Skocz do zawartości
IGNORED

Igrzyska w Soczi 2014 - kibicujemy, bojkotujemy?

suluben

Rekomendowane odpowiedzi

A przy wejściu lokomotywy to jak to było w komentarzach ?

, a jeśli chodzi o komentarze na bieżąco polskich sprawozdawców sportowych , to lokomotywa rewolucji miała pędzić do wybrzeża wschodniego Atlantyku ( raz wprawiona w ruch nic nie miało ją zatrzymać ) lecz zatrzymała się na Polsce w 1920 r . i została odepchnięta , a później mówili o zniewoleniu Polski po 1944 r.

Już przed samym otwarciem było powiedziane że otwarcie ma nawiązywać do Rosji carskiej.

I otwarcie nawiązuje do Cara który unowocześnił Rosję .

I otwarcie nawiązuje do Cara który unowocześnił Rosję .

Był komentarz (oni chyba mieli gotowe teksty do powiedzenia w konkretnych momentach) że wyprowadził Rosję z tzw zacofanych folwarków.

Przeceniasz go . Jest to nawet fizycznie niemożliwe .

Masz najwazniejsza impreze sportowa dla Rosji i chcesz mi powiedziec ze on o tym nie wiedzial? Przy okazji 'tzw. delay' jest powszechnie stosowany, nawet w Ameryce choc czesto to tylko kilka sekund (chodzi o blokowanie na zywo gdy ktos zacznie uzywac np. slow wulgarnych). Tu jednak chodzi o cos innego. Oni zablokowali swoim obywatelom w pewnym sensie dostep do TV na zywo choc I tak sie dowiedza. W dalszym ciagu maja ta 'sowiecka mentalnosc' niestety. Pamietacie jak na otwarciu w Vancouver nastapila awaria jednego segment znicza. I wszyscy to widzieli. Jka to sie mowi 'shit happens'. Byla to plama na naszym honorze ale nikt tego nie ukrywal sztucznie bo dopiero to byloby niewporzadku. I jak tak to oceniam. W sumie potraktowalismy to z humorem.

A wracajac do sportu to ogladaliscie wczoraj eliminacje snowboardowcow? Kurza dupa ja naleze do frakcji narciarzy ale na tych deskach to oni niezle rzeczy obecnie wyprawiaja. Niesamowite!

Mieli scenariusz z opisem co do czego nawiązuje , to nie ulega wątpliwości , ale wytycznych jak konkretnie opowiadać to raczej nie , świadczy o tym mowa gdy jechała lokomotywa rewolucji .

Masz najwazniejsza impreze sportowa dla Rosji i chcesz mi powiedziec ze on o tym nie wiedzial? Przy okazji 'tzw. delay' jest powszechnie stosowany, nawet w Ameryce choc czesto to tylko kilka sekund (chodzi o blokowanie na zywo gdy ktos zacznie uzywac np. slow wulgarnych). Tu jednak chodzi o cos innego. Oni zablokowali swoim obywatelom w pewnym sensie dostep do TV na zywo choc I tak sie dowiedza. W dalszym ciagu maja ta 'sowiecka mentalnosc' niestety.

To świadczy o głupocie tych nadgorliwych . Myślisz że Putin o tym nie wie , że i tak dowiedzą się ?

Niektórzy pisali że ten austriacki zawodnik to ..... Morgenstern, się przewrócił :-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

chora goleń, czyli klasyczna filipinka

Ukryta Zawartość

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

"- Ostrzegałem, że Rosjanie nie są tacy kolorowi, jak ich się pokazuje, i że na olimpiadzie będą kłopoty. Na razie są problemy ze strony organizacyjnej, bo nie zdążyli ze wszystkim. Do tego dochodzi jeszcze aspekt sportowy. Powiem to prosto z mostu: uważam, że będzie bardzo dużo oszustw i niedopatrzeń - mówi w rozmowie z "Dziennikiem" Władysław Kozakiewicz, który przed 34 laty wywalczył w Moskwie złoty medal olimpijski w skoku o tyczce." http://eurosport.onet.pl/soczi-2014/w-soczi-bedzie-bardzo-duzo-oszustw/7p53n

Nie oczekiwałem innych słów z jego strony.

W przeszłości znakomity tyczkarz, od swojej ucieczki do RFN idzie ciągle w dół, żywi się resztkami dawnej sławy - występując w reklamach i tabloidach. Słynny gest wyraźnie go przygniata. Szkoda, że do historii wyłącznie przejdzie, jako autor jednego gestu...

a ta panienka ktora siedziala kolo Putina, wie ktos kto to byl ?

dalej siedzial chlopak nawet podobny do Putina, byly to jego dzieci ???

Obama wszedzie sie paraduje ze swoimi corkami, wiec moze i Putin pokazal swoje ?

Na youtube wszystkie filmiki z otwarcia szybko kasują, ale tymczasem znalazłem gdzie indziej :

Ukryta Zawartość

Lokomotywa wjeżdża około 1H.37 można posłuchać co mówią w oryginalnym komentarzu.

Ukryta Zawartość

a ta panienka ktora siedziala kolo Putina, wie ktos kto to byl ?

Obok prezydenta Putina siedziała była rosyjska bobsleistka Irina Skworcowa.

Obama pokazuje się z rodzinką ale na boku bzyka ponoć co się da. To ja już wolę Władimira.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Jednak wszystko nie odbywa się z Putinem :

5213b9e0980e26127eff23408d3c7e77.jpg

Czyli juz nie bede musial wykupywac wizy zeby jezdzic po tania wache? :D

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

?👈

a ja myslalem ze Putin ma taka ladna corke....

To Putin dobry gosc , ta Skworcowa miala bardzo grozny wypadek , prawie by nie zginela , chciala byc na igrzyskach i Putin to zrealizowal :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

(...)

Przykra sprawa z tą Sztorcową. Była bardzo ciężko kontuzjowana w listopadzie ub. roku w czasie treningu na niemieckim torze bobslejowym w Koenigssee w wypadku po błędzie obsługi.

Leżała w śpiączce. Jeszcze chyba korzysta z wózka inwalidzkiego, jest w trakcie leczenia i rehabilitacji.

laskę kładziemy na czerwone olimpiady ! nie oglądamy ! przecież nasi i tak nic nie zdobędą!

Możesz kibicować Ruskim albo Niemcom, twoja sprawa, ale pamiętaj, że nasi reprezentują nasz kraj, a to oznacza, że między innymi i ciebie. Każdemu należy dać szansę, a spisywanie od razu na porażkę jest nie na miejscu, tym bardziej swoich.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

laskę kładziemy na czerwone olimpiady ! nie oglądamy ! przecież nasi i tak nic nie zdobędą!

Prócz braków umysłu - nic ci nie dolega?

O co ta cała histeria???

Otwarcia nie ogladałem ale nie płaczę - może gdzieś powtórzą.

Z tego, co czytam i oglądam to mamy do czynienia z typowym spektaklem urządzonym przez kraj cywilizacyjnie zacofany i mentalnie zakompleksiony.

Problem w tym, że dysponuje on realna siłą i olbrzymimi zasobami. Taki napakowany i uzbrojony w pałę, zakompleksiony i najarany ideologicznie, żądny odwetu kark.

Jestem Europejczykiem.

powaznie to sa jakies olimpiady????one sie nazywaja olimpiady ale po co??I dla kogo.Jakis sport za miliony euro i miliony za zawodnika???panowie cós wam sie popierdoliło..... sklep ze sportem/

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.