Skocz do zawartości
IGNORED

Idzie wojna, idzie wojna, idzie krwawa rzeź ...

BoDeX

Rekomendowane odpowiedzi

Pewnie te święte krowy w europejskim parlamencie też mają pełne gacie, bo rączka rączkę musi myć. Jak Ruski się wkurzą, to zaczną sypać nazwiskami i ujawnią przekręty na których jesteśmy wszyscy okradani przez szlachetną unię, więc sprawa musi być załatwiona na "miętko"

Bardzo trafne spostrzeżenie.

Kanał Prawy Kanał Lewy STEREO......................Przenicowany świat

jakieś bezsensowne pieprzenie o Hitlerze zdradza tylko zawartość umysłu - sieczka.

Człowieka określają czyny wariatów charakteryzuje brak odróżnienia że rzeczywistość tworzą właśnie one a nie słowa .

Hitler przed samobójstwem : Po fakcie człowiek żałuje tylko, że był za dobry - wycedził Adolf Hitler, gdy z Ewą Braun ślubowali sobie nie tyle dozgonną miłość, co wspólne samobójstwo.

Nie wiem czy ktoś oglądał dzisiaj wiadomości na TVP1.

Mówili, że Polski eksport roczny do Rosji wynosi 34 mld zł. No ale co to dla nas.

Istotniejsze było jednak co innego.

Podano, że Francja jest bardzo wstrzemięźliwa w ocenie działań Rosji na Ukrainie, ma dobre kontrakty z Rosją np. właśnie budują okręty dla ich marynarki i nie zamierzają z tego rezygnować.

Podobnie Anglia wypowiada się dosyć łagodnie o całej sprawie.

Niemiecki vice kanclerz własnie jedzie na rozmowy do Rosji. Prawdopodobnym powodem jest chęć poprawy stosunków między tymi krajami.

Tak w ogóle to ciekawe, że podali trochę prawdy.

Wygląda na to, że Polska zostaje sama na placu boju, fajnie co ?

Sprawdza się scenariusz, który opisałem kilka postów wcześniej, silni się dogadają, po tyłku dostaniemy my.

Życie .

Polska chyba tylko w świetle fleszów pod publiczkę jest proukraińska. Można sobie za to nabić punktów w mediach. Bo niby z jakich powodów ekonomicznych, skoro nawet prezydent nasz nie ukrywa że jest prorosyjski. Jedynie z ogromną koncentracją pilnuje słów które wymawia, żeby nie powiedzieć czegoś demaskującego. Oj bardzo się pilnuje ten nasz prezydent :)

Sytuacja na Ukrainie będzie nauczką dla wszystkich możnych tego świata. Za mało pieniędzy poszło na propagandę prorządową. Za mało prania mózgu. To niedopuszczalne. Teraz tłum chce krwi! Naród wydawał już się przepięknie ogłupiony, a tutaj takie cuś. No po prostu zbyt duża arogancja rządzących. Trzeba stwarzać pozory!

Hitler : Głównym punktem w programie nazistowskim jest zniesienie liberalnej koncepcji jednostki i marksistowskiej koncepcji ludzkości, które zastąpi zakorzeniona w ziemi i połączona ze sobą więzią wspólnej krwi wspólnota ludowa.

No proszę Putin chyba wziął sobie te słowa dosłownie w dodatku podbije nie wrogów a zjednoczy prowadzać z nimi wojny bratnie narody , najpierw zabije trochę ludzi z byłego ZSRR a potem połączeni wspólną krwią zostaną wyśnioną wielką wspólnotą ludową .

• Moderatorzy

wyczytałem i cytuję:

Dobry wieczór,

Join McCain wydaje się człowiekiem, który stracił kontakt z rzeczywistością.

Oczywiście, rzeczywistość talmudyczna temu panu nie jest obca.

Kłamstwa, półprawdy, propaganda, szkoda czasu, by prostować.

Szanownym czytelnikom zostawię kilka pytań, dość retorycznych, które znalazłem w Gajówce Maruchy na wordpress.

Odnośnie zagrożenia pochodzącego z Rosji i Putina:

cuytat:

Widzisz pan gdzieś Rosjan wykupujących polską ziemię?

A może jakieś rosyjskie banki?

Czy to w Rosji jesteśmy zadłużeni po uszy?

