Skocz do zawartości
IGNORED

Lista kato-lekarzy

piramidon

Rekomendowane odpowiedzi

Pojęcie prawa naturalnego to ideologiczne gówno pakowane łopatą do głów debili.

W związku z tym powoływanie sie na cos takiego woła o pomstę do nieba.

Nie odmawiam nikomu prawa do wiary w różne rzeczy, ale za prawem ida obowiązki.

Jeżeli ktoś uważa, że nie może funkcjonować w ramach obowiązującego systemu to niech się z niego wypisze i nie bierze od niego pieniędzy.

Co więcej - niech zwróci pieniądze za kształcenie.

Jestem Europejczykiem.

Bardzo celne!

JAK FACET Z DWIEMA ZDROWYMI NERKAMI MOŻE NIE MIEĆ KASY NA AUDIOFILSKIE KABLE

TROLLE -istnieli zawsze, a przed wynalezieniem internetu wyżywali się na ścianach publicznych klozetów.

Maju dnia 30.05.2014 - 07:32 napisał

"Uśmiałem się....nie prościej było napisać lekarzy katolików niż głupio się tłumaczyć?!"

Proszę!.....wpisz słowo fundamentalizm... katolicki. Wujek G...e pomoże

W Polsce podobno jest 90% katolików, ale "te " kamienne tablice zwróciły uwagę.....czyżby tylko tych pozostałych 10%

I co niby miałbym znaleźć, wytłumaczenie Twojego tytułu tematu? Kolejne jeszcze dziwniejsze by nie powiedzieć dosadniej próby tłumaczenia się! ;)

To kato(l) nie pochodzi czasem od pogardliwego określenia na katolika? To sobie w tam powinieneś sprawdzić....zamiast mnie pouczać!

A ta cała dyskusja poza tematem lub znamionująca kompletne jego niezrozumienie (poza nielicznymi wyjątkami) czemu ma służyć? Czytając Twoje "komentarze" nie mam wątpliwości.....jak stanę się tu Tobie niewygodny to się ze mną nie cackaj....od razu banuj! :))

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

A co z aborcją ratującą życie matki , zwłaszcza matki , która ma już potomstwo , czy moralne jest ratowanie nienarodzonego dziecka za cenę życia rodzicielki i osierocenia jej wcześniejszych pociech ?

Również eutanazji nie przyrównywałbym do kary śmierci , gdyż nie w sposób jedną miarą mierzyć mordercy , który zasłużył na wyrok z cierpiącym człowiekiem , dla którego kolejny dzień życia jest bólem nie do zniesienia , nadto eutanazja jest podpisaniem wyroku na własne , a nie cudze życie

Jeśli chodzi o tak zwaną "aborcję", to jedyną dopuszczalną sytuacją kiedy mogła by być wykonana (oczywiście mówię to, co podpowiada mi moje sumienie) jest sytuacja, kiedy ma to uratować życie matce. Jednak to matka powinna mieć wtedy wybór czy podjąć ryzyko czy zabić dziecko aby ratować swoje życie. Nikogo nie można zmusić aby poświęcił własne życie dla drugiego człowieka - taki akt, jeśli następuje, powinien być dokonany z własnej i nieprzymuszonej woli.

Już nie pamiętam w którym kraju, ale możliwość zabicia człowieka "z przyczyn zdrowotnych" rozszerzono na niepełnoletnie dzieci na wniosek rodziców... Współczesna medycyna jest w stanie uśmierzyć prawie każdy ból i zmniejszyć fizyczne cierpienie. Trzeba też odróżnić nie podejmowanie działań, które "za wszelką cenę" mają życie przedłużyć od świadomego odebrania tego życia.

Co do wojny, to nie ulega wątpliwości że również jest złem a udział w niej dla chrześcijanina powinien wynikać jedynie z prawa do obrony przed napastnikiem.

Pojęcie prawa naturalnego to ideologiczne gówno pakowane łopatą do głów debili.

W związku z tym powoływanie sie na cos takiego woła o pomstę do nieba.

Nie odmawiam nikomu prawa do wiary w różne rzeczy, ale za prawem ida obowiązki.

Jeżeli ktoś uważa, że nie może funkcjonować w ramach obowiązującego systemu to niech się z niego wypisze i nie bierze od niego pieniędzy.

Co więcej - niech zwróci pieniądze za kształcenie.

Wielka bzdura...

Dużo częściej prawo stanowione przez człowieka można określić tym mianem... Weźmy dla przykładu prawo III Rzeszy czy ZSRR.

