Skocz do zawartości
IGNORED

Monachium HIGH END: 15. - 18.05.2014

Stasiop

Rekomendowane odpowiedzi

Purple, nie rozwalaj wątku, pls! :) Ja nie mam nic do mikrofonów (może odrębny temat? Zupełnie serio.), a wątek jest o MAS, gdzie powinno się jechać dla przyjemności, a nie z zadęciem i oczekiwaniem na 8 cud świata.

Purple, nie rozwalaj wątku, pls! :) Ja nie mam nic do mikrofonów (może odrębny temat? Zupełnie serio.), a wątek jest o MAS, gdzie powinno się jechać dla przyjemności, a nie z zadęciem i oczekiwaniem na 8 cud świata.

svart, hi-end to nie biżuteria, uważaj, żebyś ty nie rozwalił mas-u, bo niemcy oczekują właśnie, w przeciwieństwie do ciebie, na 8 cud świata
Gość rochu

(Konto usunięte)

svart, hi-end to nie biżuteria, uważaj, żebyś ty nie rozwalił mas-u, bo niemcy oczekują właśnie, w przeciwieństwie do ciebie, na 8 cud świata

A skąd ty wiesz czego oczekują Niemcy?

Robiłeś im zbiorową psychoanalizę?

A skąd ty wiesz czego oczekują Niemcy?

Robiłeś im zbiorową psychoanalizę?

nie robiłem psychoanalizy niemcom, potraktuj ten post jako dobrą radę dla svarta, skoro nie ma zielonego pojęcia o hi-endzie to może powinien darować sobie wycieczkę do monachium, bo może mu się trafić przygoda podobna do tej, którą miał europoseł protasiewicz na lotnisku we frankfurcie

skoro nie ma zielonego pojęcia o hi-endzie to może powinien darować sobie wycieczkę do monachium

Dziękuję pięknie za oświecenie. Co tam teraz po mnie, jak prysła wszelka nadzieja po słowach kolegi naszego :( Biedny o ja, oj biedny, jak w ogóle mogłem być tak naiwny i ślepy :-P Dzięki! O dzięki Tobie oszczędzę czas, pieniądze, ale i jak widać nieprzyjemne przejścia. Klękam i kłaniam się nisko, niziutko u stópek Pana naszego Purpurowego, zupełnie jak "In the Court of the Purple King" normalnie : )

niczym kolega graaf

Rochu, a może to jest właśnie graaf, bo taki styl podobny :)

Nawet z wystawy audio jakiś troll potrafi bajzel zrobić :( Szkoda wielka. Może ponownie spróbujemy wrócić do tematu MAS, ...pomimo iż mnie tam nie będzie :)

Uprzejmie znowu przypominam ze watek ten dotyczy TYLKO spraw zwiazanych z wystawa w Monachium w 2014 r. wszelkie inne dyskusje powinne byc prowadzone w stosowanych watkach. Od tego momentu wszelkie wpisy nie w temacie beda 'nagradzane' banem, bez wyjatkow!

Pozdr.

No właśnie.

Latacie samolotem czy jeździcie autem do Monachium?

Obecnie tylko samolot- 2 godzinki i człowiek nie wysiada jak z pralki. Kiedyś jeździłem jeszcze do Frakfurtu samochodem, ale to były po pierwsze inne czasy, po drugie byłem młodszy :-)

Z wiekiem człowiek robi się bardziej wygodny i leniwy. Przede wszystkim cena biletu samolotowego jest dziś akceptowalna. Kiedyś był to duży luksus.

Zapraszamy do odwiedzenia prezentacji dystrybuowanych przez nas marek na wystawie High End w Monachium

Van den Hul po raz pierwszy zaprezentuje swoją autorską serię wzmacniaczy. W jej skład wchodzą przedwzmacniacz phono GRAIL w wersjach zbalansowanej i single ended, przedwzmacniacz Emerald oraz monobloki Excalibur.

