Skocz do zawartości
IGNORED

Lista kato-lekarzy

piramidon

Rekomendowane odpowiedzi

Zgodnie z takim tokiem myślenia

"Może powstać" tyczyło się komórki z ciała Bobcat'a. Co zaś do zapłodnionej komórki jajowej stosownym określeniem jest słowo "powstanie".

"Może powstać" tyczyło się komórki z ciała Bobcat'a. Co zaś do zapłodnionej komórki jajowej stosownym określeniem jest słowo "powstanie".

czyli jeszcze nie powstało i o żadnym mordowaniu nie ma mowy, bo nie ma co mordować.

Gość Gość

(Konto usunięte)

czyli jeszcze nie powstało i o żadnym mordowaniu nie ma mowy, bo nie ma co mordować.

Uważasz, że o mordowaniu dziecka możemy mówić tylko już po jego urodzeniu ?

A co jeśli ktoś zabije dziecko tydzień przed naturalnym porodem? Też nie ma mowy o żadnym mordowaniu?

To, że coś "może powstać" nie znaczy, że już powstało. Zgodnie z takim tokiem myślenia zakładanie gumy to też aborcja, bo "mogło powstać" a nie powstało.

Ale nie róbmy kabaretu z dyskusji.

Idąc tym tropem jeśli teraz nie zapładniasz jakiejś kobiety to też jesteś odpowiedzialny za aborcję?

No bo przecież mógłbyś.

Prawdziwie cywilizację, która dopuszcza się mordowania nienarodzonych dzieci nazwano cywilizacją śmierci. Próżno się w przedstawianych przez jej zwolenników tezach i "dowodach" doszukiwać jakiejkolwiek głębszej logiki...

Powstało. Teraz już tylko musi się rozwinąć w łonie matki aby mogło funkcjonować w otaczającym świecie.

A to jest kłamstwo.

Podlicz liczbę ofiar chociażby Hitlera, Stalina czy innych...

Wskaż mi taką komórkę Twojego ciała, z której bez żadnej ingerencji z zewnątrz może powstać człowiek.

W każdej komórce jest pełen kod DNA całego organizmu. Jest tylko kwestią czasu kiedy nauka będzie mogła z tego skorzystać (np. spowodować, że odrośnie kończyna utracona w wypadku).

Ależ ja tego absolutnie nie neguję. Rzecz w tym, że z ciągu 2000 lat istnienia chrześcijaństwo ma na sumieniu znacznie więcej niż wymienieni przez Ciebie razem wzięci.

Gość Gość

(Konto usunięte)

Rzecz w tym, że z ciągu 2000 lat istnienia chrześcijaństwo ma na sumieniu znacznie więcej niż wymienieni przez Ciebie razem wzięci.

To ciekawe zagadnienie. Jakby tam zliczyć ofiary wszystkich wojen z historii ludzkości.

Chrześcijaństwo kontra reszta świata. Wydaje mi się, ze jednak ofiary wojen XX wieku. Ofiary wojen religijnych innych wiar byłyby górą. Przecież poganie, muzułmanie też nie próżnowali.

Uważasz, że o mordowaniu dziecka możemy mówić tylko już po jego urodzeniu ?

A co jeśli ktoś zabije dziecko tydzień przed naturalnym porodem? Też nie ma mowy o żadnym mordowaniu?

No i znowu pieprzenie. Mówimy o aborcji do 3ciego miesiąca. Ale oczywiście za chwilę jakiś myśliciel wymyśli - skoro tydzień przed porodem nie można to czemu nie dwa? A może dwa miesiące? Albo 9? Tanie filozowanie.

Fakty są takie, że płód w 2-3 miesiącu to za specjalnie świadomym człowiekiem nie jest (lekko mówiąc). Bez wioskowego filozofowania, czy jest w piątym, czy siódmym, czy 9tym.

Ale nie róbmy kabaretu z dyskusji.

Idąc tym tropem jeśli teraz nie zapładniasz jakiejś kobiety to też jesteś odpowiedzialny za aborcję?