Załóżmy, że jakiś "ekonomista" dostaje polecenie od Rządu na ograbienie Narodu z jego oszczędności. Jeśli nie chce tego zrobić, to niech odda pieniądze za kształcenie... tak?

A czym się różni znachor od "naturalnego lekarza"?

Znachor wyleczy bo zna się przynajmniej na ziołach, a kato-lakarzyna sprzedany koncernom, sprzeda receptę jaką mu kazali sprzedawać i coś tam coś tam, bo nie pamięta z wykładów, był w kościele jakby co więc jest usprawiedliwiony. aaaaameeeen :-)

61.jpg

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

a kato-lakarzyna sprzedany koncernom,

znaczy niekatolekarze to wzór wszelakich cnót

ależ bełkot.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

To samo dotyczy lekarzy-katolików. Bo dostają kasę od podatników.

...Których znakomita wiekszość jest Katolikami ...:)

ależ bełkot.

To tylko piewcy nienawiści do ludzi o innych przekonaniach niż ich własne.

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

Całe szczęście że Polak jednak swój rozum jeszcze ma ...............i leczy się sam ......z internetem.

Kanał Prawy Kanał Lewy STEREO......................Przenicowany świat

Całe szczęście że Polak jednak swój rozum jeszcze ma ...............i leczy się sam ......z internetem.

lecz się lecz ,wujek Google cię wyleczy............wg lekarzy 70% artykułów w np Wikipedii zawiera błędy w opisach choroby, skutecznych lekarstw itp........

Dawno temu na porost włosów kupowano Banfi Hajszesz.też działał...........krótko.

Ja się przesiadam na lekarzy medycyny daleko wschodniej (chińskiej)

Kolego! Pokazałeś alternatywę- do "takich" lekarzy rozsądny człowiek nie pójdzie. Tylko jak zgodnie z prawem ich oznakować?

To będzie lekarz medycyny katolickiej, czy katolicki lekarz medycyny.

Czy to początek nowej dziedziny medycyny? MEDYCYNA KATOLICKA

TROLLE -istnieli zawsze, a przed wynalezieniem internetu wyżywali się na ścianach publicznych klozetów.

Tak Tak środowisku lekarzy na 100% zależałoby żeby pacjent nie miał dostępu do Internetu.

zresztą nie tylko temu środowisku nie jest to w smak.........

Kanał Prawy Kanał Lewy STEREO......................Przenicowany świat

Na zakończenie mojego udziału w tym wątku, chciałbym tylko przytoczyć wiadomość z portalu Interia.pl:

"Deklaracja wiary". Jest reakcja Sądu Lekarskiego

Dzisiaj, 31 maja (14:00)

Podpisywanie przez lekarzy katolickich "Deklaracji wiary" jest zgodne z prawem - orzekł Sąd Lekarski. Zgodnie z kodeksem etyki "nie ma absolutnie żadnych podstaw do wyciągania konsekwencji" wobec lekarzy, którzy podpisali deklarację - stwierdza NSL.

NSL wyjaśnia, że wśród norm postępowania zawartych w Kodeksie Etyki Lekarskiej nie ma zakazu podpisywania deklaracji o charakterze wyznaniowym, etycznym czy kulturowym. - Wolność wyznania gwarantowana Konstytucją pozwala na podpisywanie tego typu dokumentów nie tylko lekarzom wyznania chrześcijańskiego, ale również innych wyznań - dodaje sąd.

Pod "Deklaracją wiary", z inicjatywy doktor Wandy Półtawskiej, podpisało się dotąd ponad 3 tysiące medyków. Z lewej strony sceny politycznej pojawiły się głosy, że działają wbrew prawu.

Deklaracja głosi m.in., że podstawą godności i wolności lekarza katolika "jest wyłącznie jego sumienie oświecone Duchem Świętym i nauką Kościoła i ma on prawo działania zgodnie ze swoim sumieniem i etyką lekarską, która uwzględnia prawo sprzeciwu wobec działań niezgodnych z sumieniem".

Źródło: interia.pl

Proponuję zatem zamknąć ten bezsensowny wątek.

Kolejne jeszcze dziwniejsze by nie powiedzieć dosadniej próby tłumaczenia się! ;)

To nie tłumaczenie "się", to tłumaczenie m.in. "Tobie". Paniał???

Dopisywanie literki "l" do "kato" i atakowanie mnie za coś, czego nie napisałem, a wręcz wbrew temu , co napisałem jest takie....katolickie. I na stos!!!....