Które przedsiębiorstwa kupiła Rosja lub Rosjanie w Polsce za bezcen, a następnie zlikwidowała?

Czy to w Moskwie powstają prawa zakazujące w Polsce wędzenia mięsa, łowienia ryb, produkcji mleka, cukru?

A może JE Putin nałożył na nas haracz “za emisję CO2” dzięki któremu prąd kosztuje 2x tyle?

Czy Rosja walczy w Polsce z homofobią, antysemityzmem?

Rosja nie pozwala budować dróg tak jak chcemy, bo robaczek ma siedlisko?

Czy parlament Rosji zażądał od Polski wypłacenia “niektórym żydom” 65 milardów dolarów haraczu, czy raczej amerykański a ostatnio brytyjski (przy okazji łamiąc umowy z Polską)?

Czy Rosjanie planują masowe osadnictwo na ziemiach polskich?

Czy Rosjanie roszczą pretensje do 1/3 polskiego terytorium?

Czy Rosja wspiera naszych wrogów, jak banderowcy, czy nakazuje nam napadać na inne narody jak w Afganistanie, Iraku, Libii, Syrii, Iranie przy okazji niszcząc nasze interesy i powiązania handlowe?

Czy rząd polski został zmuszony do zakupu bezwartościowych obligacji amerykańskich czy rosyjskich???

Czy Rosja narzuca nam swojego rubla, czy ktoś inny euro?

Czy to Rosja bombarduje uranem zubożonym szpitale, szkoły, zakłady, linie energetyczne, ujęcia wody, naszych przyjaciół w Serbii czy może ktoś inny?

koniec cytatu.

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

Pewnie te święte krowy w europejskim parlamencie też mają pełne gacie, bo rączka rączkę musi myć. Jak Ruski się wkurzą, to zaczną sypać nazwiskami i ujawnią przekręty na których jesteśmy wszyscy okradani przez szlachetną unię, więc sprawa musi być załatwiona na "miętko"

Fuck the UE :) Od kiedy Snowden stał się przyjacielem Putina jakoś dziwnie często Rosjanie ujawniają rozmowy telefoniczne na szczeblu dyplomatycznym...

A dyplomaci sobie nic z tego nie robią i paplają jak paplali :)

ruskie nie moga pelnic roli swiatowego zandarma bo sa za slabi,od amerykancow dostaliby wp***dol od angoli to samo,amerykance boja sie chinoli chyba tylko i najbezpieczniej zyc wlasnie w ameryce w europie zawsze byly zadymy za duzo narodow i kazdy chce miec swoje panstwo

Kończymy europejskie pitu pitu i od razu efekty:

"Rosjanie alarmują: Amerykańskie okręty płyną ku wybrzeżom Ukrainy"

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Rosjanie alarmują! Super. Dotąd tylko Ukraińcy alarmowali.

Frywolny weź podawaj rzetelnie sens artykułów jak już piszesz.

Informację, że dwa Amerykańskie okręty wpłynęły na Morze Czarne podała Rosyjska Agencja Interfax, powołując się na swoje (nieznane) źródło. Ministerstwo Obrony Federacji Rosyjskiej nie potwierdziło tych doniesień.

"Bardziej prawdopodobne jest to, że oba amerykańskie okręty wpłynęły na Morze Czarne w celu odbycia tradycyjnego corocznego rejsu, podczas którego zawijają do takich krajów jak Rumunia, Bułgaria czy Gruzja. Podobne, choć bez zawijania do portów, organizowano podczas zimnej wojny.

Flota USA zarządza podobne "wizyty" do dzisiaj. Ich głównym celem jest pokaz siły i zaznaczenie obecności na morzu, które Rosja uznaje za swoją strefę wpływów. Rejsy zazwyczaj wywołują krytyczną reakcję Rosjan"

Czym tu się podniecać ?

Stench kolejka. Ciekawe, jak wielu tego nie zauważa, jak jesteśmy w tej unii dojeni, jak idziemy na dno.

Ukryta Zawartość

Nie czepiajcie się amerykanów, oni jedyni nienawidzą Rosjan. Bo ci przeszkadzają im w panowaniu nad światem. Rosyjski arsenał atomowy jest im solą w oku.

Rosyjskie veto w ONZ (wobec które są bezsilni) stoi im na drodze do okupacji Iranu - czytaj przejęcia złóż ropy tego państwa - powtórka z Iraku..