No bo przecież mógłbyś.

kabaret to robią "prolajfowcy". Ja tylko pokazuję, jaką gównianą retoryką operują.

W każdej komórce jest pełen kod DNA całego organizmu. Jest tylko kwestią czasu kiedy nauka będzie mogła z tego skorzystać (np. spowodować, że odrośnie kończyna utracona w wypadku).

To jest akurat oczywiste, tyle że nie stanie się to ani samoistnie ani nie rozwinie się z tej komórki człowiek.

Z płodu urodzi się dziecko. Podobnie, z dziecka wyrośnie dorosły. Jak płód sam o siebie nie zadba i nie wyegzekwuje swoich praw tak i noworodek, bez pomocy dorosłego nie przeżyje.

zadbajmy też o interes plemników i jajeczek. Przecież to potencjalnie tyle ludzi...

Zwyczajne splunięcie to potencjalny mord tysięcy ludzi,

mogących teoretycznie narodzić się z komórek nabłonka...

Gdy brakuje argumentów podnoszą się właśnie takie głosy...

Zwyczajne splunięcie to potencjalny mord tysięcy ludzi,

mogących teoretycznie narodzić się z komórek nabłonka...

I nie tylko nabłonka...

Co tam splunięcie - jak kobieta połknie to jak nic mamy do czynienia z kanibalizmem!

Jestem Europejczykiem.

Więcej Indian w obu amerykach wybili kolesie w z twojej sekty w imię żyda na krzyżyku i wiary w gadającego węża niż obie wojny światowe

Czy każdy katolik musi ze marszu wymazywać cień jaki na ilość ludzi zabitych od 2000 lat zgotował wasz świety kościółek i katabasy ?

Kto Was tego uczy.?

Może jako obrońca wiary zajmiesz głos w sprawie 800 ciał martwych dzieci w katolickiej placówce w Irlandii..?

To ten sam buk co twój?

Edit moderator

Ostrzeżenie

Obraźliwy wpis, prowokujący do kłótni personalnej.

Regulamin §6 pkt. 5, Netykieta pkt. 10

Więcej Indian w obu amerykach wybili kolesie w z twojej sekty w imię żyda na krzyżyku

Raczej w imię wiary w spoczywające tam góry złota.

Jeśli Stalin miałby okazję rządzić 2tys. lat to wymordowałby setki razy więcej ludzi niż przypisuje się Katolikom. Jego niezbyt długą działalność szacuje się na 100mln.

O drugiej sprawie nic nie wiem.

Kiedyś w Szkocji chodziłem do kościoła w którym pod podłogą organista ukrył zwłoki młodej kobiety... Czy to dowodzi negatywnego wpływu Wiary czy raczej dotyczy konkretnego człowieka który popełnił zbrodnię? W każdym środowisku znajdzie się czarna owca.

Wypierasz ciemną stronę kk i ludzi za nim stojących, nie można mówić byś był obiektywny w tematach w których się wypowiadasz.

Jesteś zindoktrynowany na jedno kopyto, widzisz tylko to co Ci wmówiono i sam utrwaliłeś, gdyby ogół ludzi stał w miejscu i wypierał naukę, nie dożywalibysmy 50 lat, i nie mogli pisac na internetowym forum.

Według słownika polskiego, słowo "wiara" piszę się z malej litery

Gdy brakuje argumentów podnoszą się właśnie takie głosy...

Przepraszam, ale to Wam brakuje argumentów od samego początku. Stąd te wiecowe slogany, pustosłowie i dywan utkanych frazesów.

Raczej w imię wiary w spoczywające tam góry złota.

Konkwista Ameryki Południowej rozpoczęła się pod hasłem ewangelizacji. Złoto znaleziono później i przypadkiem. Więc proszę nie mijać się z faktami.

Jeśli Stalin miałby okazję rządzić 2tys. lat to wymordowałby setki razy więcej ludzi niż przypisuje się Katolikom. Jego niezbyt długą działalność szacuje się na 100mln.

"Argument" w stylu "gdyby ciocia miała wąsy to by był wujaszek, a gdyby ciocia miała kółka to by był tramwaik".