Podczas zeszłorocznej wystawy prezentowane były prototypowe, ręcznie wykonane egzemplarze interkonektu NanoCarbon. W tym roku pojawi się już wersja z produkcji seryjnej.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) post-31776-0-39547200-1398869751_thumb.jpg post-31776-0-63530500-1398869764_thumb.jpg

Stoisko Van den Hula: hala 4.2 / F207

Harbeth z Wielkiej Brytanii postarał się w tym roku o coś specjalnego. Na wystawie odbędzie się premierowy pokaz nowych kolumn głośnikowych. Szczegóły nie są jeszcze znane, ale Trezor Butler z Harbetha zapewnia, że prezentacja będzie robiła wrażenie.

post-31776-0-68813600-1398869545_thumb.jpg

Stoisko Harbetha: hala 3 / J10

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

odbędzie się premierowy pokaz nowych kolumn głośnikowych

Czyżby to były,pierwsze w historii kolumny Harbetha dedykowane do lampy 300B ? ;)

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

Jest jakiś przeciek?:))

Tylko żart,bo rozmawiałem ostatnio z chłopakami z Audio Systemu,w temacie 300B :).

P.S.

Ale fajnie by było :).

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

Gryphon ma pokazać swoje nowe kolumny z lekkim dodatkiem nietypowych technologii w zwrotnicy:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A co, masz zbędne 600.000 euro ? :)

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Przygotowuje sie wlasnie pod katem technicznym do odsluchow na wystawie w Monachium. Zgrywam nagrania wyjatkowo trudne techniczne dla sprzetow, na tapete ida operowe wokale, dynamicznie nagrane fortepiany, oraz sklady symfoniczno - choralne. Wypale taka kompilacje na CD zdajac sobie sprawe ze niestety jakosc odsluchow ucierpi biorac pod uwage komputerowa kopie. Przygotowuje tez pliki na pen-drivie w formacie WAV.

Macie jakies propozycje co do materialu testowego, ktory moglbym wykorzystac, lub ktory Wy stosujecie przy testach

p.s.

Jedzie ktos autem z okolic Polski poludniowej lub wschodniej, jesli bylaby taka mozliwosc dolaczylbym sie do podrozy jak i dolozylbym finansowo do wyjazdu? ;)

Elb nie wiesz czy bedzie na wystawie Trinity DAC? Bo w spisie nie moge go znalezc, a przeciez to konstrukcja niemiecka wiec dziwne....wiesz cos na ten temat?

Wypale taka kompilacje na CD zdajac sobie sprawe ze niestety jakosc odsluchow ucierpi biorac pod uwage komputerowa kopie.

Możesz w kraju obecnie wytłoczyć nawet jedną płytkę z WAVE.

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Na litość boską, 600kiloEuro! Jakim to trzeba być entuzjastą głośników i audio, żeby wydać taką kasę? Kto to kupuje? Kwota 600kiloEuro, to już znakomite studio ze znakomitym sprzętem i instrumentami, profesjonalizm i jazda na żywo, albo fantastyczny klub jazzowy z możliwością rozkręcenia klimatu na całe życie i sprowadzaniem muzyków z najwyższej półki!

Parker's Mood

Na litość boską, 600kiloEuro! Jakim to trzeba być entuzjastą głośników i audio, żeby wydać taką kasę? Kto to kupuje? Kwota 600kiloEuro, to już znakomite studio ze znakomitym sprzętem i instrumentami, profesjonalizm i jazda na żywo, albo fantastyczny klub jazzowy z możliwością rozkręcenia klimatu na całe życie i sprowadzaniem muzyków z najwyższej półki!

Masz rację kurcze to prawie jak kupić kolumny z fabryką.

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

To jest dla tych młodziakow , co sprzedali Markowi Z What,s up za 19 mld dolcow, tańsze ich przecież nie zainteresują.

Ten świat nie ma z naszym nic wspólnego:(

Cena tych Magico nie ma ponadto nic wspólnego z kosztami produkcji i resarchu a nawet z marketingiem, to jest po prostu dla tych , co żyją dla efektu demonstracji.

Konto w trakcie usuwania

Stasiop daruj sobie. To nie jest miejsce dla miarodajnych odsłuchów. Zakładając że pozwolą Ci to odtworzyć

Stasiop daruj sobie. To nie jest miejsce dla miarodajnych odsłuchów. Zakładając że pozwolą Ci to odtworzyć

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.