Dlatego skorzystają z każdej okazji żeby dokopać Rosji. Zrobienie z Ukrainy państwa prozachodniego, a docelowo wykopanie Rosjan z baz na Krymie, było chyba szczytem marzeń co niektórych... Póki co Chinom agresor dopiero się włącza - na razie lokalnie - wobec Japonii.

A co do postawy zachodu od początku próbuje się przebić do niektórych głów iż za pół roku Niemcy, Anglicy, Francuzi będą z ruskimi robić misia i buzi, buzi, a Polacy żreć trawę, ale spoko UE nas poklepie po ramieniu zastępując polskich eksporterów swoimi.

To tez już przerabialiśmy - choćby z Białorusią, my sumienie Europy - Europa coraz lepsze interesy z Białorusią. Tak z tą podła Białorusią, Pfuj !

A i drodzy bojownicy o mamonę nieswoją. Czy mimo tak napiętej sytuacji, wręcz groźby wybuchu wojny, ktokolwiek, podkreślam ktokolwiek zająknął się o potrzebie opracowania przez NATO planu, ba nawet procedur, procedurek na wypadek agresji na Polskę ??? Ktokolwiek ??? Nie ??? Ops....

Czy mimo tak napiętej sytuacji, wręcz groźby wybuchu wojny, ktokolwiek, podkreślam ktokolwiek zająknął się o potrzebie opracowania przez NATO planu, ba nawet procedur, procedurek na wypadek agresji na Polskę ??? Ktokolwiek ??? Nie ??? Ops...

Taki plan istnieje. Gotowy do wdrożenia w każdej chwili.

i jeszcze jedno radosny skowronku

Senariusze wojenne Rosji po roku 2007 ( magiczna data wystąpienia Putina w Monachium) przeiwdują uderzenie na Polskę z obwodu Kaliningradzkiego, BIałorusi i ...... Ukrainy .

Atak ten ruscy ćwiczą co dwa lata .

Wow, poproszę o linka - gdzie mógłbym to znaleźć

Tylko merytorycznego linka proszę a nie do np. Gazety Wyborczej czy na stronę Radia M - dziękuję

(nie musi być w j. polskim)

Wow, poproszę o linka - gdzie mógłbym to znaleźć

Tylko merytorycznego linka proszę a nie do np. Gazety Wyborczej czy na stronę Radia M - dziękuję

(nie musi być w j. polskim)

po rosyjsku czytasz?

Shrek, albo rzeczywiście nie słyszałeś, ale w tym wypadku rzeczywiście fachowiec od Wschodu z Ciebie, albo udzieliło Ci się poczucie humoru jak na konferencji Putina :) Rosjanie ćwiczyli w ubiegłym roku objęcie Warszawy parasolem atomowym, żeby bronić ją przed faszystami.

Jak i po angielsku i niemiecku i troszeczkę po francusku - co chciałeś dowieść tą złośliwością ? Inteligencji ? Kultury ?

Dobrze więc pozwolę sobie na dygresję.

Pytałem o język w jakim mogę ci podac linki. Rosjanie mają wysoką kulturę dokumentowania zdarzeń i sporo materiałów jest ale po rosyjsku. Jeśli nie czytasz w tym języku to na nic Ci linki.

Jednakże doszukujesz się w tym uszczypliwości i drugiega dna co powzwala mi sądzić ,że dyskusja z tobą opierała się będzie na takich włąśnie argumentach.

A szkoda.

tak więc wersja minimum :

link pierwszy lepszy z sieci

Ukryta Zawartość

i polecam do posłuchania

Tylko merytorycznego linka proszę

ale to jest właśnie problem naszej dyskusji

w rzeczonej sprawie masz dostęp tylko do linków z sieci

Ukryta Zawartość

4m

Bosze broń żebym się uznawał za jakiegoś fachowca - na tym forum jest tylu, że by mnie zadeptali - strach się ich nie bać.

To co mówi pan minister obrony - z grubsza znam, chodziło mi tylko o jakiś link do wywiadu prasowego np. z szefem NATO, do jakiś materiałów kongresu.... Bo widzisz jakoś moje zaufanie do słów polskich ministrów i nie tylko oscyluje koło zera....