Skąd wziąłeś te 100 mln? Rosyjski Memoriał szacuje na max 30 mln. Aby być dobrze zrozumianym: o 30 mln za dużo. Ale bądźmy w zgodzie z faktami.

O drugiej sprawie nic nie wiem.

Dobra metoda. Niewygodna informacja? Udajemy niewiedzę.

Wypierasz ciemną stronę kk i ludzi za nim stojących

Nie wypieram, zdaję sobie z niej sprawę, wiem że wśród księży zdarzają się pedofile, złodzieje, że niektórzy żyją sobie z gosposią... że spora część ludzi praktykuje tylko ze względu na folklor...

Nie zgadzam się jedynie ze skalą tego zjawiska jaką próbuje przedstawić pewna część osób.

Stąd te wiecowe slogany, pustosłowie i dywan utkanych frazesów.

To słowa zwolenników aborcji pełne są sloganów i frazesów.

Konkwista Ameryki Południowej rozpoczęła się pod hasłem ewangelizacji

Nie wszystko czynione pod hasłem ewangelizacji miało z ewangelizacją cokolwiek wspólnego.

Skąd wziąłeś te 100 mln? Rosyjski Memoriał szacuje na max 30 mln

Mam gdzieś rosyjski memoriał. Wystarczy poszukać w niezależnych źródłach. Kiedyś byłem w Charkowie na wycieczce z rosyjskim przewodnikiem. Twierdził, że wszystkie leżące tam osoby są pomordowane przez Niemców...

Jesteś nieprzemakalny Marcin.

Mam nadzieje że za życia uda Ci się jednak dostrzec realną skalę fałszu, jaki nam tu również osobiście powielasz

Podtrzymuje że jesteś zaślepiony i nie dopuszczasz do siebie wielu czynników, nierozerwalnie związanych z kk

10275285_412754738864537_5575997450784337287_o.jpg

Najwięcej ludzi wymordowały systemy walczące z religią

Zapewniam, że były to systemy religijne inaczej. Np wymordowanie Inków przez katolików, lub wymordowanie przez katolików tzw.pogan tzn wierzących w np Trygława To też religia.

JAK FACET Z DWIEMA ZDROWYMI NERKAMI MOŻE NIE MIEĆ KASY NA AUDIOFILSKIE KABLE

TROLLE -istnieli zawsze, a przed wynalezieniem internetu wyżywali się na ścianach publicznych klozetów.

Nie twierdzę że KK jest krystalicznie czysty i zdaję sobie sprawę z jego mrocznej przeszłości. Nie ma to jednak wiele wspólnego z obecną obroną życia i deklaracją lekarzy, że będą ratować życie a nie je przerywać.

Nawet będąc antyklerykałami powinniście dostrzec, że KK to jedna z niewielu możliwości obrony Europy przed Islamem. Jeśli wszystko będzie szło obecnym torem to już niedługo Szwedzi a potem Anglicy zobaczą, co znaczy żyć w państwie wyznaniowym...

To słowa zwolenników aborcji pełne są sloganów i frazesów.

Nieważne czy z sensem, ważne że coś napisano w odpowiedzi.

Nie wszystko czynione pod hasłem ewangelizacji miało z ewangelizacją cokolwiek wspólnego.

Nie wszystko co robił Stalin miało z socjalizmem cokolwiek wspólnego. Więc wybielamy tę postać, prawda?

Mam gdzieś rosyjski memoriał. Wystarczy poszukać w niezależnych źródłach.

Czy naprawdę nie widzisz, że Twoje ośmieszanie się osiągnęło rozmiary galaktyki? Memoriał źródłem zależnym? Pewnie powiesz, że to tuba Putina? To jest najbardziej wiarygodne, niezależne źródło informacji i danych z przedmiotowych sprawach.

Nawet będąc antyklerykałami powinniście dostrzec, że KK to jedna z niewielu możliwości obrony Europy przed Islamem.

To jest dylemat z gatunku: czy woli pan zachorować na cholerę czy na dżumę? Odpowiadam: wolę być zdrowy.