Wątek jest jak najbardziej sensowny. Fundamentalizm religijno-ideowy jest źródłem wszelkiego zła.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

"Zgodnie z treścią art. 44 ust. 2 ustawy z dnia 2 grudnia 2009 r. o izbach lekarskich Naczelny Sąd Lekarski:

1) rozpatruje sprawy z zakresu odpowiedzialności zawodowej lekarzy;

2) rozpatruje zażalenia w przypadkach przewidzianych w ustawie;

3) rozpatruje protesty przeciwko ważności wyborów do organów i w organach izb lekarskich, z zastrzeżeniem art. 30 ust. 2 pkt 2, oraz protesty przeciwko ważności głosowania wniosków o odwołanie;

4) corocznie przedstawia Naczelnej Radzie Lekarskiej informację o swojej działalności;

5) składa Krajowemu Zjazdowi Lekarzy kadencyjne sprawozdania z działalności."

Jak widać, Naczelny Sąd Lekarski wyszedł poza ramy działania, jakie określił dla niego Ustawodawca. NSL lekarski nie jest bowiem do orzekania o zgodności lub nie danego przepisu, deklaracji, etc. z obowiązującym w RP prawem wyższego rzędu.

Do bezprawnego nawoływania do łamania przysięgi doszło pozaprawne działanie Naczelnego sądu Lekarskiego. Czy lekarze są też ponad prawem obok kleru?

zgroza

Fundamentalizm religijno-ideowy jest źródłem wszelkiego zła.

Powiedz w jaki sposób człowiek żyjący zgodnie z nauką Ewangelii mógłby być źródłem jakiegokolwiek zła?

Powiedz w jaki sposób człowiek żyjący zgodnie z nauką Ewangelii mógłby być źródłem jakiegokolwiek zła?

Ewangelia to nic innego jak ludzki wymysł tortur psychicznych by trzymać ludzi w szachu, i straszyć by płacili kasę na kościółek, napisany przez skacowanych mniszków w średniowieczu, na bazie rożnych wierzeń w duchy i gusła w tym pogańskie.

Ludzie żyjący według ewangelii wymordowali miliony ludzi w każdym kontynencie, a jeszcze więcej okradli.

Ewangelia nie może być nauką bo NAUKA obala ją.

Życie wyszło z wody, ziemia nie jest płaska, węże nie gadają, a żaden bóg nie mieszka w chmurach.

Nauka ma to do siebie, że nigdy nie pozna i nie opisze wszystkiego...

O ile wiem, to nauka nie neguje tego, że Jezus jest postacią autentyczną. Stary Testament też według Ciebie spisano w średniowieczu? Faktem jest, że z Chrześcijaństwa pewną część nauk zaczerpnął Buddyzm. Byłoby to trudne gdyby wszelkie dzisiaj znane przekazy powstały w średniowieczu...

I nie ma w ewangelii ani nic o kangurach, ani misiach panda, ani o tym że delfiny porozumiewają się telepatią i gwałcą zbiorowo, oraz że gwiazd jest wiecej niż widać a jeszcze wiecej nie widać..

Ktoś Ci wcisnął kit i go kupiłeś.

Jadłeś wczoraj mięso?

Słuchałeś kiedyś Iron Majden?

Onanizowałeś się choć raz..?

Nie zauważyłeś nigdy że nie da się z pism tworzonych dla kk uciec od wmawianych przed nich ludziom grzechów..?

I wcale mnie to nie bawi bo uważam ludzi ogólnie wszystkich za równych sobie

Kolejny temat dla ludzi pokroju rambo54 by się mogli biedni wyżyć na KK, szkoda słów!

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Jadłeś wczoraj mięso?

Słuchałeś kiedyś Iron Majden?

Onanizowałeś się choć raz..?

"Nic nie wchodzi z zewnątrz w człowieka, co mogłoby uczynić go nieczystym; lecz co wychodzi z człowieka, to czyni człowieka nieczystym...

Co wychodzi z człowieka, to czyni go nieczystym. Z wnętrza bowiem, z serca ludzkiego pochodzą złe myśli, nierząd, kradzieże, zabójstwa, cudzołóstwa, chciwość, przewrotność, podstęp, wyuzdanie, zazdrość, obelgi, pycha, głupota. Całe to zło z wnętrza pochodzi i czyni człowieka nieczystym."

Marcin, rambo proszę.....na temat

Kolejny temat dla ludzi pokroju rambo54 by się mogli biedni wyżyć na KK, szkoda słów!

Nie wiem, czy jestem pokroju rambo - choć ma ciekawe uwagi. Nie zamierzam się wyżywać na KK, lecz na jego potencjalnej ingerencji w moje bezpieczeństwo i świeckość państwa.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.