Taki ogrzy parszywy charakter ;P (albo lata doświadczeń - co kto woli)

Nic to miłego dnia wszystkim ekspertom i ogrom jak ja ciągle głodnym wiedzy ;)

ArtDeco - wybacz ja swoją opinię o rozmówcach wyrabiam wyłącznie po tym co i jak piszą. O złośliwość i zapewne nie bez racji posądziłem Cię po przeczytaniu xx Twoich postów i Twoich komentarzach wobec osób wchodzących z Tobą w dyskusję. Odsyłam Cię to Twoich własnych postów w tym wątku. Ja nie mam uprzedzeń i fobii. Nie raz, nie dwa stawiam plusy i publicznie o tym pisze osobom z którymi miałem inne zdanie w wątku obok. Po prostu jak mi się coś podoba plusuję, jak uważam, że ktoś przegiął też publicznie napiszę - jestem dużym chłopcem, jakbym chciał z 2000-3000 plusików już bym miał - pisząc pod publiczkę - tylko po co ??? Żadna frajda z tego...

Także rozumiem oburzenie - ale nie do mnie z pretensjami proszę. (acz w skali bocznicy i tak trzymasz wysoki poziom - jeśli mi wolno ocenić)

Za linki dziękuję - miłego dnia

wybacz ja swoją opinię o rozmówcach wyrabiam wyłącznie po tym co i jak piszą

zawsze są dwie opcje, ktoś pisze durnoty albo nie rozumiemy co pisze

miłego dnia wszystkim

Przecież to oczywista oczywistość, że zawsze chodzi o maksymalizację zysku. Dotyczy to każdego "inwestora", Rosji, Niemiec, USA itd. Wyruchanie konkurencji to podstawowy cel. My jesteśmy jedynie plnaktonem, który w tej walce pełni rolę harcownika, który przez wszystkich graczy tak postrzegany jest jako pożywienie i mięso armatnie.

Grupa mieszkańców Warszawy chce pozwać Władimira Putina do Trybunału Praw Człowieka w Strasburgu. Pozew ma dotyczyć naruszenia dóbr osobistych.

- Powodem są ostatnie wypowiedzi rosyjskiego prezydenta a także zagrożenia związana z interwencją na Ukrainie. Osoby, które zgłosiły się do naszej kancelarii czują się zagrożone obecną sytuacją. Nasi klienci opowiadają nam np. że ich dzieci przychodzą do nich z płaczem widząc obrazki czołgów w telewizji. Boją się, że w Polsce będzie wojna - mówi adwokat Grzegorz Zawada.

Jak w Ameryce! :D :D :D

Kabaret

Przecież sama idea "Pokojowej Nagrody Nobla" To jest Kabaret.

Przypomnij sobie kto był laureatem:)

Jeśli takie osoby jak Obama,Carter,Rabin,Peres,Matka Teresa i Bolek byli laureatami tej śmiesznej nagrody to i Putinowi też się należy dlaczego nie ?

Kanał Prawy Kanał Lewy STEREO......................Przenicowany świat

Jak dajcie spokój, gdy dopiero co towarzystwo przestało pokazywać sobie języki. Teraz czas budowania napięcia przez powolne odkrywanie karty za kartą. Ciekawe jaką ma Putin w rękawie, bo jeżeli dupka zamiast asa to... :)

wyczytałem i cytuję:

Dobry wieczór,

Szanownym czytelnikom zostawię kilka pytań, dość retorycznych, które znalazłem w Gajówce Maruchy na wordpress.

cuytat:

Które przedsiębiorstwa kupiła Rosja lub Rosjanie w Polsce za bezcen, a następnie zlikwidowała?

Czy to w Moskwie powstają prawa zakazujące w Polsce wędzenia mięsa, łowienia ryb, produkcji mleka, cukru?

A może JE Putin nałożył na nas haracz “za emisję CO2” dzięki któremu prąd kosztuje 2x tyle?

Czy parlament Rosji zażądał od Polski wypłacenia “niektórym żydom” 65 milardów dolarów haraczu, czy raczej amerykański a ostatnio brytyjski (przy okazji łamiąc umowy z Polską)?

Czy Rosja wspiera naszych wrogów, jak banderowcy, czy nakazuje nam napadać na inne narody jak w Afganistanie, Iraku, Libii, Syrii, Iranie przy okazji niszcząc nasze interesy i powiązania handlowe?

Czy rząd polski został zmuszony do zakupu bezwartościowych obligacji amerykańskich czy rosyjskich???

