewnie, że przy Milesie nikt nie będzie wywijał na parkiecie, ale dla moich uszu, to już 2 tyg. z Latino, to już przeginka(!)

Ale co tam.., były też dobre strony - dwa tygodnie bez kierownicy i piwo na maxa:)))

Parzę kawkę, poczytam co nowego na AS, rozgrzewam system i nic mnie więcej już dziś nie obchodzi.:)

Pozdr, M.

przy Milesie nikt nie będzie wywijał na parkiecie

Przy Milesie może nie,

ale już przy drobnej przeróbce Herbie Hancocka,czemu nie ;)

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

Cześć, Panowie:)

Jak dobrze wrócić do swoich!!!:))).., do swojego grajdołka i zapachu codzienności.

Ostatnie dwa dni na obczyźnie były już męką!

Gdzie nie wejdziesz, pub, sklep, restauracja, wszędzie to samo - disco, espaniola różnej maści itp.

Łoo rany!!! Uszy już puchły!Dwa tygodnie muzycznej męki!!!

Zapowiedziałem, ze jak ktoś mi puści w zagrodzie Latino, Disco, Radio Zet..itp, to wyrzucę z domu!:))

Zapobiegawczo, zgrałem sobie parę płyt do wieczornego posłuchania, ale nawet nie dało rady ich posłuchać, bo mieliśmy pokój na basen, a przy nim codziennie do 1 w nocy imprezy z czym.., ?

No pewnie, ze przy Latino!:))

Na tyle głośnie, ze nawet słuchawki nie dawały rady.

Z drugiej, pewnie, że przy Milesie nikt nie będzie wywijał na parkiecie, ale dla moich uszu, to już 2 tyg. z Latino, to już przeginka(!)

Ale co tam.., były też dobre strony - dwa tygodnie bez kierownicy i piwo na maxa:)))

Parzę kawkę, poczytam co nowego na AS, rozgrzewam system i nic mnie więcej już dziś nie obchodzi.:)

Pozdr, M.

Ile to sie czlowiek nakatuje na wakacjach, zeby z przyjemnoscia do swojego sprzetu i dobrej muzy wrocic:)

Konto w trakcie usuwania

• 2 tygodnie później...

Panowie,

Zazwyczaj aż tak się nie otwieram, ale to co zobaczyłem dzisiejszego dnia, zwaliło mnie z nóg i musiałem wkleić:))

Tort urodzinowy, jak tort, ale motyw mnie powalił:)

Jak tu nie kochać takiej żoneczki:)

Tak, ale żonka(aby nie wzbudzić u mnie podejrzeń) nie znalazła ładnych fotek końcówek MBLa i to jeszcze tych odpowiednich.

Nawiasem, wiadomo o co chodzi, co miała na mysli - o system jako całość:)

Dzięki:)

Zdrówka, zdrówka, jak ono będzie, to z resztą sobie poradzę:)

A co mi tam - niech Ci chociaż gabarytami przypomina "większego brata".

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Najlepszego. :)

Ukryta Zawartość

Tort MBL i wino z truskawkami. Żonka na coś liczy wieczorkiem i musi być koncertowo :)

Tranzystor to ciemna strona mocy... strzeżcie się jej... I nie dajcie się zwieść, jakoby mocniejsza była... bo jest tylko szybsza... łatwiejsza... a przez to pociągająca tak bardzo... Podczas gdy jasna, lampowa strona trudna jest... cięższa... wyrzeczeń licznych wymaga... ale bać się jej nie musicie... by Twonk

Dzięki, Panowie:))

Przyznam, ze zawsze wzruszały mnie z pozoru takie "drobiazgi", chyba bardziej za pomysł, inwencję i w sumie gest od serca.

Niby nic wielkiego, ale cieszy starego Qunia:)

Czekam jeszcze na kuriera z prezentami m.in;

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , Steve Coleman, Five Elements

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , Masabumi Kikuchi Trio

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , Herbie Hancock

i pare innych...

Wczoraj przywiózł Trios Live - Redmana:)

MarkN,

Tym razem, to nie Makarska( a szkoda), lecz Hiszpania, Tossa:)

Klasyczna Sangria z owocami południa.

Czasem lubię, choć wolę białe z okolic Bordeaux:)

Wow!

Nie liczyłem na taki odzew!:))

Fajnie, że wpadliście, Panowie:)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Wszyscy zycza Tobie zdrowia to ja dla odmiany zycze Tobie naglego przyplywu nieoczekiwanej gotowki np. wygranej w Lotto abys w koncu mogl sobie kupic wymarzone koncowki MBL . :)

P.S.

Ale Sangrie to normalnie pijemy w kilka osob z plastikowego wiadra i kulturalnie przez slomke a nie po chamsku z kieliszka ;)

Miło, że wpadliście na torcik:)

Do końcówek coraz bliżej:), choć nie wykluczone, że gdy już będą, to dojdzie sprawa Pre, dodatkowej linii zasilającej( z całą pewnością) i być może częściowego okablowania, głownie głośnikowe.Gdy już będą monosy, to zobaczę jak spasują się Anakonda Z - Tron, bo do tej pory jestem z niej b.zadowolony.

Potrzebuje bi-wire, więc albo dokupię jeszcze jedną Anakondę, albo wrócę do Tary, bo MBL 101 lubi się z najwyższymi modelami.

Jeśli wyjdzie na zmianę głośnikowych, to raczej będę celował w krótkie odcinki do monosów.

Oczywiście, pozostaje jeszcze sprawa dopracowania akustyki.

W sumie, ogrom prac!:)

Z pewnością nie będę się nudził:))

A u Ciebie, wybrałeś końcówki? Będzie Tenorowo czy jednak co innego?

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Jak na razie Kondo i Tenor to podobny poziom ( wg. mojej skromnej opinii).

Probuje sciagnac do Polski jeszcze zestaw pre + monosy od Absolare na full wypasie i porownac do powyzszych konstrukcji.

Potem pewnie cos zdecyduje. ;)

Wszystko w rekach dystrybutora danego sprzetu , jak da "normalna" cene to pewnie dobijemy targu. Jak nie da to poszukam za granica.

Ale ostatnio wstapila we mnie wiara w naszych sprzedawcow ;)

Gość jamówię

(Konto usunięte)

Miło, że wpadliście na torcik:)

Do końcówek coraz bliżej:), choć nie wykluczone, że gdy już będą, to dojdzie sprawa Pre, dodatkowej linii zasilającej( z całą pewnością) i być może częściowego okablowania, głownie głośnikowe.Gdy już będą monosy, to zobaczę jak spasują się Anakonda Z - Tron, bo do tej pory jestem z niej b.zadowolony.

Potrzebuje bi-wire, więc albo dokupię jeszcze jedną Anakondę, albo wrócę do Tary, bo MBL 101 lubi się z najwyższymi modelami.

Jeśli wyjdzie na zmianę głośnikowych, to raczej będę celował w krótkie odcinki do monosów.

Oczywiście, pozostaje jeszcze sprawa dopracowania akustyki.

W sumie, ogrom prac!:)

Z pewnością nie będę się nudził:))

I to jest świetny plan, najlepszego piano!!!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.