Nie ma to jednak wiele wspólnego z obecną obroną życia

Instytucja z tak zaszarganą przeszłością nie ma ŻADNEGO moralnego prawa stroić się teraz w piórka "obrońców życia" i opowiadać farmazonów o "cywilizacji śmierci". Ta "cywilizacja śmierci" uratowała, dzięki postępom nauki, miliony istnień ludzkich.

W drugiej połowie XIX wieku, epoce wspaniałego rozkwitu między innymi również mikrobiologii, KK z równym fanatyzmem jak obecnie aborcję zwalczał odkrywane właśnie wtedy szczepionki. Argumentacja? Identycznie ta sama, jak obecnie w odniesieniu do aborcji: "nie wolno się sprzeciwiać woli Boga, w którego rękach jest nasze życie; jeśli Bóg chciał aby ktoś zachorował na cholerę - to należy z pokorą umrzeć". Osoba szczególnie zasłużona w rozwoju szczepionek, odkrywca wielu z nich, Ludwik Pasteur, był obłożony kościelną ekskomuniką.

To jest ta Wasza "cywilizacja życia".

Nie twierdzę że KK jest krystalicznie czysty i zdaję sobie sprawę z jego mrocznej przeszłości. Nie ma to jednak wiele wspólnego z obecną obroną życia i deklaracją lekarzy, że będą ratować życie a nie je przerywać.

Nawet będąc antyklerykałami powinniście dostrzec, że KK to jedna z niewielu możliwości obrony Europy przed Islamem. Jeśli wszystko będzie szło obecnym torem to już niedługo Szwedzi a potem Anglicy zobaczą, co znaczy żyć w państwie wyznaniowym...

Marcin - czyli Polska , według Ciebie - nie jest państwem wyznaniowym?:) Zaiste - jaja sobie robisz przy tym klaptopie... PS - zobaczymy, jak się skończy skandal z niejakim Chazaną, podobno - profesor i "wybitny ginekolog". Może. Dla mnie - gnida. I - wróg ludzi, w szczególności - dzieci.

Ludzie związani z KK też uratowali wiele istnień i ciągle ratują...

Jak już pisałem, pewne drogi i decyzje podejmowane nawet przez dostojników KK nie były słuszne ale to nie świadczy, że cały KK jest taki jak piszesz.

Marcin - czyli Polska , według Ciebie - nie jest państwem wyznaniowym?

Oczywiście że nie. W państwie wyznaniowym za inne poglądy niż jedynie słuszne groziłaby Ci kara śmierci. Przejdź się z Pismem Świętym po Arabii Saudyjskiej to zobaczysz co to państwo wyznaniowe.

Ryba psuje się od głowy, Marcin. Alboś żartowniś, albo Maju ma pęcherze na palcach od stukania w klawisze:) Przysłał Cię w zastępstwie, czy cóś? No - chyba że namaszczony jesteś przez niejakiego "jachusię", czy jak mu tam... To zresztą analfabeta, niewarty wzmianki. Tak, czy siak - i tak wyjdzie na moje. Kk w Polsce ( i w reszcie świata) - mocno dołuje. Aż by się rzec chciało: "Chwała Bogu!". Czego i Tobie życzę najuprzejmiej. Jacek.

Marcin - a coś może, ale od siebie - prosiłbym - a'propos gnidy i mendy "imć profesora"? Ale tak wiesz - z ręką na sercu !:)

Wiem - przyjdą wytyczne - odpowiesz...:) A może - zaadoptujesz to nieszczęsne "coś", z namiastką mózgu? Śmiało!!! Przecieżeś Pan Katolik - pełną gębą! Ja ze swej strony gwarantuję tu, na Forum : masz co miesiąc sto euro za opiekę. Dawaj!

Gdy już przemyślisz ten tragizm Rodziców i Rodziny - nie pier**l więcej głupot. Jacek.

Edit moderator

Wpis o charakterze obraźliwym, prowokujący do kłótni personalnej w miejsce dyskusji merytorycznej.

Ostrzeżenie, Regulamin §6 pkt. 5, Netykieta pkt. 10

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.