Czy to Rosja bombarduje uranem zubożonym szpitale, szkoły, zakłady, linie energetyczne, ujęcia wody, naszych przyjaciół w Serbii czy może ktoś inny?

koniec cytatu.

Apropo zadłużenia zawsze ciekawi mnie jak dłużnik mnie przekona że został zmuszony do pożyczki ? to jeśli tyczy się ludzi , jeśli chodzi o państwowe zadłużenie to większość Polskiego powstało za czasów gdy głos jedyny słuszny mieli Komuniści 20 % przeznaczono na inwestycje resztę przejedzono a to bardzo zła relacja .

Nie ma systemów idealnych tak jak nie ma idealnych ludzi , jak wymyślisz system rządzenia który wszystkich zadowoli dostaniesz nobla .

W Rosji nic z powyższego nie jest możliwe lub wręcz przeciwnie wszystko jest możliwe a to zależy w największej mierze od jednej osoby .

Delikatna różnica jest taka że ludzie wolą jednak decydować sami o sobie może dlatego wolą popełniać błędy , być oszukiwani bądź sami oszukiwać , pracować lub narzekać że nie będą bo za niska pensja , mogą wyjechać do innego kraju po lepsze życie lub tworzyć je u siebie ,pożyczki mogą wziąć w Polskim Banku lub zagranicznym ale najważniejsze chcą i mogą mieć WYBÓR .

jeśli chodzi o państwowe zadłużenie to większość Polskiego powstało za czasów gdy głos jedyny słuszny mieli Komuniści .

Teraz to się uśmiałem, propaganda jednak zrobiła swoje :)))))))))))))))))))

Zadłużenie naszego państwa za komuny to jest nic ile zadłużono nasz kraj za demokratycznych rządów.

W 1989 roku zadłużenie Polski wynosiło około 42 mld dolarów, z takim długiem zostawiła nas komuna.

Po transformacji ustrojowej

W 1993 roku dług publiczny Polski wynosił 51,7 miliardów USD.

W 2001 roku dług publiczny Polski wynosił 71,2 miliardów USD.

W 2005 roku dług publiczny Polski wynosił 155 miliardów USD

W 2008 roku dług publiczny Polski wynosił 199 miliardów USD

W 2009 roku dług publiczny Polski wynosił 223 miliardów USD

W 2010 roku dług publiczny Polski wynosił 249 miliardów USD

W 2012 roku koniec listopada dług publiczny Polski wynosił 801,1 mld zł czyli 255 mld USD.

Teraz to już przeszło bilion złotych.

Chciałbym też zauważyć, że słynny dług Gierka spłacono całkowicie w tamtym roku. Obecne długi to są kwoty nie do spłaty !

Ukryta Zawartość

Dopisuje:

Jest jeszcze jedna ważna rzecz. Za pieniądze pożyczane za komuny coś budowano - zakłady pracy, szkoły, przedszkola itp.

Obecnie pożyczane pieniądze nie wiadomo gdzie wsiąkają. Dług rośnie lawinowo, a efektów nie ma.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Silny Putin zwieksza swoja popularnosc w Rosji.

Ukryta Zawartość

Teraz to się uśmiałem, propaganda jednak zrobiła swoje :)))))))))))))))))))

Zadłużenie naszego państwa za komuny to jest nic ile zadłużono nasz kraj za demokratycznych rządów.

W 1989 roku zadłużenie Polski wynosiło około 42 mld dolarów, z takim długiem zostawiła nas komuna.

W 2012 roku koniec listopada dług publiczny Polski wynosił 801,1 mld zł czyli 255 mld USD.

Chciałbym też zauważyć, że słynny dług Gierka spłacono całkowicie w tamtym roku. Obecne długi to są kwoty nie do spłaty !

Ukryta Zawartość

Dopisuje:

Jest jeszcze jedna ważna rzecz. Za pieniądze pożyczane za komuny coś budowano - zakłady pracy, szkoły, przedszkola itp.

Obecnie pożyczane pieniądze nie wiadomo gdzie wsiąkają. Dług rośnie lawinowo, a efektów nie ma.

nomen omen, wiesz,czym się spłaca dług zagraniczny? wzrostem gospodarczym na poziomie +4%- wie to student I roku AE

Ukryta Zawartość

wyczytałem i cytuję:

Dobry wieczór,

cuytat:

koniec cytatu.

Ukryta Zawartość

Dopisuje